Fua o le gaosiga

O oloa aupito sili ona lauiloa o pī: faʻamatalaga ma penefiti

Soo se faletua e manao e le gata ina fafagaina lona aiga i meaai suamalie, ae ia faia foi taumafataga uma aoga mo le soifua maloloina. O se tasi o oloa e teuteu ai laulau uma o ni pi. I lo matou atunuu, o lago e matua lauiloa, ma alofa ia i latou i ituaiga uma: otaota, falai, kuka.

I totonu o lenei tusiga, o le a tatou iloa po o le a le laumei ma pe o a mea latou te maua, pe faapefea ona aoga, ma mo le lelei o le iloa, o le a tatou tuuina atu se ata ma se faamatalaga puupuu o ituaiga eseese.

E te iloa? O le mea e fiafia ai, e le ola pusi i le vao. O lenei aganuu na atiina ae ma e matua aina lelei i Eleni anamua ma Aikupito.

E mafai ona vaevae pi i ni vaega tetele se tolu: fualaau suamalie, teuteu ma fafaga.

Fua

O le toʻatele o tagata e fia iloa po o fea mea taumafa o le leʻo ma e le o, ma pe aoga. O isi e fefefe e faʻatau ma 'ai, aua ua latou faʻalogo o ia meaʻai e mafai ona mafua ai le kesi, o le manava ma le le mautonu.

O le mea moni, o le faʻamatalaga o "pi" e fetaui ma laau eseese ma mea eseese. Sei o tatou tilotilo i le lisi o leki ma saili pe latou te aumaia le manuia poʻo le afaina ai o tatou tino.

Pea

O le mea aupito sili ona matua lea na foliga mai i le tele o tausaga aʻo lumanaʻi lo tatou vaitaimi. Mai iinei e mafai ona e ave le amataga o le atinaʻe ma le salalau o laumei. Ma mai le pito i lalo ma le tulaga o meaai i aso uma o peas na ausia le ipu a le tupu Farani ma ua avea nei ma aso sili ona fiafia i le lalolagi atoa.

E mafai foi ona e totoina pi i totonu o lou fale, ma i faleoloa faapitoa o le a e maua ai le tele o ituaiga ituaiga eseese o talo. Faatasi ai ma tagata taʻutaʻua, o loʻo i ai ituaiga suka: Medovik, Detskiy, Kalvedon, Beagle. O lenei oloa e aofia ai le tele o porotini ma toetoe lava o le laulau taimi uma. O vitamini, o loʻo i ai se vaega B, PP, E, A, H ma le K.. I le faaopoopo atu, fiber, sarch ma filo o mea taumafa, lea o loʻo i ai i taimi taʻitasi, faia se vaega taua mo o tatou tino.

E taua! O ni pi e paʻu mo se taimi umi i totonu o lo matou manava: masani o le faagasologa e 4 itula. O lenei meatotino e mafua ai le mamafa o le oloa ma e le o meaʻai, aemaise lava mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le cardiovascular system ma faafitauli i le gastrointestinal tract.

E i ai ni nai ipu mai peas, ma luga o le upega tafaʻilagi e mafai ona e maua se fua e tofo ai. O le mea e sili ona lauiloa o le sou, poo le kulimi kulimi. E mafai ona e vave kuka ma faigofie, ma faʻalauteleina e sili atu ona faigofie.

Peni

O le isi sui o laumei, lea e faʻapipiʻi faʻapitoa i togalaau, ae pei o le pusi, e fiafia i nofoaga manaia mafanafana. O fatu pi e fai ma sui o le 100 ituaiga o ituaiga eseese, foliga ma lanu. O le lelei o lenei oloa e lelei foi, aua o loʻo i ai se seti o elemene talafeagai uma, ia e mafai ona iloga ai le tele o le kopa, potassium ma le zinc ma le fuamoa. I le taimi lava e tasi, o fatu pi e le maualalo ifo i le pati i totonu o le porotini, gaʻo gaʻo ma amino oona taua.

O pi o kuka o se faagasologa uumi. E tatau ona kuka lelei, talu ai, e ese mai meaʻai, o loʻo i ai foʻi mea oona, lea, pe a ulu atu i le tino o le tagata, amata ona faʻamaʻoina totola mumu.

Aoao atili e uiga i mea aoga: pea, masani, asparagus ma piula lanumeamata.

Faʻamaʻoti le mea oona e mafai ona faʻaaoga ai le maualuga o le vevela. O le mea lea, ave le taimi e sauniuni ai ma faʻaaogaina naʻo le soifua maloloina, lelei-kuka ma faʻamalolo le oloa.

E taua! Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona filifilia ma le totoʻa mea totō uma, faʻamalosolo foliga leaga, ma le leai o se paʻu. A maeʻa lena mea - ia e mautinoa e sosolo i totonu o le vai, o lea e te faatagaina ai le meaʻai e kuka ai ma le lelei. O le fuafuaina o le sauniuni e mafai ona mafai e le mea moni e faapea o fatu pi ua mama.

Lentils

Talia ma alofaina e tagata uma lentils e le gata o loʻo i ai i le lisi autu o le tele o faleʻai, ae aofia ai foi i le lisi o ipu a le atunuu o atunuu e pei o Siamani, Initia ma Saina. O lenei oloa e aoga aua o loʻo aofia ai le tele o le malulu digestible ma le uʻamea, ae e tusa ai ma le numera o isi mea, eleʻele e itiiti ifo i le tele o leki. E taua le matauina o le i ai o:

  • Omega 3 ma le 6;
  • vitamini C, PP, vaega B;
  • elemene taua e pei o iodine, apamemea, zinc, phosphorus, boron, molybdenum, manganese, cobalt.
E i ai se isi elemene taua - isoflavone. O lenei vailaʻau, lea e naʻo meaai o meaʻai e maua, ma i lona fausaga e tutusa ma le estrogen o le homone tagata, e matua aoga tele mo le soifua maloloina o tamaitai. Faafetai ia te ia, e mafai ona e taulimaina ni faafitauli e pei o le vevela mamafa, faafitauli i le loto ma toto toto, kanesa o le susu ma le osteoporosis.

O lapisi mai lenei ituaiga o lekila ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai otaota ma le gastrointestinal tract. O le mea e malie ai, e le mafai e le suauʻu ona faʻavave.

E taua! E sili atu le fufuluina o pi pi i lalo o le vai taʻavale aʻo leʻi faʻaaogaina. O lenei auala e fufuluina ai le masima sili atu lea na faaopoopo i le taimi o le faʻasaoina.

Soy

O le isi sui o meaai lelei o le soya. E faigofie ma taugofie le tuputupu aʻe, aʻo e mauaina se fua tele. O loʻo aofia ai le tele o polotini, fualaau vitamini ma elemene, mea aoga aoga. Faʻatasi, latou te faia le soya o se oloa tulaga ese, o se punavai mo le gaosiga o le tele o isi oloa, e pei o le:

  • tofu cheese;
  • pasta;
  • falaoamata;
  • aano o manu;
  • susu;
  • suauʻu ma isi

E te iloa? O le manaia o le soya o loʻo taoto i le mea moni e matua leai lava se aoga, ae e mafai foi ona aʻafia ai meaʻai ma le tofo o isi oloa.

Ina ia saunia ni soya, o le a faʻafefiloi i le vai mo le 8 itula i le fua o le tasi i le lua. E tatau ona kuka kulupu 5 minute i le maea ai ona vevela i luga o le vevela, ma a maeʻa - o le isi 5 minute ile umi. I le taimi nei, e tatau ona aumai i le atoatoa sauniuni ma le auai o isi oloa.

Peanuts

Sa masani ona matou vaaia ni pinati i laina o ni fatu, ae o le mea moni, o lenei oloa ua manatu o se vao o le legume. E tupu i le mafanafana o le oneone i saute i le mea e leai se matagi. Mo le totoina e tatau ona fa ituaiga: "tamoe", "Virginia", "Valencia" ma peinisi Faasipaniolo. O fua o lenei laau e aofia ai le tele o vitamini E ma le vaega B, faapea foi ma elemene taua e pei o le magnesium, calcium, potassium, iron and phosphorus. O le lima lima o pipiʻi i le aso o le a fesoasoani e taulimaina ai se uta tele i luga o tomai faʻapitoa, lagona popole ma le atuatuvale. Pei foi ei ai le tele o suauu oona suamalie e faʻaaogaina i mea nei:

  • linoleic;
  • vaʻa;
  • lauric;
  • palmitic;
  • Behenova;
  • faila.

E mafai ona aofia ai pinati pi i le taumafataga, faatasi ai ma le leai foi o le malulu, ma le pata pipi. O le faʻaopopoina o pinati i pastries poʻo sima ua gaosia e le fale, o le a maua ai e le ipu se mea sili ona lelei.

Faitau foi e uiga i meatotino o almonds, walnuts, pine, nutmeg ma nati Manchurian.

Fafaga

O sui o le aganuu o le vaega fafaga e aoga tele mo le fafagaina o manu, ae oa latou meatotino e faʻaaoga foi i le soifua maloloina o tagata.

Alfalfa

Alfalfa - vao vao. Ua tupu i soo se mea. E lelei tele mo le fafagaina o manu ma faʻamago. Ua maua e tagata le faaaogaina mo sili atu ma le 100 ituaiga o lenei ituaiga mo i latou lava. Na ia faatinoina lelei le fualaau oona. Faatasi ai ma le fesoasoani a le alfalfa, e mafai ona e togafitia se tele o faʻamaʻi, e pei o:

  • faafitauli gastrointestinal;
  • maʻi faʻamaʻi;
  • maʻisuka malosi.

Ole maualalo o le hemoglobin i le toto, le lelei o le metabolism, ulia - alfalfa e mafai ona tau uma. O le laau ei ai le chlorophyll, lea e fesoasoani i le aveesea o toxins mai le tino, faʻamamaina. O loʻo i ai le tele o le uʻamea ma le vailaʻau C ma K o loʻo aʻafia i le faʻamaʻi toto. O tiga i totonu o sooga, lea e mafua mai i le faaputuputuina o masima, e mafai foi ona faatoilaloina e le faamaloloina o meatotino o le alfalfa.

Talu ai nei lava, na amata ai e tagata ona faʻapipiʻi le alfalfa e tupu mai i salakeke fou, meatballs ma soup. Mo togafitiga faafomaʻi, o le alfalfa e faia ai ni gaʻo, lea e fefiloi ma vai eseese, e pei o kareti. E le gata i lea, ua maua foi le alfalfa i totonu o le laufanua manaia. E mafai ona faʻafefiloi le paluga ma le meli ma faʻaaoga i le paʻu mo le 15 minute. O le sua Alfalfa e fefiloi ma le letus juice e faaoso ai le tuputupu ae o lauulu.

Clover

E fetaui lelei mo le tuputupu ae ina ia maua ai meaʻai manu ma i le taimi lava e tasi e pei o se teuteuga teuteu o le fanua, faʻapipiʻi foʻi faʻaaoga i vailaʻau. O lona uiga iloga o lona mafai lea ona taofia le fatuina o sela o le kanesa, faapea foi ma lo latou faasalalauina, e pei o soo se isi siama. O se mamana malosi lea e faʻamamā o tatou tino uma o mea oona ma e le tatau ai. O lona teuteuina o loo tauivi ma le maʻi susu ma le maʻi tuberculosis. O Clover e togafitia lelei le faʻaleagaina o faʻafitauli, o se antibacterial, faʻamalolo ma le faʻamaʻi-inflammatory agent.

O le gaʻo e faia mai i inflorescences i le aofaiga o le 3 teaspoons, o loʻo kuka i totonu o se ipu vai inu. E tatau ona inu le inu mo le 6 minute. O le faʻaaogaina o se meafaigaluega e mafai ona oʻo atu i le lima taimi i le aso mo le 20 minute aʻo leʻi 'ai mo le kuata kuata.

Clover maua ana meatotino ona o le maualuga o mea e aoga ai, e pei o:

  1. tannins - mea e fau ai fale mo mucous membranes, se faʻamalosia o faʻamalosiga faagasologa;
  2. sitosterol - auai i le faʻasologa o sela, faʻateleina faiga uma metabolic i lenei vaega;
  3. isoflavones - e faʻafefe ai faʻafitauli o le hormonal, galuega o le loto;
  4. isoflavone maakanin - e faasaga i le afu;
  5. Fiber - mo le vaega o meaʻai,
  6. ma le - salicylic acid, gaʻo, proteins, vitamini, gaʻo.

Vika

Manatu tulaga ese o laumei, laau toto Vika - Fafagaina lelei mo lafumanu. O lona tulaga ese o le Vika e aʻafia ai le lelei o le susu, faaleleia atili. Pau lava le faaletonu o lenei laau e mafai ona faʻaosoosoina ai le le mautonu ma isi faafitauli i manu maitaga, faʻapea foʻi ma le afaina i le lactating ma le pepe fou. O le mea lea, e mafai ona tuʻuina atu Vika uma i le fou ma i le malogo naʻo se tagata matua.

O le legume aiga e aofia ai foi laau e pei o le: cercis, peʻa suamalie, broom, bauber, dolichos, albubu ma le vevela.

E fautuaina le tuʻufaʻatasia o ia mea taumafa faatasi ma isi ituaiga o afifi, pe tuʻuina atu i ni vaega laiti, talu ai e faigata le vetch ma faʻafefiloi e le manava ma mafai ona mafua ai le le toʻa i le manu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o puaa e tuʻuina atu le vaomago i le vaomago, aʻo leʻi faʻamamaina i le vai inu.

E taua! E iloa o laumei i le taimi o le loliina i totonu o le manava o le tagata e mafai ona mafua ai le tele o le kesi ma le le toʻa. E mafai ona e faʻaumatia lenei faʻamatalaga. O le faia o lenei mea, pe a faʻavaivai, sasaa le vai ma faʻapipiʻi se mea fou, ma faʻafefete i luga o le vevela i le vai fou.

Laʻau pi

E pei ona maitauina, o laumei e mafai ona aoga e le gata i le ituaiga o meaai. Sei o tatou tilotilo i le lisi o laau teuteu.

Acacia

Ma acacia le mautonu le samasama mimosa. O le mea moni, o nei mea e lua laau eseese. Acacia o lala olive ma lanu samasama samasama. O le mea taatele e masani ai o le acacia siliva. Fugalaau e mafai ona matauina mai le faaiuga o Ianuari seia oo i le faaiuga o Aperila, ma o nisi taimi i le tautoulu. O le aoga o le laau o le mea o loʻo i ai i le tele o tannins.

I vailaau, o le paepae acacia e faʻaaogaina. Mai ona fugalaau, paʻu ma laʻau fai mea teuteu. E fesoasoani i le gastritis; O le inu o le ava malosi e faʻaitiitia ai le malosi o le manava, oso ai le maʻi suka, togafitia faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate.

Mimosa

Ma toe fai sina fenumiai i le va o fugalaau lanu samasama. mimosalea e faʻaaogaina e tamaʻitaʻi e tuʻuina atu ai i fafine mo aso malolo o le tautotogo ma e aʻafia i se isi aiga o laau, ma la tatou kopi o le aiga pi. O le mea mulimuli e maua ai fugalaau tetele i ni mea laiti.

Mai le 30 inisi le lautele i le tasi ma le afa mita, o fugalaau mimosa e fiafia i mata. Le masani masani - mimosa bashful. O le tulaga ese o lenei laau o le mea itiiti lava lea i fafo, o le lima o le tagata, o le matagi malulu po o le timuga o le tau, o le mimosa e lafoaʻi ona lau ma talotalo i lalo. E mafai ona teu se fale faapena i le fale, ae ona o lona afaina, e matautia mo tamaiti ma fagafao.

Lupine

O se vaomatua matagofie ma le matagofie ma fugalaau matagofie o se faleteuoloa o fualaau aoga ma suauu. O le mea e ofo ai, o le tele o le suauu lupine o loʻo i luga o le pa ma le olive. O le laau o se meaʻai lelei tele a pusi. E le gata i lea, e masani lava ona totoina mo le faʻaleleia ma le faʻamamaina o le palapala, lea e le mafai ai ona faʻapala, ae i le taimi e tasi e maua ai se fua tele ma aoga.

Ae o le tele o taimi, o le lupine o loʻo taʻalo pea i le avea ma se teuteuga matagofie mo le fanua. Ma o le mafuaaga mo lenei mea e mafai ona malamalama i ai, aua afai e te tipi ese lauolaola i le taimi ma faʻatagaina le fou e maua uma mai meaʻai mai le aʻa, o le fuga o le lupine o le a faʻaauau mai i le amataga o Me seia oʻo i le tautoulu. E tele suʻega masani mo teuteuga e mafai ona faʻataʻitaʻia ai maʻi o le tino, maʻi o le tino, mumu, ma le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se teuteuga o le vine vine lupine e fefiloi ma le meli ma le pepa e talafeagai mo le manava.

Carob po o Ceratonia

O se laʻau faʻamalosi lea e na o ni mea e ofo ai ma lona faʻaaloalo. E faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi mo le gaosia o vailaau faʻasaina ma sauniuniga mo le togafitia o le gastrointestinal tract, faʻaleleia le puipuiga, ma le ARD ma le tale. Mai pulu, lea o loo i ai fatu, faia ai le paʻu o le carob. O le koko koko koko sui mo tagata e le 'aina caffeine. I Turkey, Sepania, Potukale ma Sicily, o fualaau aina e faaaoga e saunia ai meainu ma mea e faʻaleleia ai. Mo Aikupito, leratonia o se meaʻai. I Kuperu, fatu e fafagaina povi.

E te iloa? I Roma anamua, o faturoro na faaaoga e avea ma fua o le mamafa (o le mamafa o le fatu e tasi e tusa ma le 0.2 kalama). O lenei fuataga o loʻo i ai pea i mea taugata i lalo o le igoa lauiloa "carat". E sau mai le upu "leratonia" i le Latina - Ceratonia.

O lenei ua e iloa mea laau e maua i le legumes ma oloa, o le a le mea e mafai ona saunia, ma oa aoga aoga ua latou maua. I le aofia ai o laumei i au mea taumafa, e mafai ona e puipuia lou ola maloloina ma le soifua maloloina oe pele ia te oe, manumalo i faʻamaʻi eseese ma maʻi.