Aseta

Faʻasaga mai se manoa o le filifili-lima i ou lava lima: auala e toso ai

O tagata e ona fanua fale, fale o le taumafanafana, faapea foi tagata o le vaega tumaoti i aai e masani ona feagai ma le faafitauli o le faapipiiina o fencing. O le maualuga o le puipuiga o le pa i luga o se faavae mausali e manaomia ai le tele o tupe teufaafaigaluega o aseta ma aseta tau tupe. E mafai ona faʻamaonia lenei mea pe'āfai e iai sau laufanua tele i fafo atu o le taulaga, lea e te manaʻo ai e puipuia oe lava e le gata mai i ou tuaoi ma le vaʻavaʻavale, ae mai manu feʻai. O vaega laʻititi i totonu o le taulaga poʻo le nuʻu o aso malolo e tele lava ina faʻapipiʻiina i se laulau e pei o le lapiti, e le faʻamalamalamaina ai avanoa lanu meamata, ma o lona faʻatulagaina e umi se taimi e aunoa ma le aafia ai o tagata tomai faapitoa.

O le a le mea e manaʻomia

Mo le faʻapipiʻiina o le pa na faʻaaluina i se taimi itiiti e mafai ai, e tatau ona e sauni mamao ma fuafua le aofaiga o mea talafeagai ma mea faigaluega.

Mo le faʻapipiʻiina o se pa mai se laina o le filifili-o le a e manaʻomia:

  • O le faasologa o le filifili-fesoʻotaʻi i le numera faitauina faʻatasi ma se fasi faʻasoa.

  • O pou.

  • Vili mo le faʻaogaina o filifili-sosoo i pou.

  • Mea faʻapipiʻi (papatusi, puipui, pipi, nati, faʻaaliga) - faʻalagolago i le auala filifilia o le faʻatulagaga.
  • Folau

  • Failautusi.

  • Bulgarian

  • Mea faʻapipiʻi mo le faʻaleleia.

  • Mea e fai mo le sauniuni o le sima (pe a fai e tatau ona faʻatautaia pou).

Ina ia fuafuaina le numera manaomia o filifili-filifili, pou ma isi mea faʻapipiʻi, o le mea muamua e fai o le fuaina lea o le pa o le pa. O le faigofie ma sili atu ona faʻatuatuaina o le fuataga - i luga o le uaua ua faʻafefeteina.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tietie i paʻu i tulimanu o le eria o le a puipui, ma toso i luga se filo malosi, laina fagota poʻo le uaea, o le umi e mulimuli ane fuaina. O le fua faʻatatau o le a tutusa ma le fuainumera manaʻomia o mita o felaʻuaʻiga.

O le a aoga foi mo oe le aʻoga pe faapefea ona fai se pa laau laupapa, o se pa o gabions.

Ae ui i lea, ia mautinoa e faaopoopo i ai ni nai mita o faʻatau. O pou pa o loʻo faʻatulagaina i luga o le mamao i le mamao ma le lua ma le afa mita mai le tasi ma le isi, ae le sili atu i le lua mita.

I le iloaina o le tele o le nofoaga o le pa puipui, e faigofie lava ona fuafua le numera manaomia o lagolago ma, e tusa ai ma le numera talafeagai o mea faʻapipiʻi, lea, e ui i lea, e eseese lava e fuafua i le ituaiga filifiliga o le pa.

Ituaiga o mamanu

Autu autu o mamanu o pa mai le filifili-sosoo:

  • Nofoaga e leai ni taʻiala. O le faigofie e faʻapipiʻi ma taugofie le filifiliga mo tupe. Ina ia faapipiiina se pa faapea, ua lava lea e eli i luga poutu ma ufiufi i se faasologa, ma faapipii i luga o lagolago i le uaea. Mo sea ituaiga o pa talafeagai o po o soo se foliga mai soo se mea. O lenei mamanu e lelei mo se pa le tumau po o puipui i totonu o le saite.

