Fua o le gaosiga

Fale siliva: tausi ile fale

Faatasi ai ma totonu o laau i totonu e feiloai ai ma se sui o le motu o Iapani e le faigofie tele. E le o se mea lelei, ae i le taimi lava e tasi, o ituaiga ituaiga eseese o vao o le setete o le motu e le mafai ona manumalo i le faatoʻaga aina ma ausia ai le lauiloa. Ae ui i lea, ei ai tuusaunoaga. O se tasi oi latou nei o le sui o le aiga Araliev - Fatsia. I totonu o lenei tusiga o le a tatou tilotilo pe o le a moni lava lenei laau, saili pe o le a le fugalaau o le gaʻo, ma le auala e tausia lelei ai lenei ituaiga.

Faamatalaga faʻamalosi

Fatsia e masani ona iai ituaiga o meaola e aofia ai i le aiga Araliaceae (Aralia). O motu o Iapani e masani ona manatu o se natura natura o sui, faapea foi Taiuani ma nisi vaega o Korea i Saute. O Fatsia o lona igoa i le Fatsi Island, o lona uiga o le "valu" i le faaliliuga, lea e atagia mai ai le vaevaeina o le lau o le ituaiga i le 8 futu.

E te iloa? Fatsia - o se tagata vavalalata vavalalata i se vailaʻau faʻaleagaina e pei o le ginseng.

O le vaevaega i totonu o pulu i le embryo e manino: o le cotyledons e matuā faʻafeagai ma le isi. O lenei meaola o se sui o laau toto, lea i le natura e mafai ona ausia se maualuga pe a ma le 4 mita. Ae peitai, e le tupu lenei mea i le fale, talu mai le potu o Fatsia e le sili atu i le 1.5 mita le maualuga.

I lenei tulaga, e le sili atu i le 40 cm le fuaina o le lamina, ma o laʻau lava ia o loʻo faʻatulagaina i luga o le ogalaau i le isi itu poʻo le faasolosolo o le faasologa ma ia i ai se lanu lanumeamata lanumumu. O lau o loʻo i ai se foliga faʻapitoa lata ane i luga ma vaevaeina, i le averesi, i le 8 lobes, 5-10 cm lautele taʻitasi.

Aoao mea e uiga i le popole i le tausiga o isi laau i totonu o le fale: pahira, cicasso, peo, calceolaria, fuga auro, pelargonium, stocks, coffee coffee, cattle, araucaria, lantana, sunpenthes, zhiryankoy, mandarin, left, purple, primula.

Fatsia ua ufitia i fugalaau ia Novema. I le vaitau lenei, o le ogalaau e tupu tele i fugalaau laiti ma le le mafaamatalaina, o lona lanu e eseese mai le sinasina papaʻe i le samasama-lanu meamata, ma o le lautele e tusa ma le 3 cm le lautele. O le fuga o le laau e fua foliga ma ua vaevaeina i le 5 petals.

Fugalaau e aoina i totonu o le malu puipuia. A maeʻa ona toto, i le tele o tulaga, o se fua e tusa ma le 5 mm le maualuga e aliali mai i luga o le gaʻo, e faasino i fua e le talafeagai.

Meaola

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o vao ma manu o le Araliahs, e le toatele na ausia le lauiloa. E le gata i lea, o le ituaiga o sui masani o le laufanua o Asia ua avea ma puipuiga moni i le popularisation o Fatsia i totonu o aiga e fiafia i fale.

Ae ui i lea, o loʻo i ai ituaiga o meaolaola e fesoʻotai saʻo ma Aralia. Muamua, o le Fatsia o Iapani ma Fatshedera Lisa, lea o le a tatou talanoaina i auiliiliga mulimuli ane.

Iapani

Fatsia Iapani - o se laau o se sui masani o le ituaiga. O lenei ituaiga meaola ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i totonu o le falemaututu fale mo le 200 tausaga talu ai. O lau o le measina Iapani e foliga tutusa i foliga vaaia o le chestnut. Ua manatu Iapani o le masani masani lea o le laau.

E te iloa? Fatsia Iapani o se sui o laau o le monotypic. O lona uiga e na o le tasi le ituaiga o meaola i le nomenclature lautele o lenei fugalaau.
O lenei laau o mea uma e ofoina atu i totonu o le faleoloa i le tagata faatau, aua e le faigata ona tausi le fugalaau. E le gata i lea, o le tulaga tulaga ese ma le iloagofie o foliga o lenei laau e manino lava le eseesega o lenei laau mai le tele o meaola i totonu. I aso nei, o faʻatoʻaga ua latou iloa le tele o ituaiga o meaʻai:

  1. Argentei marginatis - o se laau lalelei matagofie, o lona uiga autu o le itu paepae o laulaau.
  2. Aurei marginatis - ogalaau o le fale, o laulaau o loʻo i ai se lauiloa samasama.
  3. Moseri - o se tasi o laau sili ona laugatasi, lea e iloga e se tamai laʻau o le aʻa ma se lanu lanumeamata lanumeamata o laulaau.
E taua! Fatsia juice O Iapani o se meaʻai malosi, o le mea lea o tagata e iai le hypersensitivity o le paʻu ae e te leʻi amataina lenei laau i le fale, e tatau ona e talanoa i fomaʻi i taimi uma, ma tausi le gaʻo e tatau ona tupu i auala taʻitasi o le puipuiga o le tino.

Fatshedera Lise

Fatshedera O Lisa o se ituaiga o ituaiga ituaiga mai le amataga, lea na muamua vaaia i Falani i le 1912. O le uʻamea na gaosia e le uso o Liza e faavae i le masani masani a Iapani ma le lulu. O se taunuuga o le sopoia o vaeluaga, o le au faifaatoʻaga na mafai ona maua se foliga uiga ese, lea i lona fausaga e pei o le ovy, ua teuteuina i laulaau ma fugalaau ese mai le itu matagofie.

Na o ni nai tausaga talu ona filifilia Fatshedera, na avea ai Lisa ma se tasi o laau sili ona lauiloa i le faapaologa. O le vaʻaleleina o le aʻeivy na avea ma laau lelei mo le teuteuina o falesa ma terraces, ma na avea foi ma tulaga aupito sili ona lelei mo le fatuina o ni fugalaau matagofie i totonu.

Matou te fatuina ni tulaga mo le tuputupu ae

Fatsia o se foliga e le talafeagai i tulaga o le siosiomaga: ina ia maua se siosiomaga lelei mo le laau, o le a le manaʻomia le galuega sili. E le gata i lea, i se mafanafana o le tau, o lenei fugalaau atonu o se fofo sili ona lelei mo le fatuina o ni fugalaau fugalaau manaia i le dacha. Ae peitai, mo le totoina lelei o gaʻo, e tatau ona e iloa nisi o mea taua, lea o le a tatou talanoaina mulimuli ane.

Malamalama

Fatsia o se fugalaau lena faʻafetaia lelei le susulu o le la ma le aoauli, ae ia faia se laʻau sili ona matagofie e iloagofie ai lau laulaau, e tatau ona teuina le laau i le tulaga o le malamalama lelei. Mo lenei mea, o faamalama i le itu i sisifo po o le itu i sasae e atoatoa.

I luga o le faamalama i le pito i matu o le fale, o le gaʻo o le a tupu e aunoa ma ni faafitauli faʻapitoa, ae o le atinaʻeina o le laau o le a tupu tele lava le umi. I le mafanafana o le la, o le la e taʻele i le ea fou o le pusa poʻo le terrace o le a aoga mo le gaʻo.

Fofo o le ea ma le vevela

Toto fiafia i le vai e sili atu nai lo le tele o sui o le vevela tropics. O le mea lea, e tatau i aso uma ona fufulu pe solo faʻatasi ma se ie susū, aemaise ile maualuga o le vevela. I le vevela vevela e fautuaina le laau e taofiofia se taʻele masani. Ae i le taumalulu, o le tele o le vai e faʻaaogaina mo le faʻavaivai e faʻaititia i le tele o taimi, o lenei mea e sili ona tāua i le tau maualalo o le ea.

E manaʻomia e tagata uma le vevela o le ea, e tutusa lelei ma le natura masani. Mai le tautotogo i le amataga o le tautoulu, e tatau ona iai i le va o +17 i le 22 ° C. I taimi faigata o le tautoulu, o le gaseia e lagona tele i le vevela o le potu, ae o tulaga sili ona lelei mo fugalaau o le ea vevela i luga atu o le 10 ° C.

