Laʻau

Collective Farm Girl: All About Growing A Variety Of Melon

E foliga mai o le ai ai se fai togalaau o le a le mafai ona vaʻai pe faʻataʻitaʻi le melonini o le Collective Farm Girl. O le tofo meli e faamanatu ai le taimi o le tamaitiiti. O le taimi nei o loʻo taumafai le toʻatele e tuputupu ae i latou ia latou faufauga, ae o manuia e le manuia mai i taimi uma. Aganuʻu, e ui lava o le aiga e tasi e pei o kukama ma fualaau faisua ua lauiloa i le au faifaatoaga mo se taimi umi, e sili atu ona manaʻomia le tausiga. Eseesega Kolkhoznitsa o se mea malie, tuʻufaʻatasia le leai o se lagona ma le malulu malulu ma le fua tele o fua. O le tele o fai togalaau o le a le fefaatauai ituaiga o melonini mo soo se ituaiga o vailaʻau.

Melon Kolkhoznitsa, ona lelei ma le le lelei

Melon Kolkhoznitsa, e pei ona taʻu mai e lona igoa, o se mea ausia o le au Soviet. Na ave i tua i Rostov i le faaiuga o le 30 o le seneturi talu ai, na ulufale ai i le Setete Setete i le 1943. E fautuaina le ituaiga laau mo le galueaina i le Sami Black Sea, i le North Caucasus, i le Volga i le Urals, i Siberia ma Sasaʻe Sasaʻe, o lona uiga, i toetoe o itu uma o Rusia. E mafua lenei mea ona o le le mautonu o le tetee mo le melonini, o se tasi lea o itu taua o le faifaatoaga faifaatoaga. Ma o le tofo e toetoe lava a le ese mai le itu i saute "fualaau".

Melon Kolkhoznitsa o se ituaiga e leiloa le le amanaiaina mo le silia ma le 70 tausaga o le galueaina, ua uma ona tofotofoina e le silia ma le tasi augatupulaga o le au fai togalaau

O lenei ituaiga melonini ua vaevaeina i le ogatotonu o vaitau. Mai le taimi o fatu germination i le seleseleina o fua muamua, 77-95 aso pasia. O le vaitau masani o le matua e matua aafia tele i le tau.

O le vao e le o sologa lelei, ae o le ae le valavalaina i latou. O pupu o le faifaatoaga faifaatoaga o loʻo salalau mamao. O laʻau e laʻititi, e matua faigata lava i le paʻi. O laulaau e tele-lapopoa, i le foliga o le fatu, o pito e vaneina i ni mea laiti.

E le mafai ona taʻua le faʻatoʻaga a le faifaatoʻaga faʻapitoa, o ona laʻau e umi lava

O le fua (pikiaka) i le foliga o se polo e masani ona masani poʻo le lautele. O le mamafa ole melonini e laʻititi - 0.7-1.3 kilokalama. E i ai "siamupini" e tusa ma le 2 kilokalama, ae seasea. O nisi e manatu i lenei tele e tusa lava pe sili atu ona lelei le ituaiga. O le kuluna e mafai ona 'ai i le taimi, e le o le ea i totonu o le pusaaisa. I le noatia ma le fai fuafua i le totoina o le toto, o le fua faatatau atoa o le tusa o le 2.1-2.6 kilokalama / m².

O le au faifaatoaga a le faifaatoaga e laiti, o nisi e le fiafia i ai, o isi, i le isi itu, mafaufau i le tele o fua e avea ma se tasi o mea lelei

O le paʻu e susulu i le la, lamolemole i le paʻi, samasama samasama-lanu moli po o le lanu auro, i le tele o tulaga e leai se mamanu. E na o taimi i luga o le itu o loʻo feagai ma le la, e aliali mai ai se "meli" mafiafia. E le mamafa le paʻu. E fesuisuiaʻi ae malosi tele. E taʻitaʻia ai le lelei. Ae laveai le faifaatoaga faifaatoaga mo se taimi umi o le a le aoga. E mafai ona e faʻalauteleina lenei vaitau e ala i le aveeseina o nai melonite e le mafaamatalaina.

O le tino o le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le pata-lanu, o le manogi, ma le vaivai le faʻaalia o filo, sina pupuʻu. E leai se manaʻoga e talanoa e uiga i le tofo - e iloa e tagata uma ma toetoe o tagata uma e fiafia i ai. O le pulupulu foʻi o loʻo i ai se manogi lelei i faʻamatalaga o le meli-vanilla. E viia le faifaatoʻaga tuʻufaʻatasi mo le meloni ma le suamalie. O le suka i totonu o le pipi e maualuga - 11-12%.

O le pulupulu i le meloni O le faifaatoaga faifaatoaga e matua matagofie lava ma manogi

O le vailaʻau o loʻo i ai le "innate" immunity i ituaiga uma o siama, ae mafai ona aʻafia i isi faʻamaʻi. Ae masani lava o le faifaatoaga faifaatoaga e pagatia i le paʻu leaga ma le paʻu, anthracnose ma fusarium.

O le tele o taimi, o lenei meloni e faʻaaogāina fou. Ae o le Collective Farm Girl e talafeagai mo galuega fai a le fale. E mafai ona faʻaaogaina i le sipuni suka, mea e kuka ai, faʻasao, marshmallows, e oo lava i le suamalie, fualaau lole ma le palamalade. O le tofo e faʻasaoina, na o le manogi e mou atu.

O le faifaatoaga tuʻufaʻatasiga e talafeagai uma mo le taumafa fou, ma mo ituaiga uma o sauniuniga a le fale, meaʻai ma le gaosiga

O se faifaatoʻaga tuʻufaʻatasi o se ituaiga, ae le o se paʻu, i le faasologa, o fatu e mafai ona aoina saʻo. Ae peitai, i le mavae ai o ni nai tausaga, o laau e maua mai i lenei auala e foliga mai e faasolosolo malie, o le tele o tagata o le lautele e leiloloa. O le mea lea, o mea totō e tatau ona faʻafouina.

O fua o le melonini a le faifaatoaga, e seleseleina tutoatasi, e matua aoga lava

Melon Kolkhoznitsa e le gata o se mea lelei, ae e matua maloloina lava. O le pulupulu e aofia ai le tele o vitamini A, C, E, vaega B. O elemene, o le i ai o le potassium, magnesium, zinc, copper, manganese, iodine e mafai ona matauina. Fualaau aina fou ona o le maualalo o le kalori (33-35 kcal mo le 100 g) o se mea e sili ona manaia e faaopoopo i soo se meaʻai. Ae mai le faʻaaogaina o le tuilaʻau masini mo i latou e mananaʻo e aveesea le mamafa, e sili atu ona lelei le taofi. O le mea o loʻo i ai kalori i se tausaafia e toetoe lava 10 taimi sili atu.

