Fua o le gaosiga

Rasberi "Bryansk Divo": uiga, mealilo o le galue manuia

Bryansk Miracle o se ituaiga o fualaau aina e lata mai talu ai nei o le mauaina lea o le lauiloa tele. Laʻau tetele, suamalie suamalie, mea manogi lelei - o nei mea uma e uiga i le heroine o la tatou tusiga.

Tofiga

O le ituaiga na fuga i le faaiuga o le seneturi mulimuli ma na siitia ai i le 2001. E ala i le saolotoga o le palotaina o ituaiga interspecific, sa faia ai se fugalaau fou fou, ua taʻua o le Bryansk Miracle, o le galueaiina ma le tausiga e le maua ai ni faafitauli i le totonugalemu o Rusia. O tusitala o le ituaiga Evdokimenko S. N. ma Kazakov I. V. i le 2006 na maua se pateni mo le aia tatau e toe gaosia ai le ituaiga.

Uiga ma uiga iloga o le ituaiga

O le eseesega tele i le va o le Bryansk Diva o lona gafatia e tumau ai i le maualalo o le vevela ma oʻo ai i se vaitau mafana mafanafana i le totonugalemu o Rusia.

Busu

O togavao o lenei togalaau vine e saʻo, faʻapipiʻi. Ua leva ona i ai itu laau. O le maualuga o le togavao e oo i le 170 cm. O vailaʻau malolosi ma se paʻu paʻu, o le lanu enaena i le lanu, e ufitia i le tele o vao tuitui.

O lau e tele, pogisa pito i luga ma matua malamalama i lalo. Fugalaau e paʻepaʻe, e aoina i mea e tutupu i le tumutumu o vine.

E te iloa? O fugalaau o le Bryansk diva e mauʻoa i vitamini C, tannins ma mea aoga oona. Ma o le lauti mai fualaau vevela ma fugalaau e iai mea e puipuia ai ma le faʻaleagaina.

Berries

O le uiga iloga o lenei togalaau vine o vine tetele ia.

O le tele o vine e sili atu le telē nai lo fugalaau masani. O nisi o kopi o le "Bryansk Diva" e mafai ona oʻo atu i le 13 g. E foliga tutusa i latou i le ogatotonu o le kiona vavae lelei. Le lanu e lanu mumu. O fua uma e tutusa lelei. Tuputupu ae i luga o le umi atoa o lala.

Tuuina atu

O le fuga e amata ona latalata i le tautoulu ma e toetoe lava a oʻo i le faaiuga o Setema.

Faatasi ai ma le tasi togalaau vao "Bryansk miracle", pe a totoina i se nofoaga lelei ma le tausiga lelei, e mafai ona e aoina mai i le 3 kilokalama o vine. E tofu tamaiti taitasi ma se manaia matagofie, agamalu, ma le fiafia.

Aoao atili e uiga i isi ituaiga vine: "Barnaul", "Cumberland", "Caramel", "Hussar", "Heritage", "Hercules", "Atlant", "Giant".

Faʻafitauli faʻamaʻi

O le vailaʻau o loʻo i ai le tele o teteʻe i faʻamaʻi.

Malosiaga tele o faʻamaʻi faʻaleaga. O le mea lea, e masani lava i le taufaʻaiuga o le vaitau, ona susunuina ma paʻu laulaau i luga o vao.

Le togafitiga o le tautotogo ma faʻamaʻi faʻamalo (Fitosporin ua faʻaalia lelei lava) o le a puipuia laau mai le tele o faamai.

O le faigata o le taumalulu

"Bryansk Divo" na atiae aemaise lava mo le tutotonu tutotonu o Rusia, o le mea lea, o le tetee atu i le malulu o le tau sa faapitoa ona faataatia e le aufaipese. O le vailaʻau e mafai ona taumalulu e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa i le mea o frosts i lalo -20-25 ° С.

