Laʻau

DIY garden house: tulaga masani o laau + e le o tulaga tutusa e tusa ai ma tekinolosi Falani

I aso nei, o le toʻatele o tagata i le taimi mafanafana e fia ola i le natura. O le manavaina o le ea mama, mo sina taimi e faʻaumatia ai le siosiomaga o se pisapisao ulavaʻa ma faʻalavelave faifai pea o le miti a le tele o tagatanuu. O ni nai tausaga ua aoina ai le aofaʻiga talafeagai mo le fausiaina o se fale faʻavae i totonu o le atunuʻu. Ae ina ia mafai ona agaʻi atu i le natura, e le o se mea talafeagai le faatali mo le taimi e aoina mai ai tupe saʻo mai ia oe. O se fale togalaau e mafai ona avea ma se fale le tumau, e le tele se taimi e fausiaina ai, o le a taugata tele ma o le a sili ona manaia le ola ai i totonu o le taumafanafana. Fai oe lava ma se fale e te fai ai-ia-oe, e tatau ona e filifilia le galuega saʻo, mea, fuafua le tau.

O le tala faʻatatau o le fale o le togalaau e mafai ona fausia mai laupapa poʻo le faʻaaogaina o le tekonolosi Finnish-panel. O fale ia o le ituaiga lava e tasi, naʻo le taimi o le fausiaina o se fale laupapa o loʻo faʻapipiina i laupapa (faʻamaonia pe faigofie), ma o loʻo faʻapipiʻi le fale faʻapipiʻi i le pulou, plywood poʻo le fiberboard.

Fale faʻatoʻaga e faʻaaoga ai tekinolosi Finnish o ni fofo lelei mo se fale mafanafana. O se faavae malamalama e le manaomia ai se faavae malosi, o le faavaa e vave ona ufiufi ma le maeʻa mea.

Faʻatau le fale togalaau plywood

E itiiti se taimi e fausia ai se fale nai lo se laupapa tasi, aua lapisi lapopoa o plywood, lea e faʻaaogaina mo le ufiufi, faʻapipiʻi vave le faʻavaa i luga o pa. O lea fale e mafai ona fausia e tusa lava pe tasi i le vaiaso, ma o le a foliga mai e faʻaalia, aemaise lava pe a faʻaaogaina laupapa laupapa mo le faʻalanu.

O se fale togalaau manaia e faia i le plywood - teuteu teuteu o nofoa afi, puipui vali ata, faletua matala ma se taualuga o loʻo faia i shingles. E mafai e se fale ona foliga foliga matagofie ma e leai se afaina laupapa

Fuafuaga o se fausaga faʻapitoa fale ma le faʻavae mai le pusa

Tulaga o le fausiaina:

  • Faʻapipiʻiina o le lagolago.
  • Fausiaina o le faʻavaa: galue i le pito i luga ma lalo o le casing, o le fausiaina o lagolago faʻamau ma ala. Mo le faʻapipiʻiina o faitotoʻa ma faamalama, ua fausia ai taʻavale e faʻaaoga ai faʻamau faʻaopopo.
  • Mo le faia o se ata faataitai o le fola, e faʻaaogaina laupapa laupapa mafiafia - ma le mafiafia o le 20 cm pe sili atu.
  • O le paʻu pito i fafo o le faʻavaa o le plywood, faʻaaogaina sikulima e faʻaaogaina mo le faʻapipiʻi. O faʻamafanafana, plywood, fiberboard poʻo le kesi e faʻaaogaina mo le faʻalanoa o totonu. O po i le tautotogo ma e oʻo lava i le taumafanafana o nisi taimi e manaia tele, o lea e fautuaina ai e vaʻaia le fale. Mo lenei mea, e mafai ona tuʻuina se faʻavae o le mineral-cotton insulation i le va o laulau paʻu.
  • Faʻatulagaina o se fola mama - laupapa poʻo le linoleum.
  • Tui paʻu. Ona ufiufi lea o le plywood i se apa o le suauu mago ma lagona le taualuga.

Mo lou fale ia matagofie, e manaʻomia ai se pito i fafo o le mea papaʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, sitaili poʻo le faʻalanu laupapa. O pupuni i totonu o le fale fale e mafai ona faʻaaogaina palasitisi ma laupapa, o se mea o le tofo. Ae o le plastika e faigofie ona mama, ma o ia faamalama o le a umi atu le umi.

E mafai ona e fausia se fale togalaau ma ou lava lima mai se fafie. O le mea sili lea ona faʻaaogaina mo fale o le atunuʻu. O le laʻau e foliga matagofie, ma o le fausiaina o lenei mea e mafai ona umi se taimi. I le fausiaina, e mafai ona e faʻaaogaina se fafie faigofie ma faʻamaonia. I le mataupu mulimuli, o le faʻapotopotoga o le fale e foliga tutusa ma se mamanu, aua o le fesoʻotaʻiga o elemene e tupu ona o le faʻaogaina o le faʻaogaina. I le aso, o le tele o kamupani e ofoina atu fale mai fale laupapa, o elemene uma o sea ituaiga fale ua saunia, e naʻo le manaʻomia ona potopoto.

O le isi fofo muamua i le faafitauli ile fale i le atunuu o se fale afi. Faitau atili e uiga i lenei mea: //diz-cafe.com/postroiki/dom-na-kolesax-dlya-dachi-kak-bystro-i-deshevo-reshit-problemu-komforta.html

Fausiaina o se fale togalaau ua faia i laupapa

Muamua, e pei ona masani ai, tatou te faia le faavae. E mafai ona fai i se kolin poʻo se mea faapipii. O le koluma faavae e talafeagai pe afai o le tele o le fale e laʻititi. E mafai foi ona faʻaogaina paʻu mafolafola mo le faʻavae, o loʻo tuʻuina i luga o se oneone faʻalelei lelei o le oneone, tanumia i le eleele pe a ma le 15 inisi. A maeʻa ona faʻavae le faavae, e tatau ona tuʻuina i luga o se mea e le susu, e faʻapipiʻi le taualuga.

A maeʻa le faʻavae, faʻapipiʻi le faʻavaa. O le pale ma le ogalaau (o lalo ifo o le laupapa) o loʻo tuʻuina i luga o lagolago faavae, ona faʻapipiʻiina lea o lagolago faʻamau i le mea e tasi.

O le faavaa o se fale togalaau ua faia i laupapa ua fausia i se taimi puupuu, aʻo fausia lelei le fale ma tumau.

Afai e te fiafia i se fale togalaau ma se faletua, e faʻalauteleina laufanua i lona umi faʻatulaʻiina, faʻapipiʻi i luga o lagolago faaopoopo. O laupapa mama e faʻaaogaina e fausia ai le fola, e pei ona i luga o le filifiliga i luga.

Manatu malie mo le teuteuina o le fale: //diz-cafe.com/dekor/dizajn-verandy-na-dache.html

A uma ona tuʻuina le fola, matou te aoina puipui mai le laupapa. O fao e faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o sooga, pe a maeʻa le faʻapipiʻi o le faʻalanoa o le paleni fou o loʻo tuʻuina atu i luga o le laina ua maeʻa. E manaʻomia se paʻu mo taʻitasi taʻitasi, e mafai ona e faʻaaogaina le jute poʻo le tow.

Ona matou faavasega lea o le taualuga. Faʻatulagaina o paʻu ma fusi mai laupapa. O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o laupapa ma le faʻapipiʻiina o se mea faʻapipiʻi. A maeʻa lena - o le galuega mulimuli i luga o le fola. O le laupapa laupapa e ufiufi i le faʻavave faʻamafanafana (kulupelu ola). I le avea ai o se vai ma vaʻa puipui, e mafai ona e faʻaaogaina tioata. I le avea ai o se fola i totonu o se fale o le atunuu, e talafeagai lelei le linoleum mafiafia.

O le fale o le a foliga manaia pe afai o le pito i fafo o faʻamau e faʻamauina i le ufiufi poʻo le faʻalanu laupapa. O lenei e mafai ona e alu i le faapipiiina o faamalama ma faitotoa ma mafaufau pe faapefea ona e vaai i totonu o lou fale mafanafana.

Faʻailoga i totonu o se fale faʻatoʻaga

O totonu o se fale togalaau e faia i laupapa e lelei tele ia - o puipui ma fola e ufitia i laupapa e sili atu ona matagofie, ina ia mafai ona faia le mamanu o le fale o le togalaau i totonu o se mea e sili ona laitiiti - o meafale e tatau ai, o mea e maualalo, o le tulaga lautele o le laupapa laupapa.

Totonu o le fale o le togalaau i se mea e sili ona laitiiti. Pa puipui, fola ma le taualuga - laupapa fafie, o mea maualalo ma mea teuteu i le ituaiga o laau lanumeamata ma se pea o vali

E lelei le laʻau i le maʻa masani, e mafai ona e faia se pusa, ma tuʻu se vaega o le puipui. I luga o le laupapa e faʻapipiʻi faʻatasi ai ma fafie, o le fausiaina o elemene o le a vaʻaia lelei.

O le fanua o se fale togalaau ua faia i laupapa, lea e tuufaatasia lelei ai fafie, moli uʻamea ma maʻa masani, lea na ufiufi ai le puipui, laulau ma le vevesi

O le ituaiga o mea manogi e talafeagai lelei mo le fausiaina o se fale o le togalaau i totonu - faʻaaoga se patchwork, ie lalaga ma pupuni, mea fai ipu, meafale laupapa, otaota vevela pe afai e te fiafia i le atunuu.

E le gata i lea, o mea o loʻo i luga o le atunuu i le atunuu o le a aoga: //diz-cafe.com/plan/sad-i-dacha-v-stile-kantri.html

Afai o le fale e velaina i le plywood poʻo le malulu mai totonu, o le fale e mafai ona tuʻuina atu i ai se taulaga i le taulaga - i luga o le pepa puipui o puipui poʻo le vali, e tuʻu ai le fola i se kapeta.

Fale fale laufanua laufanua laufanua, 2 i le 1, potu moe ma suʻesuʻe

Faataitaiga o fale o togalaau

O le fuafuaga o le fale o le togalaau e tatau ona faigofie - o le fausiaina lea o se tamai nofoaga, e masani lava i le tasi, sili atu le lua potu nonofo, se umukuka, se tamai faletaele, se faletalimalo ma faleoloa, pe afai e saunia mo le laulau.