Fua o le gaosiga

Brown mushrooms: ituaiga, lelei, o latou foliga

Afai e talosagaina i matou e taʻu mai nisi o lauiloa sili ona lauiloa - faʻafuaseʻi, e aunoa ma le mafaufau - masalo faʻatasi ma le paʻepaʻe, lele agaric, chanterelle ma pulou, matou te manatua le pulapula lanu ma le pulou, e masani ia i matou mai tafaoga laiti. Ae o le a se mea tatou te iloa e uiga i nei pulou, e le gata i le mea moni latou te ola i lalo o laau o le igoa lava e tasi, ma o le a le mea na aoina e le teineitiiti Masha ia i latou ao lei leiloa i le vaomatua?

Boletus mushroom: faʻamatalaga

O sui o le malo o le mushroom, o lo oi ai se vafealo solo, e pei o le boletus, whites, ma polish, ua fausia ai se ituaiga o ituaiga o manu i lalo o le igoa masani o Boletae, e tusa ma le 1300 ituaiga e tusa ai ma nisi o punaoa. I totonu o lenei aiga, e tusa ai ma le faavasegaina o uiga patino, saienitisi saienitisi le ituaiga o Obabok (Latin igoa Leccinum, Leccinum), e numera e tusa ma le 25 sui i lalo o igoa lautele o Boletus ma Boletus.

E te iloa? Mo se taimi umi, sa le mafai e saienitisi ona maua se taofi masani i luga o le fesili e uiga i le auai o pulou i le meaola po o le lalolagi. O mea e aofia ai ma le tuufaatasiga o palatini, o nei meaola matagofie e sili atu i meaola, ma gaʻo ma galala e pei o laau toto. O feeseeseaiga uma na faia i le 1960. O le maliega fetuutuunai o le aloaiaina o le malo o mushroom ese mai manu ma laau.
O tagata uma o le ituaiga o Leccinum e nonofo lata ane i laau faʻasoa ma laau. O le tele o ituaiga o meaola ua faamautuina i totonu o vaomatua o le vasa o le tau, ae o nisi o ia mea e mafai ona maua i totonu o vaega laiti ma eleele laiti. O eseesega autu o le fomu o se lapopoa, lamolemole, sina vevela i le paʻu paʻu o se foliga o le lanu o le paʻu lanu enaena, e masani lava ona sili atu, malamalama atili i pu laiti laʻitiiti.
Aʻoaʻo pe faapefea ona faʻagogo le pulou anufe, piʻo pese, faʻafeiloaʻi pulo, musika vao, pese pese, anufe anufe ma pulou paʻepaʻe.
O le manua lapopoʻa o se lanu paʻepaʻe-sinasina e faigofie ona vavae ese mai le pulou ma faʻapogisaina ai le matua o le galu. Scaly po o le feʻau faʻamalosi, pupuʻu, palale, o nisi taimi o le umi. O le tino e paʻepaʻe, pala, pisia i le tipi, ona lilo ai lea i le taimi o le vevela. E masani lava o sui uma o lenei ituaiga (sei vagana ai le galo gall) o ni meaʻai manaia o le vaega lona lua.

O ituaiga eseese o boletus

O le igoa Rusia "Boletus" e naʻo nisi o ituaiga pusa, e taʻua, o le ituaiga o le patele masani (Leccinum scabrum), lea e faʻapena saʻo ai le mycorrhiza i le talo birch. O isi ituaiga e sili atu ona sao e taʻu ai o se lauiloa.

Feiloai ma ituaiga o musika.
I totonu o matou togavao e mafai ona e mauaina ituaiga ituaiga o boletus. I le teritori o muamua le USSR, i totonu o le vasa o le tau, e tusa ma le sefulu ituaiga o mea masani e talafeagai mo le taumafa tagata. Faatasi ai ma le mea sili ona lauiloa e tatau ona taua o le boletus ordinary, gray, harsh, rosy.

Harsh

Boletus malosi (i nisi o punavai - faigata) e le o se mea masani masani. Masalo o se tasi lea o sui sili ona taua o lona ituaiga. E i ai sona pulou lanu enaena-lanu enaena mafiafia, ma ua pogisa ma tausaga. O le vae o lenei obabka e mafiafia, lapoa, uila, i le amataga o tausaga e ufitia i le tele o fua laʻitiiti, e mou atu i le matua. O le mushroom ei ai sona tofo lelei, o le mushroom mafiafia ma e mafai ona faʻaaoga i le sauniuni o vasega muamua ma le lua. Mo le teuina mo se taimi umi, faʻagogo pe faʻamaisaina o loʻo faʻaaogaina.

Grey

Boletus gray (grabovik) - o le taatele o pubs. O loʻo i ai se lapoa (i lona matua) e oʻo atu i le 15 cm le lautele, sina puluʻu, mago i le paʻi, faatasi ai ma lanu mataga mai le olive vao i le enaena enaena.

E taua! O le igoa lona lua o le ituaiga o meaola e itiiti lona leo, ae ua tusia i le "a" ae le o le "o", ma e leai se mea e fai i le pusa maliu, ogaoga, ma le oti. O le uila, e pei ona lauiloa, o le laau o le aiga birch, lea e masani lava ona masani ai lenei ituaiga o le mycorrhiza (o se sootaga tumau i le va o le mycelium o le silo ma le aʻa o mea maualuluga).
I le tau vevela, o le paʻu o le pulou o se mushroom matutua ua masani ona galo. O le pulupulu elepeti e sili ona lelei lona tofo, i luga o le paʻepaʻe ua tipi, pe a fesoʻotaʻi ma le ea e avea ma lanu uliuli-lanu, ona oʻo mai ai lea o le taimi mai le pogisa uliuli i le uliuli. E vave ona leai se aoga o le mushroom tipi, o le mea lea e tatau ai ona lafo i totonu o le ato ia talavou laiti ma kopi fou.

Le masani

O le autu autu o le boletus masani o se vae umi, lea e mafai ona oʻo i le 20 cm le maualuga. Musasroom, nofo i luga o se vaomatua e faʻamamaina pe faʻataʻitaʻi, pei o loʻo taumafai e faʻalautele le mutia ma suitulaga i le la ma lona pulou tumutumu tele o se lanu enaena lanu enaena ma se paolo mai le lauulu i le enaena. O le tino i luga o le tipi ua sinasina, paʻu, suamalie i le tofo, ua pogisa i taimi o gaioiga. Mo le faʻaaogaina i meaai, e le fautuaina ni masogi e sili atu i luga.

Le taimi e aoina ai

O ituaiga uma o ituaiga o boletus e mafai ona fausiaina tino tino mai le amataga o Me ma oʻo atu i le ogatotonu o Novema, e oo atu i le muamua kiona. Vaitau o fualaau fualaau aina: Aokuso - Oketopa. E ui lava i lea, e masani lava ona vavalalata e le au atamamai o mushroom le taimi o foliga mai o sui muamua o le boletus e faalagolago i le tele o tulaga: pe o le tausaga talu ai o le "mushroom" (pei ona latou fai mai, e le manaomia le tausaga mo le tausaga), pe o le a le umi o le tau mafanafana, Ma le isi, ua iloa o vaitaimi o mushroom maualuga e maua mai, i se mamanu patino, e ese mai ai taimi o le leai atoa o le malie.

E te iloa? Sa tausia pea e tagata le talitonuga e faapea foi o tausaga mushroom e taua ai taua. Masalo o se mea fetaui lea, ae i le tautoulu o le 2014, o le au mai Ukrainian mushroom e toe foi mai se "sailiga filemu" ma ni fatuga moni e le masani ai ...
O le tele o tagata e puʻeina mushroom, faatasi ai ma isi mea, latou te iloa a latou lava, na latou iloa nofoaga mushroom mo latou, e asiasi i ai ma le mautinoa, e mafai ona fai atu pe aoga le alu i se tulimataiga filemu, pe, pei ona latou fai mai, "leai se luʻitau". I le faagasologa o le aoina mai e tatau ona manatua o Boletus - o se mushroom sili ona "vaivai". O le iʻuga, e vave faʻafuaseʻi. O le mea lea, e manaʻomia le aoina na o tamaʻi talavou fou. O se musika e sili atu i luga ma se pulou lapoa ma se laumei, o se mea e sili ona pogisa (o le pito i lalo ifo o le pulou) e ono le ola i le laasaga sauniuni ma o le a mafai ona lafo ese. Faʻaseseʻese ia pitonuu e tatau ona vavae ese mai isi ituaiga o musigilima i se faigata, "manava" malosi, lea e le mafai ai ona faʻafefe le seleselega i le taimi o le seleselega. O ato vicker na faia i mea masani poʻo mea faʻapipiʻi (wicker poʻo paʻu palasitika) e lelei mo lenei mea, e mafai ona faʻaaoga pakete lautele, e tusa lava pe le talafeagai le ato (plastic waste) ato mo lenei faʻamoemoe.
O le a manaia le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona iloa le pale toadstool ma mimiti oona e ola i luga o laau, mai galu felafolafoaʻi ma pusa.
E taua foi le aua le galo o se mushroom e na o se tino o fua o se tino tele, o le mycelium, lea e mafai ona faigofie ona faaleagaina ona o le le tatau ona aoina. Ina ia aloese mai lenei, o le sailiga e tatau ona tipi i se naifi malosi e latalata i le eleele pe a mafai, pe "faapiʻopiʻo ma le faaeteete" pei o se toso i le tasi ma le afa po o le lua liliu. Talu ai nei, o le metotia lona lua, o le tele o tagata tomai faʻapitoa e suʻesuʻeina suʻesuʻega a le au suʻesuʻe e manatu sili atu i le tagata.

Nofoaga o le tuputupu ae

O fualaau lanuolaola uma e ola i vaeluaga o vaomatua i vaitau lelei o le itu i matu o le konetineta, sili ona fiafia i nofoaga ma eleele lelei ma susu. Faʻalagolago i ituaiga, latou te fausia ai le mycorrhiza ma le birch, aspen, hornbeam, poplar pope, ma isi.

E te iloa? O le boletus sili ona tele i le lalolagi na maua i le Tomsk o le Rusia o le Malo o Rusia e pei o se moa mushroom ma le igoa faaiʻu Tupu e fetaui ma le faʻalavelave. O le mamafa o le sailiiliga e 2.4 kilokalama, o le paleni o le paleni e 360 ​​mm, ma o le vae vae e 280 mm. O le mea e malie ai, faʻatasi ai ma le manaia o le lalelei, o le pub sa i se tulaga sili ona lelei, e leʻi afaina e anufe ma mafai ai ona faia se taumafataga atoa mo sina aiga.
E masani ona faʻaaoga e Boletus vao vavao (ma le birch), togavao talavou i le vao; o loʻo i ai uma faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma vaega laiti. Boletus sili le fiafia i vaomatua ma vine ma palasina paʻepaʻe. E sili atu ona taatele i luga o le vaomatua le vavao o le talo e fefiloi ma pulou, vao vao, o nisi taimi i le pito i luga o laau birch.

Sese pusa

O le isi sui o le mushroom mushroom (boletus sese). I nisi o punaoa, ua faauigaina o se mea oona, ae o le a sili atu ona sao le taʻua o le le atoatoa ona o le le fiafia. Maʻeu tele e oʻo lava i anufe e le 'ai ai! O le mea moni, ina ia maua se mea oona tele i lenei mushroom, e tatau ona e faʻaaoga tele, o le mea sili ona faigata ona o lona tofo. I lenei tulaga, o le a le mafai e le oona ona aveeseina i soo se auala. Soo se gaioiga o nei pulou (kuka, kuka, ma isi mea) na o le faaleleia atili o lenei tofo.

E taua! Afai e le itiiti ifo i le tasi le vaega o le pailate leaga e masani ona ulu atu i le auala autu faatasi ai ma isi, "pulou" lelei, o le ae mautinoa lava le iʻuga e pei o se lele i totonu o le suauʻu meli.
Masalo o le pau lenei o mea e tatau ona fefe ai i le mataupu o le mushroom mushroom - patele sese. I le foliga o vae ma pulou, o le gah mushroom e toetoe lava a le mafai ona maua mai le boletus masani. Mataʻaga fafo - o le lanu lenei o le pulou, o loʻo i ai lanumoana lanumeamata-lanu samasama. Faafetai i lenei mea, o le mushroom e masani ona maua vave le mata, e pei o Amanita lalelei. O le vaega pito i lalo o le ufiufi e iai le piniki piniki piniki po o le palapala (e ese mai i le "mea moni," ma o le mea e papaʻe ai). O le pulupulu o le galo gall e tipi le lanu piniki ma iu ai ina mumu. O le tala leaga e faapea, mo se tagata e leai se poto masani i le mushroom, i le faagasologa o le tulimatai filemu, e faigofie lava ona fenumiai le boletus sese ma le masani ai le mushroom. O le tala lelei: o le autu o lenei mushroom - tiga - o le mea moni, o le uiga iloga autu lea e vavae ese ai mai le boletus "moni". Aua le fefe e teu le mushroom i le tipiina o le vae - talitonu mai ia te aʻu, o le a manino mea uma ia te oe i le taimi lava lena. O penefiti moni uma i le tipi o se mea malie manaia o mushroom, e aunoa ma se ata o le oona.
O le tele o vitamini i totonu ia i latou lava e iai ni pulou aspen mushrooms.

Faʻavae

I totonu o le pulup opaba present:

  • proteins - 35%;
  • gaʻo - 4%;
  • suka (i le tulaga o le mono - ma le le malie) - 14%;
  • carbohydrates - e oo atu i le 25%;
  • vitamini: C, B1, B2, E, D, PP;
  • micro-ma macronutrients: sodium, magnesium, calcium, potassium, iron, phosphorus and manganese;
  • vai
E te iloa? O le seleni faanatura selenium e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino o le tagata, ona o lea, e pei ona faʻaalia i suʻesuʻega, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le kanesa ma isi faʻamaʻi pipisi e faʻaitiitia. Ma o se tasi o punaoa sili ona suamalie o le seleni o ni pulou.
Calories (mo le 100 g o le tino) - 20 kcal.

Mea aoga

O le taua o mea taumafa e faasaga i le talaaga o le maualalo o le kalori o mea sili ona taua i pulou, lea e mafai ai ona faʻaaoga i le tele o meaʻai ua fuafuaina mo le mamafa o tagata, faʻapea foʻi ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O aʻafiaga o loʻo i ai i le faleoloa o Boletus Boletus o loʻo i ai uma mea aoga amino e taua mo tagata ma, i se faaopoopoga, o le tele o amino acids e fesoasoani i le vave faʻaleleia o le tino o le tino ona o se faʻamaʻi. Mai lenei manatu, o lenei ituaiga o oloa e lelei ona suitulaga mo aano o manufasi mo i latou o loo fai togafiti.

Faitau foi e uiga i le aiga fungi - russia.
O mea aoga o le auivi e tatau ona aofia ai le malosi maualuga e gauai ai toxins i le gastrointestinal tract. Ona o le i ai o le mea e taʻua o "meaʻai" i le fiber composition o boletus, o le mole o mea leaga i le faiga o meaʻai e fusifusia ma aveesea mai le tino. Mo togafitiga faafomaʻi, o le meaʻai o le fale faʻasalalau e masani lava ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu. I luga o lona faavae, ua saunia vaega laiti e fesoasoani i faamaʻi fatu fatu, dysbacteriosis, faamai o le gastrointestinal tract, etc.

Tulafono o le kuka

O pulou a le Boletus e sili ona manaia ma e lelei mo le kukaina o soʻo se meaʻai ma faʻaaoga i se tele o fesuiaiga eseese. E mafai ona faʻafefeteina, kukaina, falai ma kuka, ma mo se taimi umi e teu ai, faʻamamago pe faʻagogo.

E taua! Ua iloa e faletua iloga o musika malogo ma le malulu e sili atu ona lelei nai lo mea fou.
Aʻo leʻi fafagaina le pipi, e tatau ona fufulu. Afai o oe o le a faʻamamago pe tafe le pulou, e le tatau ona susu; i isi mea uma, o le seleselega e le tatau ona fufulu lelei, ae faʻamalie lelei i sina mafanafana (sili ona lele) vai mo le tele o itula. O lenei laasaga muamua e manaʻomia mo mafuaʻaga e lua: Muamua, o le a faʻamamaina atili ai le masima, lona lua, nisi o mea leaga o loʻo i ai i totonu o le oloa (o lona uiga e le o mashroom mea e afaina ai, ae o le palapala ma isi otaota gaosi oloa), o le a tumau i totonu o le vai. E matua faigofie lava ona fufulu puʻamu pulou, o le mea autu o le faia lea vave i le vave e mafai ai, seʻia oʻo ina vevela maso. E le pei o le suauu, o fea e te manaʻomia e aveese ai le ata i luga o le pulou, mulimuli ane e fufuluina ou lima mo se taimi umi ma le tiga, pe, fai mai, o nisi ituaiga o ryadovka, "ulu" e natia i le oneone, lea ua pipii i luga o papatusi ma e le fia alu i fafo, toetoe lava leai se palapala eleelea, ma le faʻamamaina e le manaʻomia tele taumafaiga.

Afai o se lau magogo po o se lau o le mutia e ui lava ina pipii i le pulou, ua lava lava le tipi ma le naifi, ma faaputuputu le pefu (e mafai ona i ai pe afai e totoina le seleselega i luga o le pito i tafatafa ane o le taulaga, ae sili atu le tuu o ia masamu i mea e ola ai) fufuluina pe solo susu susu. Matou te suʻesuʻeina vaega taʻitasi taʻitasi mo mea leaga e ala i anufe, pala, poʻo isi faaletonu, matou te faʻapipiʻi i le matua ma le tele, ma filifili le mea e fai i le isi. E sili le vavaeeseina o le vae mai le pulou ma masiʻese le viliina i se naifi e iu ai ina fufulu. Ae afai e te faʻamagalo e faʻaumatia le matagofie o se tamaʻi lalelei, e mafai ona e tuʻuina atoa. O kopi anufe e le tatau ona lafoina. Sogi i latou mo ni nai itula i le vai malulu, faaopoopo i le laulau i luga o le fua o le 2 sipuni launiu i le lita, ona faatoa vavae ese lea ma aveese nofoaga ua faaleagaina.

E taua! E tusa lava po o le a le mea e te kuka ai, e tatau ona tapena muamua le tuna. O le taimi o le vevela e le itiiti ifo ma le 40 minute, ma o le vai lea e faʻapipiʻi ai mashrooms e tatau ona sui ia le itiiti ifo ma le tasi (faʻamaʻa ma fufulu mamā, pe'ā uma ona fufuluina mashrooms).
O le mea moni, o loʻo matou talanoa e uiga i musika o le elite, lea e masani lava ona falai vave, e aunoa ma le kuka muamua. O le ipu o le a sili atu ona suamalie ma sili atu ona lelei. Ae ui i lea, matou te fautuaina e aua le faʻagaloina le lapataiga o loʻo i luga, aua o le tulaga o le siosiomaga i le lalolagi e le mafai ai ona matou talanoa e uiga i le saogalemu atoatoa o musika vavao, e tusa lava pe manino lelei le taumafa.

Afai e te filifili sau kuka ole kuka, faʻaaoga le vai lona tolu mo lenei mea (faʻalua le fufuluina o le susu ma sasaa vai mama). Mo le faʻavelaina, masini puʻu ua nutimomoia e tofo, ona falai lea i se paluga o fualaau faisua ma pata, e aunoa ma le ufiufiina i se tapuni (a leai o le a liua i le falaoa). Aʻo leʻi tapunia, pe a manaʻomia, e mafai ona e faaopoopoina le kulimi kulimi. Mo le teuina, o pusa tioata ua tuu i totonu o se pusa ua saunia (o paʻu laupapa e sili ona lelei, ae o le tioata po o mea laumei e talafeagai foi) i luga o laupepa, ua matua fufusi i masima, greens fou ma mea manogi e tofo ai. Ona tuu lea i lalo o le mamafa i se nofoaga pogisa mo se masina. E taua le taua, peitaʻi, o le galo ma le toinaina e le fetaui mo le faʻasalalauga mai le vaʻavaʻai o meaola (o le fua lea mo le ipu, faʻataʻitaʻiga, pito i luga).

E te iloa? O anufe o fili e faʻavavau o moa feʻai. Ae foliga mai o le tulaga faʻafeagai o loʻo i ai i le natura: o loʻo i ai pulou e 'aina anufe! Latou te faia se mama mama, e pei o lalagaina se ituaiga o fesoʻotaiga. Popoina e se anufe, o lenei tagata taufaamataʻu mataʻutia, pei o se ata tifaga Hollywood, lemu lemu ma sailiili i le ao!
O le faʻaaogaina o se tasi o mea e sili ona aoga (ma, i le auala, saogalemu) auala e kuka ai meaʻai. O maso masini ua saunia e pei o lenei. Mo se lita o le vai, ave ni lua sipuni se lua o le masima, faʻafefetela e fa o le suka ma lua punetini o le 9 pasene o le vailaʻau. O le sua vai, suka, masima ma mea manogi (vevela peppercorns, allspice, cloves, fatu sinapi, ma isi mea) ua kuka mo le 10 minute. Apalai e aumai mai vai inu e tuu i totonu o fagu vavalalata, i le taimi lava lea e faʻaopoopo i ai le tele o paluga o le kalakeke i le afa ma, pe a manaʻomia, se fasi keke tili, ona sasaa ai lea o le paluga vevela i totonu o anufe, ona faaopoopoina lea o le vailaau i le pito, pito i lalo, ufiufi i se solo ma le tauagavale e faamafanafana lelei. I le tolu lita o masini puʻe ua kuka o le a manaʻomia e tusa ma le 1.3 lita o le suka.

Contraindications ma le afaina

Mai le faʻasaina i le faʻaogaina o nei pulou e tatau ona matauina, masalo, naʻo le le lava o le tagata e le tutusa le elemene e fai ai le pulupulu. E tatau ona ave le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻi (peitaʻi, pei o isi pulou) mo tagata e iai faʻamaʻi pipisi o le ate ma fatugaʻo. Ae ui i lea, i le iloaina o loʻo iai ou faʻamaʻi, o le a le sili atu le lelei le feutagai ma lau fomaʻi.

E aoga tele le 'ai o na pulou e pei o: puaa, sop, boletus, boletus ma musika.
Faatasi ai ma uiga le lelei o lenei ituaiga oloa o le gafatia o musika, e pei o le omomi, ina ia galo uma mea matautia ma mea matautia i le palapala ma le ea. O le mafuaʻaga lea e mafai ai ona 'ona' ai le meaʻai e tusa lava po o le a le mea e masani ai ma pulou manu e pei o masima.
E taua! Tamaiti e lalo ifo o le ono tausaga le matua vavao vao vavalalata e matua faʻaseseina! Ma e le naʻo le lamatiaga o le 'ona: o lenei meaai e mamafa tele mo le tino o le tama ona o le maualuga o meaʻai o le fiva, lea e faigata ai i isi micro ma mea elemene aoga ona tuʻuina i totonu o le toto.

Lavea tulafono

E te manaʻo e teu i taimi uma le seleselega o mushroom mo se taimi umi. E mafai ona faia lenei mea, ae na o lalo lava o le tasi tulaga: o fualaau faatoa seleseleina e tatau ona gaosia vave lava pe a uma ona e toe foi mai se sailiga "filemu". E le mafai ona teuina ni pulou vaomatua i totonu o le pusaaisa, a leai o avanoa uma lava e te maua ai le faʻaogaina o le tui. I le tulaga ogaoga, sasaa i totonu o le vai na gaosia, i lenei pepa, o le a ola le seleselega i le taeao e sosoo ai, aemaise lava talu ai, e pei ona taua i luga, ua fautuaina e faia lenei mea pe afai e te le malogo pe tafe le pulou. Mo le teuina mo taimi pupuu, faʻamamaina, tipi ma kuka boletus boletus e tatau ona faʻamamaina i le vai inu mo 15-20 minute, tumu i vai mamā ma pusaaisa. E le manaʻomia le faʻaaogaina o pusa uʻamea (e oʻo lava i le 'apamemea e le omea) mo le teuina o oloa ua maeʻa. Mo le 1-2 aso, e mafai ona folasia pe faʻaaogaina fasi pepa mo le sauniuniga o vasega lona lua. I isi tulaga uma, o se sauniuniga atoa. O lenei mea e mafai ona puʻeina, faʻafefe, toina, gaosia i le musvroom caviar poʻo le mushroom pauu, faʻapea foi ma le maalili.

E taua! Faatasi ai ma lona matagofie tele, o le pubs, o se tulafono, e le o se mea e sili ona faʻailoa i mushroom (i le tele o fua o mashroom dishes e fautuaina ai foi e kuka ai le paluga fefiloi ma isi masogi). Mo lenei mafuaʻaga, o le mushroom pauu mai le pulu e leai sona mafaufau.
E mafai ona teuina le iʻa na faʻailo i totonu o se fagu vailaʻau e oʻo lava i le vevela o le potu mo le tasi ma le afa tausaga. E fautuaina le faʻaogaina o pulou faʻaofuofu i le tino. O le malulu e mafai ai e oe ona faʻafefe pulou i le tausaga, pe a fai o le vevela i le kisaisa e le itiiti ifo i le 15-18 tikeri o le kiona. E mafai ona gase uma le fufuluina ma le faʻamaʻaina o puʻamuʻameʻa atoa, ma le sisila, saunia muamua 10-15 minute. A maeʻa ona faʻatau le oloa e mafai ona faʻaaogaina mo le kukaina o falai, fufulu mashroom dishes, kuka kuka. O le mea moni, o le toe faʻamaʻiina e matua le taliaina. O le fagogo o se tasi lea o auala e teu ai le seleselega mo se taimi umi. E mafai e se mushroom lelei ona mama ona taofia uma ona mea aoga, meaʻai ma le tofo o uiga mai le tasi i le lua tausaga pe a teuina i totonu o se potu malulu ma le susu tumau ma mamao ese mai malosi malosi mai fafo. Mo lenei faleteuoloa masani lelei, lea o loʻo faʻatutuina ai poʻo le tautau faʻasuamila anufe, tuʻu muamua i taga pepa poʻo taga pepa. O anufe mumu, e pei o se tulafono, pe a uma ona galo, e faʻaaogaina e fai ai soupeti.
Faamasani oe lava i ni pulou e pei o: paʻepaʻe paʻepaʻe, aspen vao, chanterelles, mushroom satanic, mushroom mushroom, telefoni ma lanu uliuli.
O le mea lea, tatou te iloa o Masha mai tala faitautusi e le o se aoga le alu i totonu o se togavao pogisa. O pulou apolo, e moni lava, o na pulou, mo le lelei e tatau ai ona ala vave ma feoai solo i le vaomatua i le aso atoa. O latou tulaga le mautonu e aofia ai se foliga matagofie e faigofie ai ona iloa oe, o le leai o se masaga moni ma le manaia lelei.