Auala e filifili ai fua pe a faʻatau: faʻamatalaga

Mo le filifilia o laau lelei ma malolosi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le vasega pepe pe faʻamaonia togalaau. E tatau ona pei o se fatuga malosi ma ola maloloina:

  • e le silia le 1 mita le maualuga;
  • ia i ai se numera laʻitiiti (2-3) togi i le paʻu paʻu;
  • ia i ai se aʻa malosi ma fesuisuiai ma ni aʻa laiti.
E taua! Pe a felauaiga, afifi aʻa i se ie susulu ma afifi i se ata tifaga, ona tuu lea ma pipii i le eleele i luga o le saite.

Filifilia le nofoaga saʻo

Raspberries - o se laau e le taua, ma e mafai ona ola i luga o soo se eleele. O le mea autu o le filifilia lelei o se nofoaga, o lea e lava le la ma le puipuiga mai le matagi.

Malamalama

"Bryansk vavega" e manaʻomia ai le tele o le la e tupu. Filifili se fuafuaga, taulai i se nofoaga e maua ai le la i le aoauli, ma le tele o avanoa i le ea fou. Ae o nofoaga tatala tele e le taliaina e le fusi. O le filifiliga silisili o le totoina o laau i le pa poʻo puipui puipui o fale. O lenei mea o le a faasaoina ai laau mai le malosi o matagi, ma i le taumalulu e tolopo ai le kiona.

E mafai foi ona e totoina ituaiga eseese o fugalaau samasama ma le uliuli i luga o lau togalaau.

Soo

O le eleele sili ona lelei mo le tuputupu ae o rapisi o le a lelei le oneone po o le leaga. I luga o palapala mamafa, o le a faigata le tuputupu aʻe. E le fiafia i le "Bryansk miracle" ma le vavalalata o le vai o le eleele - e itiiti ifo i le 1.5 m.

Muamua galuega

A o lei totoina, e tatau ona saunia ni laau toto ma eleele.

Pe a saunia le saite, e tatau ona faʻafefiloi le vao (20-30 kg / sq. M), superphosphate (60-80 g / sq. M) ma le potassium sulphate (40-50 g / sq. M). O lenei faʻafefiloi e tatau ona faʻafefiloi lelei ma le eleele o le a ola ai fugalaau.

Ave ese uma vao pe muaʻi togafitia le palapala ile vao (mo se faataitaiga, Roundup, Basudin) e faamama ai le nofoaga i lalo o vine.

Afai ei ai i luga o le nofoaga o eleele mamafa, e tatau ona faafaigofie e ala i le faaopoopoina o le oneone ma le vao. Mo eleele palapala, e aoga le faʻaleleia o le fua faatatau o le faʻaaogaina o meaʻai po o le faapalaga.

Muamua, e tatau ona tipiina le tipi i le 0.4 mita le maualuga. Ona aveese uma lea o laulaau mai pana.

Mo le lelei atili o aʻafiaga, e tatau ona aʻafia le aʻa o le fatu i se paluga o le omea ma le humus. O nei laʻau ua sauni mo le totoina.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

O le totōga e sili ona lelei ona faia i le tautoulu pe a uma ona faʻaleleia lau. Totoina i le tautotogo e mafai foi, ae o iinei e tatau ona e pikiina le taimi - i le taimi lava e maeʻa ai le mafanafana o le tau, ae leʻi amataina le gaioiga malosi o le sua.

E te iloa? I Rusia, o le uluai togalaau ulaula sa faataatia e Yury Dolgoruky, o le faavae o Moscow. Fai mai talafaamaumau anamua o lenei togalaau na matua tele naua na o mai e fagogo i ai.
  1. O le totōina o laau e sili ona lelei i vaʻa ma le loloto o le 0.5 mita ma le lautele lautele. O le mamao i le va o vaʻa, pe a ma le 2 m.
  2. I totonu o le vaovao o loʻo tuʻu muamua humus poʻo le faapalaga, faʻafefete i le pito i luga o superphosphate, mea pāmaʻi ma fafie. Faʻafefiloi lenei paluga.
  3. Matou te faatulagaina ni laau. O le mamao i le va o vao e tatau ona tusa ma le 0.7 m. E tatau ona totōina ina ia maua ai le aʻa aʻa.
  4. Matou te faʻatumu fualaau i le eleele ina ia tumu le avanoa atoa.
  5. Matou te momoe le eleele faataamilo i laau toto ma sasaa vai i luga.
  6. Liligi faʻasalaga totoina i le mulch (saito, peʻa, palu). O le mea lea, e mafai ona aloese mai le tau susu ma le susuina o le palapala.

