Fua o le gaosiga

Na faia mo le Urals: faʻamatalaga ma ata o ituaiga lauiloa o pepa suamalie

I aso nei, e tele ituaiga o pepa ua ola i le Urals.

Matou te faamatalaina nisi o ituaiga o fualaau faisua lea e sili ona talafeagai mo le maturation i le tau o lenei itu o Rusia.

"Meal"

O le ituaiga "Trapez" ua tupu i Rusia, Iukureini, faapea foi i Moldova. O se fuamoa vave fuamalie lea. O se tasi o aoga autu o le ituaiga o le tuʻuina atu lea o se fua faʻatoʻaga. "Meal" e iloga i uiga lelei o le tofo. E teuina lelei e tusa lava pe umi le femalagaaiga. O loʻo i ai se faʻamatalaga lelei. O le maʻi mama e laʻititi, e tetee i le siama mosaic virus. Faʻaaogaina mo le faasaoina.Ave ese le "taumafataga" mai le lala laau lanumeamata, mulimuli ane e susulu. O le umi o le fua e mai i le 10 i le 12 cm. O nei pepa e tino, suamalie i le tofo, e aofia i fualaau suamalie. Paʻu puipui "Meal" e oʻo atu i le 10 mm. O le foliga o le fua e foliga mai o se porokalame. Fualaau faisua e ola i le 180 g

O le laau e oʻo i le 80 cm. "Meal" e faatatau i le ituaiga semi-determinant. O le vao e le o vaeluaina, o loo i ai le tele o laulaau. O fualaau faisua e amata ona tupu i luga o le 95 aso. E manaomia e le togavao le fafaga atili, faʻasusu ma faʻamalosi.

I le i ai o se fale komiu mafiafia ma se afi mafanafana ma se moli, e mafai ona e tupuina ituaiga o ituaiga Soloist, Golden Miracle, Swallow, Atlas, Kakadu, Ratunda, Ear Cow, Orange Miracle, Antey, Belozerka, Anastasia, Kalefonia Miracle, Claudio F1.
Mo le Urals, o le ituaiga "Trapez" o le talo e fua tele - e oo atu i le 12.6 kilokalama i sikuea mita e mafai ona aoina. m

"Medal"

"Medal" - o se fuamoa fua muamua. Mai le totogo ae totogo i le seleselega, e tusa ma le 110 aso. I le maualuga "Medal" - 1 m 20 cm. O le laau e maua i le tau faʻatautaia, i nisi tulaga e faʻapipiʻiina. O le telē o le fualaʻau e tele. O le fua e foliga mai o se mea lautele, o lona tino ua pala, o le pito i luga o se foliga mataga. Ripi ese pepa lanumeamata ma faʻaaoga pe a latou mumu. O puipui o le fetus e oʻo atu i le mafiafia o le 4 mm, ma o le mamafa e oʻo i le 50 g.

E le maʻi le laau i le lanu eleelea. O lenei mea suamalie, suamalie pepa eseese e talafeagai mo le ola i totonu o Urals. E le gata i lea, o le "Medal" ei ai fua lelei: mai le sikuea 1. E mafai ona ou aoina mai le 4.5 kilokalama o le pepa.

E te iloa? O ituaiga muamua o le pepa sa iloa 4000 tausaga ao lei oo i le tatou vaitaimi.

"Hero"

"Hero" e aofia i le ogatotonu o le vaitau. Talu mai le tupu mai o tupugogo seia oʻo i le seleselega e tusa ma le 130 aso. Bogtyr e susulu i le masina. O se laau umi lenei. O taʻavale e tele lava ina pipii. O le maualuga o le Bogatyr o le 60 cm, o le foliga e foliga mai-e pei o le poro. O fua e matua telē lava, o le galu. Latou te lafoaia la latou lanu meamata, mulimuli ane latou liliu mumu.

O le mamafa o le puipui o le 5.5 mm, o le maualuga o le mamafa e oʻo atu i le 180 g. O le ituaiga o Bogatyr e mauoa i vitamini C ma isi vitamini, faapea foi ma elemene. "Bogatyr" - e manaia i le tofo i se foliga masani ma e talafeagai mo le taina.

E le fefe le laau i le tapaa mosaic, e le maʻi foi i le pala, ma ua i ai foi le tetee i le verticellosis ua mou atu. Faʻailoa i le lelei le mafai ona faʻaleleia ma gaosia: mai le 1 sq. M. m seleseleina e oo i le 7 kilokalama.

"Tagata faʻatau"

O le ituaiga "Merchant" ua amata ona matua, E talafeagai mo le totoina ile eleele. E mafai foi ona e totoina i totonu o se kati kati. O fualaau aina matutua ua maua i le 14 vaiaso pe a uma le germination. O le maualuga o le toto e tusa ma le 80 cm, o le togavao e faʻapipiʻi. "Merchant" - pepa lapopoa, tupu i le 100 g. O foliga o le fua e pei o se pyramid. Vae ese pepa o lenei ituaiga lanu meamata, mataʻutia, e vevela. O le mamafa o le puipui o le fualaʻau e oʻo atu i le 8 mm.

