Laʻau

Eichornia vai vavalo: totoina ma tausi

Hyacinth - le igoa o le laau, lea e masani lava ona taʻua i le aiga Liliaceae. Ae ui i lea, o le a taulaʻi le tusiga i se laau eseʻese, faʻatasi ma lenei fugalaau manaia.

Vai vai ma ona foliga

O le vai hyacinth e lua lona lua, e le o se mea e sili ona manaia - "malama lanumeamata." I vaega eseese o le atunuʻu, o se sui o lenei ituaiga meaola ua valaʻauina eseese. I le talanoa e uiga i foliga o le tuputupu aʻe, e sili atu le taua o le malamalama i lona mafutaga faʻafanua. I nofoaga o le vevela ma le eleele, o se aga masani le taʻua o le "vai vai" poʻo le "lauulu lanumeamata". Mo atunuu o Europa i saute ma Turkmenistan, o le igoa mamalu o Eichornia poʻo le vai hyacinth e sili atu ona masani. O le mea moni, o ia igoa tetele e le faʻaalia ai le fetus. Na maua i se vaega o Aferika le faʻamaʻi lanumeamata, ae na o Amerika Amerika i Saute na totoina.

Suavai vai

Sa tuuina atu e tagata na faaigoa i le laau ona o le faatelevaveina o le ola o le laau i tulaga mafanafana. O loʻo i luga o le vai ma o se lamatiaga i le laufanua o Amerika i Saute. Mo atunuu e sili atu le taumalulu, o se aganuʻu le faʻavasegaina oi latou e pei o teuteu, e manaʻomia le tausiga faʻapitoa mo le fausiaina. O le vai hyacinth o le aiga o Pontederiev.

I le 2015, o se ituaiga o eichhoria na faʻaalia i maketi o togalaau a Moscow. O vaega iloga o laina nei:

  • e i ai lau lanu lanumoana lanu uliuli;
  • ese mai isi laau toto o lona ituaiga e ala i le i ai o se vae mafiafia;
  • i le tumutumu o le tuputupu ae (o le faaiuga lea o le taumafanafana, le amataga o le mafanafana mafanafana), o le tele o lanu lanu e foliga mai;
  • o le fugalaau ola e pei o se togi.

Taua! Afai o le taumafanafana na foliga mai e malulu, o lona uiga e le tatau ona faʻamoemoeina le faʻaalia o inflorescences.

Ae ui i lea, o aʻafiaga o loʻo i ai masalosaloga e uiga i le moni o lenei meaola. O le mea moni, o le suavai o le suasite e matua vevela ma e le mafai ona toe gaosia i luga o vaʻa maualuga i vai Rusia, ae o le a teuteu se vaʻai laititi i le taimi vevela vevela. I le taumalulu, e manaʻomia le suʻeina i le mafanafana ma sili atu le toʻa.

Faamolemole ia matau: E le tatau ona tuua Eichhornia i le vai i le taumalulu. E leai sona avanoa e ola ai.

O le vaitau o le vavalalata o le ehorhornia i nofoaga masani ma aganuu

Hyacinth - tausi fale, faʻaleleia le kuka

O le vai hyacinth e maua i le vasega o laau toto. E pei lava o laau uma o lenei ituaiga, e fiafia o ia pe a iai ni tuutuuga:

  • mafanafana le tau i le ao ma le po.
  • se aofaiga tele o le malamalama;
  • se fuainumera tele o fomaʻi i totonu o le vai;
  • carbon dioxide i le vai

Taua! O le fuga ma le tuputupu ae o le hyacinth e amata pe a uma mea o loo i luga i le vaituloto.

O le fuga i tulaga masani e amata pe a oo i le 28 tikeri i le ao ma le po, pe a oʻo i lalo le vevela. E amata ona fuga mai laau toto i Iulai ma Aokuso. O le taamilosaga o le ola o se fugalaau e le umi se taimi - o se aso. Ona oʻo lea i le vai, o loʻo faʻatofuina i le vai, ma i le mea o loʻo i ai pea le tumutumu o le fatu ma fatu fatu.

O le fuga i totonu o se aganuu e amata ia Me ma, i le i ai o ni greenhouse green, e faaauau pea seia oʻo ia Setema. O le laau e le o faʻatulagaina mo le taumalulu i totonu o vaituloto o Rusia, o le mea lea, i le autumn, pe a paʻu le vevela i lalo ifo o le 8 tikeri, e tatau ona ave i le greenhouse eichhornia. E mafai ona e ave i totonu o le vaipafe pe a oʻo le vevela o le vai ma le ea i le tulaga e tasi ma sili atu i le 15 tikeri.

Faʻalogo lelei! I lalo ifo o le vevela, e mafai ona mate le vavalalata i le suavai.

Tropical area

Eichornia mo mafaufauga o ata

E fetaui lelei le suavai i soo se laufanua. Ona o lona nofoaga na afua mai ai, o le laau na maua ai le nofoaga o se vaaiga o le vevela. O le mafuaʻaga lea na maua ai e le aufaʻataʻaga o le laufanua lenei laau e sili ona fiafia i ai mo le teuteuina o se vaʻai teuteu. Faʻafefe mo le vaituloto o le tuufaatasiga atoatoa o le matagofie ma le malulu.

Faʻafeʻau: totoina ma tausi ile fanua

I totonu o se vaituloto, e mafai ona e tuʻuina uma uma le laau talavou e tasi ma se vavao atoa. Hyacinth e lelei mo se pusa tioata. Soo se tagata faufautua o le laufanua e manatuaina o le tele o le laau o le hyacinth e totoina i luga o le vevela ma le umi o le aso. O le maualuga o le vevela o le ea ma le umi o le ao, o le itiiti ifo o laau e manaʻomia mo le faʻapipiʻi.

