Masini faʻapitoa

E faʻafefea ona filifili se faletalimalo e tuʻuina atu: ituaiga o vao laʻau, laʻau faʻapitoa, tulaga filifilia

I le tele o atunuu alualu i luma o le Lalolagi Tuai o loʻo i ai se faʻamatalaga e faapea, o le aofaʻi o laufanua lelei e mafai ona na o latou e vaeluaina mo le 200 tausaga. I aso nei, e faigata tele ona talitonu o le a faʻaalu e se tagata e ana le fale le taimi taua. E le o se mea e ofo ai, ona o le tausiga lelei, o se lau mafiafia ma lauusiusi e foliga mai e na o le tasi le tausaga talu ona maeʻa.

E toʻatele tagata atamamai e fai mai o le mutia e pei lava o le lauulu - o le tele o taimi e selesele ai lauulu, o le a matua tupu. Ae ui i lea, mo lenei mea, e moni, e tatau ona e filifilia le meafaigaluega faapitoa faapitoa.

O le mea moni, o meafaifaaili tuai e pei o le faʻamalosi masani e tatau ona lafoaia, aua o le mea e le mafai ai ona e maua se mutia lamolemole e mafua ai le lotoleaga i tuaoi. Ae aua le faʻavaivai, aua o le faʻaonapo nei o tekinolosi faʻapitoa e le maua ai se avanoa i soo se tagata e ona le fanua e nofo ai mai le alualu i luma.

O vaega uma o moa vao e vaevaeina i ni vaega se lua: gasoline ma eletise. O vaega taʻitasi, i le isi itu, e mafai ona aofia ai le tele o ituaiga, ese mai i mamanu, uiga faʻataʻitaʻi, taʻiala faʻavae ma isi uiga.

E te iloa? O le uluai moa vao na toe fausia i le 1830 i le tamai taulaga o Stroud (Egelani). O lona fatuga o Edwin Baird Bading, o le sa i ai i lena taimi o se tagata faimalaga faigofie i se fale gaosi oloa i le lotoifale. O le uluai lomiga o lenei mea faigaluega na matuai mamafa lava ma mamafa, talu ai ona o le faia o le uʻamea.
Ina ia malamalama pe o le a le moa vao e sili atu - gasoline poʻo le eletise ma pe faapefea ona filifili saʻo le moa vao, e tatau ona amanaʻia o latou foliga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga, faʻapena foi ma tulaga faʻatonutonu o loʻo faʻatulagaina (aofaiga o galuega ma le tele o le nofoaga e tatau ona togafitia).

Le manaʻoga mo laʻau moa i totonu o le atunuʻu

O le manaʻoga ia i ai se faletalimalo e faʻaaogaina lava ia, e faʻamoemoe tonu lava, e faʻavae i luga o faʻavae autu. O le mea moni, toetoe o tagata nofoa uma o le mafanafana ma le tagata e ona se fuafuaga a le tagata lava ia e manaʻo e iai se mea faigaluega, ae o le tau o ia mea faigaluega e tatau ai ona talafeagai ma talafeagai i le fesili e tatau ai. Muamua lava, e tatau ona malamalama o le faʻatauina o se moa vao mo le faʻaaogaina poʻo le togafitiga o se vaega itiiti o le mutia e matua leai lava se aoga, talu ai e sili atu le tamaoaiga e faʻatonu ai togafitiga mai tagata tomai faapitoa.

E taua! E le manaomia le faanatinati o mea tutupu ma i le taimi lava e tasi e tipi le vao umi i le aʻa. E tusa ai ma fautuaga lautele, e saogalemu le moa i le sili atu i le tasi vaetolu o le maualuga o le vao i le tasi pasese. O lenei mea e mafai ai ona puipuia le mutia mai le afaina ae le o le faʻalavelaveina o lona tuputupu ae. O le le tausisia o lenei tulafono e masani lava ona taitai atu ai i le vave o le lanu samasama o le vao.
Mafaufau i lenei mea, e manaʻomia le i ai o se faletalimalo o se tasi ituaiga poʻo se tasi i lau mea faifaʻavaʻaina mo na o latou e tausia ma le faaeteete le tulaga o le vao, ma o le aofaiga atoa o le laulau e le faatagaina mo le tulaga aupito sili ona lelei e faia i soo se isi lava auala.

E te iloa? Laʻau vao o loʻo i ai se tasi auʻau ma ni laulaʻau e manava ai le laau. Ona o lea mea, o le laʻau e sili ona lafoai e manaʻomia e vavaeina i nisi o vaega, ma faʻatumauina le vaitaimi o 2-3 vaiaso.
Ae ui i lea, e tatau i tagata uma ona malamalama o le mutia vao, e pei o isi masini masini, e manaʻomia le tausiga lelei ma usitaia tulafono faatonutonu.

Ituaiga o laʻau e moa e tuʻu

O le atinaʻega o le alualu i luma faʻapitoa na aʻafia ai itu uma o aʻafiaga ma vaega o le soifuaga o le tagata, o lea e le o se mea e ofo ai na aʻafia ai le mataupu o le tausia o tuafale ma le tafa. Ua i ai nei, o le tele o ituaiga o moa vao o ituaiga eseese, e ese mai i le faatulagaga, ituaiga o le taavale afi, mana, mamanu ma isi vaega, ua tuuina atu i le filifiliga a tagata. I le mafau- fau i lenei mea, e le o se mea e ofo ai le leai o se mea e filifili ai lautele.

Le laʻau lelei aupito sili ona lelei mo le dacha - se tasi e fetaui ma manaʻoga o le tagata faʻatau ma ia malamalama atoatoa i tulaga o loʻo faʻatulagaina (ituaiga o mutia, laufanua, fanua ma isi).

E te iloa? O le talitonuga lautele o le "moa vao" e aofia ai meafaigaluega uma e faʻaaogaina e aveese ma tafe ai vao. O le mea moni, e tolu ituaiga o meafaigaluega, e aofia ai le mutia ma ia lava, o le trimmer ma le mowers. E tofu i latou ma ona lava mamanu ma faʻatinoga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga patino.

Tusi faʻataʻitaʻiga

E ui lava i le lauiloa tele o lenei ituaiga meafaigaluega, ae le o le toʻatele o fai togalaau e iloa le igoa o le tamaʻi lima. Tusi lesona, o le feaveaʻi, faʻataʻitaʻiga faʻatonutonuina o le moa ua taʻua o le trimmer.

O faʻataʻitaʻiga faʻalelei o laʻau moa e iloga i lo latou laʻitiiti, faʻatulagaga faʻapitoa o mea e pulea ai ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina e le tagata lava ia pe a fai le gaosiga o nofoaga laiti.

E pei lava o isi faʻataʻitaʻiga, e mafai ona i ai i le kapuni se uila poʻo se eletise eletise. O a latou masini miti e faʻamautu i le vaega pito i lalo o le tagata o loʻo umia ma fesoʻotaʻi ma le telefoni i le afi o loʻo oso i le pito i luga o le tagata o loʻo umia. O le iunite ua faʻapipiʻi faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o lelei, faʻapitoa foi ona tuʻuina i le o loʻo umia. O le sili ma le le mautonu o le aoga o ia meaʻai o le gafatia lea e togafitia ai laʻau i nofoaga sili ona le mafai ona maua, pe a faʻatapulaʻa le vao i vao, laau ma ituaiga uma o pa. O lenei mea e faʻamautinoa e ala i le i ai o le puipuiga faapitoa (casing) o laʻau, lea e puipuia ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi.

E taua! I le taimi o le taotoga o le uʻu uʻamea, o mea matautia ma matautia e faʻasaʻolotoina i fesuiaiga eseese i le siosiomaga, o le mafuaʻaga lea e matua fautuaina ai e faʻaoga taliga o taliga ma se manava faapitoa pe'ā galue.

Uila uila

O faʻataʻitaʻiga o le uila e mamanuina mo le gaosiga o gaosiga tetele o laʻau, ae na o se laumolemole lamolemole.. I lenei tulaga, e na o le pau le mea e manaʻomia ona tulei le masini i luma o ia lava ma taʻitaʻia ona gaioiga.

O nisi o sui o moa vao e faʻapipiʻiina i totonu o le vao ua faʻapipiʻiina i le mulimulitaʻi o le mutia po o se pusa faʻaputu mo lana aoina. Ae ui i lea, e tatau ona e gauai atu i le mea moni e faapea, o le uila e le talafeagai mo le moaina o le mutia i tafatafa o fences, moega fugalaau, laau ma isi togalaau.

E taua! O tulafono faatonutonu mo le saogalemu e faʻatagaina ai tagata e faʻaogaina i latou lava i seevae seevae e puipui ai i latou mai le eletise eletise ao galulue ai ma se paʻu eletise eletise. E le tatau ona tatou amanaiaina lenei fautuaga, aua e mafai ona faasaoina ai ola.

Lawn moa vao

Ole vaʻaia o se taʻavale vaʻaia mo le mowing grass. Ua iloga i latou i le maualuga o le malosiaga o le afi afi eletise ma le gafatia e faʻatautaia le tele o vaega o le inisiua, vave ma saʻo.

O loʻo faʻauʻuina faʻaupuga o le vao ma se nofoa faʻamalie mo le avetaavale-tagata e faʻaaogaina ma saogalemu mea e mautinoa ai le saogalemu o le tagata i le taimi o le moa. O se uiga iloga o tagata faimalaga o lo latou faateleina o galuega - e faaopoopo atu i le mowing, latou te mulimulu foi le mutia pe aoina mai i se pusa faapitoa ua faʻapipiʻi i tua.

E faʻafefea ona filifilia se faletalimalo mo le fesiligia, faʻamaumauga filifilia

O le toʻatele o tagata e moʻomia tele se ituaiga iunite, latou te le iloa le auala e filifili ai le moli eletise saʻo po o le eletise eletise. O le mea moni, i le faaopoopo atu i mea e fiafia i ai le tagata, e tatau i se tasi ona na o tulaga autu e tatau ona amanaia: o le ituaiga mutia, o le vaega o le talipupuni ma le toomaga o le fanua ua totoina. Ae faʻapefea ona mafaufau nei le moa vao i nei mea? O le a le mea e filifilia mai le tele o faʻataʻitaʻiga ma filifiliga?

Laʻau vao

E i luga o le ituaiga ma le ituaiga o le mutia o le mutia o le faatinoga o le moa vao e tatau ona muamua faalagolago. O le mea lea, mo le teuteuina o se mutia vaivai o le a lava le lava o le trimmer ma se afi o le maualalo o le eletise. Ma mo le lūlūina o mutia umi ma felafolafoaiga o vao, o le a sili atu ona lelei le faia o se filifiliga e fiafia ai i se mamanu malosi.

Laufanua lanu

A filifilia se kamupanī mo lau lava 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e mafaufau i le vaega o le laulau. O vaega laiti e mafai ona faigofie ona faʻaaogaina i se pusa penisini poʻo se faʻataʻitaʻiga laʻititi o le moa vao. O le vaega mulimuli e talafeagai foi mo le faʻaaogaina o fanua ma le aofaiga atoa o le sili atu i le 3-4 eka. O le sili atu o le galuega e fautuaina e tuʻuina atu le uili afi i se masini mamana poʻo se paʻu moa vao.

Tuu le toomaga

O le filifiliga o le ituaiga o iunite e faʻalagolago foi i le laufanua, o lona uiga, i luga ole tulaga o loʻo galue ai. O le mea lea, o le togafitiga o vaega o loʻo i luga o slopes poʻo le iai o le tele o faʻalavelave faʻafitauli ma faʻaletonu e sili ona lelei ona faʻaaogāina e ala i faataitaiga faʻalelei o moa vao. E fautuaina foi e faʻaaoga pe a gaosia le vao i tafatafa o laau, fugalaau ma isi togalaau. I luga o se laufanua laugatasi, o le mutia e faigofie, lelei ma vave ona taʻavaleina e ni uili uili poʻo ni tagata faʻatau.

E te iloa? E mafai ona faʻaaogaina laʻau vao i aso nei mo faʻalapotopotoga, e oʻo lava i faʻatoʻaga. O le mea lea, o faʻataʻitaʻiga taʻitoʻatasi ua saunia mo le ono mafai ona selesele lelei le mutia moa mo le faʻaleleia atili o lafumanu. O nei moa vao e iai se pusa faʻapitoa e teu ai mo le aoina mai o vao moa ma se masini e fufulu.

O le a se isi mea e te vaʻavaʻai i ai pe a filifilia se laumua

O le taulai atu i uiga masani o se iunite, e le tatau ona e galo e uiga i isi taʻiala, lea i le tele o itu e mafai ai ona fuafua pe o le a le ituaiga mutia e manaʻomia: eletise pe uila, ma mea e tatau ona i ai, fetuunaiga ma vaega.