Melon e faʻaleleia le gaosia o hormones, aemaise lava, serotonin. E lauiloa foi o le "hormone o le fiafia." O le faʻaaoga masani o paluga i meaʻai e fesoasoani tele e faʻaumatia ai lagona le mautonu, osofaʻiga o popolega leai se mafuaʻaga, ma taulimaina le le mautonu.

O le fiber e fesoasoani i meaʻai taumafa, o le mea masani e masani ona faʻaaogaina le kelo ma le ham, puaa vela, o se vaega o le tele o salalai o manu. O le mea masani lenei o le taumafataga Mediterranean. E fesoasoani foi i le taulimaina o taunuuga o le oona, aveesea o toxins mai le tino, toxins, salts of metals mamafa ma radionuclides.

Meloni ma le ham - i le mea muamua na tilotilo i ai, o se tuufaatasiga e lei faamoemoeina, ae e matua manaia lava

O loʻo manaʻomia foʻi le 'au i le cosmetology. O le peta-carotene o loʻo i totonu o le pulupulu e faʻaleleia ai le paʻu o le paʻu, fafagaina ma faʻamaluluina, ma fesoasoani e solo lelei le maanuminumi. Masks e faia mai le melon fesoasoani e faʻateʻa ese ai le matutua ma vaʻavaʻa. Pe a faaopoopo le suavai i le vai e fufulu ai le lauulu, latou te maua se susulu faalenatura, e malolo ai pulufana, e mou atu le meaʻai.

Vitio: soifua maloloina o melons

Totoina o fatu mo fualaau ma isi tausiga

Melon Kolkhoznitsa e mafai ona faʻatupulaia uma mai faʻatau ma mai fatu na aoina. Ae i le mataupu mulimuli, e tatau ona faatagaina e taoto i lalo mo le 2-3 tausaga. O le fua o le germination o fatu fou e sili atu ona maualalo, ma o laau e maua mai ia i latou o fugalaau e sili atu nai lo "tamaitai". O fualaʻau pito i tele ma sili ona mamafa e filifilia mo le totoina. Ia mautinoa e te totoina. E fesoasoani lea i le faʻaleleia o le germination ma fesoasoani e puipuia ai le lumanaʻi mai laau mai mala.

O le mea muamua lava e fai o le saluina o fatu mo le itiiti ifo i le 10-12 itula i se vaifofo o se meaola toto. O le tele o nei vailaʻau o loʻo ofoina atu i faleoloa faapitoa. O le mea sili ona taatele oi latou o Epin, Kornevin, o le paluga o le potassium, heteroauxin. O nisi o mea o le natura moni na maua ai se aafiaga talitutusa - sua aloe, honey, acidic succinic acid, acidic boric ua fefiloi ma le sulfate zinc.

E mafai ona e sosolo fatu fatu i vai masani ma i se vaifofo o se meaola toto

Ona faʻamalosiina ai lea. I le gasologa o le aso, o fatu melonini o loʻo teuina i totonu o se vevela ua tumu i le vevela (pe a ma le 40 ° C) vai. Ona tutusa lea o le aofaiga - i le vevela masani o le potu. O le laasaga mulimuli o le tuu lea o fatu i totonu o le pusaaisa (e le o le pusaisaisa) mo le 18-20 itula.

Fungal diseases - o se vaivaiga vaivai o le ituaiga o faifaatoʻaga eseese. O le mea lea, e leʻi leva ona totōina i totonu o fagu poo totonu o se moega, e faʻamaʻeleina fatu mo le kuata o le itula pe sili atu foi i totonu o le biofungicide diluted with water in proportion proportionate to instructions. O fualaau e masani ona faʻaaogaina o Alirin-B, Tiovit-Jet, Strobi, Rayek, Topaz. O fatu togafitia e tatau ona fufulu i lalo o se vaitafe vai malulu ma faʻagogo seia oʻo ina toe tatalaina. E mafai foi ona e faʻaaogaina le fusi-violet solution o le potassium mo aso uma mo le faʻapalapala. Ae o le taimi faʻatino e faʻaleleia i le tasi ma le afa i le lua itula.

Tali o le gaosiga o le potassium - o se tasi o vailaau e sili ona taatele

Vitio: fufulu fatu kuluni aʻo lei totoina

Soo se mea e teu ai, e pei foi o le pikiina, o le melonini e iloa lelei le le lelei. O se suega ogaoga lea, aemaise lava mo fualaau laiti, o loʻo o ese atu, mai se gasegase tuga. O le mea lea, o fatu e vave ona totoina i totonu o ipu taitasi, o lona maualuga e sili atu nai lo se ipu tioata. E le mafai ona latou mitamita i se pasene maualuga o le germination, o lea e sili atu le lelei ona taʻalo lelei, tuʻuina i vaega taʻitasi, ae 2-3 vaega. Ona tuʻuina atu lea o fualaau i le moega faʻatasi ma se tane, lea e faasolosolo malie lava ona "solo" i le palapala.

O le totoina o fatu melonini i totonu o ipu omea e aloese mai le gaosiga ma le aʻafiaga e aʻafia ai i le lumanaʻi.

I le faʻamuamua, o le faifaatoaga tuʻufaʻatasiga o le a faʻavasega le melonini mo se mea faʻapitoa o loʻo faatauina i totonu o se faleoloa. Ae o le filifiliga pito sili ona lelei o le fefiloi o humus ma peat faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti o le oneone ma paʻu i lalo i le eletise vaivai o le penisina poʻo le carbon carbonate. O vaega mulimuli e lua o loʻo puipuia lelei ai le osofaʻiga o fatuga pathogenic. Soo se mea e tatau ona tuiina aʻo lei faʻaaogaina.

