Fua o le gaosiga

Auala e taulimaina ai le apogaleveleve - teuina o fualaau faasaina ma togafitiga faa-tagata

O le miti vavave o se meaola e mafai ona faʻaumatia ai laau, i totonu ma togalaau. O le tele o tagata o le parasite e mafai ona suʻeina le sua mai le laau, vave lava ma e mamae. O le faʻailoga fafine e matua lelei lava - i lona olaga puupuu, e lalagaina le selau o fuamoa. Aisea e aliali mai ai ma pe faapefea ona taulimaina - o le a matou faʻamatala atili.

O a mea e tatau ona e iloa e uiga ia te ia?

O se tamai pusi e oo atu i le 0.5 mm, e le mafai ona iloa atu le faitau aofai o tagata i luga o se laau ma mata le lavalava. Ae o le faaleagaina o le aganuu e vave ona vaaia. E ui lava i lona igoa, o lenei meaola e leai sona sootaga i siaki, o le mea lea o le tele o vailaʻau e faʻamoemoe e faʻaumatia iniseti e le aʻafia ai.

Spider mite - arachnid. O iniseti e ese lanu: lanu meamata i le taumafanafana ma enaena-enaena i le taumalulu. O latou fuainumera o loʻo faia i totonu o le pepa.

FesoasoaniFaatasi ai ma le toilalo o le laau i lenei parasi, o laulaau e lilo i le paʻepaʻe po o le lanu enaena, ma na o le taimi lava lena e manino ai ua oʻo atu le faitau aofai o tagata.

O le faʻaumatiaina o se meaola e faigata - e matua aoga lava. E tusa lava pe tuʻuina le laau i tulaga le lelei, ae o le a le oti le uati, ae o le a na o le lafi ma faatalitali mo le taimi saʻo.

E masani ona taatele le moa o le Spider, e le na o Antarctica e ola ai. Ae o tulaga sili ona lelei mo le toe gaosia ma le gaioiga o le: o se vevela o le 20-35 tikeri ma le maualuga o le ea o le 30-55%.

I le masina o Iuni, o le pest na amata ona faʻaola tele i le ea, ma i le amataga o Setema o loʻo sulufaʻi. O le faʻaumatia le togafiti togafitiga e tatau ona faia i le taimi galue o le olaga.

I totonu o le falemaʻi, e mafai e lenei meaola ona lafi i lalo ifo o laupapa laupapa i totonu o pupuni o le faamalama sill, tafe i luga o puipui ma le taualuga. I le taumalulu, atonu e foliga mai e le oi ai, ae o le taimi lava e oʻo mai ai le taimi lelei, o le a vave ona alu atu i totonu o laau.

E taua foi le iloa o lena mea o le fuaina o fuamoa o miti vaʻaiapi e tumau pea le mafai mo le 5 tausaga. E mafai ona e aumaia lenei fale parasite i ou lavalava i luga o le upega tafailagi.

Faʻamaumauga o

Ae e te leʻi amataina le taua i le vaʻaia o le apogaleveleve, e tatau ona iloa le mafuaaga mo le faʻaalia i le fale.

O galuega faiva i totonu o se nofoaga e nofo ai e amata i le taumalulupe a galue le mafanafana ma e vevela le ea. O laau totō e taia ile taʻaloga e lata ile radiators, i le tulaga o le faʻasaina masani.

I le tusi. E masani lava o le fugalaau ua afaina e aumai mai le faleoloa. Aua nei galo e le mafai ona vaai i le meaola i luga o le laau, seia oo ina oʻo atu le toilalo i fua o loʻo iloa.

O sauniuniga sauniuni e saunia lelei e tau ai

E pei ona taʻua muamua, o le a le aoga fualaau uma e faʻafefe ai manu feʻai, mafaufau i le sili ona aoga.

"Fitoverm"

Faʻailoga Lona Fa Faʻataʻitaʻi - Biological Insecticoa suicide. Fitoverm faʻaleagaina le meaola i soo se laasaga o le atinaʻe.

