Fafaga fualaau

Fualaau faisua Eseesega: uiga, mealilo o le galue manuia

O fugalaau e le gata o se meaʻai lelei tele, ae o se mea taugofie foi lea e lauiloa i tagata matutua ma tamaiti. O le tele o fai togalaau e ola i lenei laau, o loʻo mafaufau e uiga i le filifiliina o ituaiga laau e sili ona fetaui ma o le a avea ma fua sili ona lelei ma e leʻo manaʻomia ni tulaga faʻafefe. O le asō o le a tatou talanoaina le Fugalaau Faʻataʻitaʻi, aʻoaʻo le faʻamatalaga o le ituaiga, o le fua mai o se togavao, faʻapea foʻi ma isi faʻamatalaga taua o le a fesoasoani ia te oe e filifili le laau saʻo ma ola lelei.

Talafaasolopito o le foafoaga

I le amataga o le 80 tausaga, sa faia galuega filifilia i le itu o le crossing o Kokinsky. O se taunuuga, o le fualaau vine na matou talanoaina na maua i luga o ituaiga o Rubin Bulgarian ma Ottawa. O le tusitala o le ituaiga o le faifaatoʻaga Kazakov. Na amataina suʻesuʻega i le tausaga 82. O le mea na tupu, na maua ai le eseesega o le sy Mod varies, lea sa fetaui lelei mo le totoina i totonu o Rusia, i le mea e mafai ai e le tau ona totoina fua. Sa ia mauaina foi ni fua lelei o le tofo.

E te iloa? Mo mea teuteu, o fualaau manogi e faʻaaoga, i luga o le faavae o loʻo fausia ai pa. O le laau e lelei tele mo le televave o le fausia o se lau lanu meamata.

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

O le maeʻaeʻa i se muaʻi faʻamuamua o le fualaau vine Vaʻaiga, matou te liliu atu i le faʻataʻitaʻiga o la matou ituaiga, lea ua avea ma se faaolataga moni mo le tele o faatoaga.

Busu

Tatou amata i le vaega pito i luga o le laau.

O le laau o se fasi laau vaivai e ola e oʻo i le 200 cm le maualuga. E i ai le tulaga mafai ona fana. E taua le matauina o laau lauusiusi tauagavale lelei, ao totogo saʻo ola. E mafai ona maua ni vaʻai i luga o le vaega mataʻutia, ae e oʻo lava i lea mea e le o se taufaʻatau, aua e faʻafefeteina.

Berries

Berries e tutusa le tele. O le foliga e laulauina, ma o fualaau tetele e mafai ona tuu i luga o se pusa. O le tele o fualaau aina i totonu o le 3 g Malina e tutusa lona mamafa, e vavae ese mai le vae ma se taumafaiga.

O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, "Kanata", "Kirzhach", "Hercules".
Vali i le lanu uliuli lanu uliuli, ei ai le tele o fugalaau (fatu).

E taua le matauina o fua o fualaau aina e le o se mea faʻafuaseʻi, ae o paʻu taʻitasi, o lea o le aoina o oloa maeʻa e itiiti se taimi.

E tatau ona tali le fesili pe o le fugalaau Le Modest o loʻo ola pea pe leai. Ae paga lea, o lenei ituaiga e le mafai ona toe faʻaleleia, e le pei o ituaiga Hercules poʻo Initia Summer.

Tuuina atu

Faʻatasi ai ma le hectare o le totoina, lea ua tupu i tulaga lelei, ia maua le aofaiga tatau o le susu, vevela, vai o minerale ma humus, e mafai ona e aoina mai pe tusa ma le 100 kilokalama o vine, o se faailo sili ona lelei.

Faʻafitauli faʻamaʻi

O tulaga le lelei e aofia ai le tetee atu i faʻamaʻi autu o le fusi: anthracnose, faʻamaʻi faʻaleagaina.

O le paʻu o fuālaau e teteʻe i le pala ma meaola faʻapitoa.

E taua! O le siama e maaleale i le lauulu enaena, ma o le laau lava ia e masani lava ona aʻafia i le moa o le apogaleveleve.

Faʻafefe o le aisa

O le vailaʻau e maua ai le malosi o le kiona, o le mea lea e mafai ai ona totōina i Siberia i Sisifo, lea e mafai ai ona paʻu le vevela ile taumalulu i -30 ° C. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama afai e le o timu le tau malulu, ona sosoo ai lea ma le malulu e fefiloi ma se matagi malolosi e mafai ona matua faaleagaina ai le tipu.

Auala e filifili ai fua pe a faʻatau: faʻamatalaga

Aʻo leʻi faʻatau se fualaau, e tatau ona e iloa le faʻavae mo le filifilia o se laau toto, faapea foi ma mea e manaʻomia mo se laau.

Afai o le ae faʻatau mai fugalaau i luga o le maketi, ona e manaʻomia lea e filifili ma le faaeteete se fuālaʻau, talu ai e mafai ona e faʻatau e le gata i se lāʻau tiga, ae o se eseesega eseese.

Aoao foi i le auala e filifili ai ni fatu o se paina laulamu, apu, vine, sikupo, chokeberry, pi, cherry cherry, forsythia.
Atonu na e mauaina le mea moni e faʻapea, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻatauina e se tagata fai togalaau se falaovi, ma iu ai ina maua se fualaau aina suamalie e iai lona tofo ma e le tupu lelei.

O le mea lea, afai e te faʻatau se fuʻa e leai ni aʻa (e aunoa ma se paluga eleele), ona fuafua lea o le umi ma siaki aʻa i luga o le paʻi. O le umi o le fatuina e le tatau ona sili atu i le 40 cm, o aʻa e tatau ona susu, maua se lanu masani. E le gata i luga ole laʻau e le tatau ona avea ma se laulaau se tasi, a leai, o se filifiliga e sili atu e sili ona faʻaese vave.

Ae o vao vao ma aʻa ua tapunia, e mafai ona maualuga lo latou maualuga ma o lapisi lau.

Ma le isi, tatou te mafaufau i le nofoaga o le tipi, o le pulupulu, o le pulupulu ma le paʻu. O le laau e tatau ona saʻoloto mai soʻo se 'ie, faʻaleagaina faʻainisinia, soʻo se iniseti po o ni faʻamau. Afai ei ai se mea mai lenei lisi, ona sili atu lea ona filifili se isi togavao.

E taua! E leai se vaega o le laau e tatau ona matutu.
Afai e te maua le avanoa e mafaufau ai i aʻa, ona fuafua lea o le umi. Laititi le faatagaina o le 15 cm le umi o le rhizome, ae le itiiti. O le umi o le faavae ole fana e tatau ona tusa ma le 8-10 mm. E ono foliga mai ia te oe o nei tulafono uma ua televave, ae e tatau ona malamalama afai e te faatauina mai le tele o laau toto mo le togalaau, ona mate ai lea o nisi, ma o le isi vaega o le a tuuina atu le tasi vaetolu o le seleselega maoti, ona e lafoina lea o le tupe i le matagi ma faaaluina i se aofaiga tele o le taimi.

Faʻaeteete i le filifilia o se "sui". Mo fefaʻatauaiga tetele, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi o uo poʻo le faʻatau mai o fatu laau i le vasega pepe. O le a latou maua se faʻamaoniga o le lelei, ma afai e tulaʻi mai faafitauli, o le a mafai ona toe faʻafoʻi le tupe.

Filifilia le nofoaga saʻo

A maeʻa le faʻatauina o mea totō, e tatau ona tatou totoina i le nofoaga tonu i le nofoaga sao i le taimi sili ona puupuu, o lea o le a tatou faʻaalia atili ai manaʻoga autu o le ituaiga.

Malamalama

Ua totoina rasele i luga o se la, e puipuia lelei mai matagi. E faavae i luga, e sili ona lelei le vavaeina o se nofoaga e latalata ane i se pa puipui malosi, o se puipui o se fale, po o se isi fale. E taua le fuafua pe o le fale poʻo le pa puipui o le a le malu puipuia le laau mo le tele o le ao.

E taua! O le malamalama e aʻafia uma ai le atinaʻeina o le lanu meamata ma le fua.

Soo

Talu ai ona o lala laau e ola i le tasi nofoaga mo le tusa ma le 10 tausaga, o le eleele i le taimi lenei e tatau ona maua ai le fusi uma mea e tatau ai ma elemene. E taua le mafaufau pe a le mafai e le mea laʻau ona faʻafefe le fufuluina o eleele poʻo le susu, e ui lava e puipuia mai le tele o faʻamaʻi faʻaleagaina.

E taua! I le eleele malulu aʻo lei totoina oe e te manaʻomia ona fai le lime.
E foliga mai tatou te manaʻomia se nofoaga laugatasi e le o iai i le eleele maualalo. O le palapala e tatau ona i ai alavai lelei ma ia avea ma tamaoaiga i le humus ma minerale pe a mafai ai.

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

I le taimi lava lea e tatau ona fai mai o le tulaueleele e faia i le tautoulu po o le tautotogo, o lea e taua ai i le taumafanafana pe i le faaiuga o le taumalulu e saunia ai le saite.

E pei ona taʻua i luga, e tatau i le eleele ona i ai se uiga le tutusa ma le masalosalo o mea laiti laiti i itu taʻitasi. E tatau ona aveese uma vao, otaota, mea matautia mai le saite.

Ina ia maua mai le eleele, e tatau ona e faia i le 0.5 kilokalama o le lime i le mita, e fuafua i le tikeri o le faʻamaʻi.

Ma le isi, e te manaʻo e eli se fasi fanua i luga o le bayonet o le suo ma faia se "vai oona ma humus. I luga o le sikuea e tatau ona e tapunia e tusa ma le 20 kilokalama o le humus ma faia 40 g o le potassium chloride ma superphosphate. I lau talosaga, e le mafai ona e faia se taʻavale faifaipea, ma fai se faʻataunuʻu.

I lenei tulaga, o mea faʻaleʻeleʻele ma mea faʻapitoa faʻamafanafana e faʻapipiʻi faʻapitoa i vavae ina ia le fesoʻotaʻi tuusaʻo aʻa i le faʻamalolo i le taimi o le totoina, ina ia aloese mai le mu.

O fugalaʻau faʻatoʻa e aofia ai le pigeon dung, o le fala o le ponaivi, meaʻai iʻa, susu o le susu, pateta potato, siamisi fuamoa, fagu faʻi, ma maniua faʻamalolo - ammonium sulfate, Ammophos, Kemira, Crystalon.
I lenei faʻavae sauniuniga ua maeʻa, e mafai ona e faia le totoina.

E te iloa? I fualaau, o fualaau mamago o le fusi e faʻaaogaina e pei o se faʻataʻitaʻiga.

Totoina o laau i luga o le saite

I luga, na matou talanoa e uiga i le totoina i lalo o le eliina po o le faapipii. O le isi, o le a tatou talanoaina le faʻaleleia o mamanu i nisi auiliiliga, ma faʻaalia foi le taimi sili ona lelei.

Taimi

Afai e totoina fugalaau i le tautotogo, ona tatau lea ona e filifilia le taimi e le amata ai ona faaitiitia le gasegase i le laau.

Afai o le totoina o loʻo faʻatino i le tautoulu, ona fautuaina lea e fai pe a uma ona lafoaia laʻau lau laau, a leai, e mafai ona ola le fusi pe afai e tatau ona saunia mo le taumalulu.

Fuafuaga

Pe a totoina se Prudent i ni laina, e tatau ona manatuaina o le mamao i le va o laau lata ane e tatau ona le itiiti ifo ma le 40 cm. E sili atu le toe solomuli laitiiti, ina ia aua le faʻaaluina le taimi i le faʻavalea.

E tatau ona malamalama o le vaega o le suʻi e faalagolago i le vave vave ona vaivai le palapala ma le tele e mafai ona maua ai meaʻai e tagata taʻitasi. O le mamao i le va o laina e tusa ma le 2 m. O lenei laʻau e faia ina ia faʻaleleia ai le laufanua mo laau taʻitasi, faʻapea foʻi ma oe e maua ai le avanoa e te savali filemu ai i vaomatua taʻitasi ma faia ni mea e teu ai pe faʻaaoga, pe a manaʻomia.

Afai e te totoina vao i luga ole auala, e mafai ona e faʻaaogaina se isi auala - 2x1 m. I lenei tulaga, o le taua muamua e nafa ma le mamao i le va o laina faʻasalalau, ma le lua i le va o vao.

Tausiga tatau - le ki i se seleselega lelei

A uma ona totoina vao, e tatau ona e mafaufau e uiga i le tausiga saʻo, lea e tatau ona faavae e le gata i manaoga o le ituaiga, ae faapena foi ile tulaga tau.

Faʻasusu ma mulching

Ua uma ona e iloa e mafai ona faʻafeiloaʻi le Shy i sina lamala, ae e le tatau ona e faatagaina lenei mea, ona o le fua saʻo e faalagolago i le tele o le susu. E le talafeagai le lolovaia o le laau, ae o le eleele e tatau ona susu. Ae o le mulching, e taua tele se vaega taua e le gata o le puipuiga mai le vevela o le vevela, faʻamago pe vevela e vao. Mafaufau i le faigata o le faia i tausaga taʻitasi mo le tele o le totō vine humus.

Ma afai e te faʻasalalau ia moega faʻatasi ma lenei lava humus, o le a tumau pea le susu o le palapala, ma o meaʻai e tatau ai o le a tuʻuina i ni atigi pusa.

O le mafuaaga lea matou te fautuaina ai le mulch i le maeʻa ona totoina o fugalaau. O le vaʻaiga lelei e 10-15 cm.

E taua! E mafai ona e mulumulu le palapala ma le peat.

Faʻatauga

O a matou mea e tulaʻi ai e manaomia ai le gaʻo ma le potassium i tausaga taʻitasi. Mo lenei mea, i le tautotogo o le urua po o le ammonium nitrate ua faʻaofiina i sikuea taʻitasi i totonu o taʻiala talafeagai. I le taimi foi o le tuputupu ae o le vaitau e maua ai le potassium. E tatau ona faʻaaoga le sulfate sulfate, talu ai o le fesuiaiga o le chloride e ono afaina ai le aganuu.

E mafai ona e faaopoopo mulch i le tautotogo ma le autumn. E tāua le faʻamautinoa e le malepe ma e le o aʻafia ai e le fomaʻi, ona fesuisuiai le mafiafia o le mulch e fuafua i le susu.

Togafitiga puipui

O togafitiga faʻasolosolo e tatau ona faʻatino 2 taimi i le tausaga: aʻo lei tupu aʻe ma pe a uma le seleselega. O le togafitiga muamua e faia i le faʻaaogaina o auala nei: Faʻailoa poʻo le Faʻailoa.

E mafai foi ona e faʻaaogaina faʻamatalaga o nei tupe, ae e manaʻomia le faʻatusatusaina lelei o le fusi o gaioiga.

E taua! Afai e aliali mai i luga o le laau se laau o le gall plant, ona tatau loa lea ona aveʻesea nofoaga e aafia ai ma susunuina i fafo o le 'upega tafaʻilagi.
I le tautoulu, e tatau ona togafitia togalaau ma Karbofos poo ana analog.

Tala

E manaʻomia e le kulupu maualuga le lagolagosua, aua i le taimi o le fua o fualaau aina suamalie e mafai ona punou ma oʻo lava ina momotu. O le ogatotonu tutotonu e le o taimi uma e tatalia ai le mamafa o le laumei lanumeamata ma fualaʻau, ona e mafai ona e leiloa ni nai laau.

O le faʻalagolagomalo e fesoasoani e taulimaina ai laufanua vaʻaia, lea e tau atu i le paolo o vao vavalalata. E le faigata ona vaʻavaʻai ma vavaeina ia laau e le mafolafolaina, o le mea lea e tuʻuina ai koluma i luga o laina ma le uaea ma le lapoa e mafai ona tatalia le mamafa o laʻau.

E mafai ona e faʻaaogaina lau faʻamatalaga o le lagolago, ae e taua le manatuaina e tatau ona faʻamalosia ma aua le faʻamaonia le talafeagai.

Teuteu

I le tautotogo po o le autumn, e tatau ona faapuupuuina pupu vine i le 20-30 cm ina ia mafai ai ona pulea le maualuga o le gaosiga ma le faatumauina o fua. Faʻamataʻu faʻapitoa ona faʻapipiʻiina foi lala ina ua uma ona toto. I le tautotogo, e tatau ona faia ni teuteuga mama, i taimi e aveesea ai lala mago, faʻamaʻi ma faaleagaina. Aveʻesea vaega faʻaoʻo i fatuga maloloina.

E taua le taua o le pito i luga o le vao, e tatau foi ona faapuupuuina e faateleina le numera o vine ma lo latou tele.

Togi

O luga, na matou talanoa e uiga i le mea moni o le fugalaau o le Masei e mafai ona teteʻe ma le malulu, ae o lenei faʻamatalaga e moni lava pe afai o le vao e lilofia i le kiona. Afai o le taumalulu e itiiti le kiona ma o pito i luga ole tipu e le ufiufiina i soo se auala, ona latou malolo ai lea.

Ina ia puipuia le vao mai le malulu, e tatau ona nonoa i se fusi ma punou i le eleele. O nei mea uma lava e faia i le faaiuga o le tautoulu, pe a amata ona talanoa le au faipisinisi i pogisa po. E mafai foi ona e ufiufiina le vao ua i ai laupepa laulaau poʻo le faʻatauina o mea ufiufi, pe afai e te mautinoa o le a le mafai e le kiona ona ufiufi togavao ua saunia.

O lenei ua e iloa po o le a le ituaiga fugalaau e manaia tele mo malulu malulu ma e le fefe i le vaivai o le lāmala poʻo maʻi faʻaleaga. Afai e te fuafua e faʻalauiloa oloa mo le faʻatau atu, ona e manaʻomia lea ona tuʻuina atu ni fualaau aina ma meaʻai ma microelements i le maualuga ina ia mafai ai ona maua ni fua maualuga.

Mātauina nei manaʻoga ma siaki ia laau faʻapitoa mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi.