Laʻau

Dracaena Marginata - faʻapefea ona toto ma tausi

Dracaena Marginata, poo Bordered - o se tasi o fale sili ona lauiloa fale, mamalu. E masani ona totoina i totonu o faʻamaumauga ma greenhouses, i nofoaga o ofisa. O le laau e matua matagofie, faigofie le tausiga.

O le a se mea e pei o le dracaena Marginata foliga i le aiga

Dracaena Marginata o le ituaiga o Dracaena, le aiga Iglitsy.

Faamatalaga o foliga vaaia:

  • ogalaau - saʻo, lamolemole, sulu;
  • o laulaau e sao, vaapiapi foliga, o foliga e foliga tutusa ma le pama, o la latou fuafuaga ua faufautua, o le lanu o le malamalama po o le pogisa o lanu meamata, ma fasi fasi piniki, lanumeamata po o le paʻepaʻe;
  • tuputupu aʻe - faʻagesegese, faʻaopopo le fugalaau i totonu ole 10 cm i le tausaga;
  • matala afifi - laiti, kulimi pe paepae;
  • manogi - manogi, faʻamaonia.

Marginata - o le fofo aupito sili ona lelei e faʻafesoʻotaʻi ai avanoa avanoa

O lapisi laulaʻau o le dracaena e matua leaga lava, ma e itiiti lava le aafiaga faʻapitoa e mafai ona latou solia.

Faamatalaga faaopoopo! O le au fai fale o Rusia na latou faaliliuina Dracaena marginata i auala eseese - o le igoa o le magenta dracaena o loo maua i luga o le Initaneti, o le faamatalaga ma le tausiga e matua fetaui lelei lava. O nisi taimi e faʻaaoga e fugalaau le igoa dracaena Magenta, Margarita poʻo Marginata.

Isi ituaiga masani

Faatasi ai ma le dracaena e ola i le fale, e tele ituaiga eseese:

  • O le manogi poo Fragrans o se tino faigata o le aiga, o le maualuga o le laau i le fale e oo i le 2 m. I le vao, e oʻo i le 6 m. E fautuaina le faʻaaogaina o le dracaena manogi mo le teuteuina o ofisa ma faleoloa.
  • O Deremskaya o se laau faʻamalosi, o le ituaiga pito sili ona mataʻina ma le matagofie o uiga teuteu. O pepa laulaʻau e valiina i lanu lanu meamata, lea e aoga i totonu o totonu.
  • Laʻau - o laupepa laulaʻau o le laau ei ai foliga o le arc, i le pito i lalo latou lala. O lenei ituaiga e le masani ona fuga i le fale. O mea leaga e aoina mai i panicles e laiti, vali paʻepaʻe. Tausiga mo le Faʻaliliu i tua E faigata tele. Ua tupu tele i greenhouses, lea e mafai ai ona fatuina tulaga talafeagai o le fesuiaiga mo le laau.

O Dracaena fringed, Fragrant ma Deremskaya e faigofie tele-i-tausiga ituaiga, o lea e masani ona totoina i le fale ma ofisa.

I le masaniga masani, e tupu maualuga le dracaena ma taʻe

Mea tau vailaau

I le faaopoopo atu i ona foliga matagofie, o le dracaena o se laau aoga e lelei le afaina o le soifua maloloina o le tagata:

  • faalauiloa le faamaloloina o manuʻa;
  • faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu o faʻasologa eseese;
  • faamalosia le ponaivi ma le nifo;
  • Aafiaga lelei i le faʻalavelave masani.

Faamatalaga faaopoopo! O loʻo talitonuina o Marginata e malosi lona malosi, lea e tuʻuina atu ai o ia lava i tagata uma o loʻo i totonu o le potu e tasi ma ia.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

E leai se faʻamaumauga saʻo pe na faapefea ona aliali mai le dracaena. O lona lauʻeleʻele o le motu o Tenerife. O Marginata dracaena na o mai i Europa faafetai i le auvaa na aafia i le tufatufaina atu o oloa eseese mai Saina ma Initia.

O le igoa "dracaena" i le faaliliuga o lona uiga o le "tarako fafine." O lenei igoa e fesootaʻi ma le tala o le amataga o le laau. Na tulaʻi Dracaena i le mea na tafe ai lo latou toto i le taua a tarako ma elefane.

Faamatalaga faaopoopo!O Dracaena ua taʻua o le tarako toto mo le mafuaʻaga e faapea o le pala o lona mealilo e mumu sesega, e talitutusa lava ma le toto.

O le tino o le laau e pei lava o le toto

Vaega o tausiga o fugalaau i le fale

Afai tatou te talanoa e uiga i le fugalaau i totonu o dracaena Marginata, ona leoleoina lea o le fale mo ia e le faigata. Pe a fatuina tulaga talafeagai, o le a fiafia le laau i laʻau matagofie, ese.

  • Lulu
Dracaena - ituaiga o Marginata, Deremskaya, Fragrans, Massangeana

Dracaena Marginata e fiafia i le vevela mai le +18 ° C i le +25 ° C. Afai e vevela le potu, e tatau ona faʻaatele le faʻateleina o le fafaga.

  • Malamalama

O le laau e fiafia tele, felafolafoaʻi. Ae tatau ona aloese le susulu o le la.

O le nofoaga sili ona lelei mo le faʻatulagaga o le malu puipuia. Afai o le a amata ona mou atu laupepa, o loʻo taʻu mai ai le leai o se malamalama. Afai e le mafai ona tuʻuina atu faʻamalamalamaga faʻa-natura, e faʻaaogaina moli malamalama.

  • Faʻasa

O le faʻasalaga e faʻalelei - e le mafai ona faʻafefeteina se fuga potu. Ina ia malamalama pe a manaomia e se laau se vai, e tatau ona e mataʻituina le tulaga o le palapala. E tatau ona mago 2-3 cm loloto.

  • Lafoaia

E fiafia Dracaena i le taʻele i le vai mafanafana e fesoasoani e faʻafefe ese ai le pefu. I le taumalulu, afai o le potu e mafanafana ile mafanafana, lea e faʻafefe ai le ea, e tatau ona e fufulu 1-2 taimi i le aso.

Faʻalogo!Mo le fufuluina, o le vai mamā i le vevela o le potu e faʻaaogaina.

  • Totogi

Dracaena Marginata e fiafia i le maualuga poo le maualuga o le suavaia. E ui i le mea moni e ono i ai i tulaga ma le ea malulu mo sina taimi, e sili ona aloese ai. O le pulu o le ea, o le televave o le a amata ona leiloa e le laau ona uiga teuteu.

  • Soo

E tatau ona faʻamalosia le eleele i meaʻai. Ina ia totoina laau toto, e tatau ona e faʻatau se fanua faʻapitoa e faʻamoemoe mo le gaʻo.

  • Laʻei pito sili

E faʻaaogaina fualaʻau i le tautotogo ma le taumafanafana mo le 2 vaiaso. Faʻaaoga sauniuniga faʻapitoa. I le taumalulu, e lava le faʻaaogaina o le faʻatoʻa faʻatasi i le masina.

Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

Taimi a Saina - pe faʻapefea ona toto ma tausi

I le taumalulu, pe a iai se vaitau malolo, tausia le fale o Dracaena e itiiti lava. E lava le vai e tasi i le vaiaso, tausia le tulaga tatau o le susu, fuafua i le vevela o le ea i totonu o le potu. Ua naʻo le faʻaaogaina o le faʻapala 1 taimi i le masina i se aofaiga itiiti.

O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona maualalo ifo i le +15 ° C. I le malolo, dracaena o loʻo iai i le vaitaimi mai Oketopa ia Ianuari.

O laei masani e faʻateleina ai le tuputupu aʻe tuputupu aʻe ma le matagofie o le laau

O afea ma pe faapefea ona fuga

Fuchsia i totonu o se fagu i luga o le auala - pe faʻapefea ona tausi ma e tatau ona totō ai le pusa

Afai e te leoleoina lelei le laau, e le mafai ona e vaai i ona fugalaau.

Faʻalogo!I le dracaena Marginata, o le lanu lanu ma fesuisuiai mo se taimi umi, e tusa ma le 10-12 tausaga.

A amata ona fuga le laau o le pama na faalagolago i le talafeagai o tulaga mo ia. E mafai ona tupu lenei mea i soo se taimi o le tausaga.

O inflorescences e laiti, paʻepaʻe pe paʻu kirimulu i le lanu, e aoina i le tele o paʻu, e foliga foliga tutusa i se polo matagofie.

O mea laiti laiti e pei o faamalu.

O faʻamau e foliga mai e pala i le 7-10 aso. O le fugalaau e faaauau mo le tusa ma le 1 masina.

Faʻalogo!Pe a fuga mai le dracaena, o le a le sola ese mai ai lona manogi. A o faagasolo lenei vaitau, e fautuaina e aveese mai fafo o le potu i luga o balcony poʻo le loggia.

Suiga i le tausiga o le fugalaau

E manaʻomia e Dracaena i aso uma ona pulupulu ma luga o laʻei. O le faifai pea ma le tele o le fafaga e faalagolago i le vevela i totonu o le potu.

Drackena fugalaau e le masani ai ma matagofie tele

Teuteu

Faʻatasi ai ma le dracaena Marginata, o le tausiga gafatia e aofia ai le teuteuina masani. O lona uiga o le aveese lea o le pito. O paʻu tipi e fesoasoani i le atinaʻe malosi o le laau, lona faʻafouina ma le toe faʻafouina. A maeʻa le faʻatinoga, ia lava le tuʻuina atu i luga o le 5 pepa pepa i luga o le ogalaau.

E fesoasoani i le faʻamamaina o paʻu ina ia maua ai "moligaʻo fou". Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tapunia le mea e tipi ai i se ata tifaga e fatu ai se gaosiga o le greenhouse. I le tele o le fiafia, o fatuga fou o le a aliali i le tusa o le 30-40 aso.

Faʻafefea ona faʻalauteleina Dracaena Marginata

Mo le faʻalauteleina o le dracaena, fatu, otaota ma le auala o le ea e faʻaaogaina.

Fatuina fatu

O le totoina o fatu o loʻo faʻatino i le vaitaimi mai Fepuari ia Mati.

Faʻalogo!I totonu o le 24 itula, o fatu e tatau ona susu i Zircon, lea e fesoasoani i le faʻaalia o aʻa.

Laʻau suamalie ua totōina i se mamao o le 15-20 cm i totonu o se atigipusa ma eleele lelei. Ufiufi le atigipusa i le polyethylene i le pito i luga e fatu ai se fale koli. O aso uma lava, e tatau ona aveese le ata mo le 20-30 minute e faʻamalosi ai le eleele e puipuia ai le faʻaogaina. O taimi taʻitasi, e manaʻomia ona fafaga vai, e le mafai ona faʻamago le eleele.

O tupu muamua o le a aliali mai pe a ma le 30-50 aso. E faʻapipiʻi faʻapitoa i le masina.

Pe a oʻo atu le pusa i se maualuga e tusa ma le 5 cm, e mafai ona toe totoina.

O le metotia o fatu e matua faigata, ma e le o taimi uma e maua ai se taunuuga lelei.

Faʻasogaina o ni afifi

Ina ia saunia le tipi, e tatau ona e oti se lala ola maloloina ma malosi. E manaʻomia ona tipiina i ni vaega, e tatau ona i ai le umi e tusa ma le 5 cm le taʻi taʻitasi. E i ai se faʻavae itiiti e faia i luga o le paʻu i le oti i lalo. O le mea faigaluega e tuʻuina ifo ile eleele i le loloto o le 1-2 cm.

I le pito i luga o le 'au e ufiufi i se ata tifaga po o se fagu palasitika e fatu ai se lau. Seʻi oʻo i aʻa, ia e nofo i totonu o se potu mafanafana. O le a amata ona amata mai i le va o le 1.5-2 masina.

Cuttings - o le auala sili ona lelei o le faʻaleleia o dracaena

Faʻalogo!E tasi i le vaiaso, e tatau ona faasūsūina ma fufulu i le vai mamā, vai vali i le vevela o le potu.

Apical toe taui

Mai le tumutumu o le laau e te manaomia e tipi pe a ma le 15 cm le tipi. E tatau ona faatofu i le vai e sasaaina i totonu o se pusa opo, pogisa. 1 le papa maa o le gaʻo ua faʻaaogaina ua muaʻi faʻafefiloi i le vai.

O aʻa o le a amata mai pe a ma le 3 i le 3.5 masina. A oʻo ina faʻaleleia le aʻa, e mafai ona toto le dracaena i le eleele mama. O se fagu e iai se taʻaloga e ufiufi i se ata tifaga.

O lenei metotia e masani lava ona faʻaaogaina, aua e umi se taimi e faʻatali ai mo le taunuʻuga.

Suiga

E tatau ona vaʻaia se dracaena adult 1 taimi i le 2-3 tausaga. E mafai e se tasi ona filifili e manaʻomia se nofoaga fou - o le fagu tuai ona o le vao o le a amata ona pupuʻu, ma o aʻa o le a oʻo mai i totonu o le alavai i le pito i lalo o le fugalaau.

O le totoina o se laau i se nofoaga fou e faigofie lava:

  1. Ua saunia se koneteina fou, lea e tatau ona avea ma se faatulagaga e sili atu lona telē nai lo le fagu muamua.
  2. O loʻo faʻapipiʻi le faʻalavai i le pito i lalo - faʻalautele le oneone poʻo le maʻa laʻititi, eleele lauusiusi mai le faʻafefiloi o le eleʻele ma sasaa le fanua i luga.
  3. Aveese ma le faaeteete dracaena mai le fugalaau tuai.
  4. Faʻaaogāina o se laau poʻo se penitala faigofie, e manaʻomia ona faʻamamā le aʻa o le lalolagi tuai.
  5. I totonu o se fagu fou, ua tuu le dracaena i le ogatotonu.
  6. O le vaega o totoe o le lalolagi ua sasaaina, faʻalelei le faʻatulagaina.

Faʻalogo!A maeʻa le faʻavasegaga, ona tuʻu lea o le koneteina ma le dracaena i se mea pogisa. Aua le vai i totonu o le 2 aso. O lenei fuataga o le a saofagā i le vave faʻatautaia o aʻa.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe ma faʻamaʻi

E ui lava i le mea moni o le dracaena e le mautonu, pe a tupu ae, e mafai e le fai togalaau ona feagai ma le tele o faafitauli.

  • Faʻatoʻa vaʻavaʻai mata ma lau

Afai na faʻafuaseʻi ona amata ona paʻu ese le laau mai laulaau laulaau po o le fatuina o fatu, o loʻo taʻu mai ai le soona inu tele. Ona o le tele o vai, ua amata ona pala le aʻa. Mo le toe faʻaleleia o le dracaena, e tatau ona e aveesea aʻa ua faaleagaina ma faʻamaonia le tafe o le vai.

  • Lea lanu paʻu

Pallor o le taunuuga o le mea moni o le laau o loʻo iai i tulaga o le maualalo o le vevela.

  • O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

E mafai ona faʻagogo e se alalaʻau se ipu laulau ona o le vevela tele o le ea. O le a le mea e fai - aveese otaota ua faaleagaina, faʻaauau ona pamu le laau.

Soʻo se suiga i le tulaga o le dracaena e mafua ona o tulaga le talafeagai mo ia.

<
  • Lafoaʻi paʻu laʻau maualalo

O le paʻu atonu e mafua mai i le le talafeagai, maualalo le vevela poʻo le pala.

Pests

E mafai ona avea Dracaena ma tagata manua o ia ituaiga meaola faalafua:

  • Aphid - pe a aliali mai, o le lanu lanumeamata o le dracaena e liua samasama ma pa'ū. Ina ia faʻaumatia aphids, e manaʻomia le togafitiga o le laau i se vaifofo mataʻutia. I tulaga maualuga, e faʻaaogaina iniseti.
  • Spider mite - o loʻo iai ni mea pogisa i luga o le dracaena. Togafitiga - faʻalauteleina le faʻamamafanaina, togafitiga ma vai taʻavale po o acaricides.
  • Mealybug - le faʻaalia o papa paepae. Togafitiga - olopalaina ma se vaifofo o le ava malosi ma togafitiga ma se iniseti.

E mafai ona togafitia le fale i vai pafe mo le puipuia.

Isi faafitauli

Dracaena maʻi:

  • Heterosporosis - o foliga mai o lanu enaena ma se lanu uliuli. O togafitiga e faia i fualaau faasaina Fundazol, Fitosporin-M.
  • Faʻafeiloaʻiina o le laʻau, siama - tuputupu aʻe le tuputupu aʻe, faʻaleagaina o lapisi laʻau - togafitiga fungicide.
  • Phylloscystosis - pogisa pouliuli i totonu o se fausaga samasama. Ua aveeseina vaega ua faaleagaina, mulimuli ane ua togafitia le laau i le fungicide.

Ina ia taofia le tupu mai o soʻo se faʻamaʻi, e manaʻomia e le fale ona maua ni tulaga lelei.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

Dracaena o se laau e maua ai le fiafia, faamanuiaina ma le tamaoaiga faaletino. E tusa ai ma aoaoga a feng shui, e tatau ona tuu le dracaena i le faitotoa.

Dracaena - Lucky Talisman

<

O le a le mea tonu e aumaia e Marginata i lona aiga, o le aofaʻi o papatusi laupepa ia te ia o le a fai mai:

  • tosina o le fiafia ma le manuia - 3 pcs;
  • soifua maloloina - 7 pcs;
  • manuia tautupe - 5 vaega.

O Dracaena o se laau matagofie i ona meatotino ma uiga. E ui i le mea moni e faapea, i tulaga o le "tafeaga" e seasea lava ona lafoaʻi atu mea leaga, e mafai lava ona e vaʻai i paʻepaʻe paʻepaʻe pe afai e te fatuina se siosiomaga mafanafana mo le fale.