Fua o le gaosiga

Mug Taʻu: Auala e Tui ma Tuputupu Aʻe

Soʻo se tasi e manaʻo e tupu se laufanua lanu ma matagofie i le lotoifale, atonu na feagai ma le tele o faigata i le tele o vao mutia. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le mea e taʻua o "mutia lanu mo tagata paie" - polevitse pobeitsa, talanoa i tulafono o le totoina ma le tausiga o le laau i le fale.

Faʻamatala puupuu

I le vaomatua, ua tupu le vavao o le fanua i sasaʻe ma saute o Europa. O le mea autu o le aganuu o le mea moni lea e mafai ona lūlūina faʻaeseese ma faʻatasi ma isi mea faʻafefiloi.

O le laau lava ia o le cereal cereals, lea e oʻo atu i le maualuga o le 12 cm ma e mafai ona fausia ai se kapeta lanumeamata o lauʻau fetolofi. O loʻo mafai foʻi ona faʻaalia le malosi o le vaovao e aʻafia ai ma le faʻavaeina o vao fou, o le mea lea i se taimi puupuu lava e mafai ona salalau le fale i le teritori uma ua totoina, ma fai ai se kapeta lanumeamata lanumeamata lanumeamata.

E te iloa? O le togavao Ausetalia, lea e tu latalata i le malo o Canberra, ua manatu o le tau sili ona taugata i le lalolagi, ona o le sili atu ma le 200,000 tala ua faaaluina i le tausiga. Ua faamaonia e le au suʻesuʻega a le lotoifale o tagata ofisa o Ausetalia e faʻaleleia o latou lagona ma galuega faalemafaufau mai se lanu meamata, laufanua lelei, ma e le mafai ona lavea ai.

Le lelei ma le le lelei o sea laʻau

O le mea moni, e pei lava o se isi lava laau, o le suo-pisa e iai ona lelei ma mea leaga, o lea ia mafaufau i ai i auiliiliga.

Faʻaauau

E mafai ona toto le laau i soo se ituaiga eleele, ma e le lelei le tausiga. E mafai ona faʻaaogaina le faʻaleagaina o le fanua e taofi ai le susu i totonu o le palapala, i luga o togalaau aina e ola ai laau aina, e pei o le tafe o le vai ei ai se mea taua. O le mutia e puipuia foi aʻa o laau, aemaise lava pe afai latou te laiti ma e le malolosi.

Faatasi ai ma tulaga lelei, e mafai foi ona faamamafa atu faapea o se vaega mafiafia o le mutia lanumeamata e mafai ona puipuia ai le leaga o fualaau aina e pau mai i laau.

O le mea sili ona lelei o le punou o ona foliga sili ona matagofie. E mafai foʻi ona vave faʻaleleia mai le faaleagaina, faʻafefe vao vao ma ola vave.

O le togavao o se fualaau malulu-taugata.

Faʻasologa

Faatasi ai ma itu i lalo e mafai ona iloga o le savali i luga o le mutia i le tausaga muamua o le luluina e le manaomia.

Afai e vevela le taumafanafana, e tatau ona faʻafeinu vai masani i le vao.

I le taumalulu, o le vaega pito i luga o le mutia e mate, ma ina ia mafai ona toe maua mai, e tatau mo le tusa o le masina e vela ai.

Afai o loʻo e fuafua e lue le mutia, ona e manaʻomia lea ona e faʻaaogaina se tamaʻi vao, aua e le mafai ona e moaina le seleselega o le fanua ma se trimmer, ona o loʻo i ai ni manogi vaivai.

Faʻaaogā i mea faʻafefiloi

E ui lava i le mea moni e mafai ona vave aveeseina e le fanua ni vao ma ola atoatoa i le teritori, e masani lava ona o faatasi ma isi laau o le cereal, e fai ma faataitaiga, o se meaola o le pastas e talafeagai mo le kamupani, fanua vevela, laʻau felelei ma le mumu. I le faʻatasi ai ma le mea mulimuli, e mafai ona e faʻamalosia lelei le faʻamalosia o le tafe.

Filifilia se nofoaga e toto ai

O se pulufana e sili lona fiafia e ola i se nofoaga lalelei, ma o le a masani foi ona ia lagona i se ata e le o iai se ata e mafai ona gaosia i lalo o laau aina suamalie. E le fautuaina le sosoina o le laau i vaega uma o le paʻu.

E masani lava soʻo se ituaiga o palapala e fetaui lelei mo le gaogao oneone: oneone, loamy, saline ma acidic. Ae peitai, afai e te totoina polevitsu i luga o laufanua lelei, e vave lava ona tupu ae ma avea ma se kapeta mama.

Sauniuniga i le nofoaga

Sauniuniga o le nofoaga mo le totoina o le mutia o se taimi umi ma faigata.

E tatau ona aveese otaota uma i le nofoaga filifilia, e mafai ona avea ma lapisi fale, slivers, maʻa, lala. O mea mai fafo e mautinoa lava e tatau ona aveeseina ma e leai se mea e tatau ona tanumia ai i latou i le eleele, aua o le iʻuga o le ae tele naua faafitauli pe ae faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa.

E sili atu le aveeseina o laau vao ma le fesoasoani o sauniuniga faʻapitoa, e pei o le Reglon poʻo le Roundup, na o le pau lava le mea latou te mafai ona faʻaumatia atoa le pito i luga o le laau ma aʻa.

E taua! E tatau ona manatuaina e tatau ona toto fatu pe a mavae le ono vaiaso talu ona togafitia togafiti i togalaau, pe a uma ona aveese o latou toega mai le eleele.

O le isi laasaga o sauniuniga i luga o le saite o le eliina o le nofoaga. Afai e te fuafua e lulu le mutia i totonu o le togalaau poʻo fugalaau fugalaau, ona mafai lea ona e eliina na o le tasi le suo tioata, malepelepe le toto.

I le tulaga e leʻi faia muamua le teritori, e tatau ona faʻaaogaina se lua eli eli.

A o eliina, e le o se mea leaga le faaopoopo o meaʻai po o le faapalaga i le palapala, pe afai o le eleele o loʻo faʻaalia i vai le lelei, e tatau ona faaopoopoina e ala i le sasaʻaina o le maa po o le iliili i lalo o le palapala eleele i le taimi o le taina lua.

E le tatau ona galo ia i tatou le maualuga o le eleele mo le totoina o se mutia. Ina ia mafai ona faʻaaogaina lenei faiga, e tatau ona e faʻaaogaina se rake.

A maeʻaeʻa le eleele, e tatau ona faʻapipiʻi faʻaaoga e faʻaaoga ai se uila pe tutoatasi, i ni laasaga laiti. E tatau lea mea ina ia aloese ai mai le faʻavae pe a maeʻa. O le Rammed lalolagi o le a fesoasoani foi i le lelei o laʻau.

E taua! Afai e mafai, ua fautuaina e faataga le nofoaga sauniuni e tu ai mo le 2 masina, talu ai, atonu o le a faʻamauina le fanua.

Lauina o fatu

E ui i le mea moni o le sauniuniga o le palapala e umi ma faigata, e leai ni faafitauli e tatau ona tupu mai fatu. E sili atu le faigofie nai lo le suotosina o le eleele le luluina. Sei o tatou iloiloina nisi auiliiliga o tulafono faavae o auala e toto ai pojevitsu pozhitnoy.

Taimi

E fautuaina le vao ina ia lulu i le faaiuga o Aperila poʻo le ogatotonu o Setema. I le taimi lea, o le mutia o vao o le a sili atu le vaomatua ma avea ai aʻa, lea o le a fesoasoani i le malulu i taimi o le tautotogo ma le tautoulu, aemaise i le po.

E le fautuaina le luluina i le vevela vevela o le taumafanafana, aua o fatu e le mafai ona tatalia sina taimi e malolo ai le eleele ma e masani ona oti.

Fua o le fua ma le loloto

E fautuaina le gaosia o le lūlūina i le vaitau o le filemu ma le toʻafilemu o le tau, ona o le mea e totoina ai e laʻititi lava. Faamauina o fatu i le eleele e fautuaina i le loloto o le 1 cm.

A maeʻa ona totoina fatu i le palapala, e faʻamaualuga le vai ma faʻafeinu tele.

Aoao i le auala lava lea e tasi e ola ai se mutia mai: o le mutia o le mutia "Liliput", togafusi fescue, vine bluegrass, bushworm, clover paʻepaʻe,

I le amanaia ai e mafai ona ola lelei le pativao ma aʻa i aʻa, o le taumafa i m2 e tusa ma le 1.5 g o fatu. Afai e te totoina le tele o mea, atonu o le a leai se meaʻai talafeagai ma se moli, ma afai e te sefe ma eleele e seasea lava ona tupu - e mafai ona fuga ni mea, ae o le taimi, o le a latou togi, ae e tatau ona e faʻatali. Ina ia mafai ona totō i vaega saʻo, e fautuaina le faʻaaogaina o se vao laʻau, faʻatulaga le fua o le totoina i se mea maualalo.

Lawn care

E faigofie tele le tausia o se polevitsa breeder, ae e tatau ona usitaia nisi o tulafono ma fautuaga ina ia i ai le tulaga o le mutia i se tulaga maualuga.

E te iloa? E iai tulaga faʻapitoa mo le totoina o mutia i Europa. O se laʻau lelei e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 10 afe lanu o le mutia i le 1 sikuea mita. m

Faʻasa

O le polevitsa pobegodonnaya o loʻo i ai ni aʻa aʻa, o lea la pe a lagona le le lava o le susu, o le a atagia i lona teuteuga, ma o le a amata ona magoto le laau. Afai o le taumafanafana e matutu, ona susunuina lea o laau, ma o le a latou faʻamagoina o le a amata ia Iuni. Mo le puipuia o sea tulaga, e tatau ona maua le tele o le faʻamalosia e sprinkling. Lafoaia o laufanua lafulafu ia e tatau ai ona faʻaleleia le vao i aso uma, ma afai e nofo i lalo o le paolo ma avanoa, e fautuaina e faʻafefeteina i le tasi aso i aso uma e tolu.

Haircut ma le Tui

E pei ona taʻua i luga, latou te na ona tipiina le fanua o le mutia ma se laumei, o le a leai sau faʻafitauli.

E seasea lava le tele o le lalaga falaoa, e pei o le umi o le vaetogo e faʻaalia i le telegese o le tuputupu ae ma e le oʻo atu i le sili atu i le 12 cm.

Afai e te manaʻo e tuʻuina atu se vao vao, e tatau lava ona e tipi. E talafeagai le faia o lea ituaiga taualumaga 3 taimi i le vaitau, aveese o tuai, mamago ma totogo.

E fautuaina e sosolo le fale i le fale i le taimi o sauniuniga mo le taumalulu, ma i se taimi mulimuli ane i le vaitau fou o le a le mafai ai e le vao ona foliga le fiafia. Afai e te lūlūina le mutia, o le a le mafai ona e faia lenei mea i le tautotogo, ma e tatau ona e siaki le vevela mamago, mutia lanu samasama mo le tusa o le masina seia oʻo ina matua tupu.

Faʻasalaga

E fautuaina le faʻaleleia i le lona lua o tausaga talu ona lūlūina fatu, ina ia mafai ai ona maua lelei le totoina o aʻa laiti. I le ituaiga o mulch, e fautuaina le faʻaaogaina o se faʻafefiloi e faʻavae i luga o peat, oneone ma fanua o togalaau, lea e tatau ona saunia i vaega tutusa. O lenei faiga e tatau ona faia i le faaiuga o Aperila.

Laʻei pito sili

I le tautotogo, e fautuaina le vao e fafagaina i le faapalaga, moe i se mea manifinifi ma tuʻuina i le eleele i le fesoasoani a se rake. O lea ituaiga faʻamalositisi o le a mafai ai ona faʻamamaina le fua ma le gaʻo, lea e talafeagai mo le tuputupu ae o le vaitau. E mafai ona e suia le faapalaga i falalaʻau po o suavai faʻamalolo o le a aofia ai le vevela. O mea nei e faʻaaogaina e tatau ona gaosia i Iulai, faʻaaogaina mo lenei faʻalavelave faʻalavelave.

Pe a fafagaina laau, o le ae sau i le suamalie suamalie, "Gumat 7", "Kemiroy", potassium humate, biohumus

E faapefea ona tumau le taumalulu

A paʻu muamua le kiona, e masani lava lanu lanumeamata lau laʻau ma e le maumau o latou mea teuteu, ae i le tautotogo, mai le kiona, e foliga mai lanu samasama ma ua mamago. E leai se mea mataʻutia i lenei mea, e tusa lava pe foliga mai ia te oe e le o ola le vao ma ua na o le oti - e tatau ona e faatali, a maeʻa ona e vaai lea i le lanumeamata muamua. Talu ai o le togalaau e malulu, e le tatau ona puipuia faapitoa vao mai le maualalo o le vevela. E tusa lava pe leai ni vao, ae i se taimi puupuu, o le a faʻamauauina ai a latou vaʻa laveaʻi.

O le mea lea, o le povitsa pobegodonnaya e sili atu ona lelei i luga o isi laʻau vao: e faigofie ona tausia, e tumau pea le lanumeamata mo se taimi umi ma vave ona tupu. E tatau ona e taumafai i le taimi o le sauniuniga o le eleele mo le luluina, ma i le lumanai o se lanu lanumeamata ma se taumafaiga itiiti ma le taimi o le a faafiafia ai oe i tausaga taitasi.