Laʻau i totonu

Vaega o le tuputupu aʻe o gloxinia eseese "Esenia"

O le Gloxinia o se vao vavalalata o le aiga Gesnerievyh. O lo latou nofoaga o loʻo iai vaomatua o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. I a matou latitudes, o se tasi lenei o fale e sili ona lauiloa i totonu. E le faʻaaloalo, faigata, o le mea lea e oʻo lava i amataga e galulue i lona galueaina. O tagata fugalaau e sili atu ona fugalaau e galulue i le fausiaina o fatuga fou e foliga mai i tausaga taʻitasi. O le tele o taimi, o suʻega e tuʻuina i luga o gloxinia terry - o ituaiga laau toto aupito sili ona matagofie, lea e aofia ai foi le itu a Isenia.

Gloxinia ituaiga "Ioeenia": faʻamatalaga ma foliga

"Esenia" - le igoa faaiu o le tagata Holani. O le vailaʻau o loʻo i ai se laʻau masani i laʻititi laʻititi. E ui lava, afai e te tausia lelei ia te ia, e mafai ona oʻo i le 30 cm le umi. O fugalaau e telē tele, e foliga mai o se rosa, e faia mai i se seti o petalisi faʻalua. Masalo e iai le lanu uliuli ma le lanu mumu. Ae pe a tatala atoatoa, o le a iai se pito i luga o le pito i tua o petals. Gloxinia "Ioeenia" ei ai lona lava uiga o le ituaiga - e fuga lelei ma mo se taimi umi.

E te iloa? Mo se taimi umi, faatasi ai ma le igoa "Gloxinia", o le upu "synningia" na faʻaaogaina e avea o se synonym. Ae ui i lea, talu mai le 2012, ua tuʻufaʻatasia vaega mulimuli i se faiga tutoatasi. O le mafuaaga mo lenei faaiuga o eseesega i aʻa o laau. Sinningia e gaosia ai fatu eleele, ae o le gloxinia e mafai ai le rhizome, o se vhi fuene. Ae i nisi o atunuu, o muamua Gloxinia o se togalaau, ma le lona lua - o se meaola masani.

O le mea lautele, o le gloxinia "Ioeenia" o loʻo i ai se faʻamatalaga tutusa ma isi ituaiga. Naʻo le eseesega o le fugalaau fugalaau o le matagofie o le malu. O vaega o lana amio e tutusa lelei ma ituaiga uma.

Afai o tulafono o le tausiga ua matua solia, ua mamago fugalaau, ua paʻu ese ma e le o fausia e le laau ni fou fou.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le totoina o le terxinia terry

Totoina o fuafuaga mo le amataga o le tautotogo. I le taimi nei, e le mafai ona totoina ni totoa fou i luga o le fatu. Mo le totoina o laau e ave ai ni ipu laiti o le palasitika po o le omea.

Malamalama ma le vevela

O le laau e fiafia i le malamalama, ae ua salalau. E sili atu le faʻaalia i totonu o se potu malulu i sisifo poʻo sasaʻe. O le taeao ma le afiafi o le a paʻu ifo ia te ia ia avega tuusao o le la, ma i se aso o le a ia lava le malamalama.

Afai e le mafai ona aloese mai le itu i saute, i itula o le aoauli e tatau ai ona ufiufi totonu o fugalaau o gloxinia mai ave mataʻutia o le la, a leai o le a susunuina a latou laʻau vaivai ma ufiufi i lanu enaena.

O le mea lea, e fautuaina e tautau se laupepa palapala, pepa alumini, se laulau e lua o namu fofo i luga o le faamalama.

O le laau e lagona le leaga i totonu o se potu malulu, aemaise i aso vevela. O le nofoaga pito sili ona matautia o se faapaleni pupuni i luga o se aoauli vevela. I ia tulaga, e totogo ai le laau, ma vevela ma paʻu ese. E taua tele e le gata ina faʻamalosi le potu, ae ia faʻamalosi foi le vao. Ae i le taimi lava e tasi e aloese ai i le lafo ma le faʻafuaseʻi suiga i le vevela.

Gloxinia "Esenia" ei ai uiga o se laau e manaʻomia se umi o le ao - ia le itiiti ifo ma le 14 itula i le aso.

O le mea lea, afai e le lava le malamalama o le la mo ia, e tatau ona susulu le laau i se moli susulu. Ae maise lava pe a oo i laau laiti po o fualaau totō e tupu mai fatu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga moliooli faʻamalama ma se faʻamaufaʻailoga masani poʻo moli susulu.

Manaomia o le eleele

O le taʻuina o mea uma e uiga i gloxinia potu, e tatau ona faʻalogo i le palapala. Mo laau toto e tatau ona talafeagai mo violets, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se faleoloa fugalaau. Ae e mafai ona e kukaina oe lava ia.

Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi nei vaega:

  • vaega o le humus leafy;
  • vaega o le eleele palapala;
  • vaega o le oneone oneone;
  • lua vaega o paaga;
  • lua vaega o eleele palapala.

O le palapala e tatau ona i ai se gasegase o le pH = 5.5 - 6.5. Ae e tatau ona tatou manatua e oʻo atu i le faaiuga o le vaitau e masani lava ona i ai sona masima maualuga, e tatau ona suia i taimi uma.

E mafai ona faʻaaogaina le supa, ae e masani lava ona i ai se mea e foliga mai e leai se mea faʻapitoa pe faʻaituau. Ina ia faʻamaonia le eletise, e faʻapipiʻi i ai fasi uila paʻu.

E taua! I le faaiuga o Setema, ua saunia ai le fale mo le malolo taumalulu. E faʻapefea ona tupu le gloxinia i lenei vaitau? E tatau ona faʻaitiitia le faʻamafanafana ile malamalama ile masina i le masina, taofi le faʻaaogaina o faʻamaʻi. I totonu o le masina, e tatau ona oti le vaega atoa. Ona fufulu lea o le ulo i se mea malulu (10 - 15 ° C) mo le 4 masina. E mafai ona aveese le tuber mai le ulo, natia i le galu po o le vao ma teuina iina seia oo ia Fepuari. I le ogatotonu o le taumalulu, ua totoina i totonu o le eleele fou ma le susu, o le vevela vevela ua totoina, ma ua amata le suāsusu.

Tekonolosi tekinolosi gloxinia "Esenia"

Filifili pe faʻafefea ona suia le gloxinia i le fale e amata i le filifilia o le ipu saʻo. E manaomia e le laau se paʻu papaʻu, ae lautele. E masani lava latou te ave se ipu e tutusa lava, ae afai ua matua tele le fatu, e tatau ona sili atu.

E tatau ona laina i luga o le alavai i lalo, ma e le fautuaina le omea. E sili atu le inu o le uaina, fulu.

E te iloa? O nisi tagata faifaatoaga fautuaina latou te faaopoopo i le eleele o se mea e faaleagaina ai se pusi pusi e aofia ai le zeolite. O loʻo faʻafefiloi ma le eleele i le fua faatatau o le 1: 5. O lenei mea e faʻaleleia ai le gaosiga o le susu ma e le mafai ai ona tuʻu faʻatasi.

O le auala e gaosia ai e manaʻomia ai le aʻa i le eleele fou i le afa, talu ai ona o le totoina lelei, o le a na o le tasi lava le pupu, o le ai ai lau lapopoa, ma o le a toesea ai le malosi o le laau. Pe a totoina lelei, e tuʻuina mai e se tamaʻi togavao pe tusa ma le lua vaʻa, ma se tagata matua - e oʻo atu i le lima.

E faapefea ona tausia le "Ioeenia"

O le laau e manatu e le taua, o lea e mafai ai ona e taulimaina, e oo lava i le itiiti ifo o le malamalama i le fugalaau.

Faʻasaina laau

Gloxinia e manaomia le masani ona faʻasusu, aemaise lava i le vaitau o le tuputupu aʻe malosi ma le fuga. Ae ia mautinoa o le taimi lenei, e le pa'ū le vai i luga o ona laʻau ma vine. O le mea lea, e sili atu le faʻaaogaina o le metotia o le aʻeina o vai.

Ia mautinoa o le vai e le paʻu i le eleele. A timu mai luga, e tatau ona faʻatali se ulugalii i ni aso se tele ma pe a uma le vai lena. E tatau ona faamama le vai, e aunoa ma le chlorine ma sina vevela nai lo le vevela o le potu. E matuā lamatia lava le vai malulu i le taimi o le faʻapipiʻiina o pulupulu ma fuga. I le latalata atu i le tautoulu, o le suavai e faasolo ina faaitiitia, saunia le laau mo le vaitaimi o le taumalulu i le taumalulu.

E taua! O nisi taimi i le tautoulu e le faʻamagoina le laau e tusa lava pe maeʻa le faʻatoʻaga. Ona tatau loa lea ona taofi le faʻamalosia, tuu i totonu o se nofoaga malulu. A maeʻaeʻa, tipi ma alu seia oʻo ile taumalulu.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, e tatau ona tuʻuina atu i le laau le malulu o le ea - pe a ma le 70 - 80%. Ae i le taimi lava lea e tasi e faʻaaogaina ai le pala e leaga ai le laau.

E mafai ona e fofoina le tulaga e ala i le tuʻuina o se ipu i tafatafa o le fagaloa e ala i le tuʻuina o se atigipusa i vai poʻo le susu susu lautele i tafatafa ane.

Faʻaleleia eleele

A maeʻa ona totōina laau toto e tusa ma le tasi ma le afa masina, mulimuli ane e tatau ona e amata ona fafaga. Fertilizers mo le gloxinia "Ioeenia" e faʻaogaina tutusa ma isi fugalaau totogo, faʻapea foʻi ma violets. E tatau ona aofia ai le tele o maukuka ma le potassium nai lo le gaʻo. E aumaia i vaiaso taʻitasi i le vai mo le faʻavaivai. E le gata i lea, o le faʻamaʻiina mo violets e ave faalua i lalo ifo o loʻo fautuaina, ma mo le totoina o laau - e fa taimi e itiiti ifo nai lo le mea na faʻaalia ile pusa.

