Laʻau

E faʻafefea ona faʻaaogaina le ficus, faʻafeiloaʻi ma ave le fana

Ficus o se fale e le lelei ma le malu puipuia, ma e tele ituaiga meaʻai na gaosia i Aferika, Amerika ma Ausetalia. O le fugalaau e foliga matagofie i le fale i totonu ma e lauiloa i le tele o faifaatoaga. E tele auala e faʻapipiʻi ai se fale i totonu o le fale (vaʻaia, ea ma le faʻataʻetaʻeina, fatu, faʻaloilo) ma tuʻuina atu le aganuʻu e le masani ai. O le maualuga o le taumafanafana mo le totoina o se fugalaau e 24-28 ° C, o le susu - 80%.

E faʻafefea ona faʻapipiʻiina ni fusi i le fale

E le gata i le vavae ese ma le teuteuina o le ogatotonu o le fana e mafai ai ona ave ni taamilo mai le mea na tupu. Luga - ia vave aʻafia. Faʻasalaga saʻo e maua mai i se aʻa ma se internode. O le umi sili ona lelei o le faagasologa e faʻalagolago i le ituaiga o laau: mo fualaʻau laiti e pei o Benjamin, 10 cm le lava (e sili atu i le 3-7 laʻau), mo le faʻamaʻi ma le gaʻo, 15 cm (2-4 lau).

Faʻasaʻoina o mea mo le gaʻoina

O tagata lapopoa ituaiga lyre e vavaeeseina le 2/3 o le pepa, faʻaititia le maualuga o le susu susu. I mea e gaosia ai lapisi, e faʻasaga e le fai togalaau ia laulaʻau i totonu o se paipa ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i se fusi poʻo se maea, faʻapipiʻi le susu ile faagasologa. O le susu o totoe i luga o le gaioiga e taofia ai le maua o aʻa. Lafoaʻi le pito i lalo o le meaʻai i le vai mafanafana (2 itula) o le a fesoasoani i le foia o le faafitauli i le toe gaosia o le tipi ma se stimulator tuputupu aʻe. Faatasi ai ma le malala, e tele falemaʻi o le a manaʻo e vaʻaia le tipi.

Taua! E faalagolago i le auala e faʻaleleia ai le ficus (i le vai poʻo le eleele), o le vaitau o aʻafiaga aʻa e tolu ... 5 vaiaso. O le faʻasolosolo manuia o ficus o le a lipotia e laulaʻau lanumeamata fou.

E faʻapefea ona ave se fana mai se fusi

E selesele ficus vavae ma se naifi po o seleulu i se maualuga o le 45 tikeri, e aunoa ma le aveeseina o latou lima. Taumafai e momotu ese mai le meaʻai e faʻafefe faʻafefe ai se faagasologa e le manuia pe alualu i luma. Aveesea ia Mati poʻo Aperila.

Faʻasalaina o sasi

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e puleaina e le laau le aʻa ma tupu malosi. O isi faʻaopoopoga e faʻatinoina i le tasi / tausaga, e le mafai ona faʻalavelaveina laau matutua mo le 3-4 tausaga.

E faʻapefea ona aʻafia se totogo o se fusi

Faatasi ai ma metotia autu, pe faapefea ona fai le fesuisuiai ma le tipi, e 2 filifiliga: i le vai ma le palapala. O le auala muamua e sili atu ona faigofie. O le faʻaaogaina o le vai o le a mafai ai e oe ona iloilo vailaau ua gaosia, fetuunai le taimi o le totoina ma le le lelei o le atinaʻeina o le laau.

