Fualaau aina

Faʻamataʻu faigofie ma aoga ile auala e ave ai le manogi o le kalaka mai le gutu ma lima

Laʻau o se oloa e faʻaleleia ai le tofo o le tele o ipu ma, e le gata i lea, e aoga mo le puipuiga. Ae o tagata uma e masani i le "isi itu" - o se manogi malosi mai le gutu pe a uma ona 'ai ai ipu e iai le galala. Ona o lenei mea, e toʻatele e teena garlic. O le mea moni, o le faafitauli e mafai ona foia le itiiti ifo le itiiti: faʻaaoga se tasi o auala e faʻaumatia ai le manogi, ma faʻaauau pea ona faʻaaoga togafitiga maloloina ma le lelei. Faʻafefea ona faʻaoga le kelani ina ia leai se uiga "manogi", auala ma i le fale e tau ai le manava manava, faʻapea foi ma le auala e aveesea ai mai lou lima - faitau le tusiga.

Mafuaaga o se manogi uiga ese

Muamua, seʻi o tatou tilotilo pe o le a le mea e tupu ai, pe a maeʻa ona 'aina e le tagata le karika po o aniani, e puna mai le gutu, ma pe o le a le mafuaʻaga e salalau ai le manogi i le fale. O le manogi o le manogi e mafua mai ona o le sulfur o loʻo aofia ai i totonu o le oloa.. O le ulu atu i totonu o le oral mouth, o nei mea e mafua ai ni tali e mafua ai le foliga mai o se "tofo" le fiafia.

O le manogi lenei e mafai ona tumau mo se taimi umi lava: e tusa ai ma suʻesuʻega a saienitisi i le fesili pe o le a se manogi faapitoa mai le gutu e taofi pe a uma le 'aina o le karika, e mafai ona oʻo atu i le 48 itula, pe afai, ioe, e leai ni fuafuaga e faʻaaogaina. I le auala, o le fufuluina o ou nifo e le fesoasoani i taimi uma e aveese atoa ai le manogi o le kalakeke: a uma, e le mafua mai i ni vaega o le oloa e pipii i le va o nifo ma le gutu, ae o se gaioiga, o se taunuuga o le manogi e aliali ma le manava.

O le aisa sili e mafua ai le '' tofo '. A faʻavelaina, o le kalaka e mafua ai ona le manava le manava.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio e uiga i mafuaaga o le manogi o le kalakeke mai le gutu:

Matou te fautuaina e tilotilo ia matou tala i le auala e matua aoga ai le kela, ma i le a le auala e sili atu ona lelei mo le togafitiga o faʻamaʻi, ma o ia tulaga e faʻaaogaina ai lona faʻaaogaina, aua o nisi taimi o lenei laau e mafai ona mafua ai ni allergies i tagata matutua ma tamaiti.

O le a se mea e mafai ona puʻeina, ina ia aua le manogi mai le gutu?

O le mea e lelei ai, o loʻo i ai le tele o oloa ma vailaʻau e faʻamaʻo lelei ai le taunuʻuga o se gaioiga faʻasolosolo ma, o se taunuuga, o le manogi mai le gutu. O le tele o ia mea e masani ona taʻua o "togafitiga faʻaleaganuʻu" e faʻafetaui ai le manogi o le gutu. Sei o tatou amata i le lisiina o oloa e mafai ona aoga mo le aveesea o se manogi le lelei, tau atu ia te oe pe faapefea ona 'ai ia mea, ina ia uma le' ai o le kalaka e leai se uiga amber mai le gutu.

  • Toga. O latou o se tasi o auala sili ona lelei e faʻafefe ai le manogi o le kalaka. Ma e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi: e tusa ai ma saienitisi, o apu o loʻo i ai ni mea faapitoa - phenols, lea e tali atu i le sulfur e aofia ai le kelani, faʻaseseina ia mole molemalie manogi. O le mea lea, e lava le 'ai i se lanumeamata lanumeamata pe a maeʻa se ipu e sili ona' aina i le kalaka, o le mea mulimuli e le manogi mai le gutu.
  • Citrus. O se aafiaga talitutusa, e faavae i luga o le fegalegaleaiga o meaola ma meaola o lo oi ai i le garlic, ei ai ituaiga o fualaau suamalie - moli, lemoni, fualaau aina.
  • Leisi. Ina ia faʻafetaia le manogi le manaia, o le a fetaui lelei foi le mama, aua o loʻo i ai ni gaʻo, lea e faʻaitiitia ai le eletise o meaʻai ma toe faʻaleleia paleni pH.
  • Greenery. O le fitafita aupito sili ona manaia i le manava manava iinei o le meaʻai poo le letus. Afai e leai sau letus i luga o le lima, e mafai ona e suia i isi laau - basil, pasesa, rosemary. I le auala, o le taina o le toto o le pasili, e te faamamaina foi le lagi, lea o loo i ai ni fasi keke.
  • Mint. O le Rosmarinic acid, o loʻo i totonu o le mint, o loʻo i ai le tele o meaola, lea e avea ai le moa ma se fitafita e sili ona aoga ma se manogi manaia pe a uma ona 'ai le garlic. O le mea lea, e mafai ona e tuʻuina ni nai fasi mili fou ma oe ma e te le fefe e taʻalo i luga o le 'ai o meaʻai faʻafefeteina ma le kalaka i le fale poʻo i nofoaga faitele.
  • Pipi falaoamata. O meaʻai masani a le kofe o le a fesoasoani e aveese le manogi o le kalaka, pe afai e te gusi ma 'aina 2-3 fasi. O le mea autu o le faia malie ma le faʻaeteete. I le auala, o fennel poʻo fatu cardamom o ni fitafita foi ma se manogi le lelei, e ui lava e sili atu ona faigofie ona maua ni pini kope.
E taua: I le tautalagia o fualaʻau, greens ma le mint, ua matauina e saienitisi o meaai fou e fesoasoani e faʻafefe ai le manogi manogi pe a uma ona 'ai le garlic. O lona uiga, afai e te tofo i se moa ma le silati, ona filifili lea e 'ai i le apu tipi, atonu e te le ausia le mea e manaʻomia.

Matou te fautua atu e matamata i se vitio e uiga i oloa e faʻamalo ai le manogi o le kalakeke mai le gutu:

O a mea inu ma pe faapefea ona fasi le amber pe'ā uma ona 'ai?

  1. Miliki. Mai mea uma e fesoasoani e faʻafefe ai le manogi mai le gutu pe a uma ipu ma galala, o le mea muamua lava ma sili atu ona lelei o le inu lea o se ipu susu. E faatatau foi lenei mea i meaʻai susu - yoghurt, ryazhenka, yogurt ma kefir. O vailaʻau o loʻo i totonu o oloa gaosi susu e faʻaitiitia ai le maualuga o le eletise o le hydrogen sulfide.
  2. Apple cider vinegar. O se paluga o le piane pīpī o le apple, ua faʻasese i totonu o se ipu vai vevela, e mafai ona faʻaumatia le manogi le manogi. O se ipu vai vai ma le vineka e mafai ona 'onā pei o se taumafataga o loʻo i ai le vaitalo, ma a maeʻa. Ae peitai, o lenei metotia e le mo tagata uma: i le tulaga o faafitauli i le eletise, o le faʻaaogaina o le vai i le vinika, o le mea moni, o le a faʻamalieina le manogi, ae o le a maua ai se asiasiga i se gastroenterologist. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina lenei metotia, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.
  3. Green tea. O se ipu lanu lanumeamata, inu pe a uma le 'aiga o le aoauli ma le kalaka, e fesoasoani e faʻamaʻapeʻa ai le manogi le manogi mai le gutu. O le mea sili ona aoga o le a avea ma lanu meamata ma le faaopoopoina o le moa.
  4. Suavai. I le faʻamamaina o meaai i se tasi poʻo le lua ipu tioata vai, o le a e aveeseina le toega o le kalama mai le vaeluaga o le faitotoʻa. E le gata i lea, o le vai e faaosofia ai le gaosiga o fuluvaʻa, lea o le a faʻamamaina ai le gutu o vaega pito sili ona itiiti o le kalaka, faʻaliliuina ai gaioiga faʻasolo ma foliga mai o se manogi le lelei. Ae sili atu le lelei o le faʻapipiʻiina o lenei metotia ma soʻo se isi.

E faʻafefea ona faʻaleagaina vailaʻau?

I le taimi nei e uiga i togafitiga faʻasolosolo faʻasolosolo nei e mafai ona fufulu ai le manogi manogi mai le gutu, ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina mo lenei mea.

  • Faʻafiafia. O le fufuluina o se manogi malosi (mo se faʻataʻitaʻiga, mimiti po o le ufi) o le a aoga i le faʻafefeina o se manogi manogi. O le igoa e tatau ona taʻu mai ai o le faʻamamaina e talafeagai mo le faʻaitiitia o le manogi o le kalaiki. E tutusa foi le faʻaaogaina o ituaiga uma o meaʻai e susulu ai le manava: ae o le faʻamamaina e sili atu ona aoga i lenei tulaga ona o le fufuluina o le kulimi laulaula mai guga ma nifo, e fesoasoani e faʻamamā le gutu o meaʻai mai toega o meaʻai.
  • Soda ma masima. O se tasi o suʻega aloaʻia a tagata o le faia lea o se paʻu suamalie masima, suauu ma le vai, ona fufulu lea i lou gutu.
  • Chlorophyll laulaʻau poʻo kapula. O lenei metotia o le taulimaina o aʻafiaga le lelei o le 'aina o laukalo e sili ona lauiloa i fafo. Faʻafefea ona faʻaaogaina e aumai ai se manogi le lelei? Ua lava le ave 2-3 paluga i le taimi o le taumafataga.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga i le auala e lelei ai le malemo poʻo le faʻamaloloina o le kalama

Sei o tatou suʻesuʻeina laasaga ma lea laasaga pe faʻafefea ona taofia le sosolo le manogi o le kalakeke mai le gutu ae leʻi maeʻa ma 'aʻai.

  1. A o le i ai le kuka. Taumamafa i se lanumeamata lanumeamata, o le a faaitiitia ai le aafiaga o se gaioiga oona, lea e mafua ai le manogi. Afai ei ai lau filifiliga pe faʻafefea ona kuka kukalalalalalalalalalalalalalalalalalaina pe faʻapipiʻiina i le ipu, o le sili "manogi" o le keleti mata. Taʻu, tipi i ni fasi mea, mafua ai se manogi malosi malosi, o lea afai e te 'aina le laukalo mo le puipuia, ia' ai se lobelu atoa.
  2. I le taimi o le taumafataga. Inu 1-2 ipu tioata vai, fufuluina i lalo ma ipu e iai le laʻau. Taumafa fualaau faisua ma fualaau aina e tele le vai (tamato, kukama), letusi, fualaau suamalie.
  3. A maeʻa ona 'ai le garlic. Fufulu ou nifo ma lau laulaufaiva e aveese ai meaʻai, fufulu lou gutu i se paʻu faʻapitoa, vai mafanafana ma le mint poo le paluga suauʻu (o le fua o loʻo faʻamatalaina i luga). Inu se ipu lauti lanumeamata ma le mint pe ai ni nai mite laulaau, pe afai e leʻi latalata mai le lauti ma le mint, o le a fai keke pini.

Ae a pe afai e te ave faʻamalosi?

E faʻafefea ona ave ifo le manogi manogi mai le gutu i se faʻalavelave faʻafuaseʻi? I lenei tulaga, e sili atu le feaveaʻi faʻatasi ma se moli mo le fufuluina o le gutu poʻo se pulu mo le fufulu o le gutu. I soo se tulaga lava, e tatau ona e fufulu muamua le gutu o meaʻai (fufulu o ou nifo, fufuluina o le pamu, vai ma se tui o le pasili), ona 'ai lea o se mea e mafai ona faʻaumatia ai le manogi o le moa, le kofe kalama.

Komiti Faatino: E mafai foi e le mint gomu ona faʻaitiitia le manogi o le kalakeke, ae na o le taimi lava e te vele ai.

E faʻapefea ona alu ese?

O le manogi o le kalakeke i luga o le lima pe a uma le kuka e mafai ona avea ma faafitauli mo le talimalo. E i ai auala e aveesea ai le manogi manogi.

  • Ina ia vave aveese le manogi, e mafai ona fufuluina ou lima e faʻaaoga ai le paʻu tutusa i le soda ma masima, e pei ona faamatalaina i luga.
  • E mafai foi ona fufulu ou lima i le sua o le tipolo pe fufulu foi i le susu.
  • O le isi laʻau masani lauiloa mo auala e fasi ai le manogi o le pikiina lea o le naifi i le pito (o le mea autu o le faia ma le faʻaeteete) ma ufiufi mo se minute i lalo o le malulu: o mole o le sila, fegalegaleaiga ma fualaʻau o le kālati, faʻaitiitia le manogi.
  • Ma o le filifiliga pito sili ona faigofie o le faʻatau mai lea o le fasimoli lima lima vai ma se tusi e faʻaseseina e le vai mea manogi.
Masalo o le ae fiafia e faitau mea aoga o le garlic mafiafia ma le lanu uliuli ma pe faapefea ona tatau ona 'ai? I luga o tulaga lelei ma le le lelei o fualaau faisua Saina. Ma e uiga foi i le kalama lanu papaʻe masani:

  • E faapefea ona tupu?
  • O le a le eseesega i le va o le taumalulu ma le tautotogo?
  • 6 o ituaiga sili ona lelei o le taulaina o le toto.
  • O a tulafono o le tausia o le taumalulu?

Faaiuga

O le mea lea, o le faafitauli i le manogi pe a uma le 'aina o le kālaki ua mou atu, pe afai e te iloa a itiiti mai o ni auala e faʻaumatia ai le "meaʻai" o loʻo faamatalaina i luga. O lea e mafai ai ona faʻaauau pea ona e faʻamafaʻailoina sau saulati sika mafiafia ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino!