Vine

Fualaau suamalie: totoina ma tausia

E i ai ni nai fua o vine, ma e oʻo lava i le itiiti ifo o fua o vine. Ae o le a le vine e tatau ona filifilia e se tagata fai togafiti masani o le e manao e toto se vine e fua mai ai fua o fualaau aina i luma o isi? Matou te ofoina atu e faʻalogo lelei i le "Crimson" - fua o fua o vine i le amataga.

Faʻamatalaga

"Palolo" - laulau vave vine i vine matagofie ma tetele, suamalie suamalie, lea e lelei le tetee atu i fualaau ma le malulu. O fua o lenei vine e toetoe lava a leai ni fualaau aina suamalie, o lea e fiafia ai tamaiti. O le vine vine "Crimson" (o le ufiufi o le "Wax" × "Charrel") na vave amata. O ona faʻalanuga, faʻapulou vaʻavaʻa ma pe tusa ma le fa faʻi senitimita le lanu piniki ma le lanu mumu poʻo le samasama e sili ona manaia i luga o le vao ma luga o le ipu.

E i ai foʻi vine vine mama, paʻepaʻe, uliuli, tekinolosi, nutmeg.
Ma o fuifui latou lava e tetele - o lo latou mamafa e oʻo atu i le 900 grams. O le tofo o le "Crimson" e manaia tele: o le meaʻai suamalie o lona vevela, mamafa (e oo atu i le 9 kalama) o fualaʻau ei ai le malamalama o muscat ma sili ona suamalie - e oo atu i le 23% suka. O le vao e malosi le malosi, e tele ona laʻau, malosi.

Faʻasologa o talaʻaga

E masani lava, o le fausiaina o ituaiga vine fou e le o le fua o le galuega a tagata tomai faapitoa, ae o le taunuuga o filifiliga filifilia po o le galuega a se tagata e teu ai fatu. "Solivali" - o le taunuuga o galuega V. Kapelyushnogooe na mafai ona tuufaatasia uiga taua i lenei ituaiga tulaga ese, lea e taua tele mo le alualu i luma alualu i luma o le vine i Rusia.

O le vine vine "Nizina", "Liua", "Novocherkassk's Birthday", "Anyuta", "Lolomi" - o le vaega o foafoaga a le faatupulaia V.N. Kraynov.

Uiga o se ituaiga

O le mea sili ona lelei o lenei ituaiga ituaiga eseese o le suamalie suamalie lelei, o gaʻo maualuga (e oo atu i le 7 kilokalama i le vine) ma, ioe, o vine sili ona matagofie e teuteu ai le togalaau ma le laulau.

Vine faʻatasi ma uumi, malolosi, ma oʻo lava i le vaʻaia o lo o taʻalo fisexual fugalaau - o le faʻamalofia o le tagata lava ia e aloese mai le sopoʻia. O le vavaeina o vine ua totoina lelei. O le maualuga o le tetee i le malulu o le "Crimson" - o lenei vine e mafai ona faʻaitiitia ai le vevela e itiiti ifo i le 23-25 ​​tikeri, ma e mafai ai e oe ona tupu manuia i le itu i matu. O le amataga o le tino e fesoasoani foi i lenei - 100-110 aso ao lei faʻamaina vine, o le mea lea o le taumafanafana ma le malulu o le North e le o se mea e taofia ai.

O se uiga sili ona taua o le eseese o lona malosi tele e tetee atu ai i le milipolo, ma le paʻu, o le le fiafia o tuaoi o faifaatoaga uma, e le fiafia i "Crimson" - o nei iniseti e le fiafia i le paʻu paʻu o vine.

E te iloa? E sili atu le aua le afaina vine - o le vaega sili ona aoga o latou.
O lenei ituaiga o fualaau aina e tumau mausali, ae o le maualuga o le totoina e taua tele - o le tele o le seleselega ma le fua o vine e faalagolago i ai.

O le faʻamatalaga o le ituaiga vine vine "Crimson" o le a faʻapisia ai le ata oi lalo.

Agrotechnika ituaiga

Ina ia mafai ai ona faʻatau le faʻatauga o le "Purple", mulimuli atu ia te ia i le vasega pepe pe faʻatau mai se tagata faʻatau i le Initaneti, e sili atu nai lo le faʻatuatuaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

E taua! A o lei totoina, ia siaki ma le faaeteete aʻa, ia mautinoa ia aveese aʻa ua faaleagaina ma paʻu oti.
E le o toe umi ae aʻafia le "Crimson", ae afai o le aʻa e foliga mai e vaivai, togafitia fualaau ma fualaau faasaina e siitia ai lona atinaʻe ma sili atu ona vave aʻafia le vine - "Heteroauxin" poʻo le "Kornovinom". Filifilia le nofoaga tonu mo le totoina o laau e matua taua lava. E tatau ona maitauina o vine o le a sili atu ona fua ma ola lelei i luga o le malulu mai le matagi malulu, oso i luga o le la, agai i saute po o saute sisifo.

E lelei lelei le faʻaleleia o laʻau, e lelei tele le lelei o le totoina o vine, o aʻafiaga, o le a aʻafia i le susu, le malulu ma le mamafa o eleele, ae o le a tutupu le leaga ma aafia i faʻamaʻi faʻamaʻi ma togafiti parasite. O le gaosiga ma le maketiina o fua o le a mafatia - o fuifui o le a laiti, ma o le a suamalie fua.

Aʻoaʻo e uiga i le faʻalavelave o le totoina o ituaiga vine e pei o le "Valiana", "Pretty Woman", "Ladies Fingers", "Delight", "Arched", "Riesling", "Gourmet Early," "Elegant", "Tason", "Buffet" "Julian", "Chardonnay", "Cabernet Sauvignon", "Gala", "Chameleon", "Harold".
Fautuaga mo le totoina o vine mo le itu i matu:

  • O le totoina o loʻo faʻatinoina e se tasi tausaga le matutua i totonu o le toto totoga na saunia talu mai le autumn.
  • E faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻasusu i lua.
  • I le itu i matu, o le "Crimson", pei o soʻo se isi ituaiga vine, o se ufiufi.
  • E teuteu laau i le tautotogo ma le autumn, pe na o le autumn - faalua.
  • Faʻaauau le suʻeina o le togavao ma fafaga i le taimi tuputupu aʻe.
Ina ia mafai ona lelei le vine, ma le tele o le seleselega, e tatau ona e vevela le vevela vao. O togalaau eseese e fesoasoani i le aliali mai o vine vine, suamalie (lagona faʻafeiloaʻi) ma pulu. O le puleaina o vao e tatau ona faia naʻo auala faʻainisinia - o vailaau faʻasaina e leʻi oʻo i le malosi o vine e mafai ona pagatia. Ae i le tulaga e maua mai ai meaola faalafua i luga o vine, willy-nilly, e tatau ona faʻaaogaina sauniuniga faʻamaʻi.

O le "Crimson" e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi pipisi ma ola lelei i nofoaga e susu tele mo isi ituaiga, ae i le taimi o le tuputupu ae e tatau ona e amanaʻia le tau ma faia togafitiga puipui.

Mo le puipuia o foliga o le vine vine, e masani ona faʻaaogaina fualaau faasaina - "Champion", "Jet" poʻo le "Oloa". Afai o le oidium, gray gray or powdery mildew ua uma ona aliali mai, e tatau ona e faʻaaogaina mea e pei o le "Ridomil Gold MC", "Quadris" poʻo le "Acrobat".

E te iloa? O le tele o vine vine ua matua leiloloa ona o le phylloxera, o se meaola na sau i Europa mai Amerika i Matu i le ogatotonu o le XIX senituri. O lea na mou atu ai vine, ma alu i le sauniuniga a le lauiloa "Madeira".

Faʻapitoa o le tausiga

Pe a totoina le ituaiga "Crimson", e tatau ona amanaʻia le mea moni o loʻo latou fausia se vao malosi, ma e le tatau ona faʻatagaina. Afai tatou te manatu o le vine o lenei vine ua malosi tele, o le fautuaga e totoina ma tipiina laau ina ia lava le avanoa mo le tuputupu ae o le aʻa ma o le a manino le manino o le laau - o le a taofia ai le malulu o laau i le tele o le totoina ma maua ai meaai talafeagai.

E taua! O le eleele e tatau ona lelei le tatalaina, e tatau ona e aloese mai le susu.
Ina ia faʻaleleia le atinaʻeina o se aʻa malosi, ua faʻatulagaina le katarovka, o lona uiga o le tipiina o aʻa. Ina ia faia lenei mea, ia aveese le palapala o le eleele mai le ogalaau, tipi ese lauulu ma toe momoe ai i le ogalaau i le eleele.

Eseese "Crimson" - foliga vave ma tumaulea e lelei mo le faʻatoagaina i nofoaga ma se vaitau vevela vevela vevela. I le taimi lava e tasi, ia tofo ai, e mafai ona tauva ma soʻo se ituaiga o ituaiga o loʻo i ai i le itu i saute e naʻo totonu o mea faʻapitoa.