E tele ni fatu o le siloni ua totoina i totonu o ipu taʻitasi

O fualaau o loʻo tutupu vave vave, ausia le manaʻomia 15-17 cm le maualuga i le 25-30 aso. I le taimi nei, 4-5 o laʻau moni ua maea ona faia. O le mea lea, o fatu e lūlūina muamua nai lo le aso 20 o Aperila. Ua totoina lelei ni mea faataitai i se nofoaga tumau i le faaiuga o Me, ma atonu i le amataga o Iuni. O le aso patino e fuafuaina e faʻavae i luga o le tau o le itulagi. I le taimi lava e tasi, e taua le matauina o laau "overripe" e fetaui lelei i se maota eseese e sili atu le leaga ma le umi. Afai ua fuafua e atiaʻe le au faifaatoaga i totonu o greenhouses, o aso uma ua suia 15-20 aso talu ai.

E vave lava ona atiaʻe faʻatoʻaga meaʻai, pe a ma le masina

Ina ia totoina fualaau maloloina, e mafai lava e se tagata fai togalaau ona gafatia:

  1. E lua fatu e lūlūina i totonu o tane e tumu ile meaʻai saunia, ma faʻafefiloi i le palapala ile 4-5 cm. Malosiaga e avea ma vevela, tapuni i tioata poʻo se ata vali. E leai se mea e faʻamalamalamaina ai fatu palu. O le vevela i totonu o le potu e tuʻu ai ipu i le 25-30 ° C i le ao, faʻaitiitia i le 20-22 ° C i le po.
  2. O le faagasologa o le fatuina o fatu e tolopoina e tusa ma le vaiaso. A maeʻa lenei mea, e manaʻomia ona totoina e le tipu ni itula o le aoauli a itiiti ifo ma le 12 itula. E masani lava, e foliga mai o le a le aoga le mea lea, o lea e faʻaalia ai le malamalama e faʻaaogaina ai le lanu faʻaalia poʻo le mumulu o moli, poʻo ni mea faʻapitoa faapitoa. O le vevela aupito sili ona lelei mo le fausiaina o laau ola maloloina e 25-28 ° C.
  3. Ina ia puipuia le atinaʻeina o le "lanu uliuli", o sina oneone itiiti e faaopoopo atu i faavae o laau. O le meaʻai e faʻamaluluina tele, ae naʻo le taimi e mamae ai pe a uma le suāsusu muamua. O le taimi muamua lava e faʻamaʻaina ai fualaau aina pe a maeʻa ona latou vaʻai muamua i le laulaau moni. E leai se manaʻoga faanatinati e fafaga le totoina o fatu. O le eleele e lelei tele e tuʻuina atu ai mea uma e tatau ai seia oʻo i le togalaau poʻo le fale koli. O se tuusaunoaga o laau e le foliga foliga maloloina lelei. E lua vaiaso talu ona maeʻa le faʻaaogaina o le faʻatoʻaga o mea totino, faʻatau faapitoa mo le toto. E faʻafefe i le vai, faʻamautinoa le tausia o le vaega na fautuaina e le kamupanī. E le tatau ona aofia ai le chlorine. Aganuʻu e tali lemu i lenei microelement.
  4. I le laasaga o le faʻaali mai o le laumei lona lua mai ipu o loʻo totoina ai fatu uma e lua, ua aveeseina se masini faataitai itiiti. Ina ia aua le faaleagaina aʻa o le fatuga o loo totoe, latou te le toso ese mai le palapala, ae tipi ese pe pinue i tafatafa o le eleele pe a mafai ai.
  5. O melons, lea e tolu laulaau ua faia, e faʻapipiʻiina e faʻaleleia ai le fausia o ni taamilosaga fou e le laau.
  6. O faʻataʻitaʻiga o totoe i ipu e tatau ona tineia. Latou amata amataina lenei mea na tupu i le 7-9 aso aʻo lumanaʻi le faʻatulagaina. I le aso muamua, latou te lava itula e nonofo ai i fafo, ona faasolosolo malie lea o le taimi lenei i le auala e alu ese ai fualaau e "faaaluina le po" i fafo i le aso mulimuli.

E vave vave ona tupu mai i luga o laau toto

Vitio: auala e ola ai fualaʻau maloloina o le melo ma tausi ai

E oo lava i se melonini ua teuteuina i luga o le moega sauniuni pe a uma le taufaamatau o le timu o le tautotogo atonu e pasi. E oʻo lava ile faifaatoaga e puipuia le malulu o le a le ola i le vevela o le vevela. I le taimi nei, e tatau ona faʻamafanafanaina le meaʻai i le 12-15 ° i le loloto o le 10 cm.

O toto laau e totoina ina ia maualuga le pito i lalo o le palapala i luga ae o le palapala

I le va o vaituloto i autafa o le moega latou te faatumauina se vaitaimi o le 80-90 cm, o le laina o le laina 120-140 cm. O vai ua faʻamaligiina tele i vai vevela vevela. O le lima o le humus ma le sipuniti o superphosphate faigofie ua sasaaina i le pito i lalo. O fualaau e tuʻuina i totonu o pu ina ia mafai ai e le eleʻele (sina sili atu ma le 5 cm) le maualuga ile maualuga o le eleele. E le manaʻomia le tenefuina o le palapala. Ma, mo ni nai vaiaso, e fautuaina e puipuia ia laau mai le oso atu i le la susulu, ma tuu i luga o le moega o le arc ma toso i luga ia i latou ni mea papaʻe paʻepaʻe. E mafai foi ona e ufiufi i pulou pepa mafiafia poʻo lala o le ola.

E leʻi leva ona tulaʻi, toe faʻalei le melonini, faʻamalosi e faʻalautele le paranesi

Le moega lelei mo le melonini ma toto fatu saʻo i le eleele

Pe a faatusatusa i kukama ma zucini, o le melonini e sili atu ona manaomia i luga o le lelei o le eleele. E faʻaaogaina foi lenei mea i le tagata e le o se tagata faifaatoaga e filifilia. O le mea lea, o le sauniuniga o le togalaau i le tautoulu e tatau ona tuʻuina atu i ai le gaioiga autu.

O le sui e mama. I totonu o sea palapala o le eleele e le faʻafefe. Sierozem poʻo le loam e lelei. Ina ia maua ai le "fulufulu" tatau, e faalua ona eliina - i le tautoulu ma le tautotogo, i ni nai vaiaso ao le i totoina. E tatau ona faaopoopo le oneone i se mea mamafa - e tusa ma le 5 l / m².

