Tomato ituaiga

Tomato Aphrodite f1 faʻamatalaga o le televave vave ituaiga

O le taua o tamato ia tatou taumafataga o aso uma e faigata tele ona faʻatauvaʻa. Latou te manaia, soifua maloloina, faʻavae i luga o latou mea e mafai ona e kuka ai se tele o ipu.

E taumafai tagata taʻitasi e pikiina ituaiga laau e maua mai ai se fua tele, faigofie ona aʻa, e faigata tele ma e le lelei.

O ituaiga eseese e faatatau i le "Aphrodite F1". Ma afai tatou te manatu i le faʻamatalaga o le igoa o lenei ituaiga na tuʻuina atu mo mafuaaga lelei, ma o le mea moni e fua mai ma le matagofie, o tamato "Aphrodite F1" e toetoe lava o le eseese o mea uma.

Faʻaaliga ma le faʻamatalaga o le ituaiga televise vave

Tomato "Aphrodite F1" i fafo atu o le fualaau aina o le atua fafine matagofie. O lenei kulupu o se ituaiga vave lava, o le uiga o le faauo ma le vave o le seleselega.

O le vaitau o vaovao mai le taimi o le totoina o fualaau seia oʻo mai i fualaau aina e 70-80 aso, o nisi taimi e oʻo atu i le 100 aso (o lenei vaitau e faʻatatau i le tau ma tau o le nofoaga e tupu ai tamato). O le Tomato varieties "Aphrodite F1" o le fuafuaina, o le maualuga o le maualuga o lona vaovao e 50-70 cm i le lauʻeleʻele avanoa, ae i lalo o tulaga lelei ma tausiga maualuga, mo se faataitaiga, i totonu o se kiona, e mafai ona oʻo atu i le maualuga.

O nei laau e le manaʻomia ona faʻasaina. O le tumato o loʻo faʻaalia e ala i le iai o lau laʻau lauolaola e tele laulaʻau lanu meamata.

O le le aoga o nei laau toto e faigofie, e iai le 6-8 fua. O le pulumu muamua ua faia i luga o le 5-6 laupepa, ona - e ala i le tasi le laupepa pe e aunoa foi ma le vavae ese mai se tasi laupepa. Tausi i le lagolago mo lenei ituaiga o tamato e manaomia.

O le maualuga o fua o le ituaiga o Aphrodite F1 ma le tausiga lelei e tele: i totonu o le greenhouse conditions e mafai ai ona selesele mai le 14 i le 17 kilokalama tamato mai le 1 sikuea mita. m, i le avanoa tatala, o nei fuainumera e mai le 8 i le 10 kilokalama.

E te iloa? E sili atu ma le 90% o fualaau o fale Amerika e totoina totogo, lea e sili ona lauiloa i fualaau faisua uma e faaaoga e tagata Amerika. I le gasologa o le tausaga, e taʻitasi le tagatanuu o Amerika e taumafa i le tusa ma le 10 kilokalama o tamato, lea e tele atu ai vitamini e ulu atu ai i lona tino nai lo se isi lava sui o fualaau faisua.

Faiga Fua

Faʻasaga lelei uma mataupu faavae o le faʻatoʻaga o nei laau totő, pe a mavae le 70 aso e mafai ona e maua fua ma fua lelei. Pe a fuaina fua o tamato "Aphrodite F1", e tatau ona maitauina ei ai a latou aano o manu, paʻu mafiafia ma paʻu.

A oʻo i le paʻu, o lo latou lamolemole lamolemole, latou te mauaina se lanu mumu lanu mumu; o fua e leai ni mea e masani ona masani ai le tele o tamato i luga o le lanu samasama lanumeamata.

Aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga tamato e pei o le "Eagle Beak", "Explosion", "Primadonna", "Peresitene", "Sevryuga", "De Barao", "Casanova", "Honey Spas", "Samara", "Wonder of the Earth" , "Rapunzel", "Star of Siberia", "Gina", "Yamal", "Sugar Bison", "Golden Heart".

O le maualuga o mea o loʻo i totonu o fualaau 'aina e leai se sili atu ma le 5%. E sili atu la latou lelei, e pei o uluaʻi ituaiga, sina suamalie, uiga o le tele o ituaiga o tamato, tofo.

Tomatoes "Aphrodite F1" o loʻo faʻaalia i se foliga masani masani. O fualaau taʻitasi e tutusa le mamafa ma le 100 i le 115 g, ae mafai ona oʻo i le 170 g. O Tomatoes o lenei ituaiga e le o faamatalaina i le momotu, ua lelei ona puipuia, faatusatusa i isi ituaiga, ma e talafeagai lelei mo femalagaaiga i se mamao mamao.

E te iloa? O le tamato, e sili atu nai lo se isi lava na mafai ona tupu, e mamafa le 3510 g O le togavao, o lona maualuga e le mafai ona sili atu i soo se isi laau o lenei ituaiga, e 19 mita 80 cm le maualuga ma o le fua tele o tamato, e mafai ona seleseleina, e 32,000 fua e fua ai 522 kilokalama.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

E pei o ituaiga uma, tamato "Aphrodite F1" ei ai o latou lelei ma mea le lelei.

I tulaga lelei ma tulaga lelei o tamato "Aphrodite F1" pe a faamatalaina i latou e tatau ona aofia ai:

  • anapogi vave;
  • "fesuiaiga" fualaau aina;
  • toetoe lava o foliga tutusa o le fua i fua o le tele ma foliga i luga o le lima e tasi ma le vao;
  • maualuga tulaga o le faasaoina ma le tausisia o le lelei o fua o fua;
  • lelei femalagaiga;
  • tetee i se faʻalavelave o faʻamaʻi autu autu o tamato;
  • uiga sili ona lelei o fualaau aina pe a faatusatusa i isi ituaiga ituaiga muamua;
  • leai se mea e faalavelaveina;
  • avanoa e le o fanau.
O aʻafiaga o nei tamato e aofia ai:
  • manaʻomia le faʻamalosi;
  • le manaʻoga e fausia ni laau totō;
  • faʻailoga i tulaga tau.

Metotia faʻaaoga

O Tomatoes "Aphrodite F1" e fautuaina mo le ola i totonu o faatoaga tele ma greenhouses mo le faʻatau atu, ona oa latou fua o loʻo i ai se tulaga faʻatau pisinisi maualuga. Vasega "Aphrodite F1" - fualaʻau maʻoti mo faʻaoga eseese.

O nei tamato ua faʻaaliina i latou lava e sili ona lelei i le taofiofi atoa ma i le gaosia o foliga, e faʻaaogaina i salakeke ma faʻauluina fou. E mafai ona latou faʻafeiloaia ma le fiafia ma maua le faʻaopoopoga sili ona matagofie i ipu eseese.

Agrotechnology

O Tomatoes "Aphrodite F1" e fautuaina mo le ola i le eleele mafolafola ma i totonu o greenhouses mo le mauaina mai o le tumato amata lelei.

O le auala pito sili ona faigofie e fai ai lenei mea o le tupu aʻe lea o nei laau totō i moega avanoa i fafo. O lenei ituaiga e matua faigata tele mo tulaga o le tau ma le pulega o le vevela manaomia.

Laʻau e tali lelei i le faʻaofiina o faʻamaʻi faʻamalosi, faʻamalosolo taimi o le palapala ina ia faʻaleleia ai le faʻaosoina o le taimi. O laau e manaʻomia foi e fusi ai.

Fatuina sauniuniga

O le seleseleina o fatu mo le isi vaitau e totoina ai e talafeagai pe a uma ona seleseleina le seleselega. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia fualaau maloloina mai le lua poʻo le tolu lima ma le foliga saʻo o le ituaiga i le tulaga o le matua matua, ae o le fua e le o faʻaalia ai faailoga o le tiakisi.

E vaeluaina le fua e tatala ai le fatu, ona fufulu ese lea o fatu ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le fafagaina mo ni nai aso.

Ona tatau lea ona fufuluina i le vai ma toe faʻamago. A maeʻaeʻa le faagasologa o le faʻagogo, e sasaa fatu i totonu o ni fasipepa, muai palota-tamatamailima, ma fuafua e sefe i se nofoaga ma le maualalo o le vevela ma le maualuga o le vevela.

Pe a sauniuni mo le totoina, e tatau ona e filifilia le soifua maloloina, e aunoa ma se faaleagaina, fatugogo mama o le tele lava.

E taua! Le siakiina o fatu e masani ona faʻaaoga se vaifofo o masima (mai le 3 i le 5%). Faʻapenei e mafai ona e faʻaopopo i le taimi vave ma le potassium mo le faʻamaʻiina. E taua le tausia o fatu i totonu o se vai mo le tusa o le 15 minute: o fatu na e feʻaʻei luga e tatau ona aveeseina, ma oi latou e goto ifo i lalo e sili ona talafeagai mo le luluina o fatu.
Ma le isi, e aoga le siakiina o fatu mo le germination. E sili ona lelei le faʻaaogaina o se laupepa o se nusipepa poʻo se isi pepa: i luga o se fasipepa e oʻo i le 6 cm le lautele i le tasi itu e sasaa ai se numera o fatu, ia taʻavale le lisi o pepa, faʻapipiʻi i se filo ma tuʻu le isi pito ile 1-2 cm.

I le mavae ai o le 7 aso, ua mafai ona malamalama pe ua uma ona faataatia le malosiaga o le germination: o le fua faatatau o le germination e itiiti ifo ma le 50% e manatu maualalo.

O le a aoga i le faʻatonutonuina o pipi - o le faagasologa lea o loʻo afifiina ai fatu i mea faʻafefiloi ma mea faʻapipiʻi.

I le avea ai o se mea faʻapipiʻi, o se fofo o le polyacrylamide (o le lua kalama i le 10 lita o le vai), o se vaifofo suamalie o mullein fou (tasi i le fitu pe sefulu) poʻo le serum e faʻaaoga. Latou te faʻaopopoina ni vaega o minerale poʻo ni fomaʻi tuʻufaʻatasia.

O lenei metotia o le a fesoasoani i fatu e maua ai meaʻai talafeagai e ono le o totonu o le eleele. I le taimi lava ao lei totoina, e tatau ona vevela fatu mo le tele o itula i le vevela ile 50 i le 60 ° C. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻamaʻaina i le 20 + +25 ° C i le gau poʻo se isi ie i luga o se siva ma se umi e 2-3 aso. I le amataga o le fatu germination, e tatau ona faamaaa.

Ina ia faia lenei mea, ua tuu i totonu o se pusaaisa i le vevela o + 1 ... +3 ° C mo le 19 itula, ona aveese lea o fatu ma teuina i le vevela o le potu mo le tusa o le 5 itula. O ia taualumaga e tatau ona faia 6 aso.

I lenei tulaga, e tatau ona susunuina uma fatu. O se mea tāua foʻi o le galo o fatu ao lei luluina.

E taua! Mo le faʻagasolo o le faʻaaogaina o mea totō e sili atu le lelei e faʻaaoga ai vai faʻafefete. O ia ituaiga "ola" e mafai ona maua mai e ala i le maalili i totonu o le pusaaisa ma lona faʻamaeʻa mulimuli ane.
O se taunuuga o le umi o manipili, ua saunia fatu mo le luluina i totonu o le palapala.

Faʻamasinoga

I ni nai aso aʻo lei fuafuaina le totoina o fatu mo laau toto, e tatau ona aumai i totonu o le potu e faʻamafanafanaina ai le faʻafefiloi o le eleele o loʻo teuina i le malulu matuia, lea e tatau ona saunia i le tautoulu.

A uma ona faʻamaeʻa atoa, e mafai ona e faʻaopopo i ai se faʻatauga faapitoa o le eleele, faʻapea foi ma le efuefu. Faʻafefiloi uma mea uma. A maeʻa lena, i le amataga o Mati, e mafai ona lūlū fatu i totonu o le palapala i le loloto e tusa ma le 1 cm, ae le sili atu i le lua. I totonu o lua e tuu fatu ma fufuluina i le eleele. Muamua, e mafai ona e tuʻuina atu fatu o fatu i luga o le eleele, ona tulia ai lea i le loloto o le 1 cm ma fufulu i le eleele. A uma ona lūlūina fatu e tatau ona faʻafeinu.

O le fuataga, o paina o tamato e tatau ona oʻo i le tasi le vaiaso. A maeʻa le faʻaleleia masani o laau, e tatau ona lafoaʻi. O fualaau e masani lava ona manaomia le fausiaina.

Seʻi oʻo i le ogatotonu o Mei, ua totōina fatu laau i totonu o le fale koli, o loʻo i ai le atinaʻe lelei o le "Aphrodite F1". Faatasi ai ma le oʻo mai o le mafanafana o le tau, e mafai ai ona totō tomato i fanua matala.

A o le totoina ni fatu, latou teliina le palapala, faaopoopo i ai ma vailaau oona ma meaola, fefiloi, faʻamago ma faʻamama.

I le sikuea 1. m o le eleele ina ia mafai ai ona ausia taunuuga sili ona lelei o le atinaʻe ma gaioiga e tatau ona sili atu i le 9 tafalaʻau o tamato i se mamao e afa mita le tasi mai le isi. A leai, o le a le mafai e laau ona ola lelei ma o le seleselega o le a le faamalieina ai lo latou agalelei.

Tausia ma fafaga

O le tausiga o tamato "Aphrodite F1" e le ese mai le tausiga o isi ituaiga o tamato. E manaʻomia foi le faʻaauau ma faʻaleleia lelei ma faʻamalositino le lalolagi, aveese vao, faʻavave le atinaʻeina o laau ma maua mai ai le tele o seleselega.

E le gata i lea, aua neʻi galo le fafagaina o tamato, faʻatautaia auala talafeagai e faʻafefete ai manuʻa ma faʻamaʻi, e ui lava o lenei ituaiga o loʻo aʻafia i ituaiga uma o faʻamaʻi i se tulaga e sili atu nai lo isi ituaiga o tamato.

Ae o loʻo i ai nisi o vaega i le tausiga o tamato "Aphrodite F1": latou te manaomia le faʻaauau pea o le fusiua taimi. E masani lava latou te le manaʻomia le sosoʻo.

Pests ma faʻamaʻi

Tomatoes "Aphrodite F1" o loʻo faʻaalia i le maualuga o le tetee atu i faʻamaʻi pipisi e mafua mai i gaʻo ma siama. O lenei laau o loʻo faʻaalia ai se puipuiga lelei tele i ia faʻamaʻi. Ae "alofagia" o ia e le Colorado potato beetle, o le mea lea, e sili atu le totoina o ia tamato mai pati, ae o le a toe gaosia i latou i ni auala faapitoa.

Tuutuuga mo le tele o le fausiaina

Faatasi ai ma le tasi le hectare o le laufanua eleele ua totoina i tamato "Aphrodite F1", e mafai ona e aoina mai i le 100 tone o tamato matua. I totonu o le eleele vevela, o lenei ata e mai le 14 i le 17 kilokalama o fualaau aina i le sikuea 1. m

Ae o nei faailoilo uma e mafai na o le filifilia ma le teuina lelei o fatu, ma le totoina o fatu i le eleele mama i se taimi talafeagai, ma le tausiga lelei o laau.

Tomatoes "Aphrodite F1" e matua fetaui tonu lava ma o latou igoa pe afai latou te paʻu atu i lima o se fai togafiti poto ma atamai.

I le faaopoopo atu i la latou foliga matagofie, o le a latou fiafia i lē e ona o le leai o ni faafitauli faʻapitoa i le taimi o le galueaina, o se vave faʻaleleia o le seleselega ma uiga matagofie o le fua.