Vailaau faʻapitoa

Faiga faʻatau: mea tau vailaʻau ma faʻasologa, faʻasologa mo le faʻaaogaina i vailaʻau

O le apamemea e manogi poo le mea manogi manogi - O se lauvaʻa lauiloa lea e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. O loʻo i ai le tele o vailaau faʻamalositino aoga ma i le taimi lava e tasi e matua ogaoga le faʻasaina.

I lenei tusiga o le a matou talanoa pe faʻapefea ona faʻaoga lelei ma saogalemu lenei togalaau mo togafitiga.

Faʻamatalaga

O le manogi ashberry o le aiga madder. O loʻo i ai se totoa o le pupuʻu faʻatasi ma se uila o loʻo faʻamalosi i lalo. O laulaau e uumi le uumi, faatulaga i totonu o se mama faataamilo i le meaʻai i le tele o itu, ia i ai pine, matau i autafa. E masani lava, o se tamai kolone e tupu, lea, ona o le fusi o le aʻa, ua fausia ai se kapeta e ufiufi ai le eleele. O fugalaau e manogi i se taniko sili ona vevela. Tufatufaina atu i le Metitirani ma Eurasia.

E te iloa? I Saina anamua, na talitonuina afai e te faʻaaogaina ni lala afi ma ni laau faʻapipiʻi mai laau toto faʻamaʻi, o le a fesoasoani e tuliesea agaga leaga.

Faʻavae

Ua tuufaatasia e Arbor se numera o elemene aoga:

  • gaʻo (oxalic, catechinic, tartaric, silicic, malic);
  • coumarin;
  • flavonoids;
  • asperulozide lactone;
  • ascorbic acid (vitamini C);
  • tannic ma vailaʻau oona;
  • suauu gaʻo;
  • taua o suauu.
O aiga vavalalata o le suamalie-laupapa o mea nei: o se mea mama, o se mea moni, o le itu i matu.

Mea aoga ma fale faʻafomaʻi

  • Tannins i le tuufaatasiga o laʻau e maua ai se faʻamaʻi-faʻamalolo ma fesoasoani e taofi le toto. Faʻafetai i lenei mea, o loʻo faʻaaogaina laupapa e togafitia ai le tele o faʻamaʻi paʻu.
  • Lactone o loʻo i ai ni mea e tetee ai i mea leaga, ma faatasi ai ma le coumarin, o nei vaega o loʻo i ai se aafiaga antispasmodic i le muso mumu. O le mea lea, e faʻaaogaina le laau mo faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi.
  • O le fusi o laau i luga o le vai e mafai ona faalauteleina ai capillaries ma faʻaleleia ai le toto e aunoa ma le aafia ai le viscosity.
  • O le laau e mauoa i suauu taua ma e masani ona faʻaaogaina i fualaau faʻalaʻau, e fesoasoani e faʻamafanafana ai le fatu ma faʻamalosi ai le faʻamoemoe.
  • I le faʻaopopo atu i meatotino faʻaleagaina o lenei vaomatua - o se meaola lelei, o le mea lea, sili mo le togafitia o faʻamaʻi o gaʻo ma le vevela.

Talosaga faafomaʻi

O lenei vailaʻau faʻamalositino e le faʻaaoga i togafitiga faʻale-aganuʻu, ma i luga o lona faavae e leai se fualaau faʻasaina e tasi. Ae i isi vailaʻau, o laʻau laupapa e maua i totonu ma fafo atu le faʻaaogaina, ma e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau togafitiga.

Mai i le arrhythmia, faʻalaumua o le fatu

Mo faʻalavelave o le muso o le fatu, ia faʻaaoga se fusi o laau mamago o le fafie. I totonu o se atigi pusa (vevela, thermomug) ia 10-15 g o vao mago ma sasaa le 1 lita o le vai inu. Faʻaosooso 3-4 itula ma inu 100 ml mo le 20 minute aʻo leʻi fafaga 3-4 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e mafai ona eseese e faʻalagolago i uiga o le tino mai le 2 vaiaso i le masina.

Tincture e mafai ona i luga o le vodka, aua o le ava e faʻaleleia ai le faʻafefe. E tatau ona faʻafefete Vodka i le vai i fuataga o le 1: 2, sasaa 15 g o le mutia i le afa-lita ma tuʻu mo le 2 aso. Faʻaauau i le 5 aso mo le 10-15 minute aʻo leʻi 'ai, tasi le sipunipuni sau tolu i le aso. Ona fai lea o se malologa 10 aso ma toe fai le tali mo le 10 aso.

E taua! Aʻo leʻi faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma laupapa, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi!

Ashberry manogi mai i maʻi tuga

Faʻatasi ai ma faʻafitauli eseese ole gasegase, e tatau ona faia se teuteuga o vao mamago o le fafie mai le vai, e pei lava o le fatu o le gasegase o le fatu. O le togafitiga atonu e 2-3 vaiaso.

Psoriasis

Mo psoriasis, ua fautuaina e faʻafefiloi lenei laau faʻatasi ma isi meaʻai e fetaui lelei mo faʻamatalaga, faʻataʻitaʻiga ma linden ma hazel leaves. I luga o se pine o laau taʻitasi (15 g) lafo i totonu o se atigipusa ma sasaa vai vai inu (350 ml), ona faʻasolosolo 3-4 itula. I le fofoina ma le faʻamamaina o vaifofo na tuʻuina ai fusi poʻo fusi ma faʻaaogaina i vaega ua afaina. Le faagasologa o togafitiga - sei vagana ua faʻaleleia le setete.

I totonu, e mafai ona e faia se vaifofo i le tutusa, faʻafefe i le vai 1 i le 1 i totonu o le ipu e tasi aʻo lei faia le taeao, o le togafitiga e 2 vaiaso.

I le togafitiga o psoriasis, o togafiti a tagata e faʻaaoga ai le kukalati, yucca, lovage, mahonia talipal, aconite, vine e pei o le ivy, pusa paga, bergamot, fir, cashew, celandine, zhivokost.

Mai le pala

Ave 30 g o le ashberry wood, sasaa lua ipu vai malulu (400 g) ma tumau i le aso i se nofoaga malulu, ona faaopoopo ai lea o le 50ml o vodka ma alu mo se isi aso. Ona aʻa lea ma fai lemu 50 ml 4 taimi i le aso mo le vaiaso.

Mai i le pata ile faʻaaogaina o mea faʻamalolo o pi, wolfberry, mallow, soapstone, vailaʻau, suti taʻele, tamai basilus, fusi faʻateleina, fuga o le suka, Syriac vatochnik.

Sa manogi Ashberry mai le mai

E fautuaina e faʻafefiloi laupapawood ma nisi faʻauluʻau e iai mea tutusa e faʻaleleia ai le aʻafiaga: moli hop, elecampane aʻa, mite laulaʻau, laʻau pamu lemonia. Faafefiloi le paluga i le vai vevela i le 200 g i le 15-20 g o le aoina, ave 400 g i le aso. O le vasega e faʻalagolago i le tele o le faoa faamalosi, ae mai le vaiaso.

Woodberry mai le dysmenorrhea

E tatau ona tuu ifo le 10 g o le mutia i le 200 ml o le vai malulu ma tuʻu ai mo se aso. Taʻu ma inu le ipu atoa i ni nai atopaʻu i le gasologa o le aso. Toe faia mo 4-5 aso i le amataga o le taamilosaga.

Mo susu o susu

Laʻau lanu meamata ma laulaau e tatau ona ufiufi ina ia latou tuu le sua. Ona faʻaaoga lea o le fagu i le pusa ma faʻasolo ai i se fusi, faʻaavanoa mo le 2 itula. O le vasega e tusa ma le 10 aso.

Faʻamatalaga Faʻatau

Ona o lona salugi manogi, e faʻaaogaina i le kuka e avea o se meaʻai mo le manogi, ae, e pei o le laʻau bay, e le faʻaumatia i totonu. Ina ia saunia fualaau suamalie ma lemonades, o laulaau o le mutia e tuʻuina i le taimi o kuka ona aveʻesea lea. I Siamani ma Falani i luga o laʻau o le fafie e faʻamalosi ai le laʻau ma le uaina. E tuʻufaʻatasia lelei foʻi ma aano o manufasi ma faʻamalo meaai; e mafai ona faʻaopopoina i le auala o le laulaau laʻau pe a ulaula ma fufulu manu.

E te iloa? I Falani, o lenei vao ua faia i le vailaau, lea e faʻaaogaina i le letusi ma laʻau tilati; e talitonu e fesoasoani e faʻaalia ai le tofo oona.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O le ashberry manogi o se vailaʻau oona ma, ona o ona vailaau faʻaleagaina, e mafai ona afaina tele ai le tino pe a faʻaaoga sese. Coumarin i le tuufaatasiga o lenei vaovao o le mea autu, lea i le tele o mea e faʻafanoina ai le tino ma maso, ae i le tele o tui e mafai ona oʻo atu ai i le gasea, vomiting, totogia, poʻo le oti foi.

Faʻamalosi malosi i fafine maʻitaga, fafine i le vaitau o lactation ma tamaiti laiti e oʻo i le 6 tausaga. I le vaitau o togafitiga e le mafai ona e 'aʻai aano o manufasi, iʻa ma faʻamaeʻa atoa le masima ma soʻo se meaʻai mai le taumafataga.

Aoina ma le seleseleina

E tatau ona aoina le mutia manogi pe a o le a fuga pe ua uma ona fuga. I le avea ai o se tulafono, o le pito i luga o lenei vaitaimi o loʻo i Aokuso. O le laau e taatele i luga o mauga, e tupu tele i laufanua ma totonu o vaomatua.

E taua! O le kapeti e faapitoa lava le vevela i le susu o le tau, e tatau ona aoina pe a māgogo!
O le pito i luga i le maualuga pe a ma le 3-5 inisi le oti ma tuʻu le mutia i le paolo e faʻagogo (e mafai ona e faʻaaogaina se ogaumu faʻamama i le 50 ° C). E tatau ona liuliuli le vao faʻamago lelei. E mafai ona e teuina avanoa mo le lua tausaga, leai.

O le ashberry manogi o se mutia o le ituaiga, lea e 200 ituaiga, ma o nisi taimi e faigofie lava ona fenumiai ma isi uso. Afai e te mulimuli i faatonuga, o le a mafai ona lagona lelei le aoga o lenei vailaau togafitiga, o le mea autu o le faʻaeteete.