Puleaina o pest

Auala ma auala e faʻafefe ai faʻamaʻi manu

Carrot - o se aiga e lua (e seasea lava-tasi) mai le Aiga faamalu, faia i le tausaga muamua o le olaga se rosette o lau ma aʻa, ma i le lona lua - o se fatu laau ma fatu. Ua tufatufa atu i le lalolagi atoa, e aofia ai i atunuu o le Metitirani, Aferika, Ausetalia. I mea taufaatoaga, o lola e sili ona totoina i taimi uma.

Gallic nematode

O lenei ituaiga o anufe mai le aiga o Meloydogin e mafai ona faateleina ma atiina ae i fafo atu o greenhouses i le vevela masani. O nei meaola faalafua e afaina ai fua o faatoaga i eleele matala.

E toe gaosia le bipolar and parthenogenetically, a le o le amfixis. E tele augatupulaga e mafai ona atiina ae i le gasologa o le tausaga, ae afai o lenei atinae e tupu i tulaga o eleele puipuia, e tupu i le tausaga atoa.

Ina ia mafai ona e faʻafefete i manu feʻai, e tatau ona e tausisi i metotia nei: (mo eleele tapunia) ia tausisia faiga ia e puipuia ai le ulu atu o meaʻai i totonu o le eleele faatasi ai ma mea mo le totoina, eleele poo le lisi o oloa, ia mautinoa ia suia le eleele faaleagaina; tatala eleele e manaomia ai le usitai i se fua o le fua o fua o laau toto ma fualaau e le mafai ona totoina (cereals, kapisi, garlic), faapea foi ma le iloa pe faapefea ona tafe le moega mai meaola faalafua.

O metotia o le tauivi e aofia ai le faʻamaʻapeina o le eleele i le vevela o le 100 ° C i le loloto o le 30 cm ma le faʻamaisaina o le palapala i le taumalulu. E mafai foi ona e faʻaaoga metotia kemisi, togafitia o le palapala ma le Avermectins nematocides, teuina o le eleele, meafaigaluega ma meafaitino.

Bare slugs

Latou te matua galulue malosi i le po ma i le timu. O le taumalulu e tupu i le fuamoa fuamoa. Natura matautia matautia o kāloti, ona o le taua faasaga ia i latou e tatau ona vave amata.O le faʻamamaina tumau o le palapala mai vao leaga o se tasi lea o metotia sili ona lelei o tauiviga. E tatau ona aveese mai laau toto mai poloka.

E le gata i lea, o le faʻaitiitia o alavai o alavai i luga o auala e le talafeagai. O le eria e aafia i slugs e tatau ona togafitia i le 30% le paluga o le lime, faʻapipiʻi le pefu poʻo le superphosphate i le fuaina o le 250-300 kilokalama i le hectare. O kātiti e tatau ona sosolo i le solution o saline e 10%, faia le faʻatinoga i le po, faatasi ai ma le faʻateleina o gaioiga o slugs.

E taua! O le faʻamaluina o le eleele ma le faʻasalaga faʻasalalau poʻo nila, poʻo le vao vao, o le a puipuia ai kāloti mai meaola faalafua, taofi le susu, ma tuʻuina atu i le fale meaʻai.

Medvedka

E matua afaina ai le iniseti tele e taoto i lona olaga. O le faia o la latou auala i se fuainumera tele o fuaitau i le pito i luga o le palapala, o le oʻai ma le alogo e 'ai fatu na amata ona ola, solo ese nisi o aʻa ma lalolalo o vaega, fatu laau,' ai aʻa. A maeʻa ia faʻasalaga, o laau e faʻagesegese ai le tuputupu ae ma le atinaʻe, poʻo le vave maliu, faʻaititia le aofaʻiga atoa.

E tatau ona vavalalata laina o kāloti, lea o le a fesoasoani i le aveeseina o nusi ma ala palapala o uʻamea. I le tautoulu, e tatau ona eli i luga ni pusa faapitoa mo le tuʻuina o le manua 30-40 cm le loloto. I le taumalulu, o le tupuga o meaʻai e tupu ia i latou, lea e tatau ona salalau i le taimi muamua o le kiona (o le a vave ona mate i le malulu).

Carrot listobloshka

O le tuufaatasia o laulaau, o lona uiga e avea ma mea sili ona leaga - o se faʻamaoniga mautinoa o le faʻamaʻi pipisi. Lafoaʻi le alualu i luma o le alualu i luma, faʻamaʻaina ma le faʻamagoina o aʻa laau e tutupu. O le iniseti ei ai sona lanu lanumeamata lanu, vaʻa manino, uʻamea uumi ma vae, ma le fesoasoani e oso ai.