Ina ia faʻafetaui le siaki, e tatau ona e faʻafefe le amipoule i se vaifofo o le 200 kalama o le vai ma faʻagasolo togalaau i vaiaso uma. E masani lava mo le faʻaumatia atoa o le parasite e lava le 3-4 togafitiga. O le fualaau faasaina ua faamaonia lelei, ona e sili atu lona lelei i le taua faasaga i vaʻavavevevele, o faifaatoaga ma fai togalaau uma o loʻo talanoa i ai.

Le tau o le fualaau faasaina - 21 gaʻo i le fagu.

"Neoron"

Tino lelei le ola, aua e le gata ina faaleagaina e le mite lava ia, ae faapena foi ona fua. O lenei vailaʻau e faʻaleagaina ai le faitau aofaʻi o le maiʻai i luga o le fale i togafitiga e lua.

Le tau o le 40 rubles.

"Actellic"

Malosiaga, fualaau faasaina e faaaoga i le tulaga o le toilalo o isi auala. O loʻo aofia ai se mea e pei o pyrimiphos-methyl. O le Actellic e aoga, ae tatau ona faʻaaogaina ma le totoa i le fale, ona o lona lua vasega o le vevela ma e lamatia mo fagafao ma tagata.

Faʻatulagaga e faia i aso uma 5. Ua fautua mai tagata tomai e le sili atu nai lo togafitiga e lua e faia i se laina.a leai o le apogaleveleve mite e mafai ona faʻafetaui i le vailaau.

O le tau e 20 ruutu i le ampoule i le 2 ml.

E taua! E le mafai ona faia togafitiga o totonu o totonu o le potu, e aumai i fafo i le ea.

"Aktara"

O lenei mea e sili ona aoga ma lauiloa i fugalaau faifaatoaga meafaigaluega e faʻaumatia ai le tele o faʻamaʻi. Ae mai le apogaleveleve mite, e le aoga, aua o se iniseti e le fefefe.

Afai o se faaitiitia o le faitau aofaʻi o lenei vao na matauina i le taimi o le faaaogaina o lenei vailaʻau, atonu o le taunuuga o le tuiina. Ae o nisi faifaatoaga ua faamalieina i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau faʻatau.

O le tau o le 40 rubles i le ml.

Sooshampuni ma flea poʻo togafiti mo togafitiga

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi o le apogaleveleve, e mafai ona e faʻaaogaina ma uiga mo meaola e taulai i le faʻaumatia o vaʻa ma moega. O loʻo i ai ni acaricides, ia e aoga tele mai le miti o le apogaleveleve, faatasi ai ma le gasologa faifai pea e mafai ona e faʻaumatia atoa lenei meaola.

"Antikleshch"

O se fualaau lelei lea e mafai ona faʻaaogaina e oo lava i se vevela vevela aso. Faatonuga mo le faaaogaina "Antiklesche" matua faigofie: mo le sauniuniga o le tuufaatasiga e te manaʻomia e faʻaitiitia ai le manaʻoga o le mafaufau i totonu o se pakete vai ma faʻamalolo laau i le aso sauniuni.

Puipuiga mai pusi vaʻaia e tumau 2 vaiasope a maeʻa ona toe faia lea togafitiga.

Fofo faʻapitoa

Afai e laʻititi le faitau aofaʻi o le pest i luga o le laau, ona mafai lea ona e taumafai e taulimaina se apogaleveleve mite faʻatasi ma togafitiga faʻataʻitaʻi. Manatunatu pe faʻapefea ma pe mafai faapefea ona e taulima fugalaau.

Alu

O le faʻafefe o le meaola na faʻaaogaina le ava malosi. Fufulu le fuga uamea. O tagata matutua uma o le parasite o le a feoti, ae o lenei vailaʻau e le galue i fuamoa. Alu malosi le ava malosi ma o le a le susunuina le laau. Ae aua nei faʻaaogaina lenei meafaigaluega i luga o laʻau vaivai o petunia poʻo fuchsia, ma fugalaau i le paʻu, o laʻau manogi e faigofie ona togafitia.

