Faatoaga faatoaga

Faʻailoa le cross ROSS-308

E i ai ituaiga o moa e masani ona faʻaalia i le saoasaoa o le tuputupu ae ma e sili ona fetaui lelei mo le gaosiga o pisinisi. O se tasi o nei ituaiga pepe o le ROSS-308. O lona aoga sili lava o le mafai ona fausiaina, e le gata i faatoaga moa, ae faʻapea foʻi i tulaga o se aiga taʻitasi. E matua aoga lava ma le tausiga lelei ma le tausiga.

Tofiga

E uiga i le auala e aumai ai se moa o le moa i le lalolagi atoa, lea o le a maua ai le maualuga o le tino ma eseese le saoasaoa o le tuputupu aʻe, na toe mafaufau tagata saienitisi i tua i le XIX senituri. O le taimi lena, o le galuega a tagata faʻatoʻaga Amerika o le uluai moa lapisi i le lalolagi.

Saienitisi a Peretania, ma ave nei paionia o le fale gaosi oloa e fai ma faataitaiga, auai i le suesuega ma suʻesuʻega o le fuainumera o le ituaiga fou, ona lelei ma mea le lelei.

O le mea lea, i le seneturi lona lua, na tulaʻi mai se ituaiga fou, e oʻo mai lava i lenei aso e leiloa lona lauiloa - ROSS-308. O le faʻaaogaina o le kulupu, o lona uiga, o le gafatia atoatoa o le faʻamoemoe lea e faʻalautele le vaega o manu ma i le maualuga o le tuputupu ae.

O le fafie o lenei ituaiga ua tufatufaina e Aviagen, lea e iai aia uma i moa ma fuamoa e vele. E tufatufaina a latou oloa i le silia ma le 100 atunuu i le salafa o le lalolagi.

O fafo

O le tino o se fafie e malosi, ma lautele, e peiseai o le pusa o luma, e pei o se oval. Tino lelei ua lelei ona atiaʻe ma ua i ai le musika manaia. O laumei e samasama, lautele lautele. O le pito i tua e sosolo, lapotopoto.

Siaki i mea aupito sili ona lelei o tagata fafie, aoao pe faapefea ona tausia lelei ma fafaga fafie, pe faapefea ona totoina le laau toto ROSS-708 ma le Hubbard broiler (Isa F-15).

O le ituaiga e eseese i se lanu paʻepaʻe sinasina e aunoa ma ni nai faʻaletonu. Afai oi ai i latou, e teena le tagata ona o le le ausia o tulaga faatonuina o le ituaiga. O le paʻu o le manulele e manifinifi, faigofie tele, lea e tosina faapitoa ai tagata faatau.

I luga o le aotelega o le ulu ua tuu ai se ulu laʻitiiti ma se selu, e tutusa ma laulaau. O le selu ma le tautaliga o loʻo i ai se lanu moana mumu tele. E ui lava i le mea moni e faʻapea o tuaa o tagata faʻatafunaina o ituaiga taua ia o moa, i le faagasologa o filifiliga filifilia na mafai ai ona latou faʻaumatia atoa le osofaʻiga. Naʻo le otootoga masani o le tino e foliga tutusa ma aʻa, ae o le natura o manufelelei e filemu. E oo lava i manu laiti e le eseese i latou uiga masani ma nonofo filemu ma o latou uso a tagata, ma o latou tuaoi i le lafumanu.

E taua le matauina o le maualuga le fetuunaiga o moa o lenei ituaiga i soo se tuutuuga o le taofiga, lea e mafai ai ona latou ola e tusa lava pe i ai i totonu o potu. Ae ui i lea, o tagata atamamai e iai se uiga le lelei i lenei auala, ona o le maualalo o le manu e afaina ai le lelei o aano o manu.

E te iloa? E le mafai ona faia se moa e tuʻu ai se fuamoa i le pogisa, e tusa lava pe oʻo mai le taimi. Ina ia faamaeaina lenei faagasologa, e manaomia e le manulele le malamalama (natura pe leai).

Gaioiga

Maualuga maualuga o tupe mama - o se uiga iloga o le ituaiga ROSS-308. Faatasi ai ma le faʻatulagaina tatau, e mafai ona faʻaleleia le taʻiina i le tausaga atoa e oʻo lava i le fale, ma tuʻuina atu atoatoa le aiga i aano o manu ma faʻatau atu tupe faasili.

Muamua ma le tofo o aano

E leai ni eseesega o moa pepe fou mai isi ituaiga. Latou te fananau mai e na o le 45 kalama, e ufiufi paʻepaʻe paʻepaʻe, ae pe a maeʻa le masina latou te mauaina ni fugafulu atoa. O fua faʻatupulaia o moa e ofoofogia - latou te mauaina 55-60 g.

I le 30 o ona tausaga, o le moa e 1.5 kilokalama ma ua mafai ona fasia. O le maualuga o le matua o le broiler e 2.5 masina (mamafa e mafai ona oʻo i le 5 kilokalama). O le tausiga atili o moa e le fautuaina mai le itu tau tamaoaiga. O se tino oti e talafeagai mo le taumafaina e tusa ma le 75% o le aofaiga atoa. I lenei tulaga, o le susu o le vaega autu o aano o manu ma e 20-23%. Thigh - 12-13%, shin - e tusa ma le 10%.

Gaosiga o fua

Talu ai o le ituaiga ROSS-308 na muai fuafuaina e pei o se aano o manu, e leai se tasi e faamoemoeina le gaosiga maualuga o fuamoa mai ai. Ae, e pei ona faʻaalia, ua le aoga. Faʻatasi ma le tausiga lelei ma se paleni paleni taumafa, o laʻau e mafai ona fua mai ai le tele o fuamoa pei o aano o manu ma fuamoa e masani ona gaosia (pe a ma le 150 fasi mea i le tausaga).

Aoao pe faapefea ona faateleina le gaosia o fuamoa i moa.

E tasi le fuamoa e tusa ma le 60 kalama. I le taimi o le molimoli, o moa e le faanatinati, ae latou te manaʻomia nisi vitamini ma minerale.

O le a le mea e fafaga

Mo le atinaʻe atoa ma le faʻatulagaga o le mamafa talafeagai, e manaʻomia e manu felelei ona faʻamautinoa lelei meaʻai. O le fafagaina o mamanu o le a faʻalagolago lava i le matua.

Poula

Muamua fafagaina o loʻo faia ma le faʻaeteete lelei ma le gauai. Seʻi oʻo i le tasi le vaiaso le matua, o moa e fafagaina eleele eleele, millet, po o isi meaʻai suamalie.

E taua! E le afaina ai le lamatiaga, amata le fafagaina i meaai susu. E i ai se lamatiaga o le atinaʻeina o siama ma, o se taunuuga, o faʻamaʻi eseese.

E mafai ona e ulu i totonu o le meaai kuka fufulu, ae tatau ona tuʻuina atu i le taimi lava e uma ai le kuka. E tusa lava pe maeʻa le togafitiga o le vevela, o le protein o se meaʻai mo meaola ninii, ma pepe o aso muamua o le olaga e matua nofouta lava ia i latou. Mai le aso lona tolu ia tuʻuina atu greens tapaʻese fou. O le mea autu o le fufulu mama. E mafai foi ona e tuʻuina atu ni kusi falaoamata, o le karite uamea. Ia mautinoa ia aofia ai i le taumafa o fualaʻau ma mineral complexes.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e fafagaina saʻo ai moa, pe aisea e mate ai moa ma le auala e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma le leai o ni faʻamaʻi pipisi.

A oʻo i le lua vaiaso o le moa (atonu o se taimi muamua atu), faʻafeiloaʻi fualaʻau matala pei o pateta ma kāloti i le lisi. O nei oloa o loʻo mauʻoa i gaʻo ma vitamini ma e manaʻomia mo le faʻatupulaʻia atoa ma le atinaʻeina o faʻasoʻotoga laiti - o le taimi lea e amata ai ona tupu le musika malosi.

I le faaopoopo i fualaau faisua i le taumafataga, e mafai ona e ulu atu i meaai faapitoa mo moa lapisi. I nei tuufaatasiga, ua uma ona fuafuaina meaʻai ma filifilia i le sao saʻo, lea e taua tele mo faailoga o le tuputupu aʻe. E oʻo i le 4 masina i le 1 kilokalama o le mamafa o le moa, e tusa ma le 1.5-2 kilokalama o le fafaga. O le faatelevaveina o le tuputupu ae e manaʻomia ai nisi vitamini ma minerale. Afai e te misia lenei manatu, o le a faaauau pea ona maua e le moa ia le mamafa, ae sili atu ona lemu ma itiiti le lelei. O le a afaina ai foi le taumafa ma le tofo o meaʻai.

Afai e te tuʻuina atu ni meaʻai faapitoa, ona leai lea o se mea e te popole i ai - o mea uma o loʻo manaʻomia i le tuputupu ae o le tino. Afai e te totoina moa i luga o oloa o loʻo i le lima, e tatau ona e tuʻuina atu le vailaʻau i le faʻaopoopoga.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i le fafagaina ma le auala e saunia ai fafaga mo moa.

Tagata matutua

Fafagaina o manulele matutua e ese mai le fafagaina o le talavou. O meaai faʻapitoa e le o toe faʻatatau i le tuputupu aʻe ma le faʻamalosia o le muscle, ae faʻaleleia le tofo o aano o manu. E iai foʻi faʻalavelave faʻapitoa mo le tuʻuina atu o laʻau moa ma mea e aoga i le taimi o le faʻamaumauga. O le mea lea, o paluga o saito e aofia ai le faʻamaʻi ma le pigment. E tasi le moa o le ituaiga ROSS-308 e manaʻomia pe tusa ma le 150 g o fafaga i le aso. Taumafa - fafaga 3 taimi i le aso. I le vaitau o le mafanafana, o le taumafataga e masani ona faʻaleleia e laʻau eseese o loʻo maua i moa.

Afai e te manaʻo e fafagaina moa oe, e aunoa ma le faʻaaogaina o mea faʻafefiloi, ona e tausia lea o paleni paleni. O le protein i totonu o le gaʻo o le cereal e tatau ona avea ma se vaega tele, o mea totoe - gaʻo fualaʻau ma gaʻo. O fatuga sili ona aoga o saito o saito, rie, barley ma oats.

Aua foʻi nei galo e alu i totonu o le meaai "mash". O lenei mea o se mea susu, e aofia ai le paluga o le cereal (breth meat broth), fualaau faisua, mineral ma vitamini faaopoopo. Atonu ei ai le teu o aano o manu po o iʻa, mata.

E taua! Ua faaopoopo meaʻai suamalie ma minerale i meaai ua maeʻa, pe a le o lea ua faʻaumatia i latou i le vevela maualuga.
Vitio: fafagaina faʻatau

Faiga Faʻapitoa

E masani ona faʻaalu e le puaa le tele o lona olaga i totonu, o le mea lea o le tele o le manaʻoga e tatau ona totogiina i le faʻatulagaina o le fale. I le avea ai o ni meaola faʻamalosi, e sili atu ona faʻafefeteina i latou i le malosi o le tele o togafitiga, o lea latou te manaʻomia ai tulaga faʻapitoa fale (toetoe lava a le faʻamaonia).

I le fale

Muamua, e le mafai ona latalata le fale. E tatau i manufelelei ona faʻalelei ma lautele, a le o lea o le a faaitiitia ai le tino ma gaioiga faʻatupulaia o le tuputupu ae. E le gata i lea, e tatau ona e faia ni tuutuuga mo aso uma.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i le auala e filifili ai se moa moa pe ae faʻatau, pe faapefea ona fai se moa moa ma ou lava lima, pe faʻafefea ona tuʻuina atu se moa moa mo le taumalulu, faʻapea foi ma le auala e faia ai le ea i le moa.

Ua leva ona tofotofoina ma faamaonia o manulele e savali, e sili atu le lelei o aano o manu nai lo le ola aʻe i totonu o fale. E leai se mea e manaʻomia mo ni tagata vaʻaia faapitoa, talu ai ona o le malosi o le hens. E tatau ona taoto se palapala loloto i luga o le fola, ma mo le mamā ma faʻamaʻi faʻamaʻi e tuʻuina atu ai i luga ole laulau. O le ituaiga e le maua ai le aʻafia o le kiona, o lea e tatau ai ona e faʻaleleia le faʻavevelaina o le fale i faʻamafana. Afai e le mafai, ona sili lea ona mafanafana puipui ina ia le pa'ū ifo le vevela i le taumalulu +5 tikeri.

Mataʻituina le faʻamafanafana - e taua tele lenei mea. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le 60% e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o siama siama, e afaina ai le manava. O moa faatoa fananau mai e oʻo i le sefulu aso o le matua e tuʻuina i totonu o tagata e mama mama, vai ma fafaga.

E i ai taʻiala lautele mo le tausiga o moa:

  • o le muamua le ea vevela e tatau ona + 30-32 ° C;
  • o aso uma e tolu aso e faʻaititia ai le vevela ile tasi tikeri;
  • pe a ma le masina (oʻo atu i le faailoga o + 20 ° C), o le paʻu e taofi (o le sili lea ona manuia le fesuiaiga o le vevela mo tagata faʻatau);
  • susu i le potu mo pepe moa faatoa fananau mai e tatau ona 70%, pe a uma le 10 aso - 60%;
  • E manaʻomia le malamalama i le 23 itula i le aso i le vaiaso muamua, ona faʻaititia lea o faailoilo i le sili ona lelei (taʻitasi).

E taua! O le gasegase e matua tatau lava ile fale. I le taimi lava lea e taumafai e taofia le tupu mai o faʻataʻitaʻiga.

I totonu o cages

O le auala e teu ai moa broiler i cages e sili atu le tamaoaiga, ae, e pei ona taua i luga, o le leai o se mea e aafia ai le lelei o aano o manufasi. Mo nisi faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi, o le aganuʻu i totonu o le paʻu.

Ae mo le tausiga, o le faamamaina i aso uma o sela e tele se taimi ma taumafaiga. E le gata i lea, o le faasaolotoina o le fale mai manu felelei, e tatau ona maeʻa ona faʻamaʻi, ma naʻo le taimi nei o le a foia ai tagata fou.

Matou te fautua atu ia te oe ia faamasani i mea taua o le tausia o moa i totonu o fale, ma ia aoao pe faapefea ona fai se pulou vao i ou lava lima.

E mafai ona faʻapipiʻi faʻapitoa ia siama, ma e mafai ona e faʻatau ni mea e faʻapipiʻi. Manatua o se potu e pei o se fale e manaʻomia pea, aua e tatau ona nofo i totonu mea e nofo ai. Ma o lona uiga o le malamalama, ma le ea, ma le vevela o le a manaomia foi. I le tau mafanafana, e mafai ona teuina ai manu i fafo.

E te manaʻomia se savaliga

Mo le atinaʻeina atoatoa, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia atili o le tofo o aano o manufasi, e manaʻomia e manufelelei auala. E tatau ona umi ma masani.

ROSS-308 ma COBB-500: faʻatusatusaga

FaailogaROSS-308COBB-500
Gaosiga o le gaosia (1 laulau), fasi vaega / tausaga188,3145,4
Faʻaogaina o fuamoa mo le faʻatumu,%91,867,5
Chicks,%76,678,8
Faʻasologa o le maualuga, g / aso52,255,0
Tuutuuga o le gaʻo, aso39,338,4
Saogalemu o moa,%94,992,4

E le gata i lea, o le lanu o le paʻu o le ituaiga KOBB-500 o le samasama, ma o le paʻu e paʻepaʻe. Le lanu paʻu o le manulele e le faʻalagolago i le fafagaina, o lona uiga o loʻo i ai se lanu lelei mo le faʻatau atu. E taua le taua, i se tulaga lautele, e le gata i le tasi i le isi, ae o fuainumera faatusatusa o loo tuuina atu i luga e taua tele i le tulaga o le matuia o fefaatauaiga faapisinisi.

Le lelei ma le le lelei o le koluse

Faʻapitoa o le siʻosiʻomaga:

  1. vave vave (ma le vave fasia o se taunuuga);
  2. maualuga maso maso;
  3. moli le paʻu e aunoa ma le samasama;
  4. maualuga le gaosiga o fuamoa (pei o ituaiga o manufasi).

E leʻi maua e le au faʻatoʻa ni faʻafitauli o le ROSS-308, ia lagona le saoloto e faʻalauiloa atu nei tagata i lau faatoaga. Afai e te fuafua e faʻatoʻa moa fuamoa mo lou aiga, pe faʻatau, taumafai e amata i le ROSS-308 fanau.

Vitio: Faʻateleina le olaola o le ROSS 308 O se manulele le lelei ma se maualuga maualuga o le musika ma le gaioiga ofoofogia o le a fesoasoani i le tagata fou e maua le mafanafana i le faagasologa o le fafagaina o moa. E itiiti lava galuega, taimi ma tupe o le ae mauaina ai se faatoʻaga moni moa, lea e maua ai se tupe maua lelei. Ma o le i ai i le taumafataga o aano o aano o manu o le a afaina ai le soifua maloloina o lou aiga atoa.