Faʻaauau

Tuputupu ae i luga o le windowsill, fale i fafo

Medlar - fualaau vao e le masani ai.

E le manaʻo e faʻavaivaia. E tusa ma le 30 ituaiga o meaʻai, ae i le fale, o loʻo faʻaleleia le fuamoa ma fua mai.

E te iloa? Sa amata ona galueaiina Medlar i Iapani.

I le fale ole fale e mafai ona tupu maualuga i le 1.5-2 mita. O laʻau o le laau e lautele, paʻu, paʻuʻe luga i luga, lalo - vevevety. I le taimi o le fuga, o le ae lagona le manogi manaia o le almond oʻona.

Fugalaau fesuisuiai. Afai e te faia le palola e ala i auala faʻaogaina, o le a tele atu fua. O lanu moli po o fualaau oona e pei lava o le tofo o se paluga o pears ma cherries ma ni mea inu.

O le fua o le fua (o le a tupu i le tautau o le 8-12 fasi vaega) e mafai ona oʻo i le 8 cm. O fualaau taʻitasi ua i totonu o ponaivi - mai le 3 i le 8 vaega.

O fualaau fualaau suamalie e matua suamalie lava. O le faʻaaogaina o medini e faʻatagaina ai oe e faʻaleleia le fausiaina ma le manava. E aoga foi i le urolithiasis. Medilini e mafai ona 'aina faʻatasi ma faʻamalosi.

E faʻapefea ona totoina se pine i totonu o potu

E ui o le meaʻai e le o se mea e fiafia i ai, ae e sili atu lona lelei i le fale. I le avanoa tatala o le vaega pito i totonu e ola ai fualaʻau e sili atu ona faigata, ae e mafai.

E te iloa? Sa ola Medlar i le Eleni anamua i le 2700 tausaga talu ai.

E faʻapefea ona totoina se sikola

Afai e te filifili e toto se afifi, e mafai ona e ave se sikola. O lala o le tausaga ua tuanaʻi e tatau ona tipiina i totonu ma tuʻu i totonu o se fagu i totonu o se palapala susu. A maeʻa lena, ufiufi le ipu i se fagu ipu. E tusa o le masina mulimuli ane, o le a liliu le aʻa i se togavao o le mafaufau.

Ovi ponaivi

O le faʻaleleiaina o fatu aʻa e mafai mo tagata uma. Afai e te vaʻaia se fualaau fualaau mumu, ona mafai lea ona e totoina se laau tele i lau windowsill. O le tele lava o taimi latou te fiafia i le auala e tupu ai le mau mai se maa.

Muamua e te manaʻomia se fua matua. Aveese ponaivi ma fufulu mama mai le pulupulu. Fufulu ponaivi ma malogo mo le 3 aso.

Ina ia faatelevaveina le germination o fatu o loʻo ufiufi i se atigi eleelea, faʻaaoga scarification: O le ponaivi e manaʻomia ona ufiufi i se nusipepa po o se faila. I lenei auala, e te faʻaumatia le atigi laufanua ma fesoasoani i fatu e vave ona taʻavale i le eleele.

O le taimi nei o loʻo faʻatofuina le ponaivi ile vai i le vevela vevela mo le aso. Afai e tiʻetiʻe ponaivi - o le a lafoina (o le mea lea e le talafeagai mo le totoina). O le taoto i le pito i lalo o ponaivi maso e mafai ona totō i totonu o se palapala susu.

E taua! Vai le vai e tatau ona masani ona naʻo le puipuia o le vai. Ia mautinoa e faʻafefe le ulo, aua e le taliaina e le medlar le susu. O eleele i totonu o se ipu e tatau ona tatalaina mai lea taimi i lea taimi.

Filifilia o se nofoaga mo le totoina o le mafaufau

Ina ia faia lau pele i le fale i totonu o se ulo e lelei le lelei ma avatu se seleselega lelei, e tatau ona e filifilia le nofoaga sao mo le totoina o se laau.

