Fualaau aina

O le a le faiga o le totoina o kāloti e sili atu ona lelei le filifili ma aisea e taua tele ai?

O fualaau faisua e le amataina i le filifilia lelei o fatu. Ma e oʻo lava i le sauniuni, o le eleele faʻamamaina.

Fuafuaina i le taimi muamua ma le faʻaaogaina o le ala saʻo. Mo fatu o fualaau faisua, e iai lava. E aofia ai, mo kāloti.

E faapefea ona fuafua se moega? O le a le eseesega i le va o le taumalulu ma le totoina o le totogo O le a le mamao i le va o laina? O tali i nei fesili e mafai ona maua i le tusiga.

Le taua o le filifiliina o se faʻaogaina o le fatu ma le faʻaogaina o laina

O le taimi autu o le tuputupu aʻe o kāloti o se mamanu patino o le totoina o fatu. E taua le mafaufau i le mamao e tatau ona totoina ai ma le loloto e lulu. Faʻapitoa le makaina o moega ma le totoina o le lulu, totoina o le loloto o le mea e fesoasoani i le fatuina lelei o fatu, totoina o aʻa ma fua o le seleselega maualuga.

O nisi taimi e le mafai ona saʻo le matauina ma le a le loloto o le a totoina fatu. O taunuuga o le totoina le talafeagai o le ai ai se aafiaga leaga i le galueaina, e aofia ai:

  1. O le faʻaleagaina o le ea e mafua mai i laau vavalalata vavalalata o le a faateleina ai le ono maua o latou faʻamaʻi i faʻamaʻi, pala ma le suka.
  2. Vaʻai faʻatoʻaga o le a malupuipuia e le tasi le isi, faʻaitiitia le fua o le fua. O se taunuuga o le leai o se moli, o le a foliga mai mulimuli, o le a foliga mai, ona o le le lelei o le palapala.
  3. Ona o le tele o le totoina, o le a maua ai e le totogo ni nai meaʻai. O le aʻa o le malosi o laau toto o le a manumalo i luga o aa o vaivai, faatasi ai ma le susu ma le vitamini mai le eleele.
  4. Faʻasalaga sese meaʻai, laʻau ma fualaau faisua. O kāloti o le a tupu laʻitiiti i le telē, ma mafai ai ona faʻaogaina.
  5. Faʻasalaga faigata mo le totoina: e tatau ona e tosoina i taimi uma, ma faʻapipiʻi i se nofoaga fou.
  6. Fafagaina ma fafagaina aganuu e faigata.
  7. E vave lava ona faʻapalapalaina le palapala, ma e tatau ona fafaga atili.

Faʻasologa faʻavae

O le totōina o fatu karu e faalagolago ile vaitau, palapala, fanua, ma isi. Mo taimi taʻitasi e tatau ona amanaʻia ai ona faʻaaliga.

E tolu auala autu (fuafuaga) o le tulaʻi mai:

  1. Lasaʻe lautele Mo ia sauniuni ni togalaau e oʻo ile 15-20 cm le lautele.
  2. Pisinisi Tumaoti. E manaʻomia muamua le faʻamaʻaina ma le eleele humus. A maeʻa le laina e tasi ma fualaau pati, laau totō (isi aganuu).
  3. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fatu fatu. Mo i latou, o le lautele o le togalaau e faateleina i le 5 cm.

Faʻalagolago i le manaʻo, e mafai ona faʻaaogaina ni auala se tolu i le taimi e tasi.

O le a le eseesega i le va o le tautotogo ma le vaitau o le taumalulu?

O eseesega i le va o fatu laau i le tautotogo ma le tautotogo o le tautotogo e faapenei:

  • O le totoina o le Autumn e mafai ai ona e selesele fua muamua muamua nai lo mea masani. O fua o le seleni o le a sili atu ona maloloina, foliga mai e le mafai ona afaina i meaola faalafua, ma o le tele e sili atu i fua o le seleselega o le tautotogo. E toʻatele tagata fai togalaau e le fiafia i lenei metotia ona e tatau ona latou puipuia fatu mai le tau. Ae peitai, o le taunuuga e aoga.

    Tasi se tasi: o fua o lenei faatoaga e le o teuina mo se taimi umi. Ua mamanuina mo le faʻaaoga vave. Luga o togalaau ua saunia mo sina laititi.

  • O le totoina o le taumalulu e faʻapolopolo le tele o le taimi i le tautotogo: e le manaʻomia ona e saunia moega ma fatu, ma isi. I le tautoulu, o le faʻaleleia o fanua e mafai ona faʻatagaina pe a maeʻa le galuega tele o togalaau. Ma e le tatau ona e taufaasese faatasi ma fatu: o le a latou maua le taimi e fafagaina ai le susu o le tau o le tautoulu, ma o le a faʻamalosia le taumalulu, lea o le a mautinoa ai vave, tafaoga faauo.
  • I le tautoulu, e tatau ona e filifili ma le faaeteete le nofoaga mo le luluina O se nofoaga filemu ma le le matagi e faʻamausua ai le kiona i le amataga e fautuaina. E tatau ona taatia le togalaau ina ia paʻu le kiona i le tautotogo, e le fufuluina fatu mai le palapala.

I taimi o totoe, e leai se eseesega i le va o le totoina o le toto ma le totoina o le taumalulu. Mo le faʻaalia o pine e manaʻomia ona tausia tutusa.

E ese mai le tasi i le isi e toto fatu?

A tele ituaiga o kāroti ua faʻaalia mo le totoina, ua filifilia se nofoaga ma ua saunia, o le taimi lea mo le luluina. E mafai ona e totoina i:

  1. Tatala avanoa. O le polokalame o le totōina i le malae vaʻaia e faigofie. O le loloto o le tuʻuina o fatu mo oneone oneone ma oneone e 2-3 cm, mo loma mamafa - 1.5-2 cm. O le mamao i le va o laina e filifilia e tusa ma le tele o moega taʻitasi po o fasi fanua, ae a itiiti ifo ma le 20 cm. i se uo a se uo, ma faafaigofieina le galueaiina.

    O fatu e totoina mai le tasi i le isi i le mamao o le 3-4 cm E faigofie ona fai i se pepa pepa: O fatu kararo o loʻo tuʻuina i luga o se fasipepa, faʻapipiʻiina i le kelu, 3-4 cm le vaʻaia. O le pepa o le a faamaluluina pe a uma ona faasusu, ma o le a le taofia ai le tuputupu aʻe o fualaau.

  2. I totonu o le greenhouse. I totonu o le eleele vevela saunia le moega ile 3-4 laina. O le mamao i le va o laina o le 20-30 cm, i le va o fatu - 3-4 cm. Mo le umi o le laina, e mafai ona e faʻaogaina 2 pine i se maea ua nonoa. O le palapala malosi e manaomia ai le loloto o le 1-1.5 cm, malamalama - 2-3 cm. O le togi e tatau ona faʻatulaga, mo le tafe o le susu i fatu.
  3. I lalo o le suavai. E le faigata le polokalame. O faʻamau faʻalava (pito i luga) e talafeagai mo le faʻaleleia o vai, faatasi ai ma laʻau manu i 20-30 cm. Mo le 2 i luga o le lautele o le 0.5 mita, 2 faʻaaogaina e faʻaaogaina, e tusa ma le 0.3 mita ma le 0.2 mita i le tasi. Mo le 3 moega i le lautele o le 1 m - 2 tafaʻi pepa, ma le mamao 0.4 m ma le 0.6 m. O le loloto o le moega e tutusa lava ma le mamanu na muamua totoina.
  4. Mo fatu. A o lei totoina, e fautuaina e faʻafefiloi le pu i sina lima o le humus, pe faaopoopo le 5 g o le superphosphate granulated. O le polokalame e ese lava le ese mai mea ua tuanai. O fualaʻau filifilia mo le totoina (togavao) e totoina i luga o le itu i luga, pe i luga ole itu, i se loloto faapea o le ulu o loʻo salu i le eleele. Afai o laulaau lanu samasama - o loʻo fufuluina i le eleele. O le mamao i le va o laau e 40 cm, i le va o tulimanu - 70 cm.
  5. Faatasi ma le aufana. Faatasi ai ma se aufana, o le a tulaʻi le mamanu o le tau. O le lautele i le va o laina o le 30-40 cm O le loloto o le eleele mo fatu paluga o le a amata mai le 1.5 cm i le 3 cm, aua o pupuʻu e fuafua i le tele o ulu + 2 cm (mo le elefiti mai luga ma le palapala). O fatu o kāloti e vavae ese mai le tasi i le isi i le umi o le 3-4 cm, pulufana - 6-10 cm.
  6. Ma le radish. E mafai ona e totoina faʻatasi (faʻafefiloi fatu o mea totō), ma eseese: o le tele o kāloti, o le numera o radish. O le loloto o fatu o le radish e 1.5 cm, o le mamao i totonu o le togalaau e 2-3 cm. I le totoina o laau, o le lautele o le laina o le laina 20 cm, ma le feliuliuai e oʻo i le 30 cm. Vaʻai

I le tepa muamua atu, o fuafuaga o le totoina o faturola ma isi aganuu e eseese mai le ao ma le po. O le mea moni, e leai ni faigata faapitoa. O le matafaioi autu e faia i le loloto o le luluina, ma le mamao i le va o laina ma fatu. O isi vaega (o le mama ma le mamafa o le palapala, o lona fatuga, totoina o le nofoaga, ma isi) e laiti, ma ua itiiti le aafiaga i le totoina o fua o le lumanai.