Mo le tausaga e tasi le tupulaga. O fafine pe a uma ona faʻaaluina le taumalulu i lālā o paina pe leai, o le karuti vao lava ia e tuʻu ai fuamoa papaʻe, lea e iu lava ina lanu samasama. O aʻaʻo na tupu mai i fuamoa o loʻo faʻaaogaina le sukaroti o se meaʻai.

O le auala e faʻafefe ai le laurotusi pepa o le faʻaumatiaina o laau totō o laau totō, faʻapea foʻi ma le vavaeeseina o le togalaau mai laau coniferous. E le gata i lea, o togalaau e tatau ona togafitia i le ulaula tapaa (1 kilokalama o le tapaa tapaa i totonu o se pakete vai vevela). Aʻo leʻi faia le faʻagasologa o le faʻasusuina o le faʻafeusuaʻiga e tatau ona fufulu ma faʻaopoopo i ai le 30 g o le fasimoli. O le filifilia o le metotia o le tauiviga, e tatau ona faʻaaoga le Actellic, Tsimbush, Sumicidin ma isi sauniuniga. E faʻamalolo le totoina i le masina ao le i faia le faʻatagaina o kāloti i meaʻai.

Carrot moth

O muai apaʻau o le moa e lanu enaena, o le pito i tua e sinasina-lanu, o le ulu ma le fatafata o se lanu samasama samasama. O le moa Carrot e oʻo i le 18 mm i le lapopoa ma tuʻu ai fuamoa i aʻafiaga o aʻa. Caterpillars e afua mai i fuamoa e mafai ona oʻo i le 13 mm, o loʻo i ai se ulu uliuli ma se lanu enaena-enaena, e mafai ona maua ai paʻu paʻepaʻe.

Iniseti caterpillars e maua mai ai meaʻai, lea latou te faʻafefe ai faamalu ma faʻaleagaina ai kāloti ma faʻaleagaina ai o latou fausaga. Aokuso, ua aliali mai le lua o augatupulaga o le moth. O le faʻaaogaina o le leidocide, entobacterin, fualaau faʻalaʻau i le gaosiga o le pala, lea ua totoina - o le laasaga muamua i le manumalo i le moa. Aveesea o vao tumama ma le soloina o fale o laau toto ei ai lona aoga aoga. O le vave seleseleina o se laau, sosoo ai ma le soliina, o se tasi lea o auala lelei e puipuia ai.

Carrot lele

O lenei iniseti e sili ona afaina ai le fua o kāloti. O se lele ma se limite o le 5 mm, ma se tino susulu ma ni mea taua, o se ulu o se paolo lanu mumu ma ni apaau manino. Falelei i le faaiuga o Me. O le taʻavale Carrot e sili ona aoga i le afiafi ma le po. O le taimi lava e maua ai e le kāloti ni laʻau laiti, o le fafine o le pest e lafoaʻi pe tusa ma le 100 fuamoa ile pito i lalo o le laau.

O aʻa e oʻo i le 7 mm, o la latou tino laʻititi e samasama. O i latou na e faʻanoanoaina le tino o kāloti ma taala o le aʻa. O se kapoti e taia e le lele e faigata, mauaina se foliga leaga ma se tofo le lelei. I pupu na faia e le parasaite, o le pala e faigofie lava ona maua, o se taunuuga lea e le mafai ona puipuia pe 'ai foi fualaau faisua. I le tosoina o le tipi o laulaʻau, o meaʻai e fesoasoani i le faʻamaina o luga. Kati Karola nai lo le lanu meamata e lanu mumu-lanu violē. O le mea lea, e tatau i le fai togalaau ona iloa le auala e taulimaina ai togafitiga faʻataʻitaʻi a tagata.

O le auala sili e puipuia mai ai laʻau o le puipuiga. O le eleele lea ua uma ona aʻafia e le pusi i tausaga talu ai e tatau ona ufiufi. O le tatalaina o le 'upega tafaʻilagi e na o le fausiaina ma le taumafa paleni. E le gata i lea, e taua le mafanafanaina o fatu aʻo le luluina - o lenei mea e faateleina ai le tumau i le lele. E fautuaina e tatala le palapala i le ogatotonu o Mei, faʻafeiloaʻi ulu ma faʻamalo le avanoa i luga o pu.

O laau mamaʻi mama e tatau ona aveeseina, ma vave ona ave pito o le togalaau e aloese mai le faatosinaina o iniseti ma lona manogi manogi. E le mafai e toleniga a Carrot ona faʻatagaina iniseti. Ae e manaʻomia ona faʻaaoga pe'ā tatau ai, talu ai o loʻo i ai se vaʻavaʻa lemu o lago. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e totoina le opu ma le sipuni i le vavalalata ma se moega o kāloti, ma fufulu lefulefu ma faʻafefete le efuefu i luga o laina i le va o moega, pe tanumia se tōmato maloloina e toto i le togalaau. A maeʻa le seleseleina e tatau ona eli lelei le palapala. O se fualaau lelei mo iʻa laʻau - pesticide "Decis"

Telefoni

O le uaea e taua o se moa samasama ma se tino o le tino, e oo atu i le 3 cm le umi.

E te iloa? O le paluga na maua lona igoa ona o le mea moni e faapea, a e taumafai e tuʻuina i ona tua, faʻafuaseʻi ona fesuiaʻi ma faia leotele le kiliki.

O le olaga atoa o le tasi augatupulaga e tusa ma le 5 tausaga. O le pest e fai ai fuainumera i aʻa, ma faʻapipiʻi le laau e pala. I le eleele e faigofie tele, ma o le eleele palapala e 50% i le vevela o le ea 20 - tulaga lelei mo le atinaʻeina o ni paʻu uaea. O le maualuga o le maualuga o le humidity e uunaia ai i latou e agai i luga, ao le magoina o le eleele, i se eseesega, faaitiitia ai le pito i lalo i le loloto e tusa ma le 1 m.

E faʻauʻu le fala mai ia Me ia Iulai. O le umi ole laʻititi laʻititi i le tausaga muamua o le olaga e tusa ma le 7 mm. Pupation e tupu i le faaiuga o Iulai. O le tautotogo e sosoo ai, e afua mai i luga o le ogatotonu. Fertilizers containing ammonia e maua ai se taunuuga lelei i le tau faasaga i le telefoni. O le limingi ei ai sona aafiaga lelei ile tulaga o le eleele.

E le gata i lea, ae lei totoina i le eleele, o le togafitiga o fatu ma iniseti e tatau ona aoga, ma le matala ese o le eleele ma le veleina (aemaise lava vao muti), faatasi ai ma le faatosinaina o manulele mo le vevela larvae, o le a fesoasoani i le puipuia o laau toto mai meaola faalafua. E tele taimi e fiafia ai fai togalaau i le gaosia o kāloti mai le uaea. Vailaʻau Faʻasao Bazudin ma Aktar o le a talafeagai. Faʻatasi ai ma se nofoaga loloto e eliina ai, o le faaopoopo atu lea o le amatesium sulfate poʻo le nitrate ammonium i le ratio o le 30 g i le 1 mita.

Taumalulu taumalulu

E faʻamaonia ai laʻau o laukeke ma faʻateleina ai le oti o le laau ma le tau o le taumalulu, lea e faʻaleagaina ai le aʻa o le aʻa, o le mea lea o le a e vevela ai kaloti ma le le lelei. O le vavaega o le tafaoga o le taumalulu e oʻo atu i le 4.5 cm, o le tino e 5 cm le umi, o le lanu o apaau e sinasina-enaena i tua ma paʻepaʻe i luma, o se mea pogisa e alu i tua. O tamaiti aʻoga ia Aperila, o pepe matutua na o mai ia Iuni. E tasi le tamaʻi fafine e moe i le taumalulu mo se vaitau e mafua ai pe tusa ma le 2 afe anufe.

O lenei meaola e fefefe i le manogi o le chamomile ma le burdock, o lea e aoga ai le sosolo i luga o karuti, teuteuga o nei laau toto. O le vave totoina ma le maualuga o le maualuga o kāloti e faʻaitiitia ai tulaga lamatia o se suo vevela. I le taimi o le vevelaina o fuamoa, o le a le sili atu le lelei le maua o se trichogram i se vaega o le 35,000 kopi i le 1 hectare o le togalaau aina, faatasi ai ma se vaeluaga o ni nai aso. O se meafaigaluega lelei tele o le faʻaleleia o vai. Malosiaga o meaola o le a fetaui ma: Decis Politrin et al. O le faagasologa e faia i le afiafi.

Aphid

Carrot aphid

Pests filifili le vaega pito i lalo o le laulaau mo le ola, faʻaleagaina loa ma inu le sua. E susulu lau lauʻau, o lo latou tuputupu aʻe lemu, o le seleselega o le kāloti ua faʻaititia. O le umi o le aphid o le 1.7 mm ma e mafai ona lua augatupulaga, e fai ma sui o tagata e felelei ma le leai ni apa, e fananau mai fuamoa, manumalo ile kāloti (e masani lava ona i ai se lanu meamata ma ulu enaena, e ui lava ina ua mavae le 2 augatupulaga, e iai ni ulu ile ulu ma le turquoise manava). O sui felelei - felelei atu i le luluina o moega o kāloti ua totoina ma tuʻu i le pito i lalo o petioles i vaega tetele.