O le faamalama sill, lea o le a ola ai le moa, e tatau ona alu i le itu i saute poʻo le itu i saute sasaʻe, aua e manaomia e le laau le susulu o le la. O le pine e maua ai le tele o fugalaau i le susulu o le la.

E taua! Na o na totogo totoa ua matua fefefe lava i le susulu o le la. I le puipuia o le laau mai le oti, e tatau ona aveeseina le ulo mai le sun-sill seia oʻo ina malosi malosi le laau.

O le vevela ile windowsill e le tatau ona pau i lalo ifo o le 15 tikeri. I le taumafanafana, e mafai ona ave le laau i fafo o le faapaologa po o le togalaau.

I le taumalulu, e mafai ona tuu le laau ile windowsill, ae e seasea lava ona faasusuina.

O le masini e sili atu ona vaʻaia i luga o le folasia (pe a faʻapea o le vevela e le pa'ū i lalo ifo o le 5 tikeri), o le faasusu i lenei mataupu e le aofia atoa.

Saunia o le eleele mo le totoina

Mo le totoina o fualaau e talafeagai ai le faʻafefiloi o peat mo fualaʻau, lea e mafai ona faʻatau i le faʻatumu. E tatau ona le faaituau le eleele.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e saunia se vailaʻau totoina oe lava: 4 vaega o eleele maso; 2 fasi fanua lafoaia; 1 vaega o oneone oneone; 1 vaega o le faapalaga eleele. E tatau ona i ai se masini e faʻafefe ai vai.

O ponaivi taʻitasi e totoina i totonu o se ipu. O le eleele e tatau muamua ona matala ma susu. O le maa e toso i totonu o le lua i le loloto o le 2-3 cm. A uma ona totoina, e ufiufi le ulo i le tioata poo le kiriata palasitika (latou te faia ni siosiomaga o le greenhouse). Ole taimi ole taimi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le greenhouse ma faʻaleleia le eleele.

E taua! Afai e te totoina ni ponaivi i totonu o le pusa e tasi, ona e faʻalavelaveina lea o le laau ma se palota - o se taunuuga, e mafai ona e faʻaleagaina le aʻa o le meaʻai laiti.

A maeʻa ona iloa le tolu o laʻau, e amata ona fai le laau. O le pine e tatau ona ave le foliga o se lush bush, ae le o se laau.

E taua! Afai e le manao le laau e paʻu i fafo, e tatau ona vavae le pito i luga. I lenei tulaga, o le a amata ona gaosia ma le malosi ia taamilo.

Faʻasalaina, fafaga ma teuteu laau

Afai ei ai lau pine i luga o lau windowsill, o le a mautinoa lava lou fiafia i le tausiga o ia i le fale.

Faʻasa numera e faʻatatau i le vaitau:

  • Summer A o faagasolo lea vaitaimi, e manaʻomia tele le faʻafeinu o le fala. E tatau ona susu le palapala. E fautuaina 2-3 taimi i le vaiaso e tatala le pito i luga ole palapala i totonu o se ulo. E fefe le laau e totoina.
  • Winter O le taimi malolo lea mo le laau. E faʻaitiitia le faʻaitiitia o le mata, ae ia mautinoa o le eleele i totonu o le fagu e leʻo faʻamago.

Fafaga fale faʻatau mai ia Aperila ia Setema. I le taumalulu, o le faʻasusuina o laau e le o se mea e manaʻomia. I le avea ai o se faʻamalaʻau, faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalosi faʻamalosi poo mullein infusion (fua faʻatusatusa o le 1: 8).

Mo le meaʻai e maua ai le foliga o se vao vao, o le a e manaʻomia teuteu. I le auala lava e tasi e mafai ai ona fausia se laʻau lapotopoto e teuteu ai soʻo se ofisa poʻo se togamalulu.

O foliga o se togavao e mafai ona fausia i latou lava. Afai e le tupu lenei mea, e mafai ona e tilotilo i luga o le laau. O vaega o lala o le a amata ona tuputupu ae ma le malosi atili.

