Fua o le gaosiga

Fualaau faʻasaina Esteron: faʻamatalaga, metotia o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o fua

E mafai ona e tauina vao i totonu o se tamai vaega e faʻaaoga ai meafaigaluega poʻo le mulching, peitaʻi, afai e tele le hectaresite o le totoina, o nei faiga e le aoga, o lea o le aso o le a tatou talanoaina ai le fualaau faasaina o Esteron, saili pe o le a lenei laau, ma mafaufau i faatonuga mo le faʻaaoga .

Silasila o taga

O le Esteron e mafai ona taʻua o se vaovao faasaga i le faʻataʻitaʻiga, talu ai o lona gaioiga e faʻatatau i le taʻutaʻua ma le faʻaleagaina o vao vao e foliga mai pe a maeʻa le totoina o fatu o le cereal.

Faʻavae ma le tuʻuina atu

O le vailaau faʻasaina e maua naʻo le foliga o se faʻamalosi, lea e aofia ai le tasi o mea gaosi eletise - 2,4-dichlorophenoxyacetic acid 2-ethylhexyl ester.

O faʻamalosi e aofia ai "Roundup", "Ground", "Lazurit", "Tito", "Agrokiller", "Reglon Super", "Zenkor", "Hurricane Forte", "Stomp", "Gezagard".

O fualaau oona

O le mea sili ona lelei o le faʻasolo mai o le herbicide Esteron e aofia ai:

  1. Lelei mo le faʻafefiloi o masini, pe a faʻafefiloi sauniuniga eseese i totonu o le pusa e tasi e puipuia mai vao, iniseti poʻo fualaau.
  2. Galuega vave, ma mafua ai se taunuuga vaaia i le vaega lanumeamata o le vao.
  3. A maeʻa le faʻaaogaina, e mafai ona e totoina ni mea totō, e le faʻatapulaaina oe i le suiga.
  4. O vao e le faʻaaogaina i le gaioiga o le vailaʻau, o le mea lea e mafai ai ona faʻaleleia le faʻaaogaina o le eleele.
E te iloa? I le Vaitau Tutotonu, sa tauivi vao ma masima, o laupepa eseese ma lefulefu, ae o ia ituaiga "vaovao" ua faaleagaina e le gata o vao, ae faapea foi ona totoina togalaau.

Faʻatinoga o gaioiga

O le fualaau faasaina e galue i luga o hormones o le laau, ua tumu i lona gaosiga gaosia, lea, e le pei o le natura, e umi le taimi e faaleagaina ai ma mafua ai suiga e le mafai ona suia i le tulaga o le cellular. O le vailaau faasaina e solia ai le gataifale oona ma le synthesis synthesis, o se taunuuga o nei sene e amata ona tupu ma tupu ai le le talafeagai, lea e oo atu ai i le oti atoatoa o le laau.

O le vaomago e faʻapupula i le tulaga o le tuputupu aʻe ma i nofoaga o le faʻavaeina o okeni fou ma siama, o le mea lea, o le alualu i luma o le vao e le mafai.

E tusa ai ma luga, e mafai ona tatou faʻapea o la tatou vaovao e le fasiotia laau, faʻasolosolo ai i mea oona, ae sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le elemene o vao leaga e faasaga ia i latou. E aliali mai o le palapala ma le totoina o laau e le oona, o lea o oloa e fiafia i le siosiomaga.

E taua! E le fufuluina le Esteron i le vai pe afai ua pasi atu i luga o le vaʻaia muamua i le itula e tasi pe a uma togafitiga.

Le auala, taimi e gaosia ai ma le fua faatatau ole fua

I le amataga, o a fua e mafai ona togafitia i se vaovao.

O saito, rie, karite, ma sana e mafai ona gaosia. O le fualaau faasaina e tutusa lelei mo le tautotogo ma le taumalulu. O le saito, o le keke ma le karite. O le faʻagasoloina o fua o faatoaga e faia i le tulaga o le tillering, pe a le o oʻo atu le laau i le paipa. E tasi le hectare e faʻaalu ai le 600-800 ml o le eletise. Le numera o togafitiga - 1. E aoga le manatuaina afai e te le lagona le aʻafiaga, e le o lona uiga e le galue le fualaau faasaina.

Tatou te taulimaina fualaʻau e le o mea oona, ae o vailaau o loʻo galue i luga o se tala faʻasalalau, o lea e le tatau ai ona e faʻamoemoe i se uila. Mo lenei mafuaʻaga, i se tulaga e leai se togafitiga faʻaopoopo.

Fuga E fufulu le pulupulu pe a fai e 3-5 laʻau i luga o laau. Faaaoga le 700-800 ml o le eletise i le 1 ha. Toto se tasi taimi.

E taua! Le fua faatatau o le taumafa o le fofo ua maeʻa - 150-200 lita i le heta.
Ina ia maua se suavai faigaluega, e tatau ona e sasaa le ½ le tele o le vai manaomia i totonu o le tane, faaopoopo le avega ma faʻafefiloi mea e aofia ai mo le 15 minute. O le isi, sasaa le vai e totoe e aunoa ma le faalavelaveina o le faʻafefiloi gaioiga. E taua le manatuaina o le vai e tatau ona mamā, ma o le faagasologa atoa o le faʻafefiloi e tatau ona faia i se mamao saogalemu mai le punavai inu, faʻapea foʻi ma meaʻai ma manu fafaga.

O le galue galue e le o totoe i le po, ma a maeʻa ona maeʻa, ona fufulu lelei lea o le tane ma le sprayer i le vai.

O fualaau faasaina e ese le aoga, e fuafua i tulaga o le vevela ma le tau, o le mea lea, ina ia mafai ai ona maua se taunuuga lelei, ia faia le togafitiga i le taimi sili ona lelei. O le vevela e tatau ona amata mai i le 8 i le 25 ° C, ao po e tatau ona mafanafana, e aunoa ma le malulu.

E tatau foi ona e gauai atu i vao, lea e tatau ona i ai i le vaega o le tuputupu ae ola (o le i ai o le 2 i le 10 laulaau po o le taamilo i vao vao).

E taua! Aua nei togafitia le vaivai o fua o laau o loʻo i lalo o tulaga faigata (vevela vevela, lamala, faʻaleagaina o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi).
O otaota e tatau ona faʻaaogaina i laulaʻau laʻau o vao ina ia oʻo ai le maualuga o le vailaʻau i laau.

Aafiaga o aʻafiaga

O faailoga muamua e mafai ona vaaia i se aso, ae o le faʻaumatia mulimuli o vao o le a faʻatali pe a ma le 2-3 vaiaso, lea e aʻafia i le tele o mea, pulea ma le pulea.

Vaitaimi o le puipuiga

Na o na vao lea ua totogo i le vaitau o togafitiga e maaleale i Esteron. O lona uiga, afai o le vaiaso talu ona togafitia togafitiga fou, o le a le faʻaalia i le fualaau faasaina, talu ai ona vave faʻavave le otaota i le palapala.

O le mafuaaga lea e tatau ai ona gaosia togalaau i le taimi tonu e tutupu ai vao leaga uma, a leai e te ono lamatia le na o se vaega o vao.

E te iloa? Ants Myrmelachista schumanni, e nofo i le vaomatua, fasioti vao, squirting into the leaves of acidic acid, o se vaovao.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

E mafai ona faʻafefiloi le Esteron i le tasi falala ma isi vaovao, fomaʻi, iniseti ma soʻo se faʻamaʻi vai. Faʻatasi i le faʻatupulaia o tulafono faatonutonu e sili atu ona le lelei le faʻafefiloi o vaovao.

Faatapulaaina o fualaau aina

E pei ona taua i luga, e leai ni tapulaa i le fuaina o fualaau aina ona o le mea moni e vave ona pala le vao i le eleele, ma o lona faaputuputu i laau e le taua.

I le tulaga o le oti o mea totō ma lo latou fausiaina i totonu o le eleele ao faagasolo le faagasologa o le suotosinaina, e mafai ona totoina vave ni fualaau totō.

Taimi ma taimi e teu ai

O le vailaau faʻasaina e teuina i totonu o se potu e eseʻese, e le maua ai e manu ma tamaiti le avanoa. E le gata i lea, aua nei teuina i totonu o basements poʻo le lalaga lea o loʻo i ai ni nifo, pei o le afifiina o mea e faʻaleagaina ai le ola o le vailaʻau. Lavea o meaʻai - mai -20 i le 40 ° C, i le taimi lava e tasi, e matua faasaina ona teu i totonu o le pusaaisa ma meaai. I le tausisia o tulafono uma, o le otaota o loʻo tumau pea ona faʻaleagaina mo le 36 masina.

E taua! Esteron o mea pāpā.
O lenei mea e faaiuina ai le talanoaina o le vaovao Esteron. E tatau ona malamalama o le taimi o le gaosiga o fualaau aina e manaʻomia ona faʻaogaina lavalava faapitoa, fai totigilima ma puipuia ou mata i tioata.

E le gata i lea, aua neʻi galo o le vailaau oona o le vytotoxic mo laau toto ua totoina, o lea aua le totoina i latou i tafatafa o vaega e totoina ai fatu.

Aua e te 'ai i le taimi o le gaioiga ae aua le ulaula, a faʻapea o le a e afaina pe o se puna o le afi o le a mafua ai ona faʻafefe le vai.