Fualaau aina

O le a le afaina o le koko, ma faʻafefea ona iloa ma aveesea le faʻamaʻi?

O le lalolagi faʻaonaponei e tamaoaiga i faʻamaʻi pipisi. O le meaʻai o le Carrot o se masani masani o meaʻai e 'ai. Kāreti, ona o le tele o mea, e mafai ona aumaia ni faafitauli e le itiiti ifo nai lo se isi lava fualaau aina po o fualaau suamalie, o lea e taua ai le aua nei galo e uiga i lapataiga.

O ona faʻaaliga e fesuisuiaʻi ma e mafai ona aofia ai le paʻu o le paʻu, faʻapipiʻiina, faʻafefe i luga o le mucous membranes ma faʻamaʻi pipisi i foliga o le manava. Faʻafitauli matuia o le faʻamaʻi - angioedema ma faʻalavelave anaphylactic - o se tulaga matautia tele.

O le tagata gaosi meaʻai?

Kāreti e aofia ai palatini ma glycoproteins lea e mafai ona afaina ai se faʻafitauli. O le fualaau faisua lava ia e maualalo le malosi o le allergenic ma e mafua ai le gasegase o toe gaioiga i na o le 2% o le faitau aofaʻi. Ae ui i lea, i le faʻatinoga, o le faʻafia ona tupu mai o le allergy i kāloti e sili atu le maualuga. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le feʻaveaʻi.

O loʻo faʻamaonia i le mea moni e faapea, pe a tui i totonu o le tino o le kāloti, e amata ona manatu i ai siama faʻamaʻi e pei o isi allergens ona o mea e tutusa lelei. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o palatini i lona tuufaatasiga e tutusa lava le tutusa ma puipuiga o le tiliva, palale pollen ma le polu. O nei faʻalatini o le protein o ni meaʻai malolosi, e oʻo atu ai i le faʻalauteleina o le tino.

Mafuaaga o se faʻafitauli o le maʻi

O le mafuaʻaga tuusaʻo o se faʻafitauli o le maʻi o le 'ai pe faʻafesoʻotaʻi kāloti i le taimi o kuka.
  • O le maualuga o aafiaga o allergies e mataituina pe a 'ai ni kokotiti mataʻese poʻo le sukalati i ni aofaiga tetele.
  • O le mea e masani ai, o le mea e masani ai, e tupu i tagata taʻitoʻatasi oe na faʻaaogaina le vevela poʻo le kāloti.
  • O se tamaititi o loʻo susu ile susu e ono iai sana faʻalavelave faʻaleaga ona o le i ai o kāloti i le meaai a le tina.

Faailoga o le maʻi

O faʻamaʻi pipisi e masani ona tupu i le 1-3 itula i le maeʻa ai o kaloti, e masani lava pe a uma le 5-8 itula. O le ata o le falemaʻi o loʻo faʻaalia i faʻamatalaga mucocutaneous ma le dyspeptic.

Paʻu o le tino ma le mucous aʻafiaga e aofia ai:

  • afaina vave ma le manino mea e aofia ai po o le lanu mumu - e masani lava ona i totonu o le fatafata, lima ma foliga;
  • sasaina ma le mu i le vaega o le vevela;
  • ulupanoaga poʻo le paʻu o laugutu (faʻamaʻi faʻamaʻi);
  • mumu ma le fula o le mucosa oral;
  • sasaina ma susunuina i le gutu.

O faʻamaʻi pipisi e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • afaina;
  • faoa o tiga tiga o le manava;
  • manava manava;
  • afu, itiiti le vomia.

Ole tele o faʻamatalaga masani ole allergy i kāloti o faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo ni faʻafitauli o le manava i foliga o se malulu, tale, sneezing pe puupuu le manava.

E faapefea ona matautia?

O le lamatiaga o le gasegase o le atinaʻeina o gasegase ogaoga o le gasegase e lamatia ai le ola. E aofia ai:

  • Angioedema - faʻaalia e le lautele o le salalau o le palapala palapala i luga o le gaʻo o le tino o foliga ma le ua, faʻaitiitia limasini. I le 35% o mataupu, o le fulafula e salalau atu i le larynx, lea e mafua ai le le atoatoa o le manava o le tino. Afai e le togafitia le tagata gasegase i lena taimi, o le a maliu o ia i le faimalaga. O faailoga muamua e masalomia o masalosalo Quincke's edema e masalomia - o le faʻafefeteina o mata ma le ua, o le tale ma le leo leotele.
  • Toxic epidermal necrolysis - faʻaaliga tele o se faʻafefe o le paʻu paʻu. Pe a tupu lenei mea, o le faʻavaeina o lapisi lapoa e tumu i le vai manino e faʻafefiloi ma le toto. Mulimuli ane, o le pito i luga o le paʻu e amata ona vavae ese, ma tele gaʻo ma le pala i luga o le tino.
  • Malosiaga Anaphylactic - O le sili atu ona ogaoga o le eseesega o se mea e tupu ai le faʻafefe. E mafua mai i soliga loloto o le microcirculation ma le toso malosi o le toto. O se tagata e atiina ae, ma ua leiloloa lona mafaufau. Ona o le le atoatoa o le tino ma le mafaufauga, o aʻafiaga taua uma e aafia, e oʻo atu ai i le oti e aunoa ma se fesoasoani faafomaʻi.

Faʻailoga

O le faʻamaoniga o se mea o le allergy e faia i luga o le faavae o le talafaasolopito ma le suʻesuʻeina o le maʻi. Ae ui i lea, o nei metotia e mafai ai ona faʻamautuina le moni o le i ai o se faʻalavelave faʻafefe, ae le mafai ona iloa le allergen ia lava.

I lenei tulaga, pe a uma le togafitiga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se inisiua o inisiua, o lona uiga. ma le mafaufau e 'ai le koko ma le iloiloga o le maʻi o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, o nei faaosoosoga faaosooso e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O se auala maʻoti ma faʻalagolago i le suʻesuʻega, faʻatagaina e iloa ai le vaʻaia o le tino, o se suʻesuʻega faʻamausali ma le faʻamatalaga o le immunoglobulin E E i allerrotini. Mo le auʻiliʻili e tatau ai ona foaʻiina toto totoʻa.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

E taua! Mo le filifilia o togafitiga saʻo e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. Soo se vailaau, e oo lava mo le togafitia o allergies, e mafai ona faʻateleina le faʻaalia o se tali atu ma e tele aʻafiaga itu.

Afai e te masalomia le iniseti o le leocrolysis poʻo le angioedema, e le mafai ona e mafaufau loloto i ai. I ia tulaga, e tatau loa ona e valaʻau i le 'au o le falemaʻi, aua o loʻo i ai se taufaamatau tuusaʻo i le ola o le tagata.

Faalavelave faafuaseʻi

I laʻititi laʻititi, ua lava le ave o soʻo se antihistamine papa.avanoa i le fale (Suprastin, Dimedrol, Tsetrin, Alercaps, Loratex).

Afai e ogaoga le tali atu ile maʻi, ona faʻaaogaina lea o le antihistamines i totonu o le intramuscularly poʻo le inisiua:

  • Suprastin 2% - 1 ampoule.
  • Diphenol 1% - 1 ampoule.

O le intramuscular or intravenous administration of antihistamines e faʻaaogaina i na o tulaga tulaga ese ma pe a maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi.

I le tulaga pe a maua e le tagata maʻi le angioedema poo le epidermal necrolysis, o glucocorticosteroids (Prednisolone, Methylprednisolone) e faʻaopopoina i le vein.

Le masani

O se vaega o antihistamines e faʻaaogaina e togafitia ai faʻaaliga o se faʻafefe o le faʻafefe. Latou te faʻaitiitia le aʻafiaga o le histamine (o se tagata faʻamaʻi maʻi) i luga o le tino e ala i le polokaina o faʻamaumauga patino. Faʻaopoopoga i vailaʻau mo togafitiga o vailaʻau faʻaleaganuʻu., faʻaitiitia le foliga mai o le pruritus ma le faʻavevesi.

Fualaau faasaina

E fautuaina le faʻaaoga o antihistamini o le 2 ma le 3 tupulaga. E aofia ai:

  • Loratadine (Lorand, Claritin) - 10 mg (1 lepa) 1 taimi i le aso.
  • Desloratadine (Alergostop, Loratek, Elius) - 5 mg (1tab) 1 taimi i le aso.
  • Ceirizine (Paralazin, Tsetrin) - 5 mg (1tab) 2 taimi i le aso.

O vailaʻau e tatau ona onā i le taimi atoa, aʻo faʻaalia mai mea o le allergy ma 2-3 aso pe a maeʻa ona faʻaalia. O le umi o le taimi o togafitiga e masani lava 5-7 aso.

Fesoasoani! Muamua tupulaga antihistamines (diphenhydramine, suprastin, tavegil) e le fautuaina mo le faʻaaogaina. E itiiti a latou filifiliga filifilia ma maua ai se aafiaga le lelei i le fatugalemu o le tino ma le fatu.

Afai o le allergy na faʻaalia mai na o le paʻu o le paʻu i se mea vaivai, ona faʻatapulaʻaina lea i na o gaioiga e aofia ai glucocorticosteroids:

  • prednisolone poʻo le suauʻu manogi o le hydrocortisone;
  • Elok;
  • Flucinar;
  • Triacort.

O le suauu e naʻo luga o le paʻu ua paʻu e faʻaaogaina i se fasi anuenisi 1-2 taimi i le aso. O le togafitiga e le sili atu i le 5-7 aso. O le faʻaogaina o le faaaogaina o glucocorticosteroid ointments e taʻitaʻia ai le fausiaina o puaʻa, vaʻaia o gaʻo ma vaega o le hyperkeratosis.

Vailaau faʻapitoa

E mafai ona faʻafefiloi paʻu o le paʻu o le tino i le suauu olive. O loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi ma fesoasoani e faʻaitiitia ai le vevela ma le mumu. O aʻafiaga faapena e taatele i nisi o vailaʻau faʻamaʻi:

  • aloe sua;
  • teuteu o le chamomile poʻo le centaury;
  • suauu tiso;
  • teuteu o ufi.

O le paʻu ua afaina e tatau ona lūlūina 2-3 taimi i le aso. I le tulaga o le osofaʻiga ogaoga, e mafai ona e faʻaaogaina ni faʻasalaga o pateta sela, eleele i se setete pasi. A maeʻa le leai o le faʻaaogaina o le phytotherapy vasega.

Meaʻai

Tagata matutua ma tamaiti e aʻafia i allergies i kāloti, ua fautuaina e tausisia le faʻamaʻiina ma le soifua maloloina o le hypoallergenic. O le faʻamalosaga e aʻafia ai le le atoatoa mai le taumafataga o kāloti ma ipu ua saunia ma ona mea.

Mea taumafa o le hypoallergenic - meaʻai faʻalesoifua maloloina, e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le faʻalauteleina o le tino. O lona uiga o le teenaina o meaai ma se maualuga o mea e mafai ai ona maua. O nei oloa e aofia ai:

  • sukalati;
  • fualaau suamalie;
  • fuamoa;
  • ituaiga apu mumu;
  • susu susu;
  • mea inu gaʻo;
  • sweets ma pusa.

E fautuaina ina ia tuʻuina atu se mea e sili ona lelei i fualaau faisua ma fualaau 'aina, faʻanoanoa o aano o manu ma meaʻai susu. I le aso, e tatau ona e inuina le itiiti ifo i le 1.5 lita o vaiinu mama ina ia faʻaitiitia ai aʻafiaga o le inosia o le tino.

E tatau ona mulimulitaia taumafa o le hypoallergenic i le taimi o faʻaaliga o allergies, faʻapea foʻi ma le 10-14 aso i le maeʻa ai o faʻasalaga faʻasolosolo o se tali atu. E tatau ona mataʻituina le faʻaaogaina o taumafa i taimi uma e aloese ai i faʻamatalaga masani o meaʻai o mea taumafa.

Puipuiga

O fua puipui e aofia ai le vavaeese atoatoa mai le taumafa o kāloti ma ipu na saunia mai ai.

O le tele o fautuaga e fautuaina ina ia totogi i le faʻamalosiina o le tino puipuia, aua o soʻo se ituaiga o allergy o se faʻaaliga o le le atoatoa o tali a le tino puipuia i se mea mai fafo. Mo le mafuaʻaga lenei, o loʻo faʻamaonia ai faʻamaʻi, faʻamalosi ma lelei taumafa.

E ui lava i le maualalo o le gasegase o le allergenic, e masani lava ona mafua ai e carotiti ni mea e afaina ai meaai. E mafua lenei mea ona o le uiga o le feʻaveaʻi ma le tutusa o ona aʻafiaga faʻatasi ma malosi malosi o le natura. O le ata o le allergy o le tagata lava ia ma e ono mafai ona faʻaalia mai i le paʻu o le paʻu, faʻaogaina poʻo le faʻamalositino.

I tulaga ogaoga, angioedema, Lyell's syndrome ma le faʻalavelave anaphylactic e mafai ona atiaʻe. Togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o antihistamines, faʻaitiitia o kāloti mai le taumafataga ma mulimuli i se taumafataga o le hypoallergenic.