Afai e te manaʻo e maua se aʻa i foliga o se laau, e tatau ona e aveeseina lala o le itu seʻia oʻo lava i latou. 'Otiʻoti laʻau e mafai ona mauaʻa. O lea o le a mafai ai ona tupu le sili atu i le tasi le laau.

O paʻu mūmū maʻoti ma mamaʻi e faʻaaogaina i taimi uma.

E taua! O le teuteuga e faia i le taimi lava e uma ai le seleselega. Afai e te tuai ma teuteuina, o le a le mafai e le pine ona taoto fugalaau i le lumanai.

E faʻapefea ona faʻatulagaina le meaʻai

Loquat na totoina e ala i le sopoia. O le tele o le fagu fou e tatau ona 5-10 cm sili atu nai lo le muamua.

O le auala e toe lolaina ai, o le faʻaaogaina lea o le laau mai le nofoa tuai ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i totonu o se fagu tele, i le taimi muamua na fofola le eleele i le pito i lalo. A maeʻa lena mea, i tafatafa o le laau, o loʻo i totonu o le fagu meaʻai i le eleele fou.

Afai o le fale o loʻo i lalo ifo o le 5 tausaga le matua, e manaʻomia se faʻaopoopoga o taʻoto uma. Medlar i luga o le 5 tausaga le matua e manaʻomia ai le faʻavasegaina i le tai 3-4 tausaga, ae ia mautinoa e sui le pito i luga o le eleele i totonu o se ulo i tausaga taʻitasi.

Vaʻalele gaosia

Afai e te fiafia i le laau toto, ona e tatau lea ona e iloa o le tuputupu aʻe o se fale tele e avanoa mo tagata uma. O Medlar e mafai ona fuaina i auala eseese: fatuga, lafoaʻi, tipi.

Fatu

E masani ona faʻaaogaina le fatu (ponaivi). O ia ituaiga gaioiga e manaia aua o le a maua uma e le laau talavou uiga uma o se tina.

O fua e ave mai fua o fua o le moa, fufuluina, mago mo le 3 aso, sola mo le tele o itula i se vaivaiga vaivai o le potassium. O le totoina o fatu e tatau ona i ai i le eleele malulu palapala i le loloto o le 2-3 cm. O le ipu e ufiufi i le tioata po o le ata ma faatalitali mo le germination.

O fua o lenei laau e te oʻo i le 4-6 tausaga.

Tuʻu

Afai e te manaʻo e maua le fua i le tausaga muamua, e tatau ona e faʻateleina le laau lanu vaalele. Mo lenei mea e tatau ai ona aʻafia se paranesi o le pine: e aveeseina se fasi paʻu mai le paranesi ma se naifi pepa (e tatau ona e aveeseina le paʻu ma se mama).

'Otiʻoti i luga o le faʻamalama paʻu palasitika ma faapipii i se mea faapipii i le mea o le paʻu oti. Ua faatumuina le fagu i le pusa. O lenei eleele e moomia ai le faʻamalosia masani.

Pe a ma le 2 masina, o le a aliaʻe aʻa. A oʻo ina matua lautele le aʻa, ona aveese lea o le fagu ma vavae ese le lala mai se tagata matua. Oti le lala laau ua totō i totonu o se isi ipu ma faatalitali mo le fua.

Laʻau

Mo togafiti o togafiti o pito sili ona maualuga ia o le pine, lea na tupu aʻe i le tausaga talu ai. O le pito i luga e vaeluaina pe a ma le 15 cm.

O le pito i lalo ifo e togafitia i le paʻu o le carbon powder - o se ituaiga puipuiga lea, o le vavaeina o le disinfection.

Toto le tipi i le eleele e talafeagai mo le pine i le loloto o le 3 cm.

Afai o le vevela i totonu o le potu e 25-27 ° C, ona aʻafia ai lea i le masina.

E taua! Pe a tipi ese le pito i luga, ia mautinoa o loʻo i ai le itiiti ifo ma le 2 faʻalaʻo i luga o se paranesi.

Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e tupu aʻe ai se pelemu matagofie ma avea oe ma pule o se laau totō i lau togalaau poʻo lou fale. Matou te moomoo ia manuia oe!