O le "Merchant" e matua manogi lava, o lona tino e suamalie, e aofia ai le tele o vitamini aoga ma elemene taua. E le gata i lea, e tele sugars i fua. Faʻaaogaina le "Merchant" ma le lago ma le kuka. E matua manaia foi le kuka, galau ma gaʻo.

O lenei pepa e lauiloa i le au faifaatoaga, aua o loʻo i ai se fua lelei ma fua tele. I le faʻaopoopoga, o le "Merchant" e maʻi tele ma gafatia soʻo se tau.

E te iloa? I le taimi muamua, e mafai ona totogiina le pepa mo oloa - na matua taua tele lava eo tatou tuaa.

Zarya

Pepa "Dawn" o se fuamoa fua muamua. O le maualuga o le toto e 70-75 cm O laulaau o lenei ituaiga e laiti, lanu meamata, matala. O fua o le "Dawn" e foliga mai e pei o se pa, e i ai ni nai pito. Vae ese nei pepa e lanumeamata, ma mulimuli ane lanu mumu. O le numera o nusi i Zare e mai le 2 i le 3. O le mamafa o le fualaau faisua e le sili atu i le 100 g, o puipui e le sili atu le mamafa nai lo le 6 mm. O le pito o le fualaau aina e matagofie, matagofie le fausaga.

O le fua faatatau masani o lenei ituaiga e mai i le 103 i le 390 senitimita i le hectare, ma o le maualuga o le gaosiga e 590 pasene i le hectare.

O le fualaau faisua e sili ona lelei lona tofo, o lona uiga e ala i le lelei ona mafai ona feaveaia, e le afaina ai le verticelle. Faaaoga "Zarya" i le gaosiga o mea tau pisinisi. O fua e 'aina faʻamaʻi ma masi.

"Falavelave"

"Faʻalavelave" - ​​vaitau o le vaitau. O loʻo i ai se fua umi o fualaau aina: o le fualaau aina e maua lona laugatasi mo le 130 aso mai le taimi na tupu mai ai le totogo. O le fufuluina o fua e tusa ma le 160 aso pe a uma le germination. O se ituaiga fualaau suamalie lenei. O le laau e maua i le le taua. Paʻu paʻu ma faʻaleleia. O se laau malosi, o le maualuga lona maualuga e mai i le 90 i le 120 cm. O le foliga o le fua e pei o se pusa.

I se tasi o pepa "Faʻalavelave" - ​​mai le 2 i le 3 kamela. O le maualuga pito i luga e 27 × 6.5 cm, o le laʻititi pito i lalo e 20 × 5.5 cm. O le "Faʻalavelave" e tupu i le mamafa o le 200 i le 250 g. O le fua e oʻo i lona laʻau masani e lanumeamata, ma o le fua o le fua o loʻo i ai le lanu mumu. O puipui e masani ona oʻo atu i le mafiafia o le 4 i le 5 mm.

"Faʻalavelave" - ​​pepa maualuga e gaosia ai le pepa. E matua manaia lava, e teteʻe i le mosaic tapaa. Tuputupuina "Faasao" i totonu o greenhouses. Totoina e le sili atu le mamafa nai lo le 3 i le 5 laau ile 1 sikuea. m

"Winnie le Pooh"

Filifiliga o fualaau faisua na faia i Moldova. "Winnie the Pooh" - o se ulugalii e vave ona matutua. E aveese le fualaau aina pe a uma le 100 aso mai le taimi o le fatuina o fatu. O vao e laiti laau, e oʻo ile 25 cm le maualuga.

E taua! Faʻafetai i le laʻititi o le vao "Winnie the Pooh" e mafai ona tupu i totonu o soʻo se fale kesi, e oʻo lava i le mea sili.

O lenei pepa o loʻo i ai se pepa malo ma ni nai laulaau. E ola le fua e pei o se fusi i luga o le ogalaau o se laau. O le foliga o le fualaau aina "Winnie the Pooh" e faasino, muamua e lanumeamata, ma a oʻo ina matua, e sui le lanu i le mumu.

"Winnie the Pooh" - laʻititi laʻititi. I le umi e oʻo atu i le 10 cm, o le mamafa maualuga e tusa ma le 50 g, o le puipui o le puipui e 6 mm. O se fualaau suamalie tele ma suamalie. Latou te 'ai ma fou, ma e lelei foi mo le taoina ma le faʻasaoina.

Eseesega "Winnie the Pooh" e le mafatia i le vevesi ma le faʻamalosi, e faʻasaʻo ai. Faʻailo i le lelei "fua o pisinisi". O lenei pepa e matagofie le teuina ma e lelei le faʻaleleia. O Winnie le Pooh e maualuga ona fua, ae o fua e laʻititi tele ma le mamafa. O le mea lea, mai le sikuea 1. E le sili atu ma le 5 kilokalama o le oloa e aoina.

