O le togalaau

Astilba o le atua fafine o le togalaau vao. Faʻateleina mea lilo

Astilba - malu-faapalepale, meaola lelei e fiafia ile eleele susu. O le maualuga e ese mai i le 30 i le 150 cm, e faalagolago i le ituaiga. O le fuga foi e faalagolago i le eseesega.

E mafai ona e faia se faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma le faʻaaogaina o ituaiga eseese o Astilbe, lea o le a fiafia i lona fuga o le vaitau atoa.

I le natura, e masani lava ona tupu i luga o le lau o le vaituloto ma vaitafe, faapea foi i nofoaga mauga. E le gata o lanu o lanu eseese, ae o laau foi ua vaneina, ia avea lenei laau ma mea taua mo se togalaau umi.

Astilbe manaʻomia le vaevaeina 4-6 tausaga talu ona tulaʻi. Malamalama pe a manaʻomia ona toe faʻaleleia le vao, e mafai ona e faʻamalosia le fuga.

Faʻavae o le tuputupu aʻe o le asters i lau togalaau.

Faʻamatalaga o le tuputupu aʻe o rosa mai le tipi // //ferfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/uhod-za-rozami-v-sadu-kak-vyrastit-rozovyj-kust-samomu.html.

Saili iinei pe faʻapefea ona tupu le chrysanthemums.

Totoina o fetu

Astilba e faʻailoa i ni auala se tolu, o le muamua o le vaevaega o rhizomes e masani lava i le tautotogo, e ui lava o taimi o le autumn e faatagaina foi. Pe a vaeluaina i le tautoulu, e taua le iloa o le laau e manaʻomia pe a ma le masina ae leʻi oʻo i le malulu.

O le auala lona lua o le toe gaosia e ala i le lūlūina o fatu, e talafeagai mo le faʻaleleia o ituaiga fou. E masani ona le faʻaaogaina e le Faatoaga lenei metotia, aua o fatu e masani ona leai se taimi e faʻamaʻa ai. Afai o le ato na gaoia i totonu o le faleoloa, o mea uma lava e tutusa ma le toe gaosia i lenei auala, tele fugalaau lalelei.

I le amataga o Mati, ua maeʻa le totoina o laau (pulou mo le 12-15 aso), faasusu, palu i le vaega o laʻau moni e lua ma totoina i le tautoulu i le eleele avanoa ma fale malupuipuia mo le taumalulu. O le a fiafia i le fugalaau mo le 3-4 tausaga.

O le metotia lona tolu o le faafouina o gaosiga. E fautuaina le faia o lenei taotoga i le amataga o le tautotogo, aʻo leai ni laʻau ma e na o le tuputupu ae o pusa e mafai ona vaaia. A aunoa ma le eliina o le laau, e tatau ona e tipi le fatuga ma se vaega itiiti o le aʻa.

Ia togafitia i se vaifofo vaivai o le manganese ma tuu i totonu o se paluga o humus, peat ma togalaau togalaau, e ufitia i le polyethylene. I se nofoaga tumau mo le gafa i le taimi o le autumn poʻo le tautotogo o le tausaga a sau.

Faatoaga i luga o le tusi - Peonies, totoina ma tausi.

Faitau e uiga i ituaiga sili ona lelei o lilac //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/sorta-sireni-kazhdyj-kust-prekrasen-na-individualnyj-maner.html.

Totoina o le uila ma tausi mo i latou

E tatau ona e amata i le filifilia o se nofoaga e tulaueleele ai. Astilba e fiafia i nofoaga susu e susulu i le taeao. O le aoauli o le aoauli e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamutaina o le fuga, faʻamaʻi ma le faʻamalosi.

E tele vailaʻau e mafai ona tutupu i nofoaga e latalata i le eleele ma latalata i lologa. I le filifilia o le nofoaga, e tatau ona saunia pupu e tulaʻi ai (mamao 30-40 cm).

Latou te faia le humus, afa o le ipu o le ponaivi ma le faʻalavelave faʻalavelave. Tatou te totō ma mulch le eleele ile 4-5 cm. Ole lapisi e mafai ona matua eseese: peʻa, paʻu, iliili, mutia moa. E le fautuaina le faʻaaogaina o le saito fou i lenei uiga lelei - latou te faia le palapala eleʻele. O le mea toto pe a uma le totoina e manaʻomia ai le faʻasusu vai mo vaiaso e lua.

O le tausiga o se faʻateleina o le faʻaleleia o vai ile taimi malolo, veleina, vaʻavaʻa ma mulching o le palapala. Fertilizers ao lei tupuina fua mai fualaau aina mai fualaau aina po o fugalaau faʻapitoa, pe a uma le fugalaau - fugafula-potassium. Faʻasoʻa ese faʻamau.

Faʻasalaga lelei, o le maʻi e toetoe a le faʻaleagaina. I le autumn, o le pito i lalo e ufiufi i eleele laulelei, aʻo tuputupu ae le aʻa i luga. Mo le taumalulu o Astilbe, e fautuaina e ufiufi ia lapnik e aloese ai mai le maalili i vanu ma sina kiona.

Matou te fausiaina se faletaele i le matou lava lima.

Aoao pe faapefea ona fai se togalaau aina i ou lava lima //rusfermer.net/postrojki/sadovye-postrojki/dekorativnye-sooruzheniya/tehnologiya-sozdaniya-sadovoi-skamejki-dlya-dachi-svoimi-rukami.html.

Faʻaaoga fualaau i lau togalaau

AO Stilba e foliga lelei i laau fefiloi ma laau taʻitasi. E mafai ona faʻaaogaina ituaiga e maualalo maualalo i faʻamau ma maʻa. E matua fetaui mo le resitalaina o faatanoa vai.

E fautuaina e filifili ni tuaoi e le mafai ona tapunia ona laʻau, e malie le mata i le vaitau atoa. E tuʻufaʻatasia ma 'au, geyhery, ferns, bergenia ma lili o le vanu.

E mafai foi ona ola Astilba i le fale, e pei o se fale ile fale. O nisi o fai togalaau o loo punouai i lona faamalosia. O le mea lea, ua latou totoina i totonu o se atigipusa i le tautoulu ma tuu i se nofoaga malulu.

I le faaiuga o Tesema, tuu i totonu o se nofoaga lelei. Amata i le vai, faasolosolo malie le faateleina o le tele o le vai ma le vevela. E oʻo atu i le aso 8 Mati, e aliali mai fugalaau.