Fua o le gaosiga

Tatou te tuputupu aʻe i le auala e toto ai fatu.

Petunia - o se fugalaau manaia, e taia ai ituaiga eseese. E le faigofie i taimi uma ona maua ni togavao ua uma ona saunia, o le mea lea i lenei tusiga na matou filifili ai e faamatala mea lilo uma o le totoina o laau: o le fuafuaga, oa tulaga lelei e faia mo ia, auala e tausi ai laau toto.

O le a le taimi sili e lelei ai ona toto?

Mai le filifilia o aso o le lūlūina o fatu e faalagolago i le germination ma le isi taunuuga o le totoina.

Taimi

E fautuaina e lulu le fatu i le afa lona lua o Mati. Ae ui i lea, o nisi itu e mafai ona aafia ai le taimi i le tasi itu poʻo le isi:

  • afai ei ai se malamalama lelei faalenatura (faamalama e faasaga i le itu i saute), o le luluina o fatu e mafai ona siitia i le amataga o Mati;
  • afai e mafai ona faʻatulagaina se malamalama faaopoopo, e mafai ona totoina le petunia i le faaiuga o Fepuari;
  • O le luluina o fatu o le a siitia atu i le faaiuga o Mati ma le amataga o Aperila, pe afai o le faamalama e feagai ma le itu i matu.
Aoao e uiga i ituaiga ma mea faʻatauvaʻa o le tuputupu aʻe o petunia ma le faʻatautaia.

O le a le tala a le kalena masina

E masani lava, o faifaatoaga ma faifaatoaga pe a filifilia le taimi mo le luluina o fatu e taʻitaʻia e vaega o le masina. I lalo ifo matou te tuuina mai fautuaga o le kalena o le masina o le totoina o petunias mo le 2018. Faʻamanuiaga o aso nei:

  • Fepuari 2018 - 17, 18, 21, 22, 25-28;
  • Mati 2018 - 21-29;
  • april - 17-24.

Vaega o le tuputupu ae

A uma ona filifilia le taimi o le totoina, e tatau i se tasi ona nofo i luga o le filifilia o fatu ma le faia o tulaga talafeagai mo la latou fana manuia.

Filifiliga o fatu

O le totoina o petunias i luga o laau e amata ile filifilia o fatu. I aso nei e lua ituaiga fatu e filifili mai:

  • Le masani - aoina mai laau. I petunias, e laʻititi tele, e pei o fatu popula i le tele.
  • Faʻataʻatia, o lona uiga, tuʻu i totonu o se atigi vai e mafai ona fofo.

E faigata ona galulue faatasi ma le ituaiga muamua ona o le tele, o loʻo i ai faigata i le tufatufaina atu ile eleele. A maeʻa le germination o le fatu e le mafai ona aloese mai le miti. I lenei tulaga, o le paluga o fatu e matua faigofie lava, ae o le a latou manaomia le tele o le suāsusu, talu ai e manaʻomia le susu e tatala ai le atigi.

E te iloa? Petunia, surfinia ma le petunia terry breed e na o ni tipi, aua o nei ituaiga e le maua fatu.

Tuutuuga mo le tuputupu ae o le petunia seedlings

Mo fualaau o petunia, e talafeagai le lauʻeleʻele vavalalata poʻo le malulu. E mafai ona faʻatauina ni palapala lelei i le faleoloa pe saunia e oe lava ia e faʻaaoga ai:

  • oneone;
  • humus;
  • laulaau po o eleele eleele;
  • peat;
  • popo.
Ina ia faʻamaonia le aloʻa, e mafai ona e faaopoopo le lime poʻo le pefu. O le tulaga autu mo le tuputupu ae o fualaau o le maua pea lea o le malamalama, o lea ia filifili le nofoaga sili ona susulu i totonu o le fale mo tipu. Afai e mafai, faʻamalamalama isi punaoa malamalama. E le gata i lea, mo le manuia o le fatuina o fatu, e tatau ona mautinoa le tumau o le vevela o le itu 24-25ºС. A uma ona fana, ia faasolo malie ifo i lalo 20ºС.
Ia faamasani lelei i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o petunia.

Totoina o toga

E mafai ona e totoina ni togalaau i ni auala se tolu: i totonu o pusa, i totonu o laulau po o kaseti.