  • Pine pisa ma taiala. O lenei ituaiga e ese mai le taimi muamua e ala i le i ai o ni taʻitaʻi taʻitaʻia umi, e mafai ona avea ma laupapa (laupapa) poʻo uamea (paipa). O lenei mamanu e sili atu ona mausali ma sili ona lelei lona foliga, ae i luga o le palapalaina o palapala e le fautuaina e faʻapipiʻi se pa i ala uʻamea ona o gaʻo avanoa pe a faʻaeʻe le eleele.

  • Pa puipui. O lenei ituaiga pa o se faasologa o vaega uʻamea-o sulu ua faʻafeiloaʻi i pou, lea e faʻaogaina ai se filifili-sosoo. O sikuea e faia i le uʻamea mai se tulimanu uʻamea. O le faʻalauteleina o le faʻaogaina o loʻo faʻapipiʻiina foi i le uumi. O sea pa o le sili lea ona mafai ona gafatia, e foliga mai e sili atu ona fiafia, ae sili atu foi le taugata.

Grid

O le asō o le faasologa o le filifili-faila ua faia ni ituaiga:

  • Faʻataunuʻu. Le taugofie ma le pupuu. O se faʻataʻitaʻiga e manaʻomia ai se vali faʻatulafonoina, e pei o se taimi puupuu pe'ā uma ona tuʻuina, o le a amata ona pala. Soifuaga tautua i se pepa e leai se pepa - e sili atu ma le tolu tausaga. E talafeagai mo palota le tumau. Mo nisi faʻavae faʻamalosi i taimi lata mai toetoe lava a le faʻaaogaina.

  • Galvanized. E le faʻafefe, e umi, e faigofie ona faʻapotopoto, e le sili atu nai lo le tau o se faʻasalaga uʻamea e leai se tui, ua faʻateleina ma faʻamausaliina le taʻimua i isi ituaiga i le tau o le faʻatau.

  • Faʻalelei. O lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga e foliga mai talu ai nei ma o se uaea telefoni faʻatasi ai ma se faʻapitoa faʻapitoa puipuia. Faʻatasia uma uiga lelei o feʻau faʻataʻitaʻi ma mea sili ona lelei. Tumau umi, ae sili atu le taugata.

  • Pipi. O lenei faʻataʻitaʻiga ua faia uma lava o le palasitika ma o loʻo maua i lanu eseese ma eseese foliga o sel. E mafai ona faʻaaogaina mo pa puipui i le va o tuaoi poʻo puipui i totonu o le fanua. I le avea ai o se pa mai le auala, o le a le galue le meli paʻu ona o le le lava o lona malosi.

E taua! Pe a filifilia se filifili-palaniketi, e tatau ona e faamasani i le tusi faamaonia lelei o oloa ua ofoina atu mo le faatauina atu, ona o le le lelei o le pusa e le mafai ona tatalia le tau o le tau, ma o le taunuuga o le a tafe ma pala.

O le isi faitioga mo le iloagofie o ituaiga o filifili-sootaga o le tele lea o sela. O lona uiga, o le tele o le cell e eseese mai le 25 mm i le 60 mm. Ae ui i lea, o loʻo i ai foi mesū e tusa ma le 100 mm.

O le mea pito sili ona talafeagai mo le pa puipui i fafo e taua ile 40-50 mm, ae o le moa o le moa e sili atu le puipuia o le faʻaogaina i ni nai kamela laiti e ui lava e le mafai e tamaiti laiti ona taʻe.

I le teuteuina o le laufanua laufanua laufanua o le ae fiafia e aoao pe faapefea ona fai se fugalaau i maa, papa o le papa, o se vai matutu, o se togalaau togalaau, o se punavai, sela mo vine, se afu teuteu, auala e fai ai moega mai uili uili, togalaau o le rose, pe faapefea ona teuteu se laau i le togalaau.
I le faʻamalamalamaina o le ituaiga o filifili-sosoo ma filifili le filifiliga e talafeagai mo mea uma, e taua tele lou suʻesuʻe ma le totoa le pepa mo mea leaga ma faʻaleagaina. E oʻo lava i sina mea itiiti po o le vavau o le uaea pe a faʻaeʻeina le fencing e mafai ona oʻo atu ai i se faafitauli matuiā.

O pito o le filifili-filifili e tatau ona punou. E le gata i lea, o "fagu" o le uaea e le tatau ona puupuu nai lo le afa o le uumi o le masini.

E te iloa? O le faasologa na faia ma pateni i le faaiuga o le seneturi sefuluiva e le bricklayer Karl Rabitz, ma i le taimi muamua sa faaaogaina i le puipui o puipui.

Pillars

O le faavae mo le pa o le filifili-o sootaga o poutu ia, lea, e fuafua i le ituaiga o fausaga ma le eleele i lalo ifo, pe na ona eli i totonu o le eleele pe o ni sima.

Mo le faʻapipiʻiina o le fencing o le filifili-sosoo, o ituaiga o lagolago nei e mafai ona faʻaaoga:

  • Wood. Talu ai o laupapa o se mea pupuu, o ia lagolago e fetaui lelei mo na o le pa le tumau. O le tau le mautinoa o lo latou tau maualalo. Aʻo leʻi faʻaeʻeina ia pou laupapa e tatau ona maualuga le maualuga ma o le vaega lalolalo e tatau ona togafitia i mastic. O le vaega o loʻo i luga o le lagolago e tatau ona vali e faʻateleina ai lona soifua tautua. O le tele na manaʻomia o le pou laupapa e 100x100 mm.

  • Metallic. Le ituaiga o lagolago sili ona lelei mo le lapisi o lapiti. O loʻo faʻamatalaina i le tumau, faʻatuatuaina ma le tumau ma e masani ona fai ma sui o se faʻailoga gaogao o se liʻo (diameter mai le 60 mm) poʻo le sikuea sikuea (maualuga fautuaina 25x40 mm). O le mamafa o le uʻamea ua fautuaina e le itiiti ifo i le 2 mm. O le togafitiga o ia poutu e aofia ai le muamua ma le vali. Soo se faʻamaumauga e faigofie ona faʻafefiloi i latou. E mafai foi ona e faatauina ni pou teuteu ma matau e faamautu ai le manoa.

  • Maea. O ia lagolago e mafai ona faia tutoatasi pe faatau mai foi ua saunia, aemaise lava talu ai e le taugata. O le le lelei o lenei ituaiga o lagolago e aofia ai le faigata o le faʻatulagaga ona o le mamafa ma le faigata o le faʻatulagaina o le laina.

Laasaga i lea laasaga

O le faʻapipiʻiina o le pa mai le filifili-fesoʻotaʻiga e faia i ni vaega.

Aoao foi pe faʻapefea ona fai se vaʻavaʻai mo se fale mafanafana ma ou lava lima, o se fale i le fale, o se mea faʻamalosi e faia i maʻa.
Faailoga o le teritori

Ina ia faailogaina le teritori i lalo o le pa i le lumanaʻi, e tatau ona e tietie solo i tulimanu o le pa puipui ma faʻamalosi le filo o le fau. I le taimi lenei, o mea talafeagai e tatau ona faitauina.

Ona tatau lea ona maitau le nofoaga mo le faapipiiina o lagolago, lea o le a vavalalata mai le tasi i le isi i le mamao o le 2-2.5 mita i le taimi o le faapipiiina o le pa o le pa. Pe a faʻapipiina se pa ma se paʻu po o se pa puipui, o le laasaga i le va o poutu e mafai ona 3 m.

Faʻamau i luga o pou

O le faʻapipiʻiina o lagolago e tatau ona amata mai i le tulimanu, lea e fautuaina ina ia eli loloto, aua o le a latou teuina le avega autu o le fausaga atoa. Mo le faʻapipiʻiina o le pou (tuʻu le uʻamea e fai ma faavae), e tatau ona eli i fafo pe puʻe se pu i le nofoaga na maka muamua.

O le loloto o le lua e tatau ona 15-20 cm le maualuga nai lo le loloto o le palapala. I luga o le palapala ma eleele palapala, e fautuaina le faateleina o le loloto o le lua i le isi 10 cm. 10-15 cm o kalaupapa e tatau ona sasaaina i le pito i lalo o le pu mo le tafe vai, ma o le oneone e tatau ona i luga.

Ona faapipii lea o se pou i totonu o le lua, ma faafoliga i se vaega o le anti-corrosion. Afai o le mamanu o le pa e mama, ma e sili atu ona le tumau, e mafai ona faʻapipiʻiina ia lagolago e aunoa ma le faʻatautaia.

I lenei tulaga, a uma ona tuu le pou i totonu o le lua, avanoa le avanoa e tumu i luga o papa maa ma eleele, o ia mea uma ua faʻapipiʻi lelei. I le tulaga o le faʻapipiʻiina o se pa puipui poʻo se pa e teteʻe ai ma taʻiala o le a faʻaleleia ai le uta i luga o lagolago, e sili atu le faʻapipiʻi o pou. Mo lenei mea, o se sima sima ua saunia mai le oneone ma le sima i se fua faatatau 1: 2, lea, pe a uma ona faʻafefiloi, e lua isi vaega ole lapisi e faʻaopoopo. A faʻapipiʻi uma vaega vavae ma fefiloi, e sasaa le vai.

E tatau ona faʻamautinoa o le fofo e le maua ai le suavai. O le fofo ua uma ona sasaaina i le lua i luga o le paipa. O le sima e tatau ona faʻamafolaina ma faʻapipiʻiina i se fagu bayonet ma tuʻu ai seia maeʻa faʻamalolo, lea e masani ona oʻo i le fitu aso.

A maea ona faʻapipiʻi pou o tulimanu, e faʻapipiʻi isi i le auala lava e tasi.

E taua! E tatau ona faʻatautaia le faʻaogaina o le lagolago faʻatasi ai ma le fesoasoani a se fale fafie. Ina ia faafaigofie ona fetaui ma poutu o le maualuga e fesootai ma le tasi, e fautuaina le faalauteleina o le uila i le va o tulimanu e lagolagoina le sefulu sima mai le pito i luga.

Faʻasagaina o le manoa ma faʻapipiʻi i luga o lagolago

Mo eseese lagolagosua e faʻaogaina ituaiga eseese o faʻamau. O le faʻapipiʻiina o le upega i pou uʻamea e faia i le fesoasoani o le matau ma le faʻafefe, aua o pou faʻamau ma fao e talafeagai, ma o se filifili e faʻapipiʻi i pou uʻamea ma fusi poʻo le uaea. Mafaufau i auiliiliga o le filifiliga o le faatautauina o le manoa i luga o le pa i pou uʻamea. E tatau ona amata faʻalautele le filifili mai le tulimanu tulimanu.

A maeʻa ona faʻapipiʻi le pito o le upega i faʻamau, e fautuaina e faʻapipiʻi se uʻamea malosi (faʻamalosi) i ona pu ma faʻafeiloaʻi i le lagolago. E sili atu i le filifili-sootaga e faʻaloaloa lima i le koluma o loʻo i lalo.

O le a sili atu ona faigofie le faia o lenei mea pe afai o le faʻamalosi e tosoina i luga o le telefoni i se mamao e sili atu le maualuga nai lo le lagolago, lea o le a tosoina ai tagata e lua - e latalata i le pito i luga ma le lua i le pito i lalo.

Ina ia maua ai e lou aiga fualaau faisua fou ma gogo i le taumalulu, o le a aoga ia te oe le aʻoga pe faapefea ona fai se kapeti lau paʻu puipuia i ou lava lima, mai le polypropylene pipes, e uiga i foliga o le faʻapotopotoina o le faleoloa o Nurse House, Greenhouse House greenhouse, Breadbox Greenhouse, e aoina se fale koli i Mitlayder.
O le tagata lona tolu e mafai ona faʻamautu le filifili-sosoo i luga o matau lagolago. Ona mafai lea ona faʻafeiloaʻi le faʻaogaina i le pou, faʻaaogaina se faʻamauina se tasi poʻo ni nai ogalaau.

I le tulaga ua maeʻa le lisi i le va o lagolago, ua lava le naʻo le tuʻuina atu o ni laina se lua o le filifili-filifili e ala i le aveeseina o le eletise lautele o le tasi laupepa, ona togi lea e faʻafesoʻotaʻi vaega uma e lua o le ata ma toe faʻaofi le elemene aveesea.

E taua! Mo le faʻaitiitia o le mamafa i luga o lagolago o le tulimanu, e sili atu le aua le punou i latou i le upega, ae o le vavaeeseina o siaki, faʻapipiʻi le mea faigaluega faatasi ai ma le fesoasoani a se masini uʻamea ma toso faʻatasi ma se isi lauulu.

A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi le filifili-fesoʻotaʻiga i le auala ua faʻamatalaina i luga, ina ia aloese mai le pito i luga o le laina, e fautuaina e pasi se uaea felanulanuaʻi poʻo le faʻamalosia e ala i le pito i fafo, e tatau foi ona faʻafefiloi i pou. E tutusa lava le mea e mafai ona faia i le pito i lalo. O sea pa o le a sili atu le malosi.

A maea le faʻapipiʻiina o le filifili, e tatau ona punou ma faʻafefe uma matau i luga o lagolago, faʻapea foi ma le valiina o poutu ina ia aloese ai mai le faʻamaʻavale. Afai ete teu le pa o se auala weldless, ona mafai loa lea ona valiina le ata o lagolago e tusa lava pe leʻi faia.

O le faʻaaogaina o le pa faʻatasi ma taʻiala e le ese tele mai se faigofie faigofie. Pau lava le eseesega o le, e ese mai i le feʻau, o taiala e faʻafefiloi foi i lagolago.

E taua! O le a le mafai ona faʻapipiʻi le pa o le paʻu mai le filifili-sosoo i luga o le vaega, aua o loʻo le lelei le faʻatutūina i se tulaga faʻapitoa. O le auala e aluese mai ai i lenei tulaga o le faʻaleleia lea o le 'upega tafaʻilagi poʻo le faʻapipiʻiina o le pa puipui.

O le faʻatinoga mo le makaina o le nofoaga ma le faʻapipiʻiina o lagolago mo le pa puipui e tutusa ma le masani masani. O paʻu tufuga ma se vaega o le 5 mm (lautele - 5 cm, umi - 15-30 cm) e faʻafeiloaʻi i pou faʻapipiʻi i se mamao o 20-30 cm mai le pito i luga ma le pito i lalo o le lagolago.

O vaega e faia mai i le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga (30x40 mm po o le 40x50 mm), o se vaega o le sootaga o le laʻau manaʻomia o loʻo faʻafeiloaʻi i le laau.

E tuʻuina vaega i le va o pou ma faʻafeiloaʻi i papatusi. A maea le faʻamaeʻaina o le pa ua lilofia i le vali. O le pa mai le faasologa o le filifili, lea e vave ma faigofie ona sii, o le a puipuia ai lau 'upega tafaʻilagi mai tagata faʻalavelave, e le o le le amanaiaina ma e le taofia ai le natura masani o le ea. 2-3 tagata e masani i le galuega a le masini faʻaleleia e faigofie lava ona faʻafefea ona faʻatulagaina.

Ina ia faʻamamafa le tulaga o le tagata lava ia o lau 'upega tafaʻilagi, o le pā e mafai ona teuteuina pe teuteu ese, ma afai e te manaʻo e lafi mai mata prying - o le aʻeina o laau toto i tafatafa o le pa o le a fesoasoani ia te oe i lenei mea.

O le pa e fai-oe-oe o le faamaualuga lea o le tagata nofoia. Aua e te fefe e taumafai oe lava i le faapipiiina o pa, ma ia e manuia!