Beetroot

E faʻafefea ona faʻaalu le beets mo le taumalulu i le kisaisa

Beetroot o se oloa na teuina mo se taimi umi, o loʻo i ai i luga o fata i le tausaga atoa, o lea e foliga mai e leai se mea e saunia faapitoa ai mo le taumalulu. Ae afai ua tupu le seleselega, ae leai se pu mo le teuina, e leai se mea e totoe ae o le taumafai e faʻamago le aʻa o le aʻa. E foliga mai e tele auala e faia ai se mea faigaluega, pei ona latou fai mai, "i le fale".

O meaʻai e faʻamaonia pe a faʻamaʻi?

O le maluluina atonu o le auala pito sili lea ona lelei i le seleseleina fualaau faisua mo le taumalulu. Muamua, e faigofie tele ma vave (e ese mai i le faasaoina, e fesootaʻi ma le umi i le ogaumu). Lona lua, e leai ni punaoa faaopoopo e faʻaaluina, aua o le pusa aisa e galue mo oe i le tausaga atoa. Ma le lona tolu, i lenei tulaga, toetoe lava o meaʻai uma lava e faʻamaoa ai se oloa faapitoa. Pepa i lenei tulaga - leai se faʻasalaga.

E taua! Ina ia faʻateleina le faʻasaoina o "tamaoaiga uma" i totonu o se fualaau faisua, e tatau ona e taumafai e togi i le vave e mafai ai pe'ā uma ona aveeseina mai le moega. - le vave, sili atu!

O le mea moni, ia fai mai o vitamini i totonu o fualaʻau matala ua teuina uma, e le saʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le toesea o le vailaʻau C i pusa tioisa o le a pe tusa ma le 25%, vitamini B1, lea e tele foi aʻafia fualaʻau - toetoe lava tutusa. Ae ui i lea, pei ona latou fai mai, vaai e faʻatusatusa.

E mautinoa lava o se fualaau aina e filifilia mai le togalaau e sili atu ona aoga nai lo le galo. Ae mulimuli ane, i le taumalulu, o fualaau faisua fou i le uiga tonu o le upu e leai se mea e maua ai. O mea tatou te 'ai - i soʻo se mataupu, o se mea e teuina, ae le o le tasi aso. Ina ia mafai e le fualaau faisua ona taofi seia oʻo i le taumalulu, e masani ona seleseleina i luma atu o le taimi ma togafitia i sauniuniga faʻapitoa e puipuia ai le faʻalavelave ma le faʻavaeina o le siaki. E le o taimi uma e maua ai le taunuuga faamoemoeina, ina ia i luga o fata e mafai ona e maua ai fualaau aina ma faailoga o le pala, pala, ma le lanu uliuli, e faailoa ai le le lelei o le teuina. E foliga mai o se fualaʻau fou-frozen mai lona lava fale mafanafana, faatasi ai ma faʻafitauli uma o le vaitamini, e sili atu ona aoga nai lo le faʻatau i se supermarket poʻo le maketi i le ogatotonu o le taumalulu.

Faitau tutusa e pei o le malolo mo le taumalulu: tamato, kāloti, isalaʻelu, pulupulu e totogo ma puʻu

Ma afai e te manatu e le o manino i lalo o le a le tulaga o le beets pe a maeʻa le tau malulu e matua faateleina ai foi le tau, e manino ai o le faʻamaisaina o lenei fatu aʻa e le o se auala sili ona leaga!

Saunia o beets mo le maalili

E i ai le tele o suʻega mo beets frozen, ae ui i lea, i soo se tulaga, mo le teuina umi o fualaau faisua e manaomia ona saunia lelei. Muamua, e tatau ona e filifilia aʻa, talafeagai mo le seleseleina i le taumalulu. E naʻo talavou, fou, faigata, matua matua ma sili atu e leʻo tele ni faʻataʻitaʻiga o lanu mumu, e aunoa ma ni faʻamatalaga o liona, pala ma isi faaletonu, e tulaga talafeagai mo nei faamoemoega.

E taua! O ituaiga muamua ituaiga o meaʻai e leai se maualuga o le tofo, o lo latou galueaiina o loʻo i ai se isi sini - saturate le maketi pe a mavae se vaitaimi uumi o le avitaminosis. O ia ituaiga beets e le talafeagai mo le faʻamaʻiina!

E le gata i lea, E tatau ona aloese mai fualaau faisua ma lauulu i luga o latou fogaeleele; o nei fualaau faisua e masani ona faigata tele.

◊Oti i lalo ia itu e lua: o mea pito i lalo - i lalo o le faavae, o le pito pito i lalo - tuʻu se vaega o le pusa.

Aoao atili e uiga i le ituaiga o meaʻai gaosi, faapea foʻi ma foliga o lona faʻatoʻaga.

Fufulu ma le faʻaeteete i le vai malulu ma fufulu mama ma se pulumu. Ua totoe nei e aveese le paʻu, taumafai e na o le pito i luga o se naifi (e sili atu le faʻaaogaina o se pateta pateta, o le tausi fale, e le o se naifi).

Ua maeʻa taualumaga muamua, o lea ua matou gaoioi faʻatatau i le auala filifilia o sauniuniga.

Auala e malolo

E tele auala e faʻafefe ai beets. E le mafai ona e faia le vine mai le paluga o fatu, ma e te le tuʻuina le meaʻai i totonu o le pusa. borsch

E te iloa? I faʻamaumauga anamua o Rusia o beet e amata ona taʻua mai X-XI senituri. E tusa ai ma tala, na talitonu tagata totoa e le gata na te togafitia le tele o maʻi, ae e maua ai foi le malosi.

Fou

O le mea lea, ua uma ona matou vavaeina beets. E mafai ona e faʻamaisa atoa. Ina ia faia lenei mea, ia tuʻuina atu meaʻai taʻitasi i totonu o se isi pepa palasitika ma tuu i totonu o le pusaaisa. O le le lelei o lenei metotia, o le muaʻi faʻaaogaina o se fualaʻau aʻa, e tatau muamua ona e faʻatoʻilaloina, ae mafai ona faʻapipiʻi pepa o gaosi i ni meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, i le sou lava mea e tasi), e aunoa ma le faʻaaogaina. Ae o loʻo i ai se tulaga lelei: mo le faʻaaogaina o sea oloa, e tele atu au faʻamatalaga talafeagai.

Ae ui i lea, o le tele o taimi e faʻasua ai beets mo le taumalulu i se fomu eleele. E mafai ona e tipi aʻa i totonu o mama, ma tipi i totonu o ni fasi kesi pe faʻapipiʻi foi, e faalagolago i le eseesega o fualaau aina e sili atu ona e masani ai (fai mai, i le lauiloa "togafiti i lalo o se peleue ofu" toetoe lava o fafine uma lava ei ai a latou lava meaʻai - se tasi alofa fiafia, tipiina e se tasi, ma o loʻo i ai tagata fiafia i fasi pepa tetele). Afai e te fiafia i le lamolemole lelei, e mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻafefeteina ma faʻaalu e toetoe lava leai se mama.

O nei laupepa saunia (fasi pepa, lapisi lapisi) o loʻo tuʻuina i ni pusa paʻu po o ni meaʻai meaai faapitoa ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. Afai ei ai se galuega "vave vave" i totonu o lau pusaaisa - sili, pe a leai, e le o le fefe. O le mea autu - aua le tuʻuina le beets e tuʻu le sua!

E taua! Nai lo o pusa faapitoa mo le faʻavelaina, e mafai ona e faʻaaoga ipu masani faʻalanisika, faʻapipiʻi i luga ma faʻamalosi ata ma faʻamalosi i pito i se paʻu o loʻo i ai.

E pei o se avanoa mo le borsch, e faʻaaogaina ni beets faʻasalaga (tipi i totonu o ni tamai cubes pe faʻapipiʻiina i luga o se pusa). I le isi itu, e mafai ona e faʻavevela le paluga o beets ma kāloti, talu ai o tulafono mo le seleselega mo le taumalulu o nei aʻa e matua tutusa lava. Ua lava le teuina o fualaau faisua i se auala e tutusa ai le tasi vaega ma le numera manaomia o mea e masani ona e masani ai pe a kuka se mea faapitoa, ma i le faagasologa o le kuka o le ae na o le faaopoopo i ai i le sou e aunoa ma le faaleagaina. Ae o loʻo i ai se auala ma se faʻafitauli. O le mea e te kuka e mafai ona taʻua o se sou naʻo le tulaga lava.

O le mea lea, e sili atu ona saunia le avanoa mo le borscht i se isi auala, o le a tatou faamatalaina i lalo.

Suauu

O kuka tunu, faʻapea foʻi ma le 'aisa, e mafai ona faʻamaʻaisa atoa poʻo i totonu o le fugafulu - e faʻalagolago lava pe e te manaʻo e tinker i le tipiina i le taimi o le seleselega poʻo le i ai muamua aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa.

E taua! O le kuka e sili atu ona lelei nai lo le leai o se siaki, o lea o le a tumau ai lona lanu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, aua nei teuina i le rhizome.

Aumai le vai i se afaina, tuu i aʻa ma kuka seia saunia. O le a le mafai ona e faʻamalosia oe e ala i le togiina o beets ma lua tamatamailima (otaota vevela aʻa vevela) leiloa muamua le faigata).

O le kulimi kuka kuka ua faʻamamāina sili atu ona faigofie, nai lo le leaga. O le taimi nei e mafai ona faʻaaogaina fualaau faisua atoa i totonu o pusa, pe, pei o le mea e faʻaaogaina ai fualaʻau matala, tipiina i soo se auala e manaʻomia. O avanoa sauniuni e lafoina i le faleisaisa, e sili atu i le "vave vave".

Faʻaaofia ai lenei faiga, pe afai o loʻo e tuʻuina atu, e tatau ona avea ma ni nai itula ao le i faʻatauina le beets, i lenei tulaga o le a manaʻomia le taunuʻuga manaʻomia.

Vaega o le ola ma le laulaʻau o suka
O otaota vevela e faʻaaogaina mo fualaʻau, salati ma isi mea inu malulu.

Ma o lenei, e pei ona folafola mai, o le suʻega a le tusitala o le suʻeina mo borscht.

E taua! Aʻo kuka, e leai ni lanu lanu. Ina ia teuina i totonu o le borsch, e tasi lava le auala: muaʻi faʻamago le fualaau aina aʻa ma le faʻaopopoina o le suka - citric poʻo acetic acid.

Laʻau uʻamea, faʻapipiʻi i luga o se paʻu laʻau, sasaa i totonu o le paluga faʻatasi ai ma le suāuu fuālaʻau. Faʻaopopo le teaspoon o le suka (faʻavae i luga o se tasi o aʻa o le laʻau), ma se sipuni sipuni o le vine 9%, sasaa vai ina ia le mafai ona ufiufi fualaau faisua, aumai i se vevela, aveese le afi i le pito i lalo ma simmer mo le 20 minute. Faʻataga e faʻaliliu, faʻapipiʻi ipu fagu i vaega e faʻavae i luga o lau porscht masani (pe tusa ma le tasi le pene i luga o le 3-4 l) ma faʻasosolo faatasi ma le vailaʻau. I le afiafi o le faʻaaogaina (sili atu i le afiafi), tatou te ave i fafo mai le pusaaisa ma toe faatulaga le pito i lalo o le pusaaisa ina ia liusuavai le vai.

Faatasi ai ma lenei laei borscht o le ai ai se lanu mumu lanu mumu ma le vevela vevela. E na o beets e tatau ona avea o se vine, o lona uiga, o se lanu paʻepaʻe pupula: o fualaau aina ei ai piniki piniki ma paʻu paʻepaʻe i luga o le tipi o le a le maua ai se aafiaga faapena!

Faitau le fautuaga a le au faifaatoaga e uiga i le totoina, fafaga, faapea foi ma faafitauli i lona totoina

Palu pateta

O le mama mama e masani ona malulu pe afai ei ai ni tamaiti laiti. Ae peitai, e mafai foi e tagata matutua ona fiafia i lenei ipu. Mo lenei meaʻai, beets kuka e faʻaaoga le metotia o loʻo taʻua i luga o loʻo fasia i totonu o se paluga mama i se mamae, faʻapipiʻi i totonu o tamai ipu tioata (tasi e auauna - tasi le taimi) ma auina atu i le pusaaisa, ma faʻaaogaina se mea e sili ona lelei.

E faʻafefea ona faʻalefeisa ia pepeti

E le lava le meaʻai, o meaʻai e gaosi ai meaʻai e le gata mo aʻa, ae mo tumutumu foi, o lea o se mea taugata tele lenei.

E te iloa? Afai e le mafai ona mafaufau i se borsch masani e aunoa ma ni aʻa o le pusi, ona amata mai lea i luga, e pei ona iloa e nai tagata, e mafai ona e kuka lanumeamata, ma o le a le sili atu le leaga nai lo le lauiloa lauiloa o le pepelo. I le taimi lava e tasi ma lena mea, ma isi mutia e mafai ona faʻaaoga uma i le fou, ma i foliga tioata.

O le tekinolosi o le malulu e pei ona taʻua i lalo:

Laua e tatau ona tuʻimomomoina, siaki ma le faaeteete ma aveese le faaleagaina ma faigata tele. Ona fufulu ai lea o laʻau i lalo o le vai taʻavale, faʻapipiʻi i luga o se solo mago ma mafai ai ona faʻamago atoa (faʻafesoʻotaʻi taimi e faʻamautinoa ai le faʻamaonia).

O lau laulaʻau e le tipiina i se naifi (O le mea moni lava, o le auala lava lea e tasi e te tipi ai le gaʻo pe a kuka kuka borscht).

O tapena ua saunia e tuʻuina i fasi pepa ma faʻamaisa e pei ona faʻamatalaina i luga (o le loloto ma le vave o le faʻamaisa, o le lelei).

O le a e fia iloa e uiga i mea aoga o beets ma tumutumu o vao

O le a le umi e mafai ona e teuina ai beets frozen

E leai se maliega i lenei mea. Fai mai nisi tagata atamamai o fualaau faisua ua malulu ua teuina mo na o le 3-4 masina, o isi ua mautinoa e mafai ona faʻaumatia i soo se taimi i le gasologa o le tausaga. I soʻo se tulaga, e taua le taumafai e faʻaaoga atoa a latou mea faigaluega seia oʻo i le taimi e vave ai ona oso le tamaititi i luga o moega. A uma ona e fiafia i ai, mo le taumalulu na sosoo ai e mafai ona e faia ni sapalai fou, ma e leai se mea e te nofo ai i le faleisa ma fualaau faisua seia oʻo i le isi taumafanafana.

Afai tatou te manatu o le seleselega e masani lava ona faia i le amataga o le tautoulu, ma o fualaau faisua e aliali mai i luga o fata i le masina o Iuni, e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o le taimi sili ona lelei mo le faʻaaogaina o fualaau faisua e 7-8 masina. Ma o le taimi lea o le a latou taofiofia atoa ai o latou uiga, vagana ai, ioe, e te taumafai e toe faʻamaʻaloto.

Faʻafefea ona faʻaleagaina

E le taua tele le faʻasalaina o beets nai lo le faʻamaisaina lelei.

E taua! Faʻafefe fualaau faisua i le vave e mafai ai ma faʻavave lemu pe a mafai. O nei tulaga e lua e maua ai le saogalemu maualuga i le oloa o mea aoga uma.

Filifiliga silisili - i le afiafi e tatau ona maua le fuainumera o fualaau faisua e seleseleina mai le pusaaisa ma lele i le pito i luga (pe lalo, pe afai e te manao vave i) le fata o le pusaaisa. O le faʻavaveina o le filifiliga - faʻaleagaina i le vevela o le potu - e faʻatagaina e avea o se mea mulimuli, ae e matua faigata lava ona faʻaaogā le vai vevela poʻo se ogaumu vevela.

O le isi filifiliga o le tuʻuina atu o aʻa i totonu o le ipu e aunoa ma le faʻaleagaina. O lenei metotia e fetaui lelei mo ni faʻasalaga mataʻu ma muai tapaina, pe afai e te manaʻo e faʻaopopo i sina supa pe, fai atu, sau sau. E tatau ona manatua i le mafaufau e faapea, mo le maeʻa mulimuli, o le a itiiti le taimi nai lo se oloa fou, o le mea lea, e masani lava ona faʻapipiʻi se pepa i le pito o le kuka poʻo le tineia.

E te iloa? O le "faʻavevela lemu" (poʻo le "mea e sili ona malulu") o se ponesi faʻaopoopo o pusa tioata taugata. O lona uiga e mafai ona e tapeina ma le lima le pito sili ona maualuga, faʻamalosia le compressor e faʻaauau pea ona faʻaauau, faʻamafanafanaina le potu i le sili ona maualalo o le vevela. I le tulaga lea, o le leisaina o meaʻai na maua i le "mea faamaisa" e le o faia malie, mai le pito i luga ma faasolo ina loloto (o le mea lea e tupu i pusaaisa masani), ae toetoe lava o mea uma, e mautinoa ai le saogalemu o meaʻai uma oi ai.

Ae o boiled beets, lea e masani ona faʻaaogaina i salati, e tatau ona faʻaumatia muamua, a leai o le a saʻo le tuʻuina o le sua i le ipu ma faʻaumatia le aso malolo atoa.

Fautuaga aoga

O fautuaga aupito sili ona taua ua uma ona faʻalogoina, ae o le a matou toe fai atu e faʻamalosia:

  1. Soʻo se fualaau faisua e manaʻomia ona seleseleina i vaega taʻitasi, e pei lava ona manaʻomia e faʻaaoga i le taimi e tasi.
  2. E leai se tulaga e tatau ai ona toe faʻamaʻi le oloa faʻatau. Mafaufau pe faʻapefea ona faʻaaogaina, pe afai o oe o se faletua leaga, na o le togi ese, ae aua le faʻaonaoga oe lava poʻo lou aiga i mea e le talafeagai.
  3. Afai o au meafaigaluega e maua ai lenei uiga, ia faʻaaoga le "tele-gel" function (e mafai foi ona taua o le "anapogi" po o le "loloto"). I lenei tulaga, o le oloa ua "faasaoina" vave lava, e peiseai o le a maliu "ola", i le tulaga lea sa i ai muamua.
  4. Mo le malulu lelei, e manaʻomia le vevela o le itiiti ifo i le 10 ° C, ma o le vevela sili ona lelei e itiiti ifo i le 18 ° C.
  5. Afai o le a oe selesele pipi uamea, e le tatau ona e faamamaina aʻo lei kuka.
  6. E mafai ona e galo naʻo ituaiga o meaʻai i le laulau, o le mea muamua e le talafeagai mo lenei faʻamoemoe.
  7. E tatau ona filifilia ni fualaau faisua fou, talavou ma aʻafia.
  8. O le itiiti ifo o le taimi e vaeluaina ai le vavae ese o beets mai le moega ma tuu i totonu o le pusaaisa, o le a sili atu ona aoga meatotino o le a tumau i totonu o le mea faigaluega.
  9. Afai o le seleselega e faia i le tele o taimi i le vaitau, ia fautuaina e maka le aso o le faʻapipiʻiina o vaega taitasi ina ia mafai ai ona e faʻaaoga fualaau faisua muamua ma tuʻu ai nisi mea fou seia oʻo i le isi taimi.

Fautuaga aoga i le seleselega mo le taumalulu: zucchini, pepa, tomato, kapisi, squash ma piisa asparagus

Fugalaau tipi - e le masani ai o tatou taliga taliga o le sauniuni mo le taumalulu. Ae ui i lea, i lenei auala e mafai ona e teuina le tele o meaʻai i totonu o se fualaʻau nai lo le teuina saʻo i se mea i totonu o se pulou poʻo totonu o se fualaau faisua. E na o le taua le iloa o tulafono faavae ma tausisia le tekinolosi, ona i luga o lau laulau i le tausaga atoa o le ai ai ni meaʻai suamalie ma lelei ma lenei fualaau sili ona aoga!