O le fasimoli

O le tele o faifaatoaga e matua afaina lelei i le apogaleveleve miti e faaaoga ai le fasimoli. E faigofie lenei mea:

  1. Tuu le fafie i le taele.
  2. Lather sponge for dishes with soap.
  3. Fufulu uma laulaau ma fatu o le laau.
  4. E aoga foi le faia o se ipu ma se fata.
  5. Toto le palapala i totonu o se fagu ma se vaifofo o le fasimoli a le fale.

    E le mafai ona faʻaleleia uma le laau, e mafai ona oti, o le mea lea ua na o le susu mai luga.

  6. Tuu le pulu i luga o le laau mo le 4 itula.
  7. Fufuluina le fulu mai le laau ma ufiufi i se pusa paʻu mo le aso.

O le togi o le aofaʻi o le a oti mai le faʻaaoga, pei o le fesuiaiga o le kesi ma le maualuga o le maualuga o le a faʻalavelaveina.

Fautuaga. Afai e te manaʻo e faʻaumatia le fuga mite i laulaau laititi, e mafai ona faʻaitiitia le fofo mafiafia ma faʻamamaina i se laau.

Mai le vitio o le ae iloa ai le auala e taulimaina ai le apogaleveleve ma le fesoasoani a le sapalai tagamea:

Ata

O le faʻafefeteina o le laʻau fesoasoani fesoasoani i faifaatoaga e faʻaumatia ai le tele o ituaiga meaola faalafua, ma le apogaleveleve mite e leai se faʻalavelave.

  1. Ave lua ulu o le keleka, fafagu le pulou i luga o le masini eleka ma tuu i totonu o le fagu sene.
  2. Liligi le paluga i le vai malulu, latalata vavalalata ma alu e faʻaaoga mo le 5 aso i se nofoaga pogisa.
  3. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia faʻaitiitia le faʻafefete ma le 1 lita o le vai ma togafitia ia laau i ipu.

Bow

O pou o le oona e talafeagai mo le gaosiga 100 kalama e sasaa atu i le 5 lita o le vai ma tumau ai 5 aso.

Faʻafefeteina aʻa ma faʻagasolo fugalaau.

Isi suʻega masani

I le faaopoopo atu i metotia o loʻo taʻua i luga mo le faʻaumatia o le apogaleveleve, o loʻo i ai isi suʻega suʻesuʻeina taimi.

Laʻau faʻafefe mo le susunuina:

  • 100 g mumu, pepa vevela e pipisi i totonu o le lita o le vai mo le 3 itula;
  • 120 g o le pateta e gaosi mo le 2-3 itula ile lita ole vai;
  • 40 g gaugala laau e tumau i le vai - 1 lita, 2 itula;
  • 80 g o fugalaau laurower, e mafai ona e ave le mutia vao, sasaa le 1 lita o le vai inu, manaia ma faamalosi mo le 2 aso;
  • 40 g o tamato lafoaʻi pupuʻu, pupu, mo le 2 itula, mālūlū ma pamu fugalaau.
Fesoasoani O faʻasologa uma o tagatanuʻu e faʻaaoga i aso uma 5.

Faitau atili e uiga i le auala e taulimaina ai le apogaleveleve mite i totonu o togalaau ma totonu o togalaau, e mafai ona e faitau iinei.

Fuafuaga puipui

E tele auala e faʻaumatia ai ni apogaleveleve, ae sili atu ona fai togafitiga puipui:

  • e taua le tausia o laau i tulaga lelei - le mago ma le suavai, tulaga lelei mo le tuputupu ae o le faitau aofaʻi o meaola;
  • laau e manaomia se vai e aveese ai le palapala ma le pefu mai fasi pepa;
  • aveese laulaʻau mago i le taimi;
  • pe a lūlūina, faʻapipiʻi ni nai mataua o le suāuu laupapa i le vai.

E faʻapea foi mo le puipuiga, e mafai ona e faʻaaogaina ma togafitiga faʻaleaganuʻu laau totō, naʻo le itiiti ifo o le faʻaogaina.

Faaiuga

Spider mite - o se fili matautia o laau, lea e mafai ona oo atu ai i le oti o se fugalaau. Ae afai e te filifilia le sui tau togafitiga saʻo ma faʻaaogaina ni mea puipuia, e mafai ona e faʻamaeʻa atoatoa le faʻamaʻi ma puipui lau togalaau.