Fua o le gaosiga

Fugalaau "Bellflower": uiga, lelei ma le pala

O ai e le fiafia i fugalaau? O lenei fale ua leva ona manumalo i le mamalu o se mea matagofie, matagofie, susulu ma faamaloloina. Matou te mafuta i le vevela vevela ma, ioe, o le taumalulu. A uma mea uma, o le tiute o tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e faʻafeiloaʻi a latou lava fua mo le kulupu jam mai se malulu. O le mafuaaga lena e maua ai e tagata saienitisi i tausaga taʻitasi le tele o ituaiga fou o lenei laau.

Sei o tatou talanoa e uiga i se tasi o sui o le ituaiga vine - ituaiga "Bell", lona faʻamatalaga, foliga, le lelei ma le lelei.

Filifiliga eseese

Siberia na avea ma tagata masani i le "Kolokolchik". O iina sa maua ai o ia e ala i le palotaina o se ituaiga fualaau fualaau suamalie eseese "Carnival". O lenei mea na faia e saienitisi-faʻataʻitaʻiga o le Inisetiute Suesuega na faaigoa i le maeʻa o le itu a M. A. Lisavenko. O lenei fusi sa taliaina i le faagasologa o suega o ituaiga eseese i le 1982. I le 1991, na aofia ai Kolokolchik i le lisi o le resitalaina o le Setete Siberia. E lei leva ae amata ona tupu lenei ituaiga i isi eria ma e oʻo lava i atunuu. Faafetai i le faigata o le taumalulu, e mafai ona maua vine i Rusia, Iukureini, Belarus, Romania, isi atunuu o Asia, Amerika ma Europa.

E te iloa? Sa latou talanoa e uiga i fugalaau i Roma anamua, i le III senituri BC. E tusa ai ma le tala, o le pipi e lanu enaena mumu ona o le mea moni e manao le atua fafine e fafaga ia Zeus ma manua lona lima i le toto ao aoina mai fua i fualaau matuitui.

Faamatalaga o le vao

O le sui o le ituaiga "logo" - o se laau o le maualuga maualuga. I tulaga masani e tuʻuina atu i le tulaga o se laau vao, e oʻo atu i le maualuga e 2 mita le maualuga. O le togavao e mafiafia, e salalau ma faʻamau faʻamau. O pupu vine o le tausaga muamua o le ai ai le tele o vao tuitui, i le tausaga lona lua o le a leai lava se vao tuitui, ma o le a paʻu tele lava. O lālā laʻititi laiti e matua faʻaleleia, faʻaleleia ma malosi.

E te iloa? O falaoamata mai lau laulaau o le toga o le vine i togafitiga masani a atunuu Slavic mo le sili atu ma le tasi le seneturi ua faʻaaogaina o se malosi malosi o antipyretic. E le gata i lea, e mafai ona faia le lauti lelei mai laulaʻau mamago.

O le vao o loʻo ufiufi i laʻau lauusiusi. E i ai le foliga o se oval, petiolate, sina lauulu ma lauulu. O le aʻa o le ogalaau e manaia, e matua mafiafia ma mamana, ma e mafai ona loloto atu i le eleele e tusa ma le 40 simita. O le faataamilosaga o le olaga o le pito i luga o le eleele o le togavao e faatapulaa, ae o mea matutua fou e masani lava ona tuputupu ae e suitulaga i le mama vaivai tuai. O le Rhizome e tuʻuina mai ai pine o ituaiga e lua: toe gaosia ma toe sui.

O fugalaau fugalaau ei ai se lanu paʻepaʻe, e oʻo atu i le 1 centimita le lautele. Latou te potopoto i ni mea laiti laiti. O le ituaiga o se mea lelei tele o le meli. E tusa ai ma fuainumera, mai le 1 hectare o se togalaau vao e mafai ona aumai ai le 50 kilokalama o le meli. O le faagasologa o le aoina o le nectar e faʻaleleia ai le fua o le raspberries i le 60-100%.

Aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga vine e pei: "Cumberlin", "Lyachka", "Zyugan", "Summer Summer", "Maroseyka", "Meteor", "Bryanskoye Miracle", "Patricia", "Polka", "Hercules" , "Brusvian", "Himbo Top", "Monomakh's Hat", "Shy", "Diamond", faapea foi ma laau ulaula: "Tarus", "Falepuipui" ma le "Fairy Tale".

Fualaau Faʻamatalaga

O le ituaiga e lelei ona o le fua o le tagata lava ia. E le gata i lea, o le togalaau e ese mai le matagofie o fualaau mumu, e foliga tutusa pe a oʻo i luga o le logo. O lea o le igoa o le ituaiga. O se fulufulu lauulu lauulu. O vine e lapoa, e mafai ona oʻo atu i le tele o le 2 i le 6 kalama. O le foliga o le fualaau aina o se mea faʻasalalau.