  • Togi
E tatau i tane taʻitasi uma ona maua ni nai naifi se lua e pei o tulaga masani: mo le moaina o le mutia (ma le tasi itu lautele) ma le mulching. E matua faasaina le laveai i nei vaega, talu ai le maualuga o le saoasaoa o le rotation ma le tetee na faia pe a felataʻi ma togitogi e faʻaalia ai luga o knusi i le tele o le mamafa. Ona o lenei mea, o knives filifili a le lawnower e tatau ona ausia tulaga aupito maualuga o le lelei ma le tumau.

E tāua tele le paleni lelei o knives ma o latou faʻamau i luga o le iunite ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaaogaina soʻo se faʻaaogaina ma le faʻalavelaveina o le galuega e oʻo i le toilalo.

  • Ave le mana afi
Moli afi o se tasi o mea autu autu. O lenei uiga e fuafua ai le gaioiga o le iunite, o lona faatinoga. E maitauina o le eletise eletise mo le tuʻuina atu, i le mafaufau i le malosi, ua faʻafuaseʻi ona leiloloa i le faʻaogaina o le penisini.

Ave le mana e tatau ona le gata e tatau, ae sili atu foi. O le mea moni e faʻapea afai o le mutia e maualuga tele, e mafai e knusi ona mū ma o le afi o le a sosolo, o lona uiga, e mafai e le moa vao ona mu.

O le moa vao e tatau ona filifilia e tusa ai ma le mana fuafuaina ma lona 15-20% le lautele.

  • O le lautele o le taʻaina o loʻo togafitia ma le mafai ona fetuunai le maualuga o le mutia
O lenei faamuamua e fuafua ai le numera atoa o pasese mo le maeʻa atoatoa o le vaega atoa o le laulau. O le telē tele o le lautele e mafai ona faʻaititia i luga o le suauu. Faʻamatalaga faigofie i le vao, pei o se tulafono, faʻagasologa e oʻo atu i le 40 cm le lautele, ma faʻataʻitaʻiga i le 55 cm.

  • Faʻaaoga mea faʻapitoa
Ae e te leʻi filifilia se moli eletise eletise poʻo le mea e tasi o le penisini, e taua le mafaufau i le mea e faia ai vaega autu.

Pipi - o se tasi o mea sili ona lauiloa mataupu e fetaui ma manaʻoga o le lelei ma le mama. Mafai ona tatalia ni mea laiti ma le maoaʻe. Ae ui i lea, e le o faamoemoe e faʻaaogaina i siosiomaga siosiomaga.

Kamupani e maua ai le puipuiga mautu o le tino autu o le tino. E faigofie ona faʻafetaia pulumu, faʻalavelave ma faʻatau. Faatasi ai ma lenei mea, e le mafai ona faapalepale i le le lava o tulaga e teu ai ma faagaoioia, e ufiufi i le ele. O ia mea i mataupu e masani lava ona seasea lava.

Aluminium - o se faʻaaliga lelei o le mama ma le faʻamaoni. Faʻailogaina i le maualuga maualuluga ma puipuiga malu mai le faaleagaina. E faʻaaogaina i tekinolosi faʻapitoa.

O uili e tatau ona faia i mea e sili ona maualuga, ae le o le palasitino. E tatau ona tuʻuina atu i luga o uili o le lautele, aua o lenei mea e faʻatautaia ai le gaoioi o le moa vao i luga o le mutia. E le gata i lea, o lenei vaega e faʻafetaui ai le iunite i nofoaga lavelave lavelave.

I le tulaga o le filifilia o uili o loʻo faʻapipiʻiina i luga o uʻamea po o fafie, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le faia o fonotaga, talu ai ona e sili atu le tumau, faʻaogaina ma le faʻaogaina.

  • Toa ma taga
O le mea moni, o le iai o le mutia, o la latou mamanu ma le tulaga lautele e leai se auala e afaina ai le gaioiga o le moa vaovao, ae o nei faailoilo e fuafua ai le maualuga o le mafanafana mo le faaaogaina patino.

O le mea lea, e sili ona lelei le filifilia o se tagata e aoina le faʻaaogaina o fale, e faigofie ai le aveeseina o mutia vao vao ma faafaigofie le faagasologa o le faamamaina. E itiiti le mamafa o le mamafa pe a faʻatusatusa i isi faʻavae o le aoina o vao e le taua ma e le afaina ai.

  • Lafoaʻiina o le vao
O le filifiliga aupito sili ona lelei o le mutia o loʻo moa faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga mulimuli o vao vao. O lenei mamanu e faʻaitiitia ai le manaʻo e aoina le mutia teuteu. Ae peitaʻi, afai e tatau ona e tausia le vao maualuluga ma susu, e mafai foi ona e faʻaaogaina ni iunite faʻatasi ma le lafoaʻi itu.

  • Pusa taga
O le i ai o le kesi e le o se mea e masani ai mo le maualalo o faʻataʻitaʻiga o moa vao, o le mea lea, e talafeagai le iloiloga pe a filifilia se tagata vaʻai.

O le eletise ua faʻapipiʻiina e faigofie ai i le mutia ona faʻataʻamilo i le nofoaga ma faʻateleina le faagasologa. Ole tele o pusa e sili atu ona taugata ma o le faia o se filifiliga e fiafia ai i ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e fautuaina i le na o le tele o vaega o le vao.

Taʻitaʻiga lelei mo moa vao

E ui lava i le mea moni e leai ni faʻataʻitaʻiga lautele o moa vao e mafua mai i le tele o mea, e faigata tele ma e le mafai ona fautuaina ni faʻataʻitaʻiga. Ae ui i lea, e mafai lava ona iloagofie tagata gaosi oloa, lea mo le tele o tausaga e maua mai ai moa laʻau lelei, nofoia se tulaga maualuga i le fua faatatau o manaoga o tagata faatau.

Siamani Al-ko - o se kamupani gaosi oloa e lauiloa i le lalolagi, e ofoina atu le uila o ituaiga eseese ma mamanu. O faʻapotopotoga a le kamupani ua gaosia e faʻaaoga ai tekinolosi faʻaonapōnei e aveesea ai le pisapisao, taʻaloga, faʻalavelave ma faafitauli i naifi. O le pusa e aoina ai le moa vao ua faʻapipiʻiina i luga o le ea e puipuia ai le masini mai le taina ma le faʻatumu. Al-ko German mowers lawn ua atoatoa mo mulching.

Siamani kamupani kamupani MTD - o le atunuʻu sili ona telē o mea tau togalaau faʻapolofesa. O vaega uma o le tino e faia faapitoa lava mai alioli alumini maualuluga ma e tele tikeri o mea tau fale gaosi oloa. Le soifua tautua o vaega - e silia ma le sefulu tausaga. O meafaigaluega uma a le kamupani e ilogaina e se paʻu ua fuafuaina e aoina ai fualaau. E puipuia ai le mutia mai le salalau atu i itu.

Kamupani Suetena Stiga ma Husqvarna - tagata gaosiga iloga o mea totino o togalaau. I le avea ai o se taʻavale na faʻaaogaina e masini Amerika. E tosina atu ai le mafaufau i se fale malosi e faia i le uʻamea ma uili uʻamea e faʻapipiʻi i luga o polo. Благодаря грамотным конструктивным решениям газонокосилки компаний отличаются долговечностью, простые и легкие в эксплуатации.

Итальянская компания Oleo-Mac - мировой производитель мощных электрических и бензиновых агрегатов. E tusa ai ma faʻamatalaga o loʻo i ai nei, o le sili atu eletise eletise eletise e maua mai e lenei kamupani. Faʻamalosia le maualuga o le Europa ma le faʻamaoni. Faʻailoa foliga matagofie ma le gafatia. O meafaigaluega a le kamupani e faigofie lava ona fetuunai i soʻo se tulaga faʻavavega ma taʻiala e manaʻomia (maualuga le laʻau, tumutumu o maa ma isi). Fai se pusa faʻapipiʻi ma mulimulitai galuega.

E taua! E sili atu le fautuaina e faʻatau moa vao i faleoloa faapitoa. Naʻo latou tuʻuina atu se faʻamaoniga atoa ma le auaunaga lelei i le vaitaimi atoa.
Faʻafetai i le faʻatulagaga o meafaifaʻatino, o le filifiliga sao o se moa uila po o lona eletise eletise ua avanoa mo tagata uma. O le tausisia o nei fautuaga o le a mafai ai e lē e ona se moa vao fou ona fatuina i luga o latou lava nofoaga se mea e lelei ai le mutia, manaia le mata.