O le faʻavaeina o humus e faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu le tamaoaiga o le eleele e manaʻomia mo le melonini

O le isi mea e manaomia e faifaatoaga faifaatoaga ile eleele - mea taumafa. O le mea lea, i le faagasologa o le eli, humus poʻo le palapopo pala (ae le o le povi povi fou) e tatau ona faʻaofiina. O le aʻafiaga mulimuli e iai se aafiaga le lelei i le puipuiga o le aganuu, tofo ma foliga vaaia o le fua. E tasi le mita laina e manaʻomia pe a ma le 10 lita. Afai e ese le paleni-faavae-faavae mai le le mautonu, e faʻapitoa. O le falaoamata o Dolomite, o le apamefu laupapa, po o le moa moa e nutimomoia i se eleʻele eleelea ua faaopoopo i le mea oona. I totonu o meataalo faʻapitoa - peat chip or newd sawdust (sili ona lelei mai laau coniferous).

Falaoamata o Dolomite - o se teʻo faʻaleagaina o le eleele, i lalo o le vailaʻau e aunoa ma aʻafiaga

E faʻaalua ona faʻaaogaina fagotaga. I le taimi o le eliina o le nofoaga na filifilia i le tautoulu - phosphoric (35-45 g / m²) ma le ipu (20-30 g / m²), i le tautotogo - nitrogen (10-15 g / m²).

Faʻatasi ai ma sina meaʻai laitiiti, o le aganuʻu ua tuʻuina i luga, faapea foi ma le vevela tele. Ae o le loloto o le eleele e latalata atu i le 1.5 m o se mafuaaga taua e tatau ona sailia ai se isi vaega mo moega. O mauga mo melons e sili atu nai lo laufanua maulalo. Aganuʻu e le fefe tele i matagi, ae o le susu o le ea ma le susu i le palapala mo se taimi umi e faʻaleagaina ai.

E na o meaʻai e gaosia pe afai e lava le vevela ma le susulu o le la

Mo vaitau taitasi e sosoo ai, o se nofoaga fou e filifilia mo le totoina o melons. E tatau ona tatala, mafanafana e le la. Ia mautinoa ia mafaufau i mea na tupu i le togalaau muamua. O fualaau o le taumalulu, soʻo Legumes, ituaiga uma o kāpeti, aniani, kelisi, fualaʻau lanumeamata e le afaina ai laau totō. Le tamaititi faifaatoaga faifaatoaga e tupu i luga o pulu (masani ma laʻau), kapiti ma Solanaceae (aemaise lava tamato).E mafai ona toe faafoi le aganuu i le togalaau tuai pe a uma le 2-3 tausaga, ma afai ua gasegase laau i soʻo se faʻamaʻi, o le "farantaine" e oʻo atu i le 5 tausaga. Latou te totōina i le mamao e mafai ai mai kukama, zucini, ma isi "aiga" mai le aiga o Pumpkin. E le mafai ona faia se palota e mafai ona faia ma se taunuuga le atoatoa. O le femalagaaʻi o le pest e faʻapea foʻi le ono.

Tomatoes, e pei o isi Solanaceae - tagata e le o manaʻomia mo melons, aganuu e maua i faʻamaʻi tutusa lava

Totoina o fatu o le melo Kolkhoznitsa i le taimi lava lea i le togalaau, e aunoa ma se malutaga - o se metotia i Rusia na o avanoa mo tagata o le Sami Black Sea ma le Caucasus i Matu. I isi tulaga uma lava, o le a faʻapipiʻi moega le ufiufi o mea i luga o le arcs, aveeseina i totonu o le vevela ma toe tapunia le mea totino pe a manaia. 10 ° C mo le melonini a le faifaatoaga ua matua taua tele, o le togavao ua faasolosolo lemu, ma i le Urals ma Siberia e le o se mea masani le vevela i le taumafanafana. E tusa ai ma lea, e tatau i le fai togalaau ona ola pea i luga o le 'upega tafaʻilagi, lea e le o faʻataʻitaʻiina e tagata uma.

O le faʻatulagaga ua fuafuaina mo le lua tausaga o Me poʻo le amataga o Iuni. O loʻo manaʻomia le togafitiga o togafitiga o loʻo i luga. O loʻo faʻatulagaina foi le fuafuaga fautuaina mo le toe faʻaleleia. O fatu i le saunia ma susu susu o loʻo lūlūina i ni fasi vaega, faʻasusu i ni paʻu mūmū po o se humus ua faʻafefiloi ma le efuefu. O le mafiafia o le malu puipuia o le 4-5 cm. Seʻia oʻo ina tupu le fatu o le faifaatoʻaga, o loʻo faʻamauina le moega i lalo o se afifi paʻu paʻu. Ona liua ai lea o se "laufanua", ma toso i luga o le pito i lalo o le mea e ufiufi ai. Seiloga lava ua oʻo atu le fualaau i le tele o laau e talafeagai mo le totoina ile palapala e mafai ona aveeseina mo se aso. A maeʻa le isi 20-25 aso, ua maeʻa ona faʻamaʻapeʻa le falemalama. O lea ituaiga malutaga e aoga foi mo le puipuia o le mea e fai mai le suavai. O le mea lea, oi latou o loʻo i ai se "poto masani" i le tuputupu aʻe o melons, fautuaina e toe faʻafoʻi, i le mataupu pe a timuga ma malulu le taumafanafana.

O mea ufiufi e puipuia ai melons mai le malulu, vevela ma le suavai o le eleele

O le tausiga o laau i totonu o le togalaau e toetoe lava a tutusa i le mea e manaomia ai fatu o faifaatoaga faifaatoaga i le windowsill. Faʻateleina le faʻamalosia o le mea faʻagogo. Mo le taimi muamua, o meaʻai e fafagaina i le sili atu i le 1.5 masina talu ona tupu le fatu. E taua tele le tuʻuina atu o le taimi ma le malosi e puipuia ai osofaʻiga o manu. E mafai ona sili atu le afaina i fualaau laiti nai lo laau matutua.

Pe a totoina fatu o le meloni i totonu o le palapala, e tatau foi ona tausisia le va o manaomia ile va

Fautuaga mo le faʻatupulaia o le meloni Faatoaga faifaatoaga i luga o le eleele avanoa ma le fale koli

O le faifaatoaga faifaatoaga e faatusatusa le lelei ma ona "aiga" ma le itiiti ifo o le agamalu i le tuua, ae le o lona uiga e mafai e se tasi ona faamoemoe e faia se fua lelei e aunoa ma se manatu i le tulaga o le tekinolosi tau faatoaga.