I le faʻapipiʻiina o aʻa i totonu o le vai, e manaʻomia le tele o manipisi:

  1. O le pito o le faagasologa ua fufulu mai le susu susu. O mea faʻatauvaʻa o le paʻepaʻe suamalie e faʻagesegese ai aʻa.
  2. Toto i totonu o se paluga o le vai ma le koale i totonu o se atigipusa e le mafai ai ona susulu le la, e lelei lava - pe a fai e itiiti ifo le ea, ina ia aloese ai mai le faʻaaogaina o le gaioiga. Laʻau e tatau ona i luga aʻe o le faʻata, o le a foliga mai o ni mea e foliga mai o le pala.
  3. O pupu na tuʻu i totonu o le vai i totonu o se nofoaga susulu, aloese mai le susulu o le la mo le afa masina / masina.
  4. Siaki le laau. O le i ai o aʻa laiti e taʻu mai ai le gafatia e toto se laau i le palapala. Aua le faʻatagaina aʻa malosi malosi - pe a afifi i totonu o se fagu fou, o le a faʻaleagaina.

O le faʻatonuga i le auala e faʻaaogaina ai i totonu o le eleele e le mafua ai foi ni faigata:

  • fuā suamalie i luga o le fasi keke ua fufulu i se vai-carbohydrate solution, ua faʻatagaina le malogo mo le 30-40 minute;
  • tuu le 'au i totonu o se atigipusa ma se mea e maua ai le aʻa;
  • faaopoopo se aʻa, tumu i meaʻai ma mea e faʻamalosi ai lea e faʻateleina ai le faʻavaeina o aʻa.

Faʻaleleia eleele mo fugalaau fugalaau

E fautuaina le totoina o le sulu i totonu o se tane e ufiufi i se ata tifaga po o se PET fagu e aunoa ma se faʻaʻo.

E faʻafefea ona faʻalauteleina lau laʻau i le fale

E faʻapefea ona ave se fana mai se orchid: faʻafetaui filifiliga ma faʻataʻitaʻiga i le fale

Mo le faʻalauteleina o fusi laʻau lapoa, o mea laiti ma laau matutua e talafeagai. O le auala lona lua e talafeagai pe a faʻaalia le pito i lalo o le ogalaau. Fugalaau fufulu pito i luga, lea na puipuia ai laʻau lelei ma aʻa i totonu o le vai poʻo le eleele.

O aganuu e pei o le laʻau, mo se faataitaiga, Lyrovidnaya, faʻasalalau e vaalele. O tulaga autu o le i ai o se pusa uumi ma le tuʻuina o lau i luga. Sola ese. A maeʻa se taimi, o le a sili atu le mafiafia o le pale ona o le faʻavaeina o lala laau.

Laʻau aʻa i luga o le ea. O laasaga o lea laasaga e faia mo le filifilia o le maualuga manaomia i lalo o le fatugaʻo, o le faia o se faʻaaliga felaʻiaʻi i luga poʻo le aveeseina o le paʻu i lalo ole laulau. O se tauvaga e tuʻuina i le mea e tupu ai le faʻaogaina, afifiina i se ata tifaga. E fautuaina e tuʻu le masi susu i le polyethylene. Luga ma lalo ifo, o le ata e nonoa, ma tuu ai le ea i totonu. A mavae le 3 vaiaso, e tatau ona aliali aʻa. Mo gaioiga, o le galu e faʻapupulaina aʻa, o le pito i luga e vavae ese mai le fusi autu, ua sauni mo le tuʻuina i totonu o se isi ipu.

Faʻalautele lela

Tupe tupe - pe faʻapefea ona totoina se ata i le fale

Ae e te leʻi faʻaaogaina fusi ma se laulaau i le fale, e taua le malamalama: o le metotia e aofia ai le faʻatupulaia o se aganuu mai se vaega o le aʻa ma le laʻau e tasi. O le vaega pito i lalo e faia i se tulaga saʻo i luga o le tagata aoga. Ua faatofuina le vaega i se mea e fai i le laʻau.

Aveina o le Ficus Leaf

O le laʻau ua fesuisuiaʻi e le e ona le fugalaau i totonu o se pu, faʻaputuina i se paʻu ala. O isi gaioiga e talitutusa ma le aʻafia o se vavae laupapa.

Taua! O se laulaʻau eseese (e aunoa ma se aʻa) ma se umi umi i totonu o le vai o le a mautinoa lava ona aʻa, ae o le lau o le a le tuʻuina atu ni fuʻa.

