Apple laau

Eseese o laau apu "Starkrimson": uiga ma mea faatekonolosi taufaatoaga o le galueaiina

E mafai ona taʻua saʻo le apu o le matai o le togalaau. Afai e te filifilia ituaiga eseese mo le ola i totonu o le togalaau, o le a mafai ona e fiafia i fua suamalie i le tausaga atoa. I la tatou tusiga o le ae masani lelei i le apu "Starkrimson Delishes", o se auiliiliga auiliili o le eseesega ma aoga aoga i le tausiga o le a fesoasoani ia te oe e tuputupu aʻe ai lenei laau opu apu.

Tala faasolopito

Eseese "Delarkrimson Delishes" na fafagaina e tagata fai Amerika i le faaiuga o le seneturi sefuluiva. O se taunuuga o le laasia o ituaiga "Delishes" ma le "Starking," ua matou maua ni ituaiga fou ma uiga fou atoatoa. O la tatou ituaiga o loʻo i ai le maualuga o le teuteuina o fua ma fua tele.

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

Trees "Starkrimson" o le ituaiga "spur" - o se ituaiga faapitoa o apu, o loo i ai uiga nei: o le paleni o le palealii ma le tele o feeseeseaiga.

Wood

O le laau ua manatu e maualuga tele pe e maualalo foi. O lala e fausia ai se pale paleni i le foliga o se ufi lautele. O le ogalaau o laau taʻitasi ua valiina ai se lanu uliuli-enaena, ma lalala matutua o le apu "Starkrimson Delishes" e lilo i le enaena enaena. O loʻo faʻamalamalamaina e ala i le fausia o kolchatka - o fualaau aina suamalie e mafai ona fuga tele ma fua mai.

E te iloa? I talitonuga o le tele o atunuu, o apu o se faailoga o le soifua maloloina lelei, talavou ma le alofa. O se tasi o faʻataʻitaʻiga o se apu faʻatoʻaina mai se tala faʻailoga. Sa i ai foi i le Slav se tu masani - pe a uma ona fanau mai e avatu se apu i lona tina. O lenei taga na faʻaalia ai le moomooga mo le soifua maloloina lelei o le pepe.

Fua

E ui lava i le tuputupu ae o le apu, o fua e ola tele, o lo latou mamafa e mafai ona oʻo i le 200 kalama. O le foliga o le fua o le laau ua faʻaloloa, faʻamalosi. Auā o le pito i luga o apu o loʻo faʻaalia e ala i le vaʻai. E le gata i lea, o foliga o le fualaau aina e faalagolago i lo latou tele. Apu laʻitiiti e lelei le lapotopoto, lapoa, foliga. E tatau ona lauiloa le lanu o apu "Starkrimson Delishes" - o le lanu sili e lanu lanumeamata, ma o le ufiufi o le lanu mumu. O se iloiloga auiliili o apu o loo faaalia ai togitogi viole i luga o le peel. O le tofo o le tino e suamalie, ma sina manogi. O le paʻu o le paʻu ma le vela e mautinoa ai le saogalemu o le fua i le taimi o femalagaaiga, faʻapea foi i le taimi umi o le teuina.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

I le filifili e totoina lenei ituaiga i luga o le saite, e taua tele le filifilia o fualaau. A filifilia filifiliga mo le totoina, ia manatua:

  1. O le tasi poʻo le lua tausaga le matua e talafeagai mo le totoina i se nofoaga tumau.
  2. O le ogalaau o tipu e tatau ona saʻoloto mai mea leaga, stains ma tuputupu aʻe.
  3. Afai e te faʻapipiʻiina le paʻu - o le lanu o le ogalaau i lalo o le paʻu e tatau ona lanu meamata.
  4. O aʻa e tatau ona susu ma maua se lanu malamalama.
  5. O laulaʻau o fualaau 'eseʻese "Starkrimson Delishes" ei ai le itu pito i tua. Lagona laulaau aʻo leʻi faʻatau - o lea ia e mautinoa e te faʻatau le fatu saʻo.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

Filifilia le nofoaga saʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi o se laasaga tāua i le faagasologa o le fuaina o laau fua. O le suavai suamalie po o le masima e maua ai le eleele e fai ai se togalaau o le a matua matautia lava. O le nofoaga filifilia e tatau ona malamalama lelei, tatala, ae tatau ona aloese mai foliga o faʻataʻitaʻiga. E le tatau ona i ai ni tupe teu o otaota, limasone ma vai palapala i le latalata i le totoina o le apu. O le eleele e tatau ona faʻafiafia pe pala-carbonate.