Faʻafouina gloxinia

E mafai ona faʻaaogaina se fugalaau i auala autu e tolu:

  • aʻafiaina o aʻa.
  • fevaevaeaʻiga;
  • lūlū fatu;

Laʻau laʻau faʻaalu i le taumafanafana. O le laʻau e vaeluaina i ni vaega se tolu, ua aveeseina ma le toto i totonu o le eleele, faʻalauteleina le tipi ile 0.5 cm.

O aso uma lava, e aveese ai le ata mo le ea, aveesea le condensate ma faʻamaina le palapala. A mavae le lua pe tolu vaiaso, e tatau ona iai aʻa talavou i le pito i lalo ole laupepa. Ona tupu lea o totogo i totonu o ipu taʻitasi ma a mavae le fa masina e faatali ai le fuga muamua.

Ua vaevae le pulu i le taimi o le totoina o le toto. Vaevae ina ia i ai se totogo i luga o delenka taitasi. Aua nei galo le togafitia o nofoaga na tipi i le malala.

E tatau ona totoina ia delenka i totonu o se ipu e le sili atu ma le 13 cm le aofaʻi. Aʻo tuputupu ae ma aʻa, o le vevela o le vevela e tatau ona i ai i le +20 ° C.

Aua toe gaosia e ala i fatu E mafai ona e faʻatau mea totō i totonu o se faleoloa faapitoa, ma e mafai, pe afai ua i ai le fale i totonu o le fale, aoina oe lava. I le tulaga mulimuli, i le taimi o le vavalaʻau o laau o le a manaomia ona faʻafefiloi. Faatali mo fatu ina ia matutua pe a uma ona fausia le atigipusa e tusa ma le lua masina. O fatu e totoina ia Fepuari, e salalau i luga o le oneone ma susu ma le eleele. Ona lūlūina lea o le luluina i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana.

O le faʻaleleia o le a manaʻomia le susulu ma le ea i aso uma mo le afa itula. O fuā muamua e tatau ona faʻaalia i le lua vaiaso. Faatasi ai ma o latou foliga vaaia, ua aveeseina le fale vevela, o le fagu ua siitia atu i se nofoaga matagofie. A oʻo mai se tasi poʻo le lua lau laʻau saʻo i luga o laau totō, latou te toso i ipu eseese. A mavae le ono masina, e tatau ona fuga o laau.

Gloxinia ituaiga "Ioeenia" - o faamaʻi autu ma meaola faalafua

O le Gloxinia e ono aʻafia i faʻamaʻi masani ma patino.

Lanu samasama e iloa ai le maualalo o le faʻamamafana, maualuga le vevela, faʻafeoloolo o fugalaisa. Brown i luga o laulaau e aliali i lava. E mafai foi ona latou fai mai ua malulu tele le laau, aemaise pe a uma ona faʻafeinu, pe o le vai e malulu ai vai. Lafoaʻi o latou foliga vaaia lelei ma maualuga maualuga. O le laau e mafai ona malosi le tosina mai.

Afai e solia le aiaiga o le taofia e mafai ona aliali mai paʻu palapala poʻo lanu enaena luga o fugalaau ma lau. I ia tulaga, o le suavai e taofi le tumau, o vaega ua afaina, ua aveesea, ma o le palapala ua togafitia ma se fomaʻi le atoatoa. O nei faʻafitauli masani o faʻamaʻi o le gloxinia, ma o latou togafitiga e faia i auala masani.

Ae o nisi taimi e musu le laau ola maloloina e fuga. O lenei mea o loʻo taʻu mai ai le mea sese: i le taimi o le malologa na teuina i se nofoaga mafanafana ma le susu, totōina i le eleele le talafeagai, faʻasolosolo faʻatasi ai ma le faʻamalolo o le suka, e leʻi maua ai le malamalama lelei, o le susu.

Ae o faʻamaʻi, o le laau e afaina mai se osofaʻiga. aphids, nematodes, whiteflies, moli vavave, mealybugs, thrips. E fautuaina le faʻaaogaina o iniseti e faasaga ia i latou, ae o mea e le mafua ai ona mu i laulaau. E le gata i lea, e sili atu le faʻaaogaina o vaovao, nai lo faʻamaʻi vailaau, talu ai o laʻau e sosola ese.

Gloxinia "Ioeenia" - o se tasi o sui sili ona matagofie o ituaiga vao o lenei fale. O le loloto loloto o le lanu o ona fugalaau e le tuua ai se mea e le fiafia i ai se tagata e teu vine. I se faaopoopoga, tausi ia te ia ma faateleina le faigofie. E taua tele le le faatagaina o le susu e faʻapalapala i le eleele ma tuʻuina atu le fale ma se aofaiga o le malamalama.

Mo le taumalulu, e manaʻomia ona ia mautinoa le malolo atoa, tipi ese vaega totoe o le eleele ma aveese le fagu i se nofoaga malulu. A maeʻa ona totoina i le tautotogo, o le fugalaau o le a umi se taimi e fiafia ai i le matagofie o faʻalelei.