Laʻau

Smokehouse mo le fale mafanafana: mamanu fuafuaga mo le malulu ma vevela vevela

O le a se mea sili atu nai lo se tafaoga manaia i totonu o lou lava fale, pe a tatala se afi afi i luga o se laufanua avanoa, ma e te fiafia i le lotogatasi ma le natura i le lagona faalelagona o aiga ma uo. Mo le fiafia atoatoa e tumau pea na o le taumafai e faʻataʻitaʻi se ipu faʻasusu po o aano o manu, saunia ma ou lava lima. Ina ia faʻavasega lau laulau ma ipu e iai se tofo e le mafaagaloina ma le manogi manogi, e tatau lava ona e faia se fale asu mo le taumafanafana.

E toatele tagata latou te iloa e lua auala e kuka ai meaʻai: malulu ma vevela.

O oloa ulaula ulaula o loo taofia ai o latou uiga ma le tele. O le tekonolosi e umi, ae e le aoga televave mea, talu ai ona e le kuka atoatoa iʻa po o aano o manufasi e ono mafua ai le oona.

Pe a vevela vevela, e saunia ia oloa ona o le vevela e mai i malala, faʻafefete i se manogi manaia o le asu ma maua ai se tofo malosi.

O le auala malulu e aofia ai mea ulaula mo le tele o aso i le vevela o le 30 °. O oloa e faʻasaʻo ese mai le ulaula o se afi mumū ma ua matua mo le 5-7 aso.

O le vevela vevela e aofia ai le ulaula o iʻa po o aano o manu mo le tele o itula i le vevela o le 90 ° i le 150 °. O le faʻaitiitia o le vevela i le faʻapipiʻiina, o le umi e ulaula ai le oloa

Le mataupu faavae o le fale asu

O le mataupu faavae autu o le ulaula o le i ai lea i le mafanafana lelei, mea e teu ai laupapa, e le faʻafefeteina, faasolosolo malie, aʻo alu ese le tele o asu.

O le mea autu i le faʻaopoopoina o le asu o le faatumauina o le vevela, faia o tuutuuga i lalo o lala laau ma laʻau e le mumu ma le carbonate, ma o le ipu e foliga mai e lelei ma maloloina

O le auala aupito sili ona lelei o le ulaula i le leai o ni vailaʻau faʻapitoa i le fale e mafai ona faʻamamafa ma le faʻamalosi.

O le tapuni e tatau ona fetaui lelei ma le tino o le potu e ulaula, a leai, nai lo le ulaula, e mafai ona e susunuina. Talu mai le faʻaaogaina faifai pea, o le uʻamea e faʻamalosi e faʻamautinoa ai le fetaui lelei, o le tapuni e mafai ona lafo i lalo i piliki masani.

O le mamanu o le asu e fuafua i le auala o le ulaula tapaa.

Pe a fausiaina se masini mo le ulaula malulu, ona tuʻu lea o le lua mo le fale, faʻapipiʻi i le potu e ulaula ma se paipa faapitoa

I le taimi o le fausiaina o se masini mo le ulaula vevela, o se afi afi ma malala e tu saʻo i lalo o le potu ulaula

Faʻasalaga o le Smokehouse # 1 - Faʻasinomaga ulavaʻa

E tele ni mamanu mo fugalaau e mafai ona e faia oe lava ia. E faʻalagolago lava i le maua o taimi avanoa e tatau ai mo le gaosia o mea ma tomai a le matai.

O le faigofie lava o le smokehouse o se fausaga e lua selau lita fagu.

I le pito i lalo o le tane, e sasaa atu tupe mama. O se faʻamalosi faʻamalosi e tu i luga aʻe o le ogatotonu, o le mafiafia o le ogalaau e 8-10 mm

O le vaega pito i luga o le paʻu ua ufiufi i se fasi ie, lea e taofia ai le alu ese o le asu. O le fausaga lava ia e ufiufi i se talipupuni laupapa. E tuʻu le falala i luga o pou e faia piliki ma faia se afi i lalo.

O le lava mataupu faavae o le fetuunaiga e mafai ona faʻaaoga e ala i le faia o se asu asu mai se pakete uamea. Ina ia faaauupegaina le faamalama, sa matou faaaogaina ni laau lala mai le mea na matou faia ai se mama ma nonoa i le uaea ina ia maua ai se upega mama.

O le taimi tonu o le filifiliga sao o le sawdust e taua foi. E leai se faʻasalaga e le faʻaaogaina ai se faʻasalaga, pe o le ae mauaina se filifiliga mautinoa o le toilalo. E le o se mea manaia pe a kuka i luga o aspen filings.

Mo le ulaula, e sili ona lelei le faʻaaogaina o paʻu ma lala o laufanua na totoe mai le fufuluina o fua o fualaau 'aina: cherry, sea buckthorn, apple, apricot

E mafai ona maua se mea manaia e ala i le faʻaaogaina o lala o le birch, manu felelei ma faʻamago alder. Ae e tatau muamua ona fufulu mama, aua e maua ai le ita.

Malosiaga Smokehouse # 2 - Faʻaigisa Faʻasāina Faʻatau

Ina ia maua oe lava i le tele o mea taua, e mafai ona e faia se fale sikaleti.

Filifilia se nofoaga e tuʻuina ai

I le tasi itu, e tatau ona faigofie le nofoaga ina ia i ai se mea e tuʻu ai oloa ma nofo i lalo, faʻatali mo le maeʻa o le gaioiga. I le isi itu, e sili atu le tuʻuina o se fale mumū ese mai avanoa lanu meamata ma fale, talu ai o se afi mumū e mafai ona faʻaleagaina tumau.

A filifilia se nofoaga e faʻapipiʻi ai se asu asu, e taua le mafaufau e le gata o le faʻaogaina mo i latou e aofia i le sauniuniga o le ipu, ae faʻapea foi le saogalemu o le fausaga

E tatau foi ona lava le avanoa mo le faatulagaina o le nofoa afi lalo ifo i le 3 mita le umi, o lona maualuga e 25-27 cm ma le lautele o le 30-50 cm.

Faʻatauga o meafaitino

Mo se kamela smokehouse, o se fagu uʻamea poʻo se pusa uʻamea e lelei. Mo le galuega, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se vaʻa e le silia le mita e tasi ma le maualuga o le tasi ma le afa mita. E mafai ona e faia e ala i le tipi ma le punou se laupepa o le uʻamea, ona uu lea o se atigipusa mai le pito i lalo ma se taualuga.

Pe a faʻapipiʻi se fale sikaleti, e sili atu le faʻaaogaina o mea masani, pe a vevela, aua le faʻatagaina mea e afaina ai le soifua maloloina o tagata

Faatulagaina o keke

O le pito i luga o le auala e mafai ona teuteuina i le piliki e tasi pe ufiufi foi i se pepa uʻamea. I le pito i luga o le nofoa afi matou te tuʻuina ai se tamaʻi vaʻaia o le a taofia le alu ese o le vevela ma le asu. E sili atu le tipi mai se pepa uʻamea mafiafia le 4 mm.

O le laina telefoni ua tuʻuina i luga aʻe o le maualuga o le asu. Matou te taoto puipui o le nofoa ma se piliki, faapipii o latou mata ma faapipii i le palapala palapala

Matou te faʻafesoʻotaʻi le nofoa afi i le fale siʻosiʻomaga ina ia tutusa le 20 cm ma le faʻataʻitaʻiga, faʻamautinoa le tuʻufaʻatasiga faʻasoa ma le vave aveeseina o le sisi. O sooga o puipui o le potu e asu ai le ulaula ma le nofoa afi ua faʻamafaʻaina i le paluga omea.

Faʻapipiʻi se potu asu

Mo le faaaupuina o le pusa afi, matou te saeia se lua i le eleele ma le loloto o le 40 cm ma le lautele o le 70 cm, e maua ai le avanoa o le avanoa mo le initaneti.

Matou te tuʻuina le potu faʻafefe mai le piliki e faʻaaoga ai oneone oneone, pe matou te faʻaaogaina se pusa uʻamea mo lenei faʻamoemoe

Talu ai o le a tatou faʻamalamalamaina le afi mo le faʻamafanafanaina o alalaupapa tuusao i luga o le eleele, tatou te aveesea atoa le pito i lalo o le pusa. O le mea e faʻafefe ai le ulaula e fausia mai le laulau e faia i laʻau uʻamea. O se fesoasoani tele i le mamanu o le a avea ma uamea, lea e faigofie ai ona tautau i luga o iʻa ma aano o manufasi.

I le faagasologa o le ulaula, o aano o manu ma iʻa e amata ona faʻamalosi le gaʻo. Ina ia mafai ona tafe atu i ai, matou te tuʻuina se paʻu papaʻu i lalo o le mea faʻafefiloi, ma tuʻu ai va i le va o puipui o le atigipusa ma pito o le paeta mo le vaʻaia o kesi flue.

O le faʻamamaina o le susu i luga o le afi afi o le a faʻafefe ai le ulaula e aunoa ma le faalavelaveina, ae i le taimi lava lea e puipuia ai oloa mai le filogia e kesi ma mea mai fafo.

Ina ia mafai ona taofiofia le faagasologa, matou te faʻafaigofie se masini mimiti i le puipui o le fausaga.

Muamua suega masini

I totonu o le potu e ulaula tapaa, matou te tuu le iʻa po o fasi aano o manu fasi ina neʻi latou paʻi atu.

I totonu o le matagaluega o le sawdust, tatou te faatumuina le fafie laau o soo se fualaau aina ma tafe le ogaumu. Kuni le mea vaʻai, faʻatali seʻia oʻo ile mafanafana ile potu asu ma tumu i le asu. O le taimi sauniuni e alu i le kuata o le taimi atoa e kuka ai ma e tumau mai le 10 i le 15 minute.

E le o se mea talafeagai le faatapulaa o oe lava i le ulaula naʻo le iʻa. O keke na paʻu i le kuli puaa ma le gaʻo

A oʻo i luga le vevela i le mea e manaʻomia, tatala le pusa. E mafai ona e fuafuaina le vevela i totonu o le asu e faʻaaoga ai le masini mimiti poʻo le faʻaaogaina o le metotia i le vai. Mo le faia o lenei mea, tafe vai i luga o le tapuni ma matau: afai e le o le taimi o le faamalolo, o le auala ulaula e sao saʻo. Afai e talafeagai le faʻaitiitia o le vevela, ua lava lava le na o le aveeseina o malala i sina mea itiiti.

E totoe naʻo le faʻatali seʻi oʻo ina ulaula uma le oloa, ia vevela i le paʻi ma maua mai se auro auro.

Mo le taimi muamua, e mafai ona e siakiina le sauniuni o le oloa i le faagasologa o sauniuniga, aveese le tapuni mo se vaeluaga ma toe foi mai i le saoasaoa tutusa, o lea ua solia ai le tekinolosi o mea e fai. Faatasi ai ma le mauaina o le poto masani, o le a le toe aoga le manaomia, ma o le a sili atu le lelei o lou fatuina, fatuina o meaʻai matagofie i le ea fou.