E faʻafefea ona faʻaaogaina ficus

Laufanua mo Ficus

Auala e Faʻaaogaina ai Tupe Tupe i le Fale

O se eleele lelei mo ficus o le palapala ma le maualuga o le vai - ma le manava, maualalo o le eletise (6.5-7 pH). O le maualuga o le palapala ua fuafuaina e le matua o le tau: mo vine laiti, e tatau ona saunia se mea gaogao, e tatau ona totō tagata matutua i se palapala eleʻele e faavae i luga o le vao, lau laʻau ma humus. O le eleele o le Clay e lamatia ai le vai i totonu o se ulo.

O le filifilia o le fanua e fuafuaina foi e ituaiga fugalaau o le fale:

  • Ficus Benjamin ua totōina i vailaʻau palapala e aofia ai le tutusa o sea o le humus, eleele lauolaola ma le peat. Faʻalauteleina le eleʻele o le a maua ai faʻavaivai meatotino i le palapala, e ufitia i le oneone i le pito i lalo o le ulo.
  • O le tuputupu aʻe o se paʻu paʻu e manaʻomia ai le solitū poʻo le malulu o le eleele e faʻavae i luga o le eleele vevela ma eleele palapala, o le afa o le oneone. O le pito i lalo o le ulo e tatau ona faataatia i ni maa laʻitiiti, faʻafefete i le oneone oneone i luga.
  • E mafai ona faigofie ona totoina i luga o isi ipu ia fasi laau Microcarp, talu ai o sui o le ituaiga e matua le lelei lava i le meaʻai, o le filifiliga i le va o le le vaeluaina ma le eleele eleʻele, lea e aofia ai vaega tutusa o le turf ma eleele laulaau, afa o le oneone.

Lena sauniuni mo ficus

E pei ona faʻaalia i le faʻatinoga, e faigofie foi ona faʻapipiʻi le ficus i mixga o le "Ficus" ma le "Palm", ma o loʻo aofia ai ia mea e manaʻomia mo le atinaʻeina o laau. Ua faatofuina le eleele i totonu o se fagu vai, ma le faaeteete. O pitonuu o le a mafua ai le pala, o le mamafa tele o le palapala o le a faaleagaina ai aʻa ma faaitiitia le maualuga o le ea mai.

O fea mea e totō ai le fagu

O le lagona e sili ona lelei i lagona o loʻo i totonu o se fagu ma lua faʻavaivai. E tatau i tagata o le fugalaau ona faʻapipiʻi muamua i sekeli, fugalaau laupapa poʻo ni palasitika. O le faʻavae autu o le leai o se kemisi, faʻamalamalama lelei (i le tulaga o le palasitisi, e manaʻomia le faʻaaogaina o lanu enaena, lanumeamata lanumeamata), ma le saʻo saʻo.

O le tele o le ipu e fuafuaina e le setete o le aʻa o le ficus. Mo le atinaʻeina o le aganuu i totonu o le fale, o fugalaau fugalaau e tuʻu ai le va i le va o puipui o le fagu ma aʻa o le 2 cm.

O le a le ituaiga ipu e manaʻomia mo ficus Benjamin

E leai se foliga lelei o le vaa mo le teuina o fusi. O faʻataʻitaʻiga masani e fetaui lelei mo le sea a le leona o ituaiga eseese. Ole maualuga ma le maualuga o fugalaau e tutusa tutusa. O se ipu masani e atoatoa lelei mo Peniamina. O le fiafia i le auala e totō ai ni meaʻai laiti mo le faʻaleleia atili o togalaau e faʻaaoga ai le metotia o le bonsai, e tatau ona e tilotilo i ipu falaoa mafolafola e aunoa ma se faʻalelei.

E faʻafefea ona fafaga i le taimi o le gaʻoina

O mea taumafa o se laau e faʻamalosi e aofia ai minerale ma elemene elemene. Ae peitai, ao le i fafagaina mea tutupu, e tatau ona e faatali se masina seʻia oo ina fafagaina e le laau ia microelements o le palapala fou. I le taimi lea, o le faʻaaogaina o le a susunu ai le aʻa.

Mineral fertilizer mo ficus "Agricola"

O le atinaʻe saʻo ma le faʻapipiʻiina o tipu i totonu o se fugalaau ese ona o le tele o 3 minerale: nitrogen, phosphorus, potassium.

O faʻaopoopoga o meaʻai e:

  • malogo, faʻatagaina e faʻaitiitia le tele o le mea manaʻomia ole tuufaatasiga o fualaau mūmū poʻo pepa maʻaleʻale aʻo leʻi faʻaaogāina;
  • suavai, gaosia i le tulaga o fofo ua saunia;
  • i le tulaga o laau faaumiumi ua pipii i le eleele.

O le lisi o laei e sili ona lelei e fai i laʻau, humus, kofi kofe, lauti, laʻau, fuālaʻau, suka ma le fefete. Faʻaleleia lelei e le tasi le pefu, acidic succinic, tiniseti.

O oloa faʻapitoa e ofoina atu e faʻamafanafana ai le fugalaau fale ma sauniuniga faʻapitoa ma mea faʻapitoa, sili ona aoga:

  1. "Rainbow" o se vaifofo masani lea o loʻo faʻapipiʻi i totonu o afa-lita ipu fagu. O se faʻafitauli sili lea mo le faʻamamaina o le eleele, faʻafefeteina laulaʻau ma gaioiga o le gaosia. Ae ui i lea, o le vai o loʻo i ai le vailaʻau i le tuufaatasiga, o le maualuga o le fualaau faasaina e aumaia ai se fesili talafeagai: aiseā e fai ai le fautuaga o laʻau o feʻau i totonu, ma o le a le mea e fautuaina mai e tagata atamamai (faʻapipiʻi le laau pe faaopoopo le vai mama i le eleele).
  2. O le "Faʻatoʻaga" o se faʻalapotopotoga lautele mo ituaiga eseese o ficus. Avanoa i taga ma fagu, faʻamago ma le vai - 100/250 ml, i le faasologa.
  3. O Pokon o se faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le suavai faʻapitoa e faʻapitoa mo ficus laau. Faʻatinoina e le Kamupani Dutch i le 250 ml faʻatautaia.

Manatua O le faʻamamaina o le faʻaleleia o vai i le vai e manaʻomia ai le faʻaaoga vave o le tuufaatasiga, e le fautuaina e teuina le fofo.

Toto ma fusi le pale

I le fausiaina o fusi, e tatau ona amanaʻia uiga o le physiology o le tuputupu ae o se tagata. O le atinaʻeina o fuālaau fou e faʻavae i luga o fatuga: apical ma le lautele, o loʻo tuʻuina i totonu o le laʻau, i luga aʻe o le petiole o le lau ma le ogalaau. O le televave o le atinaʻe o loʻo matauina i totonu o le fatuga o le apical, faʻamaonia pe poloka le tuputupu aʻe o faiga o axillary. Aveesea o le fatuga maualuga e faʻamalosia ai le atinaʻeina o le tuputupu ae o le pito i luga, faʻamalosi ai pine o le malosi tutusa.

O le pale e faia e ala i le veleina ma le faʻapuupuuina o laʻau, tuʻuina o le paʻu i totonu o taʻiala manaʻomia i masini faʻavevesi. Faʻasaʻo lelei le suavai, faʻamalo faʻamalo mai le ea. A o tuputupu aʻe le taamilosaga, ua faasino atu i le palapala.

O laʻau i luga o 'ie tipi e tipiina ma se tuusaʻo tuusaʻo, o se tipi tipi e mafai ai ona tipi le paleni matutua (luga aʻe o le fatuga i lalo). Afai e te puipuia le faʻavaeina o le hemp, e le o taufaʻataʻu le vaʻaiga ma le foliga le maofa o le laau.

Knit Ficus Benjamin

<

Faiga faʻavae:

  • "Pigtail", "Faigofie". E lua ni tatupu e lava le lalagaina o ogalaau i totonu o se 'au, "faʻamaʻi" - tolu tulimanu 15 cm le maualuga. Aʻo tutupu aʻe laau, ua faʻaaogaina alalaʻau, o loʻo faʻatasia faʻatasi, ma tuʻu ai avanoa avanoa mo le mafiafia. Mo le faʻalagolago, e faʻamautu faʻamaʻi i filo filo i luga o le ogalaau i le maualuga o le 45 tikeri.
  • O se "tautotogo totogo" e maua mai i se tamaʻi fana fanafana i luga o se pine i le taimi o le atinaʻeina. Ua aveesea auala i fafo. Ua aveeseina le pua, ma ua tuua ai le mea e afaina.
  • "Luga o le matagi." O le metotia e faʻavae i luga o le uila o loʻo sopoia le itu i matu ma le itu i saute, sasaʻe ma sisifo. O le toe faia soo o le taotoga e faia ai se tutusa o sootaga o filifili.
  • O le pa. O le mauaina o se poto masani i le lalagaina o paʻu ma mea e felauai ai, e aoga le taumafai e tupu se pa mai ficus. O toto laau e totoina i le mamao lava lea e tasi ma vavalalata a latou ogalaau. O foliga fiafia e totōina i totonu o se liʻo poʻo le faia o se kulupu o 6-8 kulupu.
  • "Arc". O le foliga o le faitotoa e faigofie ona ave e ficus lianas: dwarf, mountain, arrow arrow, ivy. Mo le sao saʻo o le tipi i totonu o le fagu, ua tuʻuina paʻu uaea.
  • Stam. O le tulaga autu mo le fausiaina o le au o se ogalaau faalava. O le fana e masani lava ona le maua mai i laulaau taalaelae, ma totoe 3-5 luga aʻe, seia oʻo ina oʻo i luga le maualuga o le maualuga. O le tele o le pepa o le komepiuta e 30 ... 40 cm, o le fola - 50 ... 100 cm. I le oʻo atu i le tele o le manaʻoga, faʻamalosi le pito i luga o le ficus, faʻaleleia le atinaʻe o auala i fafo. O le pale o loʻo faʻapipiʻiina i le faʻamautuina e se pine e toe faʻaopopoina.
  • Bonsai O le "laau i totonu o se pesini" e maua mai i ituaiga eseese o laau (Altissima, Aurea, Benjamina, Erecta, Macrophylla), faatofu i totonu o se mea papaʻu (fata, fata, ipu), ma le puipuiga tele o foliga vaaia o le laau.

Ficus Microcarp Bonsai Technique

<

O le foliga e le masani ai o se fugalaau o le fale o le a fesoasoani foi i le fausia o se popo niu e siomia e ni tamaʻi talavou se tolu. O le susulu pea o le ogatofa o le koluma e faʻaleleia ai le faʻaalia mai o aʻa uila i totonu o tuaoi, ma le faasolosolo malie solo faataamilo i le koluma ma fusia faʻatasi.

E faʻafefea ona faʻamalosi

O le fusi o le faapipiiina o le a manuia pe afai e te togiina le pale i luga o se laau toto e faʻaaogaina meafaifaʻaili: meainu po o le hydrogen peroxide. O le leaga o le lau, o le faigofie foi lea o le tipiina o lala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fugalaau ua oʻo i le maualuga o le maualuga, ae o le pito i luga e sili ona vevela. Ua lava le faia o se faʻasaga saʻo i le pito i luga o le faagasologa. O le palealii o se laau matua ua faia e se faʻailoga le talafeagai i luga o le fatugaʻo 8 cm mai le laulaau. Faatasi ai ma le faʻalauteleina e tasi, o le kerbovka o le a fesoasoani - o se faʻaogaina o le cortex i luga aʻe o le fatuga e faʻaosofia ai paʻu, i lalo o lālā - ia faʻagesegese ma faʻavaivaia ai le tuputupu ae. I le maeʻa ai o le faʻatinoga, e tuʻuina lelei le fale ile tausiga lelei.

Afai e lelei le toleniina o le totoina o le toto ma le pine, o le a vave ona tupu mai se toto fou - o le faavae mo ni manatu manaia mo le teuteuina o totonu.

Vitio