Tagata faʻatoʻa vaʻaia e faʻapea o le uiga lelei o le "Bluebell" o le mea moni e le faʻapalapalaina ia fua, e le pei o isi ituaiga o laau fugalaau. O lona uiga pe a maeʻa le faʻapotopotoga, o le a umi se taimi latou te umi ma maua ai se faʻamatalaga lelei. O le tofo o fualaau aina suamalie e lelei, suamalie ma suamalie. O togalaau o loʻo i ai se mea manaia. Fualaau suamalie mo le 70-85% e aofia ai le sua.

Manaomia o le malamalama

Soo se laau e fua mai vine, e fiafia i le la, ma o fugalaau e le o se mea e tasi. Mo le tulaʻiina o le "Bell" e manaʻomia e filifili ai se nofoaga e sili atu le malamalama. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le vave o le fua o fualaau aina, o latou manaia lelei, faʻapea foʻi le atinaʻe lelei o le vao. Afai e le lava le malamalama o se fusi, o le a le pine ae amata ona taamilo ma lalafi lala laau. O le mea lea, o le a le pepese pese, ma vete. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻamautinoa e le o tele le vaomatua. O fugalaau i le tautotogo na filifili e "mama" mai lala tuai ma lapisi laiti tele.

Ina ia tupu se fugalaau lelei, e tatau ona e iloa uiga o le tausiga, faapea foi ma tulafono o le totoina: i le tautotogo ma le autumn; pe faapefea ona fafagaina ma fafaga; E taua tele le iloa tele e uiga i puipuiga mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi ma le sauniuni o fualaau aina mo le taumalulu.

Manaomia o le eleele

O le ituaiga "Bellflower" ei ai lona uiga e tupu lelei i le malamalama, eleele faʻamaʻalele, ae e le o se mea e sili ona manaia. O le a lelei le fua mai i le eleele lanu uliuli, loam ma e mama le palapala. O le eleʻele eleʻele e tatau ona faʻalelei: mai le 5.7 i le 6.6.

Vaitaimi

I nofoaga malulu, o fugalaau ulaula e masani ona susulu mai i le faaiuga o Iuni ia Iulai, o nisi taimi e oʻo lava ia Aokuso. I le mafanafana o latitudes, o le a fiafia le ituaiga i le fuga mai le amataga o Iuni.

Gestation period

O fualaau suamalie na totoina i le ogatotonu o Iulai. O lenei vaitau e mafai ona tumau seia aulia Aukuso. O le saoasaoa ma le taimi o le matuitui e faalagolago i tulaga o le tau ma le nofoaga filifilia o le tau. Fugalaau eseese nai lo le umi.

Tuuina atu

O le seleselega i lenei rasipi o le a tele ma o le a faateia ai oe. O le vaitau o fualaau oona o le a aofia ai le 4 i le 7 totogifuapauina, e fuafua i le tele o le vao. I lenei vaitau, e mafai ona e maua le 2-8 pauna o vine.

Malosiaga

E ui lava o fua o le ituaiga o "Kolokolchik" e sili ona suamalie ma suamalie i le tofo, o lo latou fausaga e sili ona eleelea. O le mafuaʻaga lea o nei vine e aofia ai le ituaiga o oloa gaosi vaʻaia, ae i se vevela vevela ma se pusa. O le mea autu o loʻo le solia le tulaga o le teuina. A leai, o raspberries vave sasaa le sua ma le vete.

Faʻafitauli i tulaga tau siosiomaga ma faʻamaʻi

O le ituaiga e matua faʻasao lava i le lamala, ae e tatau ai ona faʻafeinu i le vaitau o le fugalaau ma fualaau aina. O le fugalaau e masani ona masani ai, ae le tele le suavai. O lea o fua o le a tele ma sili atu ona lelei. E le fiafia le laau i vai inu, atonu e amata ona pala mai ona soona. O le "logo" e seasea ona afaina ai le apogaleveleve. Afai e te totoina se mea eseese i nofoaga o loʻo i luga o tumutumu po o se eleele maualalo, o le aʻafiaga o se faʻamaʻi e pikiina e le laau o le a faateleina tele.

E taua! E mafai ona aʻafia le vailaʻau i le fugalaʻau ma le fusi vao. Ina ia puipuia le foliga mai o parasite, ua fautuaina e faʻaaoga togafitiga o vailaau faʻasaina.