I totonu o koneteina

O le aganuu o le totoina o fualaau i totonu o pusa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga ipu poʻo ipu, e masani lava o le palasitino. I le pito i lalo o le fagu e tatau ai ona tuʻu le alavai, ona sasaa lea o le eleele ua saunia. Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi faʻaleagaina, e faʻafeinu le vai i le vai vevela aʻo lei lulu fatu.

E taua! Laʻau na faʻapipiʻi i luga ma aua le sola i le eleele.
Faatasi ai ma lenei metotia, o le fuaina pe a uma le totoina o laau toto e tatau ona faamalosia, talu ai ona o le totoina o petunia o loo i ai se aʻa tele ma o le toe totoina i totonu o se pusa masani e tasi o le a le aumaia ai taunuuga manaomia.

I fualaau

Afai na e faʻatauina fatu ua afifi, ia totoina lelei ma sili atu ona talafeagai i totonu o fualaau. Ina ia faia lenei mea, e tatau muamua ona faʻafefiloi le laulau i le vai, ona faʻafefe lea o le tele o le vai ma tuʻu i totonu o le fata. Faʻalautele fatu taʻitasi, ona sasaa lea o le vai mai se suauʻu poʻo le pipeti. Ufiufi le pusa masani i ata, tioata poʻo isi mea manino ma tuʻu i se nofoaga mafanafana.

I fualaau mama, e mafai foi ona totoina ni laau totifi, clariki, pandanus, buttercup, derbennik, caliberraa.
O lenei metotia e afaina ai le germination, e le manaʻomia ai ni mea mulimuli. E le gata i lea, o le lanu o laulau e mafai ona fuafua pe a manaʻomia le suāsusu.

I kaseti

O kaseti e faigofie mo la latou faʻatusatusaga, faʻapea foi ma le mea moni e mafai ona e maua se numera ese ma le tele o sela kaseti mo le faʻatau.

Mo petunia, filifili sela lapoa ma se maualuga e tusa ma le 10 cm. E mafai ona e luluina fatu i kaseti pe o le faʻafefiloi o le palapala poʻo totonu o laulau tuʻu i totonu o siaki.

Tausiga talafeagai

O le lelei o fualaau e faalagolago i le tausiga atili pe a uma ona lulu fatu. Mafaufau i tulafono faavae.

Faʻasa

E tatau ona faʻataʻitaʻi le faʻamautuina o faʻailoga e matua tatau lava. A uma mea uma, o le magoina o le eleele e afaina ai fualaʻau, ma le tele o le susu e mafai ona oʻo atu ai i le pala ma le atinaʻeina o le galo.

Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaogaina ai le auala faʻamalosi i se suauʻu po o se pipisi. E taua le faʻamautinoa e le pa'ū le vai i luga o laulaʻau ma le mea. O le suavai maualalo o le a sili atu ona faigofie ma faʻaitiitia le galue - e sasaa le vai i totonu o le pusa ma ipu o loʻo faʻapipiʻiina ai laau.

E taua! I le timuga o le tau, o susu e faʻafeinu i le taeao, ma i le aoauli i le afiafi.
Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaogaina vai vavaeese, e manaʻomia le vevela o le vevela i le 1-2ºС nai lo le vevela vevela.

Laʻei pito sili

O se tasi o foliga o le petunia o lona maualuga manaomia mo le fafaga. O vaiaso muamua e lua, o pulupulu na tutupu mai o loʻo faʻapipiʻiina i se vaivaiga vaivai o le "Previkur" poʻo le potassium.

A maeʻa foliga o le 3-4 laʻau moni, e fafaga fualaau i le samasama "Crystalone", ma mulimuli ane e mafai ona e faʻaaoga le "Athlete".

E manaʻomia le faʻamafanafanaina e le gata o aʻa, ae o laʻau foi. "Uniflor micro" poʻo le lanumeamata "Crystal" o le a fetaui lelei mo sea fafagaina.

Lua vaiaso talu ona uma le paluga, o loʻo totoina fualaau i le aʻafiaga o aʻafiaga. Ia mautinoa e vaʻaia le eleele ina ia mautinoa ai le saogalemu o le ea i aʻa.