Faʻalogo lelei!O le solia o lenei paleni, e gaosi ai e le laau le okesene i totonu o le vai, ma tuʻuina atu le carbon dioxide i le taui, lea e mafua ai le oti o meaola ola i totonu o le vaituloto.

Ina ia fatuina se ata matagofie o le fanua, e tatau ona e manatuaina nei faʻaaliga:

  • faʻaleleia i le vai faʻaaogaina fatu;
  • mo le toe gaosia, o le vevela i le ea e tatau ona itiiti ifo ma le 36 tikeri. O le mea lea, o lenei ituaiga fugalaau e talafeagai lelei mo le itu i saute o Rusia;
  • ua manatu e le lelei, ae sili atu le le fiafia e tali atu i tupe;
  • faigofie ona tupu i le vai, e tatau ona fai se pa puipui i le vai. E matua le manaomia le tuʻuina o le hyacinth i tafatafa o lili vai;
  • o loʻo i ai le elekenelania, e tatau ona faʻateleina le vai ma le okesene. Mo lenei mea, e tatau ona vele ese aʻa ao tupu ma faamama le vai.

Faʻafouina o Eichhornia

Barberry shrub - ituaiga, ituaiga, totoina ma le tausiga

O le toe faʻaleleia o le vai hyacinth e le manaʻomia ai le tele o galuega. E lua auala e totoina ai ni laau fou:

  • tuputupu aʻe mai fatu. O le faafitauli i lenei auala i le tuputupu aʻe o le eichhornia o le aupito maualalo o le vevela mo le faʻaleleia o le ala e tatau ona itiiti ifo ma le 35 tikeri. O le mafuaʻaga lena mo Rusia o lea faʻato'ā fanauina e talafeagai i na o potu poʻo tulaga poʻo le i ai o se fale lauʻeleʻele;
  • auala vegetative. O nisi tagata atamamai e faʻatusatusa le metotia o le vegetative mo le faʻaleleia o laau toto. O le algorithm o taga e 100% tutusa. O se laau e mafai ona gaosia pe tusa ma le selau paranesi fou i le masina e tasi.

O metotia taʻitasi e iai lava ona uiga. O ituaiga uma o le toe gaosia e matua faigofie lava, pe afai e te mulimuli i nuances uma.

Metotia Faʻatau

Mea uma e uiga i le totoina

Suavai vai, o lona tulaueleele ma le tausiga i totonu o se vaituloto e manaomia ai se auala faʻaeteete. E talafeagai le totoina o laʻau tanu pe a faʻamafanafana mea o loʻo i totonu o le vaituloto i le maualuga o le vevela. E faia lenei mea ia Iulai-Aukuso. O eleele malulu, malamalama ma maua ai le okesene e lelei mo le tulaueleele.

Fale ma tausiga i fafo

Ina ia tupu le fomaʻi, e tatau ona toe faʻaleleia tulaga masani e pei ona talafeagai i taimi o tausia. O le:

  • le tele o le susulu o le la. I totonu o le paolo, e mafai e le aʻa ona faateleina, ae le mafai ona tatala;
  • se aofaiga tele o meaʻai;
  • vevela maualuga. O le maualalo ifo o le vevela, o le leaga foi lea o le laau. O le mea lelei, pe afai o le vevela e tutusa ma vaʻavaʻa, na o le pau lea o le auala e faʻaolaina ai le ola.

Taua! I le avea ai o se faʻala, o le humus ma le faapalaga e lelei.

E faʻapefea ona faatumauina pea le palakenaia i le taimi malulu

Tausia o le suavai i le fale e le o se mea faigofie. E fa auala e tausia ai seia oʻo i le vevela o le taumafanafana:

  • tausiga o le fale i le fale i totonu o se falemautotogi e le o se faʻalavelave pe a e teuina i totonu o le palapala. Ina ia faia lenei mea, faatumu le fagu i le vai ma faatumu le pito i lalo i otaota. Tuu se ipu ma siaki taimi uma le vai;
  • E mafai ona e teuina le laau i le taumalulu i totonu o se fagu vailaau masani. Mo lenei, e tatau ona faatumuina se fagu mama i vai mama i le tasi vaetolu. Vili faʻamalosi le tapuni ma tuʻu i le faamalama i le vevela o le potu;
  • o le auala pito sili ona faigofie i le taumalulu o le teuina o le vai i le oneone. Mo lenei mea, e tatau ona faʻatumu mea o loʻo i totonu o le fagu i le oneone, ua lava lea e faʻamamaina ai ma tausia pea le faapaleniina o vai. Tulaga faʻapitoa i le tulaga o moli, faʻamafanafana ma le vevela e le o manaʻomia;
  • o le auala e sili ona faʻaalu taimi e teu ai le laau o loʻo faʻasusu i totonu o le pusa tioata. Ae afai e te malamalama i faʻafitauli ma auiliiliga laiti, ona avea lea ma auala e sili ona faatuatuaina e faʻasaoina ai le hyacinth.

Taua! O le vai i totonu o le pusa tioata e tatau ona sau mai le vaʻa lava e tasi e tupu ai le pehorhornia. O le a le sili atu le lelei le sauniuni ma le faaeteete ma aoina mai otaota mai le pito i lalo o le vaituloto pe a tupu le laau. Ina ia aua le pala, toto laau ina ia na o le aʻa e paʻi i le vai.

O le mea lea, o le vai hyacinth o se laau toto tele lea, faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a fiafia i le e ana ma lona matagofie ma le uluai foliga mai o le vai ua fuafuaina. O le mea autu o le mulimuli i fautuaga uma mo le galueaina ma le tausiga.