Galuega sauniuni

Ina ia mafai ona ola aʻa laau, ma e le pine ae amata ona e fiafia ia latou fua, e tatau ona faia le galuega sauniuni. E mafai ona e faitau atili e uiga ia i latou mulimuli ane i le tusiga.

E taua! Apple "Starkrimson Delicious" e nofouta i le maualalo o le vevela. Afai o lau eria e malulu le taumafanafana, ma i le taumalulu o malulu malulu o se ituaiga, ala, e le fetaui ma oe.

Sauniuniga i le nofoaga

A o leʻi totoina le apu e tatau ona tuʻuina atu le taimi e saunia ai le palapala. Saunia se faasee i le taumafanafana, ma i le tulaga o le totoina o laau a le Starkrimson - saunia le eleele i le tautoulu. Faatasi ai ma le amataina o le manaia o le tino, o le nofoaga filifilia mo le totoina o le eleele ua maeʻa maeʻa, ma ua aveesea vao. O le faagasologa o le sauniuni o le eleele ua maeʻa e ala i le faʻaofiina o fomaʻi - fesuiaʻi manu ma humus, i le fua faatatau o le 5 kilokalama i le 1 sq. Kilomita. m, e mafai foi ona e faʻapipiʻiina le pefu laupapa. O le mea e maua ai le paluga e faʻafefiloi ma le palapala ma faʻamalosolo solo i luga o le fogaeleele atoa.

Siaki tulafono mo le totoina o le apu i le tautotogo ma le autumn.

Totoina sauniuniga

Ina ia saunia ia laau, ua lava lea e tuu ai lalo o latou aʻa i totonu o se fagu vai. Ina ia faateleina avanoa o le germination, faaopoopo le tuputupu ae e faaosofia ai le vai. O faufautua o faʻataʻitaʻiga e fautuaina foi le faʻaaogaina o se masini eleele nai lo le vai: eleele lafulemu (e mafai ona e ave mai le nofoaga o le totoina o se apu) e faʻafefiloi ai i le vai, o le paluga e tatau ona foliga tutusa ma se kulimi sili ona manaia. I sea ituaiga "failauga" e mafai ona e tausia le fatuina i le po ao le i totoina. Afai e te matauina le faaleagaina o lala laau, e tatau ona aveeseina e ala i seleni mataʻitusi po o se togalaau.

E te iloa? O se faamaumauga le masani ai sa faatuina i le 1976. Na selesele e Kathy Wolfer le apu mo le 11 itula ma o le pele e silia ma le 52 mita le umi. O le mea lea, na faʻamau ai se talafaamaumau, lea na lisiina i le Guinness Book of Records e pei o le pito sili ona umi mai apu.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

O le mea lea, ua saunia le nofoaga mo le totoina, ua maeʻa ona faʻaleleia le laulau i le paluga o le eleele, o lona uiga o loʻo tumau pea le mea mulimuli - totōina o laʻau apu i luga o le eleele. O le taimi sili ona lelei mo lenei mea o le tautotogo, e na o le taua lava le faamautinoa o le a le toe foi mai gutu malulu. Matou te faamatalaina le faasologa i le faasologa:

  1. Mo laau taʻitasi, eli se pu e tusa ma le 60-80 cm le loloto.
  2. I le pito i lalo o le sua humus, o se palapala laitiiti, e mafai ona e faaopoopo i ai lau tuai poʻo oneone.
  3. O le faʻafefiloi atoa ua maeʻa fefiloi.
  4. Mai luga o le paluga e tumu i vai (1-2 pakete o le a lava).

Toto i lalo o le pu, o le aʻa e faasolosolo malie lemu ma moe i le eleele. Totoina le apu o le laau na matuai suavai. E mafai ona e nonoa le seedling i le pua. Afai e te fuafua e toto ni laau, ia mautinoa ia tumau se mamao o le 5 mita i le va o toga totoga.

E taua! I le saluina o le fatu i totonu o le lua, ia mautinoa o le aʻa aʻa e le loloto i le taimi o le totoina. E tatau ona 5 cm le maualuga i le maualuga o le eleele.

Vaʻaia togafitiga taimi

O le totoina o le "Starkrimson Delishes", e taua tele le saunia o laau i le lumanaʻi ma le tausiga lelei. Ona e iloa ai lea o mea na tutupu e aofia ai.

