Laʻau

Sansevia

Faʻasologa o ata

Sanseviaia o se laau e leai ni fugalaau mai le aiga Asparagus. I totonu o vivo e tupu i totonu o vailaʻau vevela ma vaega laiti o Aferika. O loʻo faʻaalia mai i le umi o laʻau o le lanu eseese. O le fua faatatau o le alualu i luma e 3-4 laasaga i le tausaga. O le maualuga o le laau e mafai ona oʻo ile 1 mita.

Faatasi ai ma se laasaga talafeagai o le malamalama, ua fuga le laau o le vaomaele. O le pulou e aliaʻe i le tautotogo. O fugalaau e laiti, paʻepaʻe i lanu ma maua ai le manogi manaia. E tasi le taimi e fuga mai ai pusa taʻitasi. O le mea lauiloa, o le laau e lauiloa foi o le siʻu pike poʻo le laulaufaiva a le tinā.

O le fua faatatau o le alualu i luma e 3-4 laasaga i le tausaga.
O le pulou e aliaʻe i le tautotogo. O fugalaau Sansevieria e laiti, papaʻe.
E faigofie ona toto le laau.
O se laʻau faʻalauiloa.

Mea aoga

Ata

Sanseviaia faʻamamaina atoatoa le ea o mea leaga faʻaleagaina. Aemaise lava, e lelei ona aveesea le benzene ma le trichlorethylene. Ina ia faʻaleleia atili le tulaga o le siʻosiʻomaga, e na o le 2-3 laʻau-tele laʻau e lava. E mafai ona tuʻuina i totonu o se potu sei vagana ai le potumoe. O le siʻusiʻu o le pike e faʻasaʻo ai tino o le tino, lea e faʻaleagaina ai maʻi.

O laulaau umi o se laau e masani ona taʻua o le "gagana matai." E tusa ai ma nisi o talitonuga taufaasese, latou te uunaia tagata e faitatala. O le mea moni, o mea uma lava o le faʻafeagai. O loʻo i ai i le laau le gafatia e faʻamamā ai nofoaga vavalalata mai aganuʻu eseese, fesoasoani e ausia sini, atiaʻe le faʻatautaia i tagata.

Sansevieria Hanni. Ata

Tulaga o le ola i le fale. Faʻapuupuu

O Sansevia i le fale e manaomia ai se tausiga:

Tulaga o le vevelaO le taamilosaga o le vevela o le tau mai le +16 i le 25 °.
Faʻamamaga o le eaE leai ni manaʻoga faapitoa. Faʻafaigofie ona tuʻuina atu le ea malulu.
MalamalamaO meaola faʻatasi ma laʻau faʻasolosolo e manaʻomia ai le faʻamalamalamaina susulu. Greenleafs faʻafeiloaʻi le ufiufi o le malamalama.
FaʻasaLe agavaʻa e pei ona magoto le palapala.
SooLafoaia, eleele mama ma se alavai tetele.
Fertilizer ma le faʻamaloloI vaitau o le tuputupu ae malosi, soʻo se faʻalapotopotoga lautele mo le teuteuina ma le faʻaupu.
SuigaA o tuputupu ae, e le silia le 1 taimi i le tausaga.
TofigaVaevaega o laau toto ma laʻau.
Tulaga TutupuManaomia le fufulu mama masani.

Tausiga mo le faʻamalosi i le fale. Auiliiliga

E oʻo lava i se tama aʻoga o le a feagai ma lona faʻatoʻaga.

Fuga

I le fale, o le "pike tail" e masani ona fuga mai. O fugalaau e le matagofie tele, ae latou te manaia le manogi manogi. Faʻasalaga i le afiafi, ma toe faʻalatalata i le taeao. Ina ia ausia le fuga o fesuiaiga oona, e tatau ona faia se taimi malolo.

Ina ia faia lenei mea, o le fugalaau e toe faʻaleleia i totonu o se nofoaga malulu ma faʻamaina e matua faʻamapulaʻa. A maeʻa le masina o malolo, toe foʻi mai le siʻu pike e vevela, ma toe faʻafeinu.

Tulaga o le vevela

O le faʻaleleia o le fale e tupu lelei i le vevela mai le +16 i le 25 °. I le tau vevela, e faʻafeiloaʻi lelei le vevela, e aunoa ma le manaʻomia o se tausiga faaopoopo. I le taumalulu, e mafai e le laau ona tatalia sina pa'ū puupuu i le vevela i +10.

O le mafanafana o le a mafua ai le pala.

Lafoaia

E le manaʻomia le totoina o le siʻusiʻu pike. E faʻasaina e le laau le ea vevela. I nisi tulaga, e mafai foi ona faʻaosofia ai le pala o laʻau ma lau.

Malamalama

O Sansevieria e faʻafiafiaina. Ata

Aiga fale E mafai ona tupu uma i le susulu o le la ma faʻasalalauina. O le laau e lagona le sili i luga o faamalama o le itu i saute-sisifo ma le itu i sasaʻe sasaʻe. Faatasi ai ma se laasaga talafeagai o le malamalama, o le fesuiaiga o ituaiga o le siʻusiʻi pike e malosi, lau lapopoa ma le lanu tele.

O ituaiga lanumeamata lanumeamata e mafai ona tupu lelei i tua o le potu. Ma o le tuputupu ae o ia laau e le taofia, e tuu atu 2-3 taimi i le tausaga i luga o se la e susulu lelei le la mo le tusa o le masina. I le taimi lea, latou te pulea le fausiaina o laulaau fou.

Faʻasa

O le tele o vaiinu mo le "lalelei o le tina" e leaga. E vave ona oʻo atu i le pala o le aʻa. I le vevela o le taumafanafana, o le tele o le suāsusu i le vaiaso e lava mo se laau. I le taumalulu, tasi i le masina. I lenei tulaga, e tatau i se tasi ona taulai atu i le tikeri o le faamamaina o le palapala. Mai le suāsusu e faʻafeinu, e tatau ona faʻamamago le eleele.

E le tatau ona faaputuputu vai e le afaina i le ogatotonu o le pusa. E taua tele le mataʻituina lenei mea i le taumalulu. Faʻateleina o le susu malulu o le a vave ona oʻo atu ai i le pala o lau. Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona faʻamalulu, vevela vevela.

Soifua Maloloina

O laupepa lapopoa o le siʻusiʻu pike e mafai ona vave faʻaputu le pefu io latou luga. O le mea lea, i le 2-3 vaiaso, e tatau ona fufulu laulaʻau i se laʻau vaivai, susū.

E le gata i lea, pe a tatau ai, e mafai e le fale ona faatulaga se faʻavevela mafanafana.

Pot

O le aʻa o le "lalelei o le tina" e matua malosi lona lautele, ae le loloto. O le mea lea, mo lona tulaueleele, e sili ona lelei le filifili lautele, ae le o ni atigipusa loloto. Pots e mafai ona avea uma ma ni palasitika ma sela.

Soo

O le siʻu sosolo ua tupu i le vaʻavaʻavaʻa, o le eleele lelei. E mafai ona saunia mai vaega tutusa o laʻau ma turf fanua ma le faʻaopoopoga o vaega e lua o le vaitafe mama mama.

E mafai foi ona e faʻaaogaina se mea sauniuni mo le totoina o le cacti ma suauu. I le taimi lava e tasi, e tatau ona i ai le alavai e le itiiti ifo i le tolu o le aofaiga atoa o le ulo.

Laʻei pito sili

Faʻatoʻa saunia lelei le palapala eleele, e le manaʻomia ni fomaʻi fusi. Afai e manaʻomia le faatumauina o se faʻavaivaia o le laau poʻo le faʻaleleia o le tuputupu ae, e faʻaaogaina laei mo le teuteuina ma le faʻaaogaina o fualaau aina.

Ua aumaia i le atoatoa e tusa ai ma faʻasoaga e sili atu nai lo le 1-2 taimi i le masina i le vaitau o le tuputupu ae malosi.

O le faʻaaogaina o faʻamaʻi i le taumalulu e le fautuaina.

Sansevieria faʻapipiʻi

E le o sili atu i le tasi tausaga le totoina o laʻau o le pike matutua, e 2-3 tausaga. O le faailo mo le gaioiga o aʻa ia e afua mai i le ulo. Afai e talafeagai e le tupu le fugalaau i le lautele, ona filifilia lea o se ipu e itiiti ifo i le aofaʻi. I le taimi lava e tasi, o atunuʻu na tutupu aʻe i itu eseese i le taimi o le gaioiga e vavaeeseina i se naifi malosi.

O aʻa malolosi e tele lava ina vavae ese le filo paʻu o le ulo, o lea e lelei ai le faʻaaogaina o pusa sima mo le toe gaosia. Laʻau lapoa, ua tupu tele pe a uma le faʻavasegaina e tatau ona tuʻuina i soo se lagolago. Afai e le faia lenei mea, e mafai e le laau ona tafe pe taʻe ese mai le ulo.

Teuteu

E le manaʻomia e le siʻosiʻopoʻi le seleselega faapitoa. E naʻo tausaga tuai, faʻamaʻi ma faʻamaina laulaau ua aveesea. E vavae ese ma le faaeteete i le pito i lalo. A maeʻa ona teuteuina, e le faʻamaina le laau mo le 2-3 aso.

Taimi e malolo ai

O le laau "laulaufaiva a le tama o le tina" e leai se taimi e moe ai. Pe a fatuina tulaga lelei, e atiina ae i le gasologa o le tausaga. I nisi tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se taumalulu mālūlūina ua faʻatulagaina mo le laau e faʻaleleia ai le fuga.

E mafai ona ou tuua le Pike Tail e aunoa ma le alu i le tafaoga?

O le alu i le tafaoga, o le laau e faʻasaina sina mea e sili atu nai lo le mea masani ma aveese mai le susulu o le la. A maeʻa lena, o le a mafai ona tutū e aunoa ma le fafagaina o se masina pe sili atu.

Tofiga

E mafai ona faʻaleleia e fatu ma laau vegetative.

Tuputupuina o Sansevieria mai Seeds

O le faʻatoagaina o fatuga "siʻosiʻusiʻoti" e seasea ona faʻaaogaina. E le mafai ona maua ana fatu i le maketi saoloto. Ae e mafai ona e taumafai e aumai mai lau lava laau. Fualaau aina. I le taimi lava e maeʻa ai le aoina, ua faʻamago, o fatu lava ia e faʻaumatia vave lava aʻo le i luluina.

Mo lo latou tulaʻi mai, o loʻo tumu ai pusa lautele i le oneone susu. A uma ona lūlūina, ona ufiufi lea i se pusa paʻu ma tuu i se nofoaga mafanafana ma lelei. O le faʻamaʻiina atonu e tele masina.

Faʻafouina o le gasegase e ala ile vaevaeina o rhizomes

Le auala pito sili ona faigofie ma taugofie. O vaʻaiga faʻatoʻaga e vaeluaina i vavae ese. O le toe gaosia e ala i le vaevaega e mafai ona tuʻufaʻatasia ma se fuafuaga fuafuaina, lea e tipiina ai le rhizome i ni vaega taua.

Faʻalautele lela

O le toe gaosia o le siʻusiʻu pike e mafai ma se laulaʻau atoa po o sona vaega. O le laupepa poʻo ni vaega o ia mea o loʻo totōina i le oneone susu ma ufitia i se pusa paʻu. A maeʻa pe a ma le 2 masina, e amata ona tupu mai laau laiti mai ia i latou. A maeʻa le atinaʻeina o 2-3 laʻau, ona totoina lea o lapisi i ni koneteina eseese.

Maʻi ma meaʻai

I le tele o tulaga, pe a tupu se siʻusiʻu pike, e leai ni faʻafitauli. Ae o nisi taimi o faafitauli nei e mafai ona tupu:

  • Pogisa lanu i lau faʻaalia i tulaga maualalo.
  • Lanu samasama ma enaena o le taunuuga o siama faʻaleagaina. O le alualu i luma o pathogens e amata i le faateleina o le maualuga o le susu.
  • Pau le pala e tupu i le suavai ma le leai o se alavai.
  • Luga mata foliga mai pe a malulu ile tulaga.
  • Laʻau e avea ma pale. O le laau e afaina mai le leai o se malamalama. E tatau ona faʻalatalata le ulo i tafatafa o le malamalama.
  • O pito o laulaau e lanu samasama ma mamago faʻapitoa. O le fugalaau e afaina mai le inu tele. O ona aʻa e amata ona mate lemu.
  • Toto le pala i le leai o se suavai e mafua mai i le malulu tele o mea. O le laau e tatau ona toe faʻaleleia i se nofoaga vevela ma se vevela e le maua lalo ifo i le15.
  • Na liu lanu ma vaivai le lau. E foliga mai, o le laau na mafatia mai le malulu. E matauina lenei mea pe a tuu i lalo o se faamalama matala i le taumalulu.
  • Lea lafoaʻi le paʻu ma le moli. O ituaiga lanu eseese e tatau ona teu i le la susulu. E sili ona lelei le tuu i luga o faamalama o le itu i saute.

E le gata i lea, "o le laulaufaiva a le tama o le tina" e ono mafatia i faʻamaʻi. O ituaiga e masani ona maua o:

  • vavae;
  • mealybug;
  • paʻepaʻe.

Ina ia faʻaumatia i latou, e fautuaina e faʻaaoga sauniuniga faapitoa o iniseti. Faatasi ai ma sina maʻi, o le fufuluina i se vaifofo o se soa soap masani e fesoasoani tele.

Faʻailoga o le faʻaaogaina o fale ma ata ma igoa

O le ituaiga e matua eseese lava. Ae i totonu o le vaomatua, o ituaiga nei e masani ona faʻaaogaina:

O Sansevieria e faʻafiafiaina

O se mea iloga o le ituaiga o laʻau o lanu lanumeamata lanumeamata o se fulufulu kiona, faatasi ai ma uumi umi i le umi atoa. O lapisi matala e mafai ona alu ese atu mai le sinuses o laulaau pito i lalo. O lo latou pito i lalo mulimuli ane na atiina ae ai laulaau masani o foliga faʻalanulaula. O fugalaau ufiufi e aoina i faʻalavelave faʻapitoa o le ituaiga racemose.

Sansevieria tolu laina "Laurent" ("Lauretti")

O le vaaiga o loʻo faʻaalia e alaga o lau o le tino o foliga o le xiphoid. O le maualuga o le maualuga o laau toto e mai le 1 i le 1.2 mita. O laulaʻau lau lanu meamata lanu uliuli i lanu ma paʻepaʻe paʻepaʻe, faʻavalava umi. O fugalaau e lanumumu-e paʻepaʻe, e aoina i se pulumu, e malosi, matagofie mea manogi.

Sansevia le Sili

O le ituaiga o meaola e faʻailoa mai i pala e aofia ai le 3-4 laʻau tino. O le maualuga o le laau e le sili atu ma le 60 cm. O fugalaau e mama lava pe pulapula lanu, e aoina i se pulumu.

O ituaiga eseese o le sansevieria

O ituaiga e sili ona lauiloa o le siʻusiʻu o le pike o le sili ona lauiloa i le va o fugalaau:

  • Futura. Laʻau e 50-60 cm le maualuga. Laʻau faʻamalo, sina faʻalauteleina i le pito i luga. O pito o lau laupepa ei ai se lanu samasama.
  • Faʻamau. O le maualuga o lapisi e tusa ma le 80 cm. O lau lanu lanumeamata lanumeamata ma se lanu samasama o loʻo taʻalo i le ogatotonu. Pepa pepa e ono fesuisuiai.
  • Tuafafine Tuafafine. O se ituaiga e maualalo i fafo. Laʻau uʻamea, fufula lanumeamata ma se lanu samasama.

Faitau nei:

  • Bilbergia - tuputupu ae ma tausi i fale, ata o meaola
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Hoya - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Aloe Agave - tuputupu ae, tausiga ile, ata
  • Agave - tausia ma toe faia i le fale, ata