Faʻasao

O le suavai e faatoa faia pe a na toto fatu i totonu o se pusa masani. Pe a tupu laau toto 2-3 laulaau moni, e tatau ona totoina i ni pusa eseese. O se paluga e faia lelei i se laau laau, o le fatu laau ma se paʻu o le eleele ua lafoina i totonu o se koneteina fou ma o le aofaiga talafeagai o palapala ua tumu. E faʻalauteleina le aʻa i le laʻau cotyledon.

Ina ia le mafai ona totoina laau, i aso muamua pe a uma le tafe, o le vevela vevela e faaitiitia i le 3-4 ° C ma o le laau e paolo.

Faʻamaʻa

A maeʻa le pikiina, e mafai ona e amata amataina le faasolosolo malie o fatu o petunias, galue i luga ma le maualalo o le vevela (pe a ma le 10-15º). E tatau ona e amata i le 10-15 minute, faasolosolo malie le faateleina o le taimi, o le mea lea, o gaioiga e fetaui lelei ma le nofoaga i le lumanai. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faia o fualaau aina i luga o le faletala poʻo le tatalaina o le faamalama mo le lele.

Faʻailoa

Mo le mauaina o se togalaau manaia, lelei, o le gaosiga o fatu e fai ma pine. O lenei faiga e aofia ai le vavae ese o le pito i luga o le pipi i luga o le 4-5 leaf. A maeʻa lenei faʻatinoga, e tupu se pupu fou mai le pito i lalo o laʻau taʻitasi. Faʻailoga toe fai pe a mavae ni nai vaiaso.

E taua! E le manaʻomia e pine o amununi le pine: o le gau o le eletise e leai se aoga i le tuputupu aʻe o mea fou.

Totoina o fugalaau i se nofoaga tumau

O le gaosia o laau i luga o eleele tatala e faia mai le ogatotonu o Me seia oo i le ogatotonu o Iuni. Aʻo leʻi faʻanofoina laau toto i se nofoaga tumau o le nofo ai, e tatau ona masani i le faʻaogaina o le uati i tulaga masani: e aunoa ma le faʻalauteleina o le moli, faʻavevela, fale koli. Mo le tulaueleele e sili atu ona lelei le filifilia o le afiafi poʻo le timuga. O fualaau e tatau ona faʻaleleia lelei ma aveese mai pusa faʻatasi ma le paʻu palapala.

O le a aoga mo oe le aʻoaʻoina uma o mealilo o le petunia fuga.
E mafai e Petunia ona tupu i luma o togalaau ma pusa pusa. Ina ia fuga e tumau seia oʻo i mata, e tatau ona e totoina laau toto.

Faigata i le faʻatupulaia o laau toto

I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga o loʻo i luga, e leai ni faʻafitauli e tatau ona tulai mai Ae ui i lea, o laau toto e mafai ona aʻafia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le au fili sili o fualaau:

  • Spider mite - e aliali ona o le faʻateleina o le susu o le palapala. Acaricides ("Neoron", "Fitoverm", "Aktellik") e faʻaaogaina o se tauiviga.
  • Lanu uliuli - faʻamaʻi faʻamaʻi, e atiina ae ona o le inu tele. O loʻo faʻaalia i le pogisa o le faʻavae o le 'au, ona vaʻaia lea o lenei nofoaga. Ua aveeseina ia laau toto ua aafia, o le palapala ua togafitia i se vaifofo o le paluga oona po o le "Formalin".
  • Chlorosis - atiina ae ona o le leai o se uʻamea, lea e tupu ona o le tele o le faʻavaivai (i totonu o le eleele na fausia ai se siosiomaga o le maualuga maualuga). O le fofoina o le tulaga ia faia ai fualaau oona.
E te iloa? Na aumai Petunia i Europa mai Iurukuei i le 1793. O lona igoa ua faaliliuina i le Rusia o le "tapaa".
E talitonuina o le ki autu i le manuia o le galueaina o fualaau o le filifiliga o le totoina o taimi.

O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu iinei e uiga i le taimi e totō ai le petunia i luga o fualaau i luga o le kalena o le masina o le a maua ai lau malosi ma ola maloloina mo lau togalaau fugalaau.