Tausiga tatau - le ki i se seleselega lelei

O le tausia o fugalaau eseese "Bryansk vavega" e le faigata tele.

Faʻasusu ma mulching

O le faʻatau e matua talafeagai lava mo fugalaau. O ona aa i luga o le fogaeleele, aua e sili ona faigofie i le mago.

Le fua o le fafaga - 2-3 ipu pakete mo le tasi vao. O lenei suāvai e tatau ona faia i aso uma. E oo lava i le timu o le taumafanafana e le maua ai le suavai talafeagai mo vao, o le mea lea pe a uma lena timu e le afaina le sasaa o ni pakete vai i lau fugalaau.

E taua! E taua tele le fausua i le taimi o fualaau taumafa.
O le mulimulitaʻi o le a faʻaitiitia ai le fausiaina o fafie. Saua, peʻa, compost poʻo vao masani, sasaa mai i lalo o aʻa o le fusi, ma le susu i le eleele. O le tele o mulch e te faia, o le sili atu lea mo lau vao.

Faʻatauga

E le manaʻomia ni togalaau faʻapitoa.

Faalua i le tausaga, vai le vao ma mullein - e tusa ma le 5-10 lita mo le tasi vao.

A o le i amataina le fua o vine, ia Iulai, sasaa i le pusi vine i le fua o le 200-300 g i le ogalaau.

Taʻitaʻi i le lagolago

A uma ona totoina, ia faapipii ni fusi vine i autafa o se laina o vao. Faʻamau le uaea i nei pine. Ua faataoto le uaea i laina e tolu. Muamua, fai le laina pito i luga i le maualuga o le 1.5 m mai le eleele. O le a lava lenei mo le tausaga muamua-lona lua o le tuputupu ae. Ona faʻaopopo lea i le lua laina - le pito i lalo (30 cm mai le eleele) ma le pito i luga (1.5 m). O lenei faiga e lava mo lau fugalaau.

Teuteu

E mafai ona faia ni fugalaau fufulu i le tele o taimi i le tausaga. A maeʻa le vaitau o le tuputupu aʻe, e mafai ona e tipiina pe vavae ese laʻau pito i lalo o le fusi. O lenei mea o le a avea o se mea e faʻamalosi ai mo le tuputupu ae o lala o le itu ma foliga o vine tetele.

Afai i le tautoulu, a maeʻa le seleselega muamua o le seleselega, teuteu lala o le ai ai ovaries, ona mafai lea ona e maua le seleselega lona lua, o le autumn o vine.

I le tautoulu (i le itu i saute - i le tautotogo) e fautuaina le faia o se fua o vine. O lenei mea o le a toe faʻafouina i tausaga taʻitasi le vao ma osofaʻi faʻamaʻi.

O le teuteuina atoa e faia i se meaʻai faʻamalosi. O pupu uma lava e vavae atoa i le maualuga o le palapala, ma e le tatau ona tuʻuina le vao.

O le teuteuina e tatau foi ona faʻataunuʻuina e faʻaumatia ai aʻa vaivai pe mamai.

Togi

Bryansk Miracle o se vaitau malulu-malulu, o lea e leai ni tulaga faʻapitoa mo le taumalulu. E le gata i lea, o le faʻamautuina o vao i le tautoulu e foia ai le faafitauli o le taumalulu.

"Bryansk vavega" - malosi malosi mo o tatou tulaga, faatasi ai ma fua tetele ma le suamalie. Totoina i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o le ae le salamō i lau filifiliga.