Laʻau

Manatu mo le faʻatulagaina o se malae taalo i le atunuʻu mo se tasi pe sili atu foi tamaiti

Ua e matauina le vave ona aʻoaʻoina e tamaiti laiti uma gaioiga e pauu atu io latou lima? O se tamaititi e lua-tausaga le matua o le a faʻaogaina i se masini mamao poʻo se telefoni, ma a oʻo i le tolu tausaga e mafai ona latou tago i laulau. Na o se pepe taalo pe na o se masini o se tausaga anamua. Tamaiti e pei o minoi e mafai ona gaoioi, tautala, pepese, pe tuʻuina atu musika. Ma afai e te aumaia se tamaititi faʻalelei i le fale ma tuʻuina o ia i totonu o se taga koko masani, o le a ia tosoina oe e faʻamautu se ituaiga o taaloga, pe o le a alu pe a ma le 10 minute e suʻe nisi mea e sili atu ona fiafia. Na matou filifilia manatu sili ona fatufatuaʻi mo le malae taʻalo, lea o le a fesoasoani e nofo ai le tamaititi mo le itiiti ifo ma le afa itula, ina ia mafai ai e tagata matutua ona inu le kofe malu pe galue i le togalaau.

Taaloga na o oe: o le a le mea e fai i le pepe e toatasi?

O manatu uma o le a tatou talanoaina i lalo ua fuafuaina mo tamaiti mai le 2 tausaga. E oʻo lava i lenei tausaga, e le mafai ona e tuua le pepe na o ia mo le 5 minute, ona o se lagona o le lamatiaga e leʻi i ai i totonu, ma o soo se maamaa, laasaga poo le pa puipui e mafai ona afaina.

O uiga autu o le malae taʻalo (sandbox, fale taʻalo, swing) na tusia i ni mataupu eseese, ae o le taimi nei o le a tatou taulai atu i nisi mea e le masani ai, ae le o ni mea faigata. Tatou amata i manatu ua mamanuina mo taaloga a se tasi tamaitiiti, aua o aiga i aso nei, o le mea e leaga ai, o lenei mea matautia e sili atu ona tupu nai lo le 30 tausaga talu ai.

"Faigofie mo atavali": o le a faatumauina pea puipui o le fale

O le naunau mo le tusitusi i tamaiti e toetoe lava a le gaoioi. O se peni pepelo e leai se peni po o se penisini e vave ona aliali mai i lima o se alii tusiata e teuteu le fale i na nofoaga e leʻi fuafua ai matua. Faʻasaʻo lenei galuega i se tama tama 2-3-tausaga - o le a le mea e paʻu i luga o se puipui ma pi. Ae e mafai ona e faʻaumatia le manaʻo pe afai e te fatuina se ituaiga faʻailoga i le malae taʻavale. Tuu atu lou Malevich sili atu ona alu i luga o le auala nai lo le toso i luga o puipui.

Mo le faia o se faʻanoanoa, e te manaʻomia se atigi laupapa laupapa (e pei o laupepa feaveaʻi) ma le mea o le a tusia e le tamaitiiti. O le auala pito sili ona faigofie o le faia lea i fafo mai se fasi apa, valiina i le lanu uliuli ma tuʻuina atu le pepe i vali paʻu. E mafai foi ona e faʻaaogaina le ata tifaga o le tagata lava ia. E na te mauaina atoatoa se penisina paepae. Ae o loʻo i ai se tulaga lamatia itiiti: e fiafia tele tamaiti e vaʻaia penivali, o lea e sili atu ona lelei le faʻamamafana mo tamaiti mai le 4 tausaga.

O le talipupuni laupapa e faʻapipiʻi i le pa, faʻasalalau i se ata tifaga, o le a tosina ai tamaiti mo se taimi umi, aemaise lava pe afai e te ofoina atu penivali lanumoana ma sosoʻo i vai mo le fufulu ese o faatufugaga

O le filifiliga lona lua o le faʻapipiʻi lea o le plexiglass i le faʻavaa, lea e mafai e le tamaititi ona toso mai i le peʻa lanu moana. E moni, faʻalogo i lena mea e tatau ona fufuluina uma le laupapa ma le tusiata. Ae, toe faʻafouina, ua mamanuina lenei faʻanoanoa mo tamaiti mai le 4 tausaga.

