Fua o le gaosiga

Vaega o le ola Spirea Ivolist

O Spiraea o se fale matagofie ma le le lelei. O lona tele ma i le taimi e tasi o le a sili atu ona matagofie mea matagofie o le saite e le gata mo se tagata tomai faapitoa i togalaau, ae mo le amata amataina. Ma mafuaʻaga uma aua e le manaʻomia e le lauulu lanu se mea faigata i le taimi o le totoina ma le tausiga.

Faʻamatalaga

O le laufanua o loʻo i lalo o le volist poʻo, e pei ona taua ai, o le lauulu lauulu e mai i laau toto ma ua oʻo i le maualuga e oo atu i le lua mita. Na maua e le laau lona igoa muamua ona o foliga o ona laʻau. O laulaau ei ai le foliga tutusa ma oʻo atu i le umi e oʻo atu i le sefulu senetimita. Mai le luga latou te vali sili atu le pogisa nai lo le pito i lalo. O lala o le lauulu lauulu e tupu saʻo. O le togavao e tupu tele vave ona o le tele o aʻa o aʻa.

O lenei ituaiga meaola e sili ona talisapaia mo le matagofie o lona fuga. O lona lanu o loʻo faamatalaina i se ituaiga tele: lanu viole, piniki, paʻu manu, lapisi ma le tele o isi lanu mumu. E i ai foi vao ma lanu paʻepaʻe.

Saili e uiga i na sui o le fanua e pei o le spiraea birch, o le paʻepaʻe papaʻe, o le spirae Bumald, le malae Grefshaym, le igoa o Wangutta.
O le faʻasalaga lava ia e aofia ai le tele o fugalaau laiti ma fusi samasama, e aoina i foliga o le soʻo "panicle". E mafai ona latou oʻo atu i le luasefululima senitimita le umi ma maua ai se foliga fiafia. O le grey spirea e amata ona fuga i le lona fa tausaga talu ona toto.

I totonu o le vaomatua, ua tufatufaina atu lenei laau i Eurasia, faapea foi ma se vaega i Amerika i Matu. E tupu i luga o vaituloto, e lata ane i vai, ae e mafai foi ona maua i luga o laufanua poʻo vao o vao. O gaʻo ma mea faʻaleagaina mai vaega eseese o le laau e faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu mo togafitiga o le manava, tui o le intestinal, rheumatism.

E te iloa? I le gagana Eleni, o le "fanua" o lona uiga "o le tagata e tapunia."

Faʻamasinoga

E lua vaitau, tautotogo ma le autumn, e talafeagai mo le totoina o le pulupulu. I le tulaga muamua, e tatau ona totō le laau aʻo leʻi oʻo mai ni faʻavao i luga o le fatu. I le lona lua - naʻo le pau o le laʻau. O nofoaga mo le totoina e tatau ona matala ma susulu.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o vao mo le totoina o vaega.

Grey spiraea e le soona fiafia i tuutuuga o le totōina ma le tausiga, ae o loʻo i ai ni mea taua e tatau ona mataituina e mautinoa ai le alualu i luma ma le ola maloloina o le laau. Muamua lava, e sili ona lelei le toto i timuga timuga. O lenei laau e matua manaia lava le susu ma i le taimi lava e uma ai le totoina o le fatuina e tatau ona faasusu e faaaoga a itiiti ifo i le tolu lita lita. Ae na o le pau lea pe a latou totoina se togavao i le tautotogo. Afai i le tautoulu, e tatau ona ufiufi le tamaʻi talavou mo le taumalulu mai le malulu.

O le pu mo le totoina e tatau ona sili atu nai lo le paleni o aʻa, ona tuputupu ae ai lea o le laau. O le Spiraea gray e leai ni mea faʻapitoa mo le tuufaatasiga poʻo le lelei o le palapala, o le mea autu e tatau ona fou ma susu.

Ae, afai o le eleele mo le totoina o le palapala, e tatau ona fai se alavai mo le vai mai le oneone ma le iliili.

E te iloa? Leonardo da Vinci na finau mai faapea o le sikuea o le lautele o le ogalaau o soo se laau e tutusa ma le sikuea o sikuea o tuaoi o paranesi, e ave i le maualuga atoa o le maualuga. O faʻatusatusaga faʻaonaponei ua faʻamaonia le sao o le mafaufau sili ma faʻamatalaga laiti.

Tofiga

O le faʻapenaina o le lauulu lauulu e mafai ona faia i ni auala se lua: e ala i le totoina o fatu poʻo le faapipiiina. O le auala muamua e faigofie tele ma e le manaʻomia ai ni faʻafitauli faigata. Muamua e tatau ona e aoina pusa pusa mai le vao, aʻo latou le tatalaina ae leai ni lanu enaena. Fai lelei i le faaiuga o le taumafanafana.

E masani lava i totonu o le lua vaiaso ona pulapula ma tatala pusa. O fua e maua mai e le manaomia ai nisi faʻaopoopoga ma ua sauni mo le totoina. Muamua fatu e sili atu mo le tolu masina e tuʻu ai i se eleele faapitoa, tufatufaina i pusa.

O le Lora, Orchid, thuja, fuchsia, plumeria, currants, Campsis, fir, heather, zamiokulkas, geranium o loʻo faʻalauteleina foi e ala i le vaʻaia.
Ma pe a uma ona foliga mai e totogo, e mafai ona totō le laau i fanua matala.

Faʻapenaina e ala i gaioiga e maua ai le maualuga o le maualuga o le alualu i luma mo le ola, ae manaʻomia ai foi taumafaiga sili. E tatau ona amata i le ogatotonu o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu. Le mea sili mo mea uma e seleseleina, o ni taʻaleʻa laiti talafeagai e le sili atu nai lo le tausaga, e faʻatupulaʻia toetoe lava agai i luga. Latou te manaʻomia le vavaeina, ma tuu pe tusa o le lima laulaʻau i luga o tafaʻi taʻitasi. O mea e maua mai ai mo le po e tatau ona faʻafefeteina i se vaifofo faapitoa "Epin" i le fua o le tasi mililita i le lua lita o le vai. I le isi itu, ua totoina le selesele i le oneone susu i se pito i luga.

A maeʻa lena, e tatau ona ufiufiina i se ata tifaga poʻo se pulou tioata ma faʻapala soo. O fualaau laiti e tatau ona i ai i se mea malulu. Mo le taumalulu, e tatau ona fufuluina i lālā paʻu, ona totō lea i le tautotogo pe a aliaʻe pine muamua.

Tausiga

O le grey spirea o se mea e matua le amanaia i lona tausiga. E aofia ai le fafagaina masani, fafaga ma le vaeluaina o le vao.

Faʻasa

Spiraea Ivovistnaya e manaʻomia le faʻamautu faʻafefe. E tatau ona faʻateleina lona voluma i le taimi malogo. I le taimi lea, e manaʻomia uma togavao e tusa ma le sefululima lita o vai i le vaiaso.

Laʻei pito sili

O le taimi aupito sili e faʻamafanafanaina ai se laau e totogo ae leʻi amata ona fuga le lau. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi se pakete o fafie i totonu o pakete e lima. I pakete taʻitasi o le faʻafefiloi o le a tatau ona faʻaopopo mai le lima i le sefulu kalama o superphosphates.

Ina ia puipuia vao, e tatau ona mulimulu le palapala ile lapisi i le humus, peat poo le meaʻai laupapa.

Teuteu

O le taina vave o lala o le lauulu eleelea e manaomia e le gata ia tausia le foliga mai o le pale, ae faapea foi mo le lelei atili o le fuga o laau. O le teuteuina e tatau ona i ai i le amataga o le tautotogo i le laau e iai le taimi e toe faʻaleleia ai ao lei tupu le taumafanafana.

E taua! I le taimi o le tau mafanafana, e tatau ona vavaeina i lalo o le pusa pusa.
I le taimi lava lea e tasi, e tatau ai ona vaʻaia nai paʻi laiti, ma faapuupuu uma mea uma i le atinaʻeina o fatu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi faʻapitoa mo le 'ulu o le ulu o le aphid, o le moa laʻau moli, o le rosette piniki, o le apogaleveleve mite, ma slugs. E mafai ona e faʻaaogaina e le gata o vailaau faʻamalosi, ae faʻaaogaina foi metotia faʻalaʻau ma mea faʻatau.

E oʻo lava i taimi uma e faʻasusu ma faʻasusuina laau e fesoasoani e puipuia mai faʻamaʻi ma meaola faalafua. E fesoasoani foi i le faatumauina o le nofo lelei ma le mama i totonu o le togalaau ma luga ole nofoaga.

Aphid, tagata fai meaʻai ma le laumei e mafai ona faʻaumatia lelei e ala i le faʻalauiloaina o se fofo i le eleele. Ma o le togafitiga o se laau ma le phosphamide, metaphos, fosaloni, ma isi mea faapena o le a fesoasoani i le faatea ese o pusi miti.

I le isi itu, o le auala sili ona elemene e faʻaumatia ai slugs mai au laau totō o le suluina lea i le kofe vaifofo. Soʻo se togafitiga puipuia e tatau ona faʻatinoina aʻo le i aliali muamua laulaau i luga o le vao. O nei faʻatulagaga e faia i tautotogo ma autumn uma. O le mea lautele, o le togavao e seasea lava ona afaina tele mai meaola faalafua ma e masani lava ona le maua ai ona foliga vaaia.

E te iloa? O le tele o ituaiga laau toto mo tagata, e itiiti ifo i le tolu vaetolu o latou mea e mafai ona taumafa.

O le mea lea, na matou iloa ai o le ivolist poʻo le lauulu laititi o se togalaau mataʻina. E le gata ina foliga matagofie, ae e le o se mea e fiafia ai i tulaga o le totōina ma le tausiga, ma ua ia iloaina foi ia togafitiga faamaloloina. O lea la, o lenei laau toto ua atoatoa ona agavaa mo le avea o se mea teuteu i lau togalaau.