Faʻaleleia eleele

A maeʻa ona totōina togalaau e sili atu le tausiga mo le palapala, e tatau ona aofia ai le faʻafeinuina masani, veleina ma le faʻaleleia, faʻapena foi ma le mulumulu palapala. Suavai laʻau e tatau ona tasi i le vaiaso. I le taimi malogo, e sili ona inu le vai ile 2-3 aso. Mo le fausiaina o se laau o le a lava le 2-3 pakete vai. Toto ma vavae ese faʻatasi ma le faʻavaivai. Aua nei galo: o le aʻa o le laau o le apu e latalata i luga ma o loʻo i ai se lamatiaga tele o le faaleagaina. O le mulilua eleele o se faiga faʻapitoa mo ituaiga uma o laau opu. O Mulch o le a fesoasoani e faʻagesegese le vave faʻaleleia o le susu i se taimi vevela, puipui mai faʻamaʻi ma vao leaga. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le mulch o le natura moni - o le afu poʻo le paʻu o laau coniferous. E le gata i lea, o le mulch o le a fesoasoani e tuʻuina atu i le apu o le apu se foliga teuteu.

Laʻei pito sili

Fertilizers e tatau ona tusa ai ma le vaitau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tautotogo, e manaʻomia e le apu le faʻasao ma se mea maualuga maualuga o le kuluka, ma i le tautoulu, e manaʻomia se vaega faaopoopo o le potassium ma le phosphorus.

Puipuiga puipui

E taua! Ina ia mafai e le apu o le "Starkrimson Delishes" ona maua se seleselega lelei, e tatau i ona eletise ona ola i totonu o le laina o le itiiti ifo i le 2 kilomita, mo se faataitaiga, o le apu o le apple "Del Del Del". O pi e fai le tele o galuega eleʻele..
Eseese "Delarkrimson Delishes" e faigofie ile faaleagaina o le paʻu. Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le faamai, o loʻo faʻapipiʻiina sprays sprays, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Bordeaux fluid (1%). Ae afai e te filifili e moli le apu i le tautotogo, ia faia ao lei toso le pupu. O le eleele o loʻo siomia ai le ogalaau e togafitia i le nitrate ammonium (10%). I le faaiuga o Me, e mafai ona faaopoopo i ai sauniuniga e le faʻamalosia, mo se faʻataʻitaʻiga, "Fomicideicide" - o le a fesoasoani foi e faʻaititia le numera o togafitiga ma sauniuniga kemisi. E tatau ona maitauina o le paʻu manogi e taatele i laau o apu e toetoe lava a le taufaamatau i Starkrimson Delicious.

Teuteu

Ina ia le mafai e le laau ona mafatia mai le tumu i fua, e tatau ona faaseeina - vevela le taamilo. E tasi i le tausaga, e teuteuina laʻau autu mo ni nai afifi. A maeʻa le pale o le a maua ai le voluma (o lenei mea e tupu i le tolu o tausaga o le ola), e tatau ona punou lima i le lima e faʻaaoga ai faʻamau. O lenei metotia o le a fesoasoani foi e faateleina le gaosi o lala. Tausiga mama, o lona uiga aveeseina o lala ua faaleagaina ma le le talafeagai, na faia i le 4-5 tausaga.

E taua le manatuaina o ituaiga o apu pei o Semerenko, Bogatyr, Zhigulevskoe, Silver Hoof, Spartan, Lobo, Medunitsa ma Candy.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

Talu ai o Starkrimson e nofouta i le malulu, e manaʻomia e fale le malutaga i le faaiuga o le tautoulu. E manaʻomia faapitoa le neckal neck, o lea e tatau ai ona e tausia i le mea muamua. O le auala pito i sili ona lauiloa ma mataalia o le ufiufi lea i paʻu o laau coniferous. Mai mea masani e fesoasoani e puipuia le vaovao po o le vao. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina se nusipepa - e manaʻomia lou afifiina o le vaega pito i lalo o le ogalaau i le tele o faʻafanua. E mafai ona faʻatulagaina se uʻamea i tafatafa o le ogalaau, ae o le mea autu o le aveese lea i le taimi ina ia leai se aoga o le greenhouse i lalo ifo o le vevela.

O laau Apple e tele lava ina mafatia mai fatu. Kapron e teuina, afifi i le tele o laʻau faataamilo i le ogalaau, o le a fesoasoani i togo e alu ese mai le ogalaau. Faʻapipiʻi foʻi le mamafa o meli. Faʻaofi le fala i luga o le maualuga o le 1 mita. O le matauina oa tatou fautuaga faigofie mo le tausiga o le apu "Starkrimson Delishes", o le a mautinoa lava le ausia o taunuuga sili ona lelei, ma o le a ave e lenei laau lona nofoaga tatau i lau togalaau.