I luga o se fagu tioata, e mafai e le lua ona lalagaina mai i itu eseese, e le gata i le vai, ae faapea foʻi ma alofilima

Ma mo le mea pito itiiti, matou te fautua atu e togi se tapoleni lapoa mai se ie lalaga-ie uamea po o se pito i luga o le puipui o le fale (i taimi uma i lanu uliuli!). Faʻatau lau pepe le pulumu vao ma aʻoaʻo e faʻafefete i totonu o se pesini vai, ona tusi lea i luga o se ituaiga pepa lautele. Afai e te le manaʻo e faʻaoga puipui o le fale, ave ni fasi plywood e lua, ufiufi fafo i se ie ma faʻafesoʻotaʻi tulimanu mo meaafale i le tasi itu e tuʻu ai se faʻailoga ile fale. O le tamaititi o le a mafai ona tusi i itu uma e lua.

Afai e te avatu i lau pepe se peni e toso mai i le vai, ona mafai lea ona avea se mea e pei o se fafie, e amata mai i sofa sofa ma faʻauʻu i ni taʻavale i ala savali.

E mafai foi e se toeaina tuai ona galue o se masini mo le ata. Aveese le mea autu, faʻatumu le falesa i le vai, ma tusi muamua le pusa vai i luga o le nusipepa tuai ina ia tumau ai se vali. A amata loa ona ia toso na o le vai, avatu i le tamaititi. Tuu atu i ai.

O le manatu o le ata o le suavai na tele lava ina fatuina e le Saina, ma ua mafai ona faapipiiina i luga o le auala ni timuga e faia i luga o le auala, aua e silia ma le 2 mita le lautele

O le faailoga tusi e mafai ona avea ma se faʻataʻitaʻiga o se pusa vai a Saina, afai e te aveeseina le tootoo, soʻo le pito e fufuluina ai le vali totoe, ma faʻatumu le fagu i le vai

Suavai Tu: Fausia le Faʻatasia Faʻatasi

O tamaiti uma lava e fiafia e sosolo i totonu o le vai. Ae e le mafai ona e tuua na o ia i le vaitaele pe oʻo foi i totonu o se vai vai. Ina ia tausia lau pepe mo sina taimi e aunoa ma le vaai lelei ia te ia, ia faia se vai. E manaʻomia se faʻavae, e pei o se laupapa laupapa, se upega o le vine, ma isi mea, o le a e faʻapipiʻi ai pusa o ituaiga uma - fagu mai le suamalie ma masini, palasitika, ipu, ma isi. I totonu o fagu, o le pito i lalo e tipi ma faapipii i luga , ma i le auala o taavale e faia ai ni pu. O le tamaititi o le a faʻatumu le vai mai luga ma matamata i le tafe mai i le timu. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻatautaia o gaioiga o le a atiina ae, ona o le maua o se vaʻa vai i totonu o le fagu, e te manaʻomia le saʻo ma se faʻasalaga.

Mo tamaiti matutua, o uiga i luga o le vai e mafai ona faʻatutu i ni vaega, ae mo pepe e tasi le laina e lava i le tulaga o lo latou pito i lalo

Manatu mo Fuafuaga Faʻatulagaga mo Tamaiti Lautele

Afai e lua pe sili atu foi tamaiti o se vaitausaga talitutusa i totonu o se aiga, mo se faataitaiga, pe a o mai fanau uma a le fanau e vaai lo latou tinamatua, ona tatau lea ona latou nofoia ina ia leai ni osofaiga ma faalavelave faafuasei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻasolosolo po o se faʻailoga mo nisi tamaiti o se mea mataʻutia matautia. I le naunau e nofo muamua iina, o le a tulei e tamaiti taitoatasi isi, ma e mafai ona muta le mataupu i le tagi lautele. O le mea lea, faʻapipiʻiina ia manatu o malae taʻalo i le atunuu, lea e aofