Apple laau

Apple "Malinovka": uiga, togavao agrotechnology

I aso nei, e mafai e le maketi ona maua se tele o ituaiga eseese o apu, e tofu lava ma ona lava uiga e le gata i le galueaiina, ae faapena foi i le tofo o le fua. Mafaufau pe o le a le apu "Robin", ma po oa foliga o loo i ai.

Tofiga

Apple "Robin" (isi igoa - "Suislep") maua e ala i le sopoia o ituaiga e lua: apple "Nedzvetsky" ma "Siberia". Ae ui i lea, o le tele lava o tusitusiga e mafai e se tasi ona maua se faasinomaga i le "filifiliga a le atunuu", o lona uiga o isi ituaiga na mafai ona auai i le palota masani. "Malinovka" o se ituaiga taumafanafana o le Baltic.

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

E pei foi o isi ituaiga, "Robin" ei ai ni eseesega mai isi ituaiga, lea e mafai ai ona faailoaina e oo lava i tagata e fiafia i ai.

Aoao atili e uiga i ituaiga eseese o apu: "Candy", "Semerenko", "Orlik", "Spartan", "Bogatyr", "Currency", "Lobo", "Mantet", "Northern Synaph", "Red Chief" and " Lunodort. "

Wood

O le apu o Malinovka o uiga nei:

  • maualuga le maualuga (e oo i le 5 m) ma se pale i foliga o se polo po o se pyramid. I le lautele, e mafai ona ausia le 3.5 mita;
  • o lala e mafiafia, pouliuli i le lanu ma se mumu mumu, e siʻitia i luga, ma le tele o laʻau;
  • le lelei o le taumalulu e lelei, e afaina tele i le paʻu;
  • afai o le solo, o fua e foliga mai mo le 4 tausaga, i le malosi - fualaau aina e amata i le 7 tausaga;
  • laʻau e foliga mai e foliga mai, e lanu meamata, lanu laʻitiiti.
E te iloa? Na maua muamua le laau i le afa lona lua o le 18 senituri i le teritori o Estonia i aso nei. O tusitusiga tusitusi na maua i le 1845, na avea ai le French pomolog.

Fua

O fua na amata mai i le amataga o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu ma ua faʻaalia e:

  • tele le lapopoa, mamafa e oo atu i le 150 g;
  • foliga faʻapotopoto, laʻititi faʻalelei, faʻatasi ai ma sina mea itiiti i le pito i lalo;
  • lanu eseese mai le lanu lanumeamata i le samasama-lanu meamata, i luga o le la lanu lanu piniki ma mumu mumu;
  • o le paʻu o le fua o se mea manifinifi ma se ufiufi vevela;
  • o le aano e paʻu, paʻepaʻe, ei ai ni lanu piniki. E suamalie le apu ma suamalie;
  • tamai fatu, lanu enaena, o loo i totonu o potu e tatala ai fatu;
  • 'aua le faʻamalosi i le taimi e tasi, e faigofie ona paʻu.
Filifili sili ona lelei mo le apu "Robin": "Pear" ma le "Papirovka".

Auala e filifili ai pe a faʻatau

Talu ai o se fatuga filifilia lelei o se tautoga o se laau lelei ma se seleselega lelei i le lumanai, e tatau ona amanaia pe a filifilia:

  • e le tatau ona i ai ni laulaau i luga o le mea e totō ai, pe afai oi ai, eli vave le laau, seia maeʻa le tafe;
  • o le umi o le siaki toto faataitai e le sili atu i le 1.25 mita. Afai e laʻititi, o lona uiga na eliina le laau i fafo atu o le taimi, ma le umi umi, o le fatuga atonu e le ola;
  • aʻa e tatau ona susu, paʻu e aunoa ma le faaleagaina, malamalama lanu enaena.

E taua! I le taimi o le fefaʻatauaiga o le faʻatauina o laau, e tatau ona afifiina le aʻa i se mea susū ma tuu i totonu o se pusa paʻu ina ia le malogo aʻa.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

E faʻamautinoa e le au faʻatoʻaina le ola lelei o le apu i eleele mama, lea e faigofie ona pasia le vai ma le ea.

O le nofoaga sili mo le totoina ma le faʻaleleia atili o ituaiga o fualaau 'aina "Robin" o:

  • pitonuu ma le tele o le susulu o le la, faatasi ai ma eleele lafulemu lelei;
  • nofoaga i luga o le eleele ina ia aloese mai le vai, lea e afaina ai le laau. Ma i totonu foi o le eleele maualalo e malulu ai le ea, lea e afaina ai le fugalaau ma le fua, aua e nofo i luga o se laau. Ia, afai e sasaina le nofoaga, ona pasi lea o le ea malulu i le pito i lalo, e aunoa ma le paʻi i laau;
  • eleele mamao ese mai le pa poʻo isi faʻalavelave lea o le a faʻalavelaveina ai le tafia o le ea.

Galuega sauniuni

A o leʻi totoina se apu, e taua le faia o se galuega e fesoasoani e vave faʻamaeʻa ai le faʻatoaga, ma o le mea e sili ona taua, ia saunia le eleele mo se maeʻa lelei o le aʻafia o le laau. Ole galuega sauniuni e aofia ai vaega nei:

  • 30 aso ao lei totoina, latou te saunia se lua mo se laau. Tele: loloto e oʻo i le 0.8 mita ma le lautele e tusa ma le 1 m;
  • i le ogatotonu, o se laau ua uma ona susunuina o loo lafoina i totonu, lea e sili atu nai lo le sili atu i le 60 cm;
  • faʻasusu le palapala ma se mea e aofia ai humus, rotted mullein ma mea faʻalapotopotoga. E tatau ona ia faatumuina le lua.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

E sili ona lelei le totōina ile amataga o le vevela, pe a maeʻa le mafanafana o le eleele, ae le o se mea mama. O le faʻavaeina o loʻo aofia ai mea nei:

  1. Mai le lua na eliina, latou te ave le faapalaga, o loʻo i ai se faaputuga i le ogatotonu. E taua le faʻamautinoa pe a uma ona totō aʻa o le laau, e toeitiiti 10 cm le umi mai le fogaeleele;
  2. A maeʻa ona maua le loloto o le manaʻoga, ona tuu lea o le fatu i le ogatotonu o le komi ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete aʻa ina ia latou taoto i luga;
  3. O lenei e mafai ona e faʻatumu le eleele, lea na aveesea muamua mai le pu. E taʻoto uma laulau ma ia mautinoa o loʻo faaputuputu se faaputuga i tafatafa o le laau;
  4. a maeʻa uma aʻa, e manaʻomia le faʻamalosi. E taua tele le vaega autu o le vai i luga o le pito o le lua, ma e le latalata i le fatu;
  5. pe a toetoe lava a gaogao le vai, o le lua ma le fatu e tumu i le eleele;
  6. pe a uma ona tutusa le maualuga i le mamao o le 30 cm, ona eliina lea o se alavai, lea o le a avea ma mea e faalavelave ai le tafe vai i le taimi o le timu;
  7. i le faaiuga, o le laau ua nonoa i se lagolago ma o le isi 20 lita o le vai ua sasaaina i totonu o le alavai.
Pe a totoina ni laau, o le mamao i le va oi latou e tatau ona itiiti ifo ma le 4 m.

E taua! O le laau, lea o le a avea o se lagolago mo le tuputupu aʻe lemu o le laau, e tatau ona i ai i le pito i matu o le laau.

Vaʻaia togafitiga taimi

Ina ia maua se seleselega lelei o apu, e tatau ona aofia ai i le vaitau:

  • tausiga ile eleele;
  • fafagaina taimi;
  • galuega puipuia;
  • teuteuina ma le taumalulu.

Faʻaleleia eleele

O le faʻafeinuina o togafitiga e manaʻomia se faʻapitoa faapitoa, talu ai o le maualuga o le fuaina o se laau e mafai ona ausia pe afai e saʻo ona faia. Le filifiliga aupito sili - fafaga i le aʻa. I aso vevela, e tatau ona faʻateleina le faasusu. A maeʻa le faʻatinoga o lenei faiga, e taua le aua neʻi galo le vaʻaia o le eleele ina ia mautinoa le ea i aʻa. Mo le faʻaitiitia o le faʻaleleia o le susu e fautuaina e faia le mulching, e talafeagai mo soʻo se mea e maua ai mea faʻapitoa poʻo mea faʻalaʻau. Ua faataatia i se tamai laulau i luga o le fogaeleele.

Laʻei pito sili

I tausaga muamua o le olaga, o le faʻamafanafanaina e faia i le tele o taimi i le gasologa o le tausaga. I lalo o le aʻa ona fai lea o se faʻafefiloi o vailaʻau oona ma mineral. O le tele o taimi, o le fafagaina o loʻo faʻatino i le taimi o loʻo mulimuli mai:

  • o le taimi muamua lea latou te faʻapalapalaina ai le eleele i le faaiuga o Aperila, faʻataʻapeʻape solo i se laau 0.5 kilokalama o Urea po o nisi pakete o manu masani;
  • o le isi taimi e fafaga i le tulaga o le faia o lanu. E faʻaaogaina faʻamaʻi suavai, lea e aofia ai le potassium sulfate, uria ma superphosphate;
  • i le taimi o le liligiina o le fualaau aina ua faʻamaʻaina i se vaifofo o le nitrophoska ma le faʻaopoopoga o le sodium humate;
  • o le fafaga mulimuli na faia i le maeʻa o le seleselega. E faia lenei mea i le fesoasoani o le potassium sulfate ma le superphosphate, lea e faʻafefeteina i le vai ma faʻafeinu ai ma le mea e tupu ai le eleele.
A maeʻa ona taʻi 3 tausaga, fafaga faʻatasi i le tausaga.

Togafitiga puipui

Mo le mauaina o se maualuga o le seleselega, e tatau ona faia se galuega puipuia mai meaola faalafua ma faamaʻi eseese i le gasologa o le vaitau. O laau o le Apple ma le filogides e felafolafoaʻiina i luga o se laau e leai se laʻau ma se piniki piniki, ma ao lei amataina le taumalulu, ua mama le ogalaau ma ua valiina manua i le uʻamea mumu uʻamea.

E te iloa? O le upu "apu" e tuai lava ma e le mafai ai ona faamautuina le sao o lona amataga. Ua lauiloa i aso anamua, o fua uma o laau lapotopoto e taua o apu.

Teuteu

Aveese le tele poʻo lala ua momotu i le amataga o le tautotogo. Faʻailoa e pei o se manoa uʻamea poʻo isi meafaigaluega faapitoa e maua. I le tasi tausaga talu ona totoina, aʻo le i amataina le sua, e seleseleina lala e puipui ai le pale mai le saʻo saʻo. I le averesi, ua faia i luga o le 6 tausaga. E talitonu tagata popoto o le teuteu muamua, o le tele o le taimi o le a toe faʻafoʻi ai e le laau ma toe faʻatumu ia malosiaga mo le fuaina mulimuli ane.

Aoao pe faapefea ona lelei le totoina o aʻau i le tautoulu ma le tautotogo.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

Fruiting next year e faalagolago tonu i le lelei o le laau i le tau malulu. E mafai ona e ufiufi le ogalaau e faʻaaoga ai taga tuai pe faʻamafa. I le taimi lava e paʻu ai le kiona, e tatau ona e faʻaaogaina e faia ai se kiona i le pito i lalo o le ogalaau. I aso nei, e puipuia ai i latou lava mai i meaola, faia galuega nei:

  • fufulu ese le ogalaau mai aʻa i lala skeletal, faʻaaoga vali paʻu mo le togalaau;
  • faataapeapeina le mea oona i tafatafa o galu o manu i le eria;
  • tuu mea faitino i luga o laau e fatu ai pisa;
  • teuina le pito i lalo o le ogalaau ma se ata tifaga.

O le iloaina o le faʻamatalaga o le ituaiga o apple "Robin", faʻapea ai ma uiga o le totoina ma le totoina, e le tatau ona e iai ni faafitauli i tagata fou o lau togalaau.