I lenei tulaga o laula susu e tatau ona ufiufi i le palapala (poʻo se faʻafefiloi o le pefu ma le pefu o le tapaa i tutusa tutusa), faʻamalo le eleele 20 minute pe a maeʻa le faʻamalolo. O le isi auala e fufuluina kāloti i le fala o le vao. E tatau foi ona e vaʻavaʻai ma le totoa i le faʻaumatia o vao ma a latou seleselega mai togalaau fualaau faisua, e suia ai le luluina o fualaau faisua ma faia le fufuluina o le autumn.

E te iloa? Taumafai ese mai le karuti aphids ua totoina i itu uma e lua o le togalaau.

Hawhidhorn aphid

Se tamai iniseti o lanumeamata, lanu uliuli po o le uliuli. Laʻau i luga o le laau muamua o le hawthorn, i le ogatotonu o le tautotogo e toso i fafo lona sua suamalie ma fai ai ni mumu mumu i luga ifo o lau. I le masina o Me, e suia ai le vavaega - nofo i luga o lau laau ma aʻa, i mea o loʻo ola ai, faʻaleleia filemu seia oʻo i le taimi o le tautoulu.

O laau e afaina e faʻagesegese le tuputupu ae, ma i le amataga o le autumn e toe maua ai e tagata taitoatasi i luga o le vao, lea e tuu ai e fafine ni fua mo le taumalulu. Mo le puipuia, e fautuaina le totoina o kāloti mai vao ma tausisia faiga faʻapisinisi i le faagasologa o le tuputupu ae. O le faʻaleleia ma le faʻaeteete o laau faʻatasi ai ma pyrethroids ma organophosphorus o loʻo faʻapipiʻi poʻo meaola e ola ai.

Willow carrot aphid

Lea ma meaola faalafua e afaina ai le manava o manu i polo, ma o le faaputuputu o aphids e tupu i le aʻa ma aʻa. O le taunuʻuga o se faʻaleagaina o fualaau 'aina fualaʻau, o latou faʻaititia o le tele. E latalata ane i le va o vao willows e fesoasoani i foliga vaaia o aphids, talu ai o loʻo i luga ia i latou le lafoaʻi o tamaʻitaʻi ma tuʻu ai fuamoa. O le auala aupito sili e tauivi ai o le faʻapipiʻiina ma mea e le talafeagai.

Togavao

E ese mai i le faafitauli i iniseti, e mafai e le au o kāloti ona feagai ma le faʻafitauli o le oona, lea e faʻaumatia ai aʻa (kusi, ola ma mea faʻatautau). E mafai ona e tauina i latou ma le fesoasoani a mailei ma tagata faʻatau. Mo mio ma fusi, o le manogi o le toeaina, mint ma anise, mo moa ma moa - aniani ma le tolauapiga, po o le faʻalogo leo. Ae peitai, afai e te maitauina o manu laiti lagoʻalo kāloti, o lona uiga o le a le mafai ona e faia e aunoa ma ni vailaʻau faapitoa e faʻaumatia ai.

Aiaiga puipuia e puipuia ai meaola faalafua

E tatau ona fuafua le nofoaga o togalaau i tafatafa o le sipuni, poʻo le faʻaopoopoina o latou totoga, sui o se laina o kāloti i le laina o aniani.

E taua! O le kolotilo e 'inoʻino i le manogi o le sipuni, ma o le mea lea, o le ono foliga mai o le a faʻaitiitia i luga o le moe.

E le gata i lea, e taua le matauina o tulafono masani o le fua o le seleselega, faʻaauau pea ona gaoioi mo gaʻo, mataʻituina le aganuu na muamua atu i kāloti i le nofoaga ua filifilia.

Le faʻaaogaina o fomaʻi faʻasaina - o le togafitiga autu lea e faʻaititia ai le tetee atu o kāloti i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E taua tele le manatua o mea faaopoopo o minerale e suia ai le vailaʻau o laulaʻau ma aʻa o le aʻa, faʻateleina mea o loʻo i totonu o le kulukose ma mea amino i totonu. E tosina ai iniseti ma togavao, ma o le mea lea, e sili atu le musu

O le taimi e seleseleina ai taimi e taua tele, aua o le tuʻuina o aʻa i le eleele, e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o le faaleagaina o meaʻai.