Maota, fale mautotogi

Fugalaau matagofie Begonia Bauer poʻo Tigrovaya: faʻapefea ona ola i le fale? Faatonuga tausi

O Begonia Bower o se faʻataʻitaʻiga ofoofogia o se aiga tele matagofie - Begonia. O lenei ituaiga, ae ui i lea, e pei foi o isi mai lenei aiga o loo faaalia ai ituaiga eseese ma ituaiga o lanu.

O le Begonia Bower o se fale e sili ona lauiloa i le fale. I a tatou tusiga o le a tatou mafaufau i foliga o lenei laau ma tulafono mo le tausia oi latou.

Sei o tatou talanoa e uiga i ona ituaiga ma faigata faigata i lona totoina. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga aoga ma fiafia i lenei autu.

Faamatalaga faʻapitoa ma le tala faasolopito

O lanu lanumeamata lanumoana o le Bauer Begonia ua ufitia i le tele o lanu paʻepaʻe ma mumu, o le mea lea ua taʻua ai le laau o Tiger i nisi taimi. Ona foliga:

  • O lenei laau e le maualuga, o le maualuga o le vao, e pei o se tulafono, e le sili atu i le 25-30 cm. O le fugalaau ei ai le lapisi o le rhizome, i totonu o se tagata matua na totoina le aʻa i luga ae o le eleele.
  • E le o iai le aʻa, o se laulaau i luga o se petiole mumu ma le umi e tupu saʻo mai le aʻa. I luga o le sosoʻo ei ai nai lauulu o se moli lanumumu po o le paolo enaena. Talu ai o laulaau e mamafa tele, o laʻau i lalo ifo o lo latou mamafa e taoto i lalo ma matagofie le paʻu i autafa o le ulo, ma natia.
  • O laulaau a le Bauer Begonia e laʻitiiti, e masani ona tutusa ma foliga tutusa, o loʻo iai i luga o le rosette, e faʻasolosolo, feʻaveaʻi, lapotopoto pe vevela. Puleaina e se lanu ita o laulaau ma se faʻaaliga o le lanumeamata lanumeamata.
  • O le foliga o lefolafola laulaʻau e fetogiina, fatu poʻo le lapotopoto. Faatusatusa lanu. Ae afai o le moli e sese, o lau e mafai ona pogisa ma mou atu, ma o le mamanu i luga o le apa laulaulau o le a le foliga ese.
  • Begonia, lea e tupu ae i le malamalama, susulu malamalama i tausaga taʻitasi. Fugalaau e le matagofie tele. E laʻititi la latou lapopoa, papaʻe i le lanu, faʻaputuina i mea e tutupu.
  • I luga o le paʻu o laulaau e ufiufi i lauulu ma maua ai le paʻu poʻo le pipii. O loʻo i ai se veʻa laʻau e le masani ai. O le au faifaatoaga poto masani e fautuaina le teuina o mata e le mafaamatalaina. E tatau ona faia lenei mea ina ia oʻo i le taimi e tupu ai, o le a le maumau lona malosi.

Begonias na muamua maua i Antilles. Na faamatalaina i latou e se farani Falani ma Charles Monume. Amata i le afa lona lua o le 19 senituri, o le tele o galuega na faia i le faʻavasegaina ma le filifilia o begonias, lea na faʻamalosia ai le oloa.

Faʻalogo: Talia Begonia e tupu i Mekisiko. Begonia Bauer o se vailaʻau varietal, lea na maua ona o le tele o tausaga o le gaosia o galuega ma ituaiga ituaiga begonias eseese. 1977 ua manatu o le amataga o lenei laau toto.

Matou te fautuaina le matamata i se vitio e uiga i foliga o le Bauer begonia (tiger begonia):

Ata



Faatasi ai ma le eseesega ma ituaiga o lenei laau matagofie ua maua: teuteu ma deciduous, gasegase, fugalaau, vao. O fugalaau e sili ona tosina atu i le Begonias Diadema, Nude, Sisolina, Mix, Vorotnichkovaya, Coral, Fist, Mason, faapea foi ma ituaiga eseese ma ituaiga eseese ma lanu samasama ma lau lanu mumu.

Cleopatra ma isi meaola

E tele vailaʻau ma hybrids ua lauiloa na maua mai le Bower begonia. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻatoʻaga masani:

  • Begonia Bower ituaiga - Tele.
  • Begonia Bower - Tiger.
  • Begonia Bower - Nigramarga.
  • Begonia Bower - Apple Pie.
  • Begonia Bower - Rhinestone Jeans.
  • Begonia Bower - Cleopatra poʻo le Maple-talo.

Faatonuga: pe faapefea ma le mea e totō ai?

Talu ai o Begonia Bower ei ai lona itu i saute, e matua faigata tele lava tulaga:

  • O le fugalaau e manaʻomia ona fatuina se faʻatusatusaga o aiaiga o le nofoaga lea na amata ai lona talaʻaga. O lona uiga: maualuga le vevela (sili atu ma le 20 tikeri Celsius) ma le maualuga maualuga.
  • E i ai le manatu e mafai e le laau ona fetuʻutuʻunaʻi i soʻo se nofoaga e nofo ai, ae e lelei lava le tau mafanafana ma le malulu e sili ona lelei mo begonias.
  • O Begonia e le o togafitiga uma laau e tutusa lelei ma tuaoi. Na ia lagona le isi fale i Lobelia, Balsamine, Nemesia.

Begonia Bower, lea e tupu aʻe i totonu o se potu malulu, e manaʻomia ai le faʻamalosia o mea tau tamaoaiga.

Malamalama ma le nofoaga

O Begonia e le fautuaina e tupu i le la susulu pe i totonu o se nofoaga malulu.. Afai o se moli susulu e pau i luga o se fugalaau, e mafai ona afaina ai le lanu o petals, ae o le numera o fugalaau o le a faateleina tele. O le mea lea, malamalama. Pau i luga o le laau e tatau ona faataapeapeina.

O le nofoaga lelei o le itu i saute sasaʻe poʻo matapiʻe i sisifo. Afai e te manaʻo e tuʻu se fugalaau i le faamalama i saute, e tatau ona e faia se ata lafoia mo le ata.

O Begonia e tupu lelei i luga o le pusa. Afai e te manaʻo e teu i totonu o le fale, ona mo lenei faamoemoe o le mea sili ona lelei o le a avea ma se mea manaia ma malulu, puipuia mai le matagi.

Manaomia o le eleele

O Begonia o le a lagona le lelei ma ola lelei i le eleele lafulemu. E mafai ona e faʻatau fanua i fale faʻapitoa poʻo kuka ai oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, e talafeagai i le tutusa tutusa e faʻafefiloi palapala lau, oneone oneone, susu susu, humus, coniferous poʻo eleele suauu. E tatau foi ona mataʻituina le taua o le palapala. O lenei faailo e tatau ona iai i le lautele o le 5.5 i le 6.5 pH.

E taua: A oʻo ina totoina laau e manaʻomia ona faʻamautinoa e le aʻafia le aʻa i aʻa. A le o lena, o le a oti le fale teuteu mai ogaumu mu.

Tausiga ile

Tausiga mo Bauer Begonia e le tele se taumafaiga., ae ia maua le malamalama masani i lenei vaega e talafeagai. O le laau e mafai ona fetuutuunai i soo se tulaga, ae sili atu le lelei o le fatuina o tulaga lelei mo ia. Vaitaimi, o le fugalaau e tatau ona totoina i totonu o se ipu tele (masani ona faia i le tautotogo).

Faʻasa

  • I le taimi o le suiga mai le tautotogo i le tau mafanafana, o le fugalaau e tupu i le maualuga o le saoasaoa, o le taimi lea e tatau ona faʻafeinu ma le faʻaeteete.
  • Aʻo leʻi faʻamamaina, ia mautinoa o le eleele i totonu o le ulo e mamago.
  • E manaomia e le laau le fafagaina faavaitaimi. E mafai ona faʻatau faʻamalosi faʻapitoa i se fale fugalaau.
  • I le taumalulu, e seasea ona maua le suavai i totonu o se fale. I lenei taimi, e le tatau ona fafagaina le begonia.

E tatau ona mataʻituina le fanua. E le tatau ona susulu ma matua vevela. A le faʻamamaina vai e le tatau ona paʻu saʻo i luga o le laau.

Faʻafouina

E lua i le tolu tausaga, e tatau ona toe faʻafouina le Beretia a Bauer.. Talu mai le tele o taimi, o le aʻa o lenei laau ua matua leai lava, o se taunuuga, o le fuainumera o laulaau ua faaitiitia ma, o se taunuuga, ua leiloloa le begonia. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona toe totoina le fugalaau. Ina ia faia lenei mea, ia faia laasaga nei:

  1. Filifili se mea lautele ma le maualalo.
  2. E sasaa ifo se laititi o alavai i le pito i lalo o le pesini.
  3. Saunia o le palapala.
  4. Ua aveeseina le laau mai se fagu tuai ma ua vavae le begonia, ma tuu ai le pito i luga o aʻa i lau.
  5. O loʻo aʻafia le aʻa i le eleele, e tatau ona faʻamautinoa o le itu o le tuputupu ae o laʻau na i luga o le eleele.
  6. Ma le isi, e tatau ona sasaa tele le laau.
  7. Ina ia puipuia le susu mai le vevela vave, o se taga palasitika paʻepaʻe ma se pu mo le faʻavelaina o loʻo faʻapipiʻi i luga o le fagu fugalaau.
  8. Mai lea taimi i lea taimi e tatau ai ona faia se vaalele.
  9. E aveese le afifi pe a iai ni laulaau fou.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio e uiga i le gaosiga o Bauer Begonias:

Maʻi masani ma faʻamaʻi

Toeitiiti lava o fale uma o loʻo i totonu e ono afaina i faʻamaʻi ma faʻalavelave tuga.. Ma o Bauer Begonia e le o se faʻalavelave.

Lea Lea:

  • Avea ma paʻu ma amata ona pala - mafua ai le soona inu ma le le lelei o le vai.
  • Pa'ū pe paʻu - o lau e mafai ona faʻaleagaina ma pau ona o le tele o le susu i le palapala. Pa'ū pau ma i le tulaga o le le lava o le malamalama.
  • Yellowed - faʻafeinuina le talafeagai (pe le lava pe sili atu le tele), faʻapea foʻi ma le leai o se malamalama.
  • O le lagolagosua o laʻau ua amata ona enaena. - le lava le maualuga o le ea. I tafatafa o le laau totino i le lata ane e te manaʻomia e tuʻu se atigipusa i vai poʻo sina taimi e susu ai le ea i ona tafatafa. Fugalaau e le tatau ona i ai i le taumalulu e lata ile susulu.

E mafai ona ou osofaia le begonia ma le meaola faalafua.

  • Faʻamaonia tagata faigaluega. E mafai ona aveeseina mai laulaau ma se ie mama ua faʻamamaina i le iniseti.
  • Aphid. E faʻafefe ai aphids e faʻaaoga ai vai faʻafefe poʻo vailaau iniseti.
  • Gau pala. O le mea e mafua ai le sui o Botrytis mushroom. Le mafuaʻaga o foliga vaaia - o le tele o le susu ma le vevela. E faʻaaogaina le vaifofo lenei e faʻafetaiaʻi ai nei faʻafitauli: i le 1 lita o le vai faʻasaʻo 2 g sima sulfate ma 20 g o le fasimoli.
  • Mealy dew. E afaina uma vaega o luga o le begonia. Ina ia tau ma le paʻu paʻu e te manaʻomia se fua, faʻapea foʻi ma le pala.

Faʻavaeina uiga

Begonia Bauer e mafai ona faʻasalalau i soo se taimi o le tausaga, ae e sili atu le faia o lenei mea i le tautotogo po o le taumafanafana. E lua auala o le fausiaina o lenei laau.

Laʻau

O le auala e masani ona faʻaleleia mo le tiger begonia o le faapipiiina. E tatau ona ave se laau matua ola maloloina ma tipi se laulaau mai le 5 cm cuttings ma tuu i le eleele e tasi e pei o le totoina.

  1. Mo se begonia fou e tatau ona e ave se ipu, o lona lautele e le sili atu ma le 7 cm.
  2. O le ipu e tatau ona tuʻuina i totonu o se pusa palasitika paʻu ma pupu mo le faʻaleleia ma tuʻuina i totonu o se potu ma le vevela o le ea pe tusa ma le +17 tikeri.
  3. I totonu o le masina, e tatau ona tupu i luga ole laupepa lapopoa.
  4. O tupu fou i fafo o potopoto eseese e manaʻomia ona vaʻaia i le masina.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio e uiga i le tipiina o le begonia Bauer:

Faiga faʻamavae

Mai se fale matutua matutua, e tatau ona e aʻa, ma vavae ese vaega uma o loʻo i luga ae toto i totonu o se mea maualalo. O le taimi lava e mauaa ai aʻa, e mafai ona vaelua le laau., o lona uiga, ia vavae ese le aʻa ma totoina i totonu o se isi ipu ma ufiufi ai i se ata tifaga ma ni pu mo le vaalele.

Faaiuga

Afai e te mulimulitai i tulafono o loʻo i luga o le tausiga, ona tuputupu ae lea o Begonia Bauer ma fiafia i ona foliga matagofie mo se taimi umi.