"Lanu samasama" ma le "Red Bull"

Red Bull

O le taimi matua o le "Red Bull" e laiti. O fua o lenei ituaiga e oʻo atu i le 200 g. Pepa e oʻo i le 20 cm. O le foliga o le fua o loʻo faʻateleina, o le maualuga o numera o potu i le pepa 4. O puipui o le Red Bull e mamafa. I le taimi muamua, o le pepa e lanumeamata, pe a maeʻa ona solo i totonu o le 5 aso. O se uiga iloga o le ituaiga, o fatu uma ia e totoina e le au fai togalaau, totogo. O pepa e tatau ona tupu i totonu o se fale lauʻeleʻele, o le filifiliga sili - polycarbonate greenhouse. Ae i le itu i saute o le atunuʻu e mafai ona toto i luga o le togalaau. O le laau e maualuga, e mafai ona oʻo i le 1.5 m.

E taua! E tele fua i luga o le "Red Bull" ma e mamafa uma, o lea e tatau ai ona e nonoa le laau. Ina ia faia lenei mea, i tafatafa o laau taʻitasi, faʻapipiʻi se pi.

"Red Bull" e le afaina i le mosaic virus. E le aʻafia foi i soʻo se faʻamaʻi e maʻi maʻi.

"Povi samasama"

Yellow Bull o se ituaiga o meaola. E oʻo atu i le 20 cm Afai e te tipi i le lua, o le a 8 cm i le pito i lalo. O le mamafa o le puipui e 10 mm. O le mamafa o le fua o le fua - mai le 200 i le 250 g, ma le maualuga o le mamafa e mafai ona 400 g. O le maualuga o le "Yellow Bull" e pei o se lanu, o le paʻu e vaivai. O le foliga o le fua e foliga mai e pei o se pusa uamea. "Povi lanu samasama" ei fafo atu i le 4 foliga. Peduncle dented. Aʻo tupu le pepa, o loʻo i ai se lanu lanu meamata, ma o le a suia le lanu samasama. O le aano e agavaivai ma malie. O se fualaau lelei lenei.

O le eseesega e tupu i le 1.5 m, o lo o tupu lelei. O le seleselega na faia ina ua mavae le 3.5 masina i le maea ai o le germination o fualaau. O le taimi masani o le matua mai le 3.5 i le 4 masina.

"Povi samasama" e le fefe i le oge, ae le fiafia i le matagi. Tuuina atu se seleselega lelei, e oʻo atu i le 9 kg / sq. m pe a matua i luga o le eleele ma e oʻo atu i le 20 kg / sq. m, pe a fai e ola le pepa i totonu o se fale kati puipui. O le fua e eseese "maketi". E teuina mo se taimi umi, lelei le feaveaia.

E faʻaaogaina i le kuka, fuʻa, kuka ma le tusitusi.

"Paionia"

"Paionia" - o se uluaʻi teteʻe. O lona lanu lanu e lanumeamata, ma a oʻo i le paʻu e sui i le mumu. "Paionia" e oʻo i le 12 cm. O le mamafa o le fetus e sau mai le 70 i le 100 g, o le foliga e tutusa ma le prism, o le tino e vaivai. O se fuamalie suamalie suamalie, o lona mamafa o le puipui e mai i le 8 i le 10 mm. O le maualuga o le maualuga o le vaomatua e 70 cm, ma o le maualuga e oʻo i le 1 m. E i ai ni laulaau i luga o se laau, o le vaeluaga o vaomatua. "Paionia" - o se fualaʻau maualuga. O le gaosiga e amata mai le 9 i le 12 kilokalama i le sikuea 1. m. E tatau ona faʻafefe le laau ma faʻagasolo le eleele i le taimi, ma ia faia foʻi le laei.

Vasega "Paionia" faʻamaʻi faʻamaʻi, e le mafatia i le mosaic tapaa. Ua teuina mo se taimi umi ma ua lelei ona feaveaia, o se "oloa" aoga.

O lenei pepa e matua lelei lava. I le kukaina, e faʻaaogaina mo le taina. Tuputupu ae i Rusia, Iukureini ma Moldova.

"Montero"

"Montero" - o se vasega amata muamua. Mai le aliali mai o le totogo ma le mama o fualaau aina, e mafai ona tusa ma le 12 vaiaso. O le masani masani o le vao - e tusa ma le 1 m, ae mafai ona tupu ma maualuga. O le foliga o le fualaau aina "Montero" e foliga mai o se moli lanumoana. O le mamafa o le mamafa e mai i le 240 i le 260 g, ma o le maualuga maualuga o le fetus na tusia i le 2002 ma e 940 g. O le puipui o le fetus e 7 mm le mamafa. O se pepa manaia lenei.

O lenei ituaiga o pepa e tatau ona tupu i totonu o se fale koli. E le mafatia le laau mai le mosaic tapaa. O lona gaioiga e mai le 7 i le 16 kilokalama i le 1 sq. m

O lenei iloiloga na tuʻuina atu ai ituaiga autu o le pepa mo le ola i totonu o Urals. Ma o fea e sili ona lelei - oe filifili.