Mo meaola e iai lanu lanu felanulanuaʻi o le laulaʻau laʻau, e le tatau ona paʻu le paʻu i lalo ifo o le 16 ° C.

E taua! I le mataupu pe a manumalo Fatsia i le vevela o le potu, e manaʻomia le tuʻuina atu o se faʻalauiloa malamalama. O le fofo aupito sili mo lenei mea o le a faʻapitoa tele.

Laʻau kuka

Aralia alofa sina eleʻele eleʻele pe leai foi. E le gata i lea, o tagata o le aiga e tupu lelei i le hydroponics, ae o le tulafono autu mo le sui e maualuga le manava. Ina ia mafai ona totoina se laau maloloina, eleele e aofia ai vaega nei:

  • i le fua faatatau o le 2: 1: 1: 1 i totonu o le ulo e tatau ona faʻafefe palapala, oneone, humus, sui o le paʻu;
  • eleele faigofie, pito i luga o peat, humus ma le oneone e tatau ona tutusa i vaega tutusa;
  • i le aofaʻi 4: 2: 1 e tatau ona avea ma eleele masu, palapala ma oneone.

Totoina ma fafagaina le pala

Fatsia i le fale ua tupu e aunoa ma ni faafitauli ona o ituaiga uma o loo toe gaosia. Aumai se laau talavou ola maloloina ma ola maloloina e ala i le totoina o fatu, faapipiiina pe tipi. Mafaufau i faataitaiga taʻitasi i nisi auiliiliga.

Mai fatu

Tuputupu le gaʻo mai fatu i le fale i lalo o le mana o mea taitasi. O fatu e totoina saʻo i le eleele na saunia muamua. O fatu e totoina i le loloto e le silia le 10 mm. E taua le matauina o le maualuga o le ea o le ea e tusa ma le + 18 ° C pe sili atu foi seia oʻo ina oʻo mai.

A maeʻa lau laʻau muamua e lua i luga o le totogo, ona sauni lea o laʻau mo le toe totoina i totonu o se ipu. O vaovao o loʻo nofo lelei i le 1 fasi ipu i le ipu, ma tuʻuina ai le fagu i se mea manaia ma mafanafana, ae aunoa ma le susulu o le la.

Pe a toe faʻaleleia laau mo le lelei o le fugaina o fatu poʻo le gaosia o mea e seleseleina ai, o aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga e faʻaaogaina: "Kornevin", "Kornerost", "Heteroauxin", "Epin extra", "Chunky", "Etamon".

Mai faʻasologa

O le faapipiiina o siaki e tupu mai i le fesoasoani mai o moli laiti. Mo lenei i le tautotogo, e vavae ese tipi mai luga o le fugalaau. O le taotoga maeʻa e nofo i se mea faapitoa e faavae i le oneone ma le peat, pe a maeʻa ona afifi le pusa i totonu o se pusa palasitika e fai ai ni lauʻeleʻele.

Afai o le vevela o le ea e tusa ma + 20-26 ° C, o aʻafiaga e maua aʻa i totonu o le vaiaso. A maeʻa, ona sauni lea o mea totō e totoina i totonu o ipu taʻitasi.

E taua! A faʻapipiʻiina, e manaʻomia le ea fou i le fale: mo lenei faʻamoemoe, e fautuaina e taʻavale i totonu o se pusa paʻu i le taeao ma le afiafi.

Mai le taoto

Afai e sili le lelei o fugalaau o le fugalaau, e mafai ona e toe faafouina le fugalaau faatasi ai ma le fesoasoani i luga o le ea. I le tautotogo, e faia ai se pu papaʻu i luga o le ogalaau o le gaʻo, lea o loʻo afifiina i le sphagnum moss, muamua na susu i totonu o se fofo faʻaleleia faapitoa.

A maeʻa lena, o le fausaga fausia ua afifiina i se pusa paʻu po o se ata. Faatasi ai ma le tausiga faifai pea o le maualuga o le susu, ua uma ona i ai le masi pe a mavae le ono masina e iai aʻa malolosi. A maeʻa le isi 2 masina, o le pito i luga o aʻa ua saunia mo le seleseleina ma totoina i se isi ipu.

Tausiga talafeagai

O auala autu e lelei le faʻamaʻa, faʻamaʻapeina le palapala, puipui mai le susulu malamalama o le la ma isi.

Faʻasalaina ma faʻaleleia

I le taumafanafana, e tatau ona faʻafefe le gaʻo i le taimi lava e amata ai ona faʻagogo le palapala. I taimi o le tautoulu ma le taumalulu, o le tele o le faʻasusu e tatau ona faʻaitiitia le faʻaitiitia, ma e taua le faʻamautinoa o loʻo tumau pea le susu i totonu o le ulo.

Le le lava o le susu e faʻavaivaia ai le laau. I le magoina o le eleele pe a ma le tasi, o le ae maua ai se fugalaau ma le lafoaia lau, lea o le a toetoe lava a le mafai ona sii aʻe. E taua foi le manatua lena mea o le tele o le inu e mafai ona afaina ai le laau e sili atu nai lo le vevela. E taua tele mo lenei totoga laau ina ia mafai ai ona saʻo le fuafuaina o le uiga auro o le fausua.

Fertilizer

Luga pito i luga o laei paʻu e tatau ona faia i vaiaso taitasi. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga vailaau faʻamaʻi ma mea faʻamalosi, faʻasolosolo ai. E manaomia e le laau ni meaʻai faaopoopo i le tautoulu, tautotogo ma le taumafanafana. I le taumalulu, e sili atu le lafoaia o laʻei pito i luga, ae i le taumafanafana, ma le maualuga o le ea, e fautuaina e fafagaina meaʻai nai lo le tasi i le masina.

Teuteu

Faʻasalaga Faʻasalaga fatsia faʻaaoga lelei. O vaega tuai ma le vaivai e mafai ona vavae ese i soo se taimi o le tausaga, ae o le faʻavaeina o se vaomatua e sili ona lelei ona faia i le taimi o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, tipi ese laulaau, vaega o le ogalaau, ma afai e mafai, e tatau ona e togiina pito o le tipi - o le a faia ai se laau lamolemole ma matagofie.

Suiga

A faʻaalia mai aʻa o se laau mai se lua faʻavaivai, o le faailoga autu lenei e tatau ona toe totoina se gaʻo. O lenei faiga e sili ona faia i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, ae le sili atu i le tasi i le tolu tausaga.

E taua le manatuaina o lena mea e le tatau ona lapoa le ulo, aua o le a aʻafia ai le tuputupu ae o le fugalaau, ona foliga mai. O le sui e tatau ona faʻapitoa ona saunia: i totonu o se eleele faigofie mo ituaiga o ituaiga, o le a le maua ai e le laau ia meaʻai talafeagai mo le ola maloloina.

O faigata faigata i le tuputupu ae

E ui lava o le gasegase o se mea e le lelei tele, i totonu o le fale gaosi fale lanu meamata a le amateur fale e mafai ona feagai ma le toatele, i nisi o tulaga ma mea e leʻi mafaufauina, faigata. Talu ai o le sua o le laau o se mea oona, o mea uma e gaosia ma fugalaau e tatau ona faia i totigilima puipuia.

Ae i le tele o tulaga, o faafitauli ma le laau e mafua ona o le le talafeagai o le faasusu. Ona o le leai o se susu, o le a vevela ma vele, ma mai le tele o le laau e amata ona pala.

E le gata i lea, o le paʻulea enaena, lea e tupu i le tau malulu ona o le inu tele o le fugalaau, e mafai foi ona faʻaola. E mafai ona faʻaolaina le laau mai le faʻamaʻi e ala i le tipi ese o vaega na aafia, ma i tulaga ogaoga o le a tatau ai ona faʻaaoga se fomaʻi oona.

E taua foi le mataʻituina o meaola faalafua tele, talu ai o iniseti e pei o le whitefly, apogaleveleve mite, sisi, aphid ma isi ua filifilia le fugalaau. Ona o la latou atinaʻega, ua amata ai ona liu fasi lanu samasama, pala, ma ua mate le laau.

O le asō ua matou suʻesuʻeina le mea o loo iai le Fatsia o Iapani i le ata, o le a le tausiga e manaʻomia i le fale. O le tausiga, alofa ma le maoaʻe i le faʻamamaina o gaʻo o le a tauia ai le tagata e ona le laau ma se laʻau olaola ma manatua pea.