E mafai ona afaina fuamasi mai le tusi, o le mea lea e fautuaina ai e le fai togalaau le totōina o isi laau totō, ae le maualuga tele ina ia latou le taofia le afaina o le susulu o le la.

O le faigata o le taumalulu

Talu ai o le ituaiga na faʻamautu faapitoa mo tulaga o Siberia, e le fefe i le malulu. O le malulu e puipuia i le vevela e pa'ū i -27 ° C.

E taua! Afai ei ai faʻamaoniga o le vevela i lau eria i lalo ifo o -27 °, o le vao e tatau ona puipuia atili. A leai, o le paʻu ma le mama o le laau ua lamatia.

Faaaogaina o vine

Ese ese "Bell" e faatatau i le lautele. O pipi e mafai ona faʻaaoga fou, teuteu i latou suamalie suamalie. Afai e manaʻomia, mai lenei fusi e mafai ai ona faia ni tilotilo lelei, compote, sorbet, ice cream, tiʻeli poʻo soʻo se isi meaʻai. I totonu o siama, o le fugalaau ua manatu e sili ona aoga. O loʻo i ai vitamini o vaega A, C, B, malic, citric tartaric ma mea salicylic acid, glucose, pentose, o mea e gaosia ai le suamalie. Fualaau fualaau suamalie o se oloa maualalo-kalori.

O fualaau e masani ona faʻaaogaina e fatufatu ai mea matagofie o meaʻai maualuga - sau sau mo aano o manufasi. E masani lava ona maua le fugalaau mamae o se ipu falaoa i luga o le lisi o faleaiga lelei Farani. Ukrainian and Russian cuisines e fiafia e faʻapipiʻi lenei meaʻai i pies, keke ma isi meaʻai e pei o se faʻatumu.

E te iloa? I le faaiuga o le 19 seneturi, e ala i le laasia o ituaiga lanu mumu ma le lanu uliuli, latou te mauaina se ituaiga lanu violē. Talu mai lena taimi, o fua o lanu e le masani ai e sili ona lauiloa i tagata faʻapitoa.

O uaina suamalie, tincture, ava malosi ua avea ma mea e sili ona fiafia i ai mo le tele o tamaitai. E masani ona saunia e tagata Europa ia oloa i le fale. O Berry o le mea lelei atoatoa lea mo pati e leai ni ava. Mo se faataitaiga, susu, moa, lemonade. O togafitiga faafomai i ituaiga eseese e fautuaina ai le faaaogaina o fualaau suamalie mo le malulu, fulu, e pei o le puipuia o faamaʻi cardiovascular, e faaleleia ai le gaioiga o le ate ma fatuga, faatasi ai ma le gout, rumatism, arthrosis.

Mo le malulu ma gaogao, latou te faʻaaogaina foi: decoction pe tincture o saga saa, verbena lauti, masini malogo, tea echinacea, ma le faʻaogaina o uila eleeumu.

E pei lava o isi oloa, ua i ai i lenei alii le faʻailoga e faʻaaoga ai. O le mafuaʻaga lea pe afai e te mafatia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, 'aua nei galo e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. Aua le faʻasauāina fualaʻau lauiloa, e mafai ona faʻaleagaina e oe lava ia lou soifua maloloina.

Malosiaga ma vaivaiga

Sei o tatou talanoa e uiga i mea lelei ma le le lelei o le fugalaau eseese "Bellflower", ae o le mea e leaga ai, e le talafeagai mo tagata uma.

Faʻaauau

O faʻamanuiaga e le fesiligia o lenei ogalaau e aofia ai:

  • O le faigata o le taumalulu
  • O le tetee i le apogaleveleve e faʻaleagaina ai mea leaga.
  • Maualuga maualuga, vave ma le umi.
  • Laʻau lapoa.
  • Lelei lelei, ata ma le manogi manogi o le fusi.
  • Le mafai ona feaveaia.
  • O faʻamalologa o meatotino ma lau.
  • Faʻaleleia o le tagata lava ia.
  • Melliferous.
  • Vaʻa lautele o le tamaititi.
  • Laititi o mea e manaʻomia mo le palapala.
  • O fua e le masani ona pa'ū.

Faʻasologa

O mea taua le lelei o le "Bellflower" e aofia ai:

  • Malamalama tele-alofa.
  • Faʻasalaga o vai le mautonu.
  • Le manaomia mo le teuteuina masani.
  • Faʻailoga o le fefe.
O fualaau 'ula "Bell" e mafai ona avea ma mea teuteu i lau togalaau. O le mea autu - ia mautinoa ia mafaufau pe o fea ma le auala e totoina ai ma vao.