O le a le tele o le taimi e pasia i le va o le faʻasusu e afaina i tausaga o le laau ma le tau. Mo le tasi ma le afa i le lua vaiaso talu ona tuʻuina atu le laʻau i se nofoaga tumau, o le eleele o loʻo tausia i se tulaga faʻafefeteina susu i le taimi atoa, fafagaina le Faʻatoʻaga Faʻatoʻaga i aso 2-3 uma. Ona oʻo lea i le va o le 6-7 aso (i le toesea o le vaʻaia). Ae i le vevela, o le susu i aso uma o le mea e sui ai e ono manaʻomia. 14-16 aso ao lei faia le fualaau aina, o le suavai e tapunia lelei ina ia maua ai e le meloni le sili ona suamalie ma e le mafai ona taʻe.

O le suavaia o le ala sili ona talafeagai e le gata mo le melonini, ae mo ona "aiga" - kukama ma zucini

O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le vai talu ai nei i le faʻataʻitaʻiga o le togalaau e 1.5-2 lita, mo matua melons - 3.5-4 lita. Lelei mo le laau, pe afai o le taualumaga e faia vave i le taeao. O taimi taʻitasi pe a uma, o le eleele e vaʻaia lelei. O le vai e sasaa atu i totonu o togavao i le vavae po o le mama i luga o le pito i lalo o laʻau. O le faʻafefe o le vai e lelei tele mo aganuu, ae o le faʻatulagaina o mea uma e te manaʻomia e le masani ona galue i se tulaga faigofie. Ae o le fufuluina ma le fafagaina mai le suāsusu, e le fautuaina malosi se pulupulu mo se faifaatoaga faʻatasi. Laʻau pa'ū i luga o laʻau ma fugālaʻau e faʻaosofia ai le atinaʻe o le pala, pau fugalaau ma fualaau aina, aemaise pe a faʻaaogaina le vai malulu. Liligiina i lalo o aʻa e le aoga foi - o le sui e vave ona fufulu ese mai ia i latou, o loʻo faʻaalia ma faʻagogo.

Laʻau pa'ū i luga o laʻau, vine, fugalaau ma fualaau aina e mafai ona faʻaosooso ai le atinaʻe o le pala

Mo se atinaʻega tutusa, e masani lava ona manaʻomia e le melonini ni vaega fou o mea taumafa, e fafagaina i le lua vaiaso. Mo le taimi muamua, e faia le faʻataʻitaʻiga pe'ā mavae ni nai vaiaso (poʻo sina mea itiiti) mai le taimi o le totoina o fatu i le eleele. Seia oʻo i fua o fualaau aina, o le aganuu e manaʻomia le gaʻo. O fomaʻi sili ona taatele o loʻo aofia ai lenei macroelement o le carbamide, ammonium sulfate, nitrate ammonium. E aumaia i le foliga vevela, salalau i luga o le moega pe a maeʻa, pe faʻafefe i le vai. O le maualuga o le fualaau oona i le fofo o le a le aoga ai laau; 10-15 g i le 10 lita o le a lava.

Urea, e pei o isi fomaʻi oona, o loʻo faʻaolaina ai melons ina ia faʻamalosia ai le lanu meamata.

E mafai ona e kuka ma fafaga oe lava. O le povi vaovao fou, o le moa, ma le laumei, ma laulaau laʻau o loʻo faʻaaogaina e pei o ni mea laititi. Ua tumu le koneteina pe tusa ma le tolu ma faaopoopo i ai le vai mafanafana. Ona tapuni loa lea o le fagu ma tuu mo le 3-4 aso i le la. O le mea moni ua saunia le faʻalaupapa e mafai ona faʻamasinoina i foliga vaaia o se "manogi" lelei. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu ma faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1:10. O le faʻatupulaia o le paʻu i totonu o le fofo ua faʻaititia e le isi 1.5 taimi.

Nettle infusion - o se fesuiaiga atoatoa o le tino ma atoatoa

O fualaau suamalie e manaʻomia tele le phosphorus ma le pailani. O le fafagaina o meaʻai i lenei vaitau, latou te fesuiaʻi ai le faʻatauina o fugalaau mo fualaau (Omar Omi, Laʻau mama, Master, Bona Forte). O faifaatoaga e le fiafia i vailaʻau e sui ai i latou i fafie. E mafai ona e faʻapipiʻi i le pito i lalo ole puʻu poʻo le saunia o se faʻafefete, liligi le 0.5 lita o meaʻai faʻapitoa ma lita e tolu o vai inu.

Wood ash - o se punavai masani o le potassium ma le maika

Vitio: Melon Care Tips

O le faʻaaogaina mo le Faʻatoʻa Faatoaga Faʻatoʻaina o se faiga faʻatagaina. O le mea na tupu i le au faifaatoaga o loʻo taʻu mai ai na o fugalaau "male" e faia i luga o le ata tele. "Tina", ma, e tusa ai ma lea, o fua e fuaina i luga o le itu. Le faʻaleleia o le laau i le paranesi, tui le meloni i le tulaga o le totoina o fatu. Ae e le aoga le togiina. I se itu talafeagai mo le itu i saute mo aganuu, e mafai ona e tuua 3-4 taʻavale, i Urals, Siberia, isi itulagi e tutusa ma tulaga o le tau - e le silia ma le lua.

"Fugalaau" fugalaau i luga o nila o se melon, o se tulafono, e sili atu ona sili atu, nai lo le "tamaitai", aemaise lava pe a fou fatu

I luga o pitonuʻu malolosi e tuʻuina atu ai e le au faifaatoaga le fualaau e 5-6, i lalo ifo o le eleele - o le maualuga o 2-3 fasi vaega. E tatau ona tufatufa atu pe sili atu foi ma le saʻo. O le va o le vaeluaga i le va o le 30 cm. E latou te taulai atu foi i le mafanafana ma le susulu i le auala. Afai o le tau mo melonini e manino le le talafeagai, o le avega i luga o laau ua faʻaitiitia.

O le tele o fua o totoe i luga o le fasi melon e faalagolago i le tele o mea.

Ona e manaʻomia lea ona faʻatali seʻi oʻo i le fua o fuamoa o ovaries e oʻo atu i le tele o se moa moa. O togi filifilia na sosolo i ni pepa se lima mai fua mulimuli. E le gata i lea, latou te manaʻomia le aveeseina o laasaga uma. I lalo o le fua o fua, latou te tuu ai pepa, tioata, plywood, le lagona o le taualuga e puipuia ai mai le fesootai ma le eleele. O lenei mea e mafai ona amataina ai le atinaʻe o le pala. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o meaola o fugalaau fugalaau e aveesea mai ovaries fua.

E le mafai ona taoto saʻo i luga o le eleele, ma e mafua ai ona tupu le pala

Vitio: Melon Formation

Fuafua pe afai e faigofie le melonini. E amata ona salalau atu se manogi lelei, e maua ai e le pele se paolo masani, e mou atu le lau o le lanumoana, ona mamae ai lea o le aʻa. Afai e te paʻu i se meloni, e lagona se leo lemu. E seleseleina le faifaatoaga i le taeao po o le afiafi, i le tau vevela, faatasi ai ma se vaega o le pononcle 4-5 cm le umi. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona e toso i luga le sasa pe fusi ai.

I soo se tulaga, o le kulimi paʻu o le Kolkhoznitsa ituaiga e le o teuina mo se taimi umi, ae mo fualaau le fua o lenei vaitaimi e umi

O fua e togafitia ma le faʻaeteete. O le pele o le faifaatoaga faifaatoaga e matua leaga lava, ae e oo lava i lona leaga itiiti e mafua ai le pala o melons. O le faagasologa o loʻo faasolosolo vave, i totonu ole 3-4 aso. Teu meaʻai e seleseleina i totonu o le pusaaisa mai apu ma faʻi e gaosia ai le ethylene. E le fautuaina le seleselega. Ua maua e le faifaatoʻaga faʻapitoa le tosina ma le le fiafia.

O le melonini o loʻo i ai le fanua e faʻamaʻaina pe a uma ona vavae ese mai le laau. O lenei mea e mafai ai e oe ona tuʻufaʻatasia le ola ola. O ia fualaau aina e teuina i se mea pogisa ma lelei le ea i le vevela o le 8-10 ° C ma le faʻamamafana 60-65%.

O le tuputupu aʻe o faifaatoaga faʻatasi i totonu o se fale lauʻeleʻele e mafai ai ona e maua se seleselega 2-2.5 vaiaso muamua atu nai lo nofoaga tatala. I le autumn, e tatau ona faʻamamaina le meaʻai i meaʻai ma faʻamaʻiina e ala i le sasaa o le vai tafe poʻo se faʻapipiʻi lanu o le potassium. Ia mautinoa e sasaa se laulau o humus fou ma le mafiafia o le itiiti ifo ma le 15-20 cm. O ipu tioata ma isi mea e faʻamamaina i se vaifofo o le lime paʻu. E oʻo lava mo le faʻapalapalaina, e mafai ona e susunuina i totonu o se tamai fasi vaimoli.

O se eseʻesega tele mai le galueaina i fafo e tatau i le tagata fai togalaau ona ia tausia lelei le palota. I le faia o lenei mea, filifili se fugalaau "alii", tafe ese le petals ma le lima, i se pulumu vaivai po o se cotton pad, faʻafeiloaʻi le pollen i le "fafine" faʻataʻitaʻiga (e mafai ona faigofie ona iloga i le i ai o se ovary fua i lalo).

O le avanoa i totonu o le greenhouse e faʻamapulaʻa, o le mea lea ua tupu fua ai moa i luga o se taʻavale. O lenei mea e mafai ai ona faʻaititia sina vaitaimi i le va o laau (e oo atu i le 70 cm). O taamilosaga o loʻo osofaʻi atu i luga ma nonoa i le uaea faʻalautele i luga ao tafaʻi. O le "tolotolo" le tumau i luga o le lagolago, o pipii i ai, e le mafai e le faifaatoaga faifaatoaga.

O le fale kuka mo le tuputupu aʻe o melons e tatau ona maualuga, a itiiti ifo i le 2 m

A oʻo atu le fua o le ovaries i le tele o le polo mo le tenisi, e tuʻuina i totonu o se upega. O ia, i le isi itu, e pipii atu i se matau e faapipii i le lagolago tutusa. Melons ola i totonu o se fale koli e sili atu ona sili atu ona matagofie nai lo na mea e tupu i luga o le eleele. E foliga tutusa, e masani ona lanu, ma lanu paʻu e aunoa ma le "tubercles".

O paʻu o le faifaatoaga faifaatoaga e matua manifinifi, e mafai ona latou talepeina e le mamafa o le fua

E tatau ona faʻaauau le faʻaauau pea o le fale kuka. Maualuga maualuga ma le ea fou o ni tulaga lelei mo le ola o le tele o faʻamaʻi. Latou te fetaui lelei mo patipgenic fungi.

O le laufanua o le melonini o Central Central. O le mea lea, o le faapalepale i le vevela. Ae afai o le vevela e maualuga atu i luga atu o le 35 ° C, o le faagasologa o le atinaeina o le gaosiga e faifai malie, e "sulu." Ina ia aloese mai lenei mea, i le vevela o le la, o auala i totonu o le fale lauʻeleʻele e faʻaaogaina i le malulu, ma faʻamalama pupuni i le lime faʻamamaina ua faʻamamaina i vai mai totonu.

Vitio: tausiga o moa ua totoina i totonu o se kiona

O se suiga taua o le eseese o le uiga lea e faʻaleagaina e le patipgenic fungi. O le tausiga lelei, o le fua o le seleselega ma se taimi talafeagai i le va o laau totino o se puipuiga lelei, ae o loʻo i ai isi fua faʻatatau. Le sili ona lamatia mo le faifaatoaga faifaatoaga:

  • Powdery Mildew Laʻau ma fuālaau e ufiufi i se fasi manifinifi o le paʻu, faʻamanatu o le falaoamata ua faʻamaligiina. E faasolosolo malie ma velo, suia le lanu i le lanu enaena. O le mea na afaina ua maeʻa ma ua mate.
  • Peronosporosis (moli palapala). I le itu pito i luma o le pepa, o lanu samasama samasama o le foliga le lelei, o le itu sese e fufusi i se faʻaauau faifai pea o le 'apaʻau-paʻu paʻepaʻe. O manu afaina e pala, paʻu, ma oti.
  • Fusarium (aʻa pala). O le pito i lalo o laʻau na faʻamaluluina, ufiufi i le "tagi" lanu enaena. O le manogi manogi o le manogi e sau mai le palapala.
  • Anthracnose. O laulaau e ufiufi i lanu samasama-enaena, i luga o laʻau ma fualaau 'anuʻa laiti' eseʻese o le beige poʻo le lanu piniki. O manu afaina e pala ma oti.

Faʻaaliga ata: faʻamaoniga o faʻamaʻi masani o le melon Faatoaga faifaatoaga

O le puipuia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e sili atu le faigofie nai lo le tauivi i taunuuga leaga mulimuli ane. Mo le puipuia, i le faagasologa o le tatalaina, o le meaʻai i luga o le moega ua faʻafefeteina i le sulfur colloidal, o laau totõ latou te faʻamaʻapeʻaina i laupapa malulu po o fafie fafie. O nisi tioata o le paseka e masani ona faaopoopo i le vai mo le fausiaina o le vai, ma tuuina atu i ai se lanu piniki. O toteto ma galala ua totoina faataamilo i le nofoaga ma i le va o laina. O nei laau totō e maua ai le faʻalavelave, faʻamafunaina fualaau pathogenic.

E aoga le siosiomia o le moega ma le melons i le mea e nofo ai le aniani ma le anika, o se puipuiga lelei lea o faʻamaʻi fatu

E tatau ona asiasia soo fanua, saili mo mea masalosalo. I le amataga o le atinaʻe, o togafitiga faʻavae e lava tele mo togafitiga. O le mea pito sili ona masani ai i latou - o le foam household poʻo le suauu paluga lanumeamata, faʻafefiloi i le vai, suauu paluga poʻo le susu susu, fualaʻau paʻu omea. O le diluted 1:10 kefir poo le uʻu ma le faʻaopoopoga o le iodine (pa'ū i le lita) e talafeagai foi.

Afai e misi le taimi pe leai foi se faʻamoemoega, faʻaaogaina i le "artillery mamafa" - fungicides. O faʻamaʻi e le mafai ona faʻafeiloaʻi paʻu apa. Ae e tatau ona manatuaina e le mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga o laau totogo ma afai e itiiti ifo ma le masina e totoe ae leʻi seleseleina.

O sauniuniga o le natura e mafua mai, e sili ona leaga i le siosiomaga. Ae e iai foʻi le faʻalagolago, faʻamaonia e le tele o augatupulaga o faifaatoaga, Bordeaux vai, copper sulfate. I le avea ai ma tulafono, 3-4 togafitiga ma se vaitaimi o le 4-6 aso e lava. Ae i taimi mulimuli o le atinaʻeina o le maʻi, o le manuia e le o mautinoa. Fusarium e sili ona lamatia i lenei tulaga. O le siva mo se taimi umi e atiina ae faʻapitoa i luga o aʻa, e le faʻaalia i soo se auala i luga o le eletise o le laau.

Bordeaux liquid o se mea e masani ona masani ai le fungicide, lea e faigofie ona sauniuni na o oe

O faʻataʻitaʻiga faʻamaonia mea e le mafai ona toe faʻaolaina e le tatau ona faʻafefe. O se faʻapogai lea o le faʻamaʻi. O le mea lea, e vave ona aveeseina mai le togalaau ma susunuina. O le meaʻai i lenei nofoaga e faʻamaʻaina i le sasaina i se vaipanoa lapisi o le paluga o le potassium poʻo le 5% suauu sulfate.

Melons i Siberia

O le tuputupu aʻe o le melo Kolkhoznitsa i Siberia e matua moni lava, e oʻo lava i le avanoa tatala. O le vailaʻau e fetaui ma lenei mea ona o lona malulu ma le vaitau tuputupu aʻe.

O se filifiliga lelei mo lenei itulagi o le mea e taʻua o le mafana mafanafana. O le eleele palapala o le 10-12 cm le mafiafia e ave i se nofoaga ua filifilia ma se vaega o le manua o le povi e 4-5 cm le mafiafia ua faataatia i le pito i lalo. O lea, o le lua e maua ai ua ufitia i laulaau, laʻau, tamai laau, sawdust, ma isi otaota. Mai i luga, ua faʻamaligi uma i se vaifofo o le suauu (20-25 g mo le 10 l) ma o se palapala o eleele lafulemu 20-25 cm le mafiafia e sasaa.

E sili atu le mafanafana o le mafanafana o le moe nai lo le mea masani i le tautotogo

O fulufulu fulufulu i Siberia e le masani ai e le gata i le tautotogo ae faapena foi i le taumafanafana. Afai e faamoemoeina se manava malosi, o le a puipuia ia laau toto mai taunuuga le lelei, faia ni afi i totonu o le nofoaga o le moega. O le isi auala o le felafoaʻi o melons ma Epin ua faʻafefe i le vai malulu (5 L ampoule). O le aafiaga o lenei togafitiga e 7-8 aso.

O togafitiga o le Epin e fesoasoani e puipuia ai aʻu mai le maualalo o le vevela

Vitio: o le totoina o vine i Siberia

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O le faifaatoaga faifaatoaga o le vaeluagalemu o le vaitau, ua tusia "77-110 aso," malamalama pe faapefea ona e manao. Atonu o le a tupu mai i le eria a Moscow, pe atonu foi. I le taimi muamua, e masani lava ona ou totoina ni fatu laau mai Turkmen melons na totoe ina ua uma le melonini. Sa ou totoina i totonu o le fale kiona, ma, i loʻu teʻi tele, na latou tuputupu ae e pei o se polo, o nisi sa suamalie, ae leai.

Totogi

//www.forumhouse.ru/threads/13024/

I le tausaga na teʻa nei, na totoina ai e se faifaatoaga toʻatasi le tuiloloa i lana lava fuafuaga - o le togalaau e sili ona matagofie, pei lava mai le itu i saute. Ae, afai e te manatua, o le taumafanafana na teʻa vevela tele. Ma i lenei tausaga e i ai foi se fualaau aina, ae o melo e matua laitiiti lava, ma latou te lei matua. Na ou manatu o le a latou selesele i le tautoulu, ae o tumutumu uma oi latou uma ua mamae.

Fomaʻi

//indasad.ru/forum/62-ogorod/6437-dynya-kolkhoznitsa-raz-na-raz-ne-prikhoditsya

Melon Kolkhoznitsa sa faatasi ma au. O ia o le mea sili ona matagofie i mea uma. Ae o le tasi mea e itiiti - mai le tasi laau e na o le 1-2 fua, aua o se mea ese!

Charlie 83

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=1231&start=30

O le faʻatoʻaga o meaʻai e tasi o loʻo galulue faʻatasi ma faifaatoaga tatou te faʻatinoina. E i ai mina i tausaga taʻitasi, ae e tele ina latou tofo e pei o se kukama ...

Milla

//dv0r.ru/forum/index.php?topic=15086.0

Na tausia e loʻu tina le tolu iva o le Kolkhoznitsa cultivar i totonu o se fale koli i le tausaga ua tuanaʻi. Melons e laʻititi laitiiti nai lo le teuina o mea, e sili ona manogi, e matua, ae e le sili ona suamalie. E moni, na totoina i latou i le pito mamao o le fale koli, atonu e le lava le malamalama. O le tausaga lenei o le a tatou tuʻuina i totonu o le nofoaga sili ona malamalama.

Blondilla

//forum.na-svyazi.ru/?showtopic=1486397

Mo le lua tausaga sa ou totoina ai ni vai (Spark, Chill, Rakhat Lukum, Sugar Baby) ma melons (Collective Farm Girl, Golden). E masani lava, e ala i fualaau toto, na ou totoina mea uma i le avanoa tatala i le afa lona lua o Me. Ua amata ona latou vevela i le ogatotonu o Aukuso. Melons e le tele, ae sili ona manogi ma suamalie.

Turkish turk

//forum.na-svyazi.ru/?showtopic=1486397

Ou te nofo i totonu o se fale tumaoti, ei ai la matou togalaau tetele ma o lea matou te taumafai e toto mea uma. E aofia ai le meloni. Ou te fiafia tele i melons. Sa ou totoina le ituaiga o faifaatoʻaga eseese mo le 4 tausaga, ou te fiafia i ai, e lei uma lava le fualaau aina. Melon Kolkhoznitsa o le ituaiga sili ona lauiloa, o le eseesega o le vaeluagalemu o le vaitau ma lautele. O fua e puipuia lelei, ma e le faʻaitiitia foi i taimi o felauaiga. Ou te faia siamu ma momi mai le fualaau aina suamalie, faasao i totonu o fagu, ona ou maua ai lea o se mea manaia i le taumalulu. Tatala le fagu ma faʻafefe. O le laau lava ia i se mea vevela manifinifi, ua lautele lona lautele. O fua e tupu fua, samasama-lanu moli i lanu, lamolemole i le paʻi. Pe a oti le fua, matou te vaaia se paʻu paʻepaʻe, e tofo i le manaia ma le suamalie. Ma le pefea ona manaia ... E le mafai ona ou taʻuina atu ia te oe le manogi o se meloneta. Fualaau suamalie lelei! A maeʻa le germination, e tatau ona faʻatali pe a ma le 80-90 aso ma o le a fua mai fua. Matou te aoina ma loʻu toʻalua i le 5 kilokalama mai le tasi laau. Lelei le seleselega mo le aiga atoa, ma tapuni i vavae mo laʻau suamalie mo le taumalulu. O nisi taimi tatou te faʻatau atu ai ma faʻafeiloaʻi masani ma uo!

Darinkaa

//otzovik.com/review_925028.html

E tele ituaiga o melonini, e le mafai ona e lisi uma na mea, ae mo le tele, le tele o tausaga, o le Collective Farm Girl sa sili ona ou fiafia i ai! E maeu loʻu alofa ia te ia! Mo le vevela, mo le tofo, mo le suamalie ma le agavaivai, ma e tusa lava pe laʻitiiti laʻitiiti !!! E foliga mai ia te aʻu e matua faigofie lava ona 'ai i le taimi, ma e le taoto i totonu o le pusaaisa ua e tipi ma matagi !!! Ma afai e le lava se tasi, ona mafai ai lea ona e 'aina faʻalua pe tolu i le taimi e tasi! E alofa laʻu tama i lenei melonini. Na ia togafiti le toʻa i le toʻafilemu, ae alofa ia te ia lelei !!!

Pinki

//irecommend.ru/content/moya-samaya-lyubimaya-dynka

O le taimi lava na ia moemiti ai i le faʻatupulaia o ana meaʻai i le togalaau. Ou te nofo i le itu i matu o sisifo. Mo lo tatou itu i mātū, o le melonisi ituaiga ua maeʻa ai Kolkhoznitsa. Sa ou taumafai e tuputupu ae i ni nai taimi. Sa ola Melons, ae le tele tele. E tatau ona tatou tuputupu ae i laau. O le isi lea o le ulu tiga. A maeʻa le faʻavasegaga, latou te maua aʻa mo se taimi uumi, atonu e fai mai se isi, e oʻo lava i le tiga. E tatau ona latou vaevaeina se nofoaga i totonu o le kiona i totonu o tamato poʻo kukama. O lenei mea o se vailaʻau faʻasaina. Ae, e pei ona ou malamalama i le tausaga talu ai, e manaʻomia le faʻamalo atoa o le ata i le taimi mafanafana o le aso. O le mea na tupu, matou te faʻapalaina ni nai fatu o le meloni i totonu o se togalaau vao. O lea la, ao mafanafana, na latou maua o latou aiga i totonu o le kiona i le atinaʻe. Peitai, ina ua oo mai aso malulu, na latou le toe ola. Ma na ou matauina foi o nei fatu na paʻu'ū na tupu aʻe ma sili atu ona maloloina nai lo fatu na tutupu i le fale. O le mea e malie ai, o meaʻai, e pei o tamato, e mafai ona selesele i le fale. I se tasi o pau, matou te aveina se moli lanumeamata lanumeamata i le fale, mo le malie. Mai le lanumeamata, na liu samasama. E ui na matou 'aina uma a matou tagata matutua, ae matou te leʻi matauina le tele o le le fiafia. Ae, masalo ona o le leai o se la.

Lezera

//otzovik.com/review_420994.html

O le tuputupu aʻe o melons i le togalaau o se mea faigata. Ae o loʻo i ai ituaiga eseese e le talafeagai mo le au fai togalaau, e fai ma faʻataʻitaʻiga, le Collective Farm Girl, o loʻo i ai le tele o mea e le mafai ona faʻafitia, faafetai lea na ia tetee atu ai i le tauvaga faifaipea mai le toe gaosia o oloa mo le silia ma le 70 tausaga. O le tausiga o togalaau e le faigata tele, e ui lava, e moni, e tatau ona e faamasani ma oe i faʻaaliga o tekinolosi tau faʻanatinisi muamua. Mo taumafaiga na faʻaaluina, o le faifaatoaga faʻapitoa e faʻafetai i le faifaatoaga ma se seleselega o fua lelei.