Laʻau

Ponafana - o se tagata fiafia i vai

O Archerleaf o se mea masani mai le aiga Chastuhovye. E mafai foi ona maua le laau i lalo o le igoa "sagittaria" poo le "bog". E nofo i tafatafa o vai fou, vaitafe, tafia po o tuusao i totonu. O le aū lapoʻa ua salalau i le vasa o le vateatea o le lalolagi atoa. E faʻaogaina mo vaomatua poʻo le teuteuina o vai mamanu. O nisi aquarists na fatuina ni tuufaatasiga atoatoa mai sagittaria. I nisi foi atunuu, o le aganuu e faʻaaogaina e fai ma meaai. Mo le mauaina o se pale matagofie ma fugalaau fugalaau, e tatau ona e mulimuli i nisi tulafono o tausiga. Ona toto ai lea o le laau matagofie i le vaituloto mo se taimi umi.

Faamatalaga o le Botanical

Archerleaf (sagittaria) o se laau faʻasaina vao. O lona aʻa o loʻo faʻatusalia mai i faiga faʻataʻitaʻi e pei ona fai i luga o le faʻataʻitaʻiga lea o loʻo i ai ni fatu lapotopoto. O le Rhizome e latalata i le fogaeleele. Mo le atinaʻe masani, o le aʻa e tatau ona faʻafefiloi i le vai. O le vaega eleele e mafai ona i ai i totonu o le vai ma lona luga. O se fasi mea vevela e aofia ai se mea lapoʻa e tumu i faʻaleleia o le ea. O lona umi e mafai mai le 20 cm i le 1.1 m.

O lau o le tasi laau e ono fesuisuiai foliga e fuafua i le nofoaga masani. O laʻau vai e fai ma sui o laupepa laititi ma lau uumi. E mafai ona tupu le 120 cm le umi. O lau o le lau o loʻo i ai le umi o le ogaumu, ma o se laulaʻau lauulu i le foliga o se ulu mata tolu tafatafa o loʻo i luga o le fogaeleele. O le umi o sea laupepa e 25-30 cm. O vela vevela e manino lava ona iloa i luga, lea e faʻalautele mai le ogatotonu i tafatafa o le tafatolu.

I le ogatotonu o Iuni, e maua mai i luga o le aū le laʻititi laʻititi racemose, lea e tumau pea seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. O faʻapipiʻi o loʻo i totonu o loʻo faʻatulagaina i whorls. I le pito i luga e fugalaau fugalaau, ma i le pito i lalo o fugalaau pistil. O le siakiina o loʻo i ai se mea faʻafefe, o le mea faʻapitoa ma le tolu fulafula papaʻe. O le umi o le fugalaau e mafai ona 1.2-2 cm. E maua ituaiga vao Terry.







A maeʻa le faʻavasegaina e iniseti, o fua o loʻo nonoa - o loʻo faʻataʻapeʻapeʻa ma le tele o fatu papa. O fatu e faigofie ona vavaeese mai le fua o fua ma le saʻo ma o le tafe e tafe atu ai i ni mamao mamao.

Ituaiga o le ulu

O le ituaiga o le uʻamea e tusa ma le 40 ituaiga ma ituaiga o mea teuteu.

Arrowsman masani. O le laau o loʻo i ai se lanu moli lanu meamata, lea e aofia ai filamentary i lalo o le vai ma tafe ai laulaau. Laʻau lanu o loʻo i luga o mea eleelea, faʻasaina petioles. O le tele o le laulau laʻau e 7-16 cm. Fale i Iulai faʻatasi ai ma fugalaau paʻepaʻe faigofie e faʻaputu i le racemose inflorescences.

Arrowsman masani

Sagittaria dwarf. O se laau toto e oʻo i le 10 cm le maualuga e faia ai se ie puipui o lanu lauusiusi lanu meamata. O ituaiga meaola e masani ona faʻaaogaina e teuteuina ai meaʻai.

Sagittaria dwarf

Foafoaga e pei o foliga o foliga. O le ituaiga e lauitiiti lau laʻau 7-20 cm le umi. Ua faʻaleleia mo fanua ma togavao lalo. O lapisi laulamu e aofia ai lanumeamata lanumeamata poʻo lanumeamata-lanu enaena. E le lelei ma faʻafefe teuteu lelei.

E pei o le aufana

Arrowsman folau. E mafai ona e faʻafeiloaʻi lenei laau i vai papaʻu ma luga ole auvai. O lona umi laʻau na faʻasaʻoina lau laʻau moa i lona umi atoa. I le pito i lalo o se rosette o laʻau.

Arrowsman folau

Toe gaosia ma totoina

Faʻafouina o le sagittaria e gaosia e fatu ma fualaau vegetative. Talu ai o le aū o le aū e faigofie ona faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le ie puipui ma le gaioiga, e leai se manaʻoga e auai i le luluina o fatu. I le faaiuga o le tautotogo po o le tautotogo, e vavae ese ai se vaega o pupu mai le puipui puipui, faatasi ai ma le palapala, ma totoina ma le totoa i se nofoaga fou. O fuālaʻau e fai i pito o taameni ia Novema. O se tagata matua e ola e oʻo i le 15 fatu i le vaitau. E mafai ona vavaeese ma totoina i le susu.

Ua totoina fao i totonu o le eleele lafulemu, siliva ma le susu. E faigofie le faʻaaogaina o le oneone sili ona lelei ma se vaega e oʻo atu i le 3 cm i le pito i lalo o le pusa tioata. E taua le tuʻuina o le ua i luga. O le laau e mafai ona iai e le gata i le koluma vai, ae o loʻo i luga o le eleele. O eleele i vai eleʻele e faatagaina i le loloto o le 10-30 cm. Ioe, e mafai ona atiaʻe le aū fana i le loloto o le 5 m, ae o le a le fua mai ai fugalaau ma laʻau.

Tausiga Tausi

Archerleaf o se fale e matua le faʻaleagaina lea e faigofie ona faʻafetaui i tulaga ola. Mo se atinaʻe sili atu, e tatau ona ia filifilia se nofoaga ma le malamalama. Faʻamaonia le susulu o le la mo sina taimi puupuu. I le malulu atoa, o le lanu o le lauusiusi o le a le matua tumu. O le taimi aupito sili ona lelei o aso o le ao e 10-12 itula.

A o ola aʻe vai mamanu, e taua le mataituina o le manino o le vai. O le tele o suspensions vave vave ona faʻaleleia ma faia se ata i luga o laulaau. O lenei mea e faalavelave i faiga masani ma faʻalavelaveina le tuputupu ae o mea totino. E tatau ona faʻaaoga pea le vai vai, ma tasi i le vaiaso e suitulaga i le kuata o le vai.

O le maualuga o le vevela o le ea ma le vai e + 18 ... + 25 ° C. Susū i luga + 10 ... + 14 ° C ua faatagaina. I le siosiomaga masani, o le ufanafana e masani ona sulu i totonu o le vai. E tusa lava pe leai se suavai, e tumau pea le toto ma le totogo fou.

O totogo e ola i luga o le eleele e tatau ona fafaga soo ma tele. E le tatau ona faʻamago atoa le lalolagi. E fautuaina le faʻaaogaina o ipu e aunoa ma ni alavai, lea, e faaopoopo i le eleele, o le a faatumulia i le suavai i le vai. I le vaitau o le toe gaosia ma le fugalaau, e aoga tele le faia o le faʻaofuofu o le mineral i se vaega o le 1.5-2 g mo 100 lita uma o le vai.

Faaaogaina o laau

O le a faʻauʻuina lelei e le tagata faʻamaʻapeʻa le sone o le gataifale o soʻo se vaʻa poo se pusa tioata. O le taimi lava lea e fetaui ma le natura masani ma uiga masani o le mamanu o le laufanua. Faʻasaga i tua o laʻau lauolaola, soʻo se isi lava laau e foliga tutusa lelei. O le pitonuʻu ma le uʻamea e saogalemu atoatoa, aua e le o le faʻamalosi.

O fuālaʻau e mauʻoa i le suka ma isi elemene aoga e faʻaaoga i le kuka. O loʻo aofia ai tannins, vitamini, meaola faʻasaina, faʻasalaga, minerale, flavonoids. E sili atu lo latou soifua maloloina nai lo pateta masani. O le fua o le oloa e matua vevela lava, ae a maeʻa le vevela o togafitiga e alu ese le ita. Mai Saina i Falani, e faʻaaogaina ai tubers e fai ai itu o ipu ma autu autu. E faʻapipiʻi meaʻai mamago ma nutimomoia i le tao.

I totonu o tagata faʻapitoa, faʻaaogaina lau o le ulu. E faʻaaogaina fafo i foliga fou pe i foliga o teuteuga. O nei vailaau e togafitia ai le fungal ma le paʻu o le paʻu o le paʻu, taofi le tafe ma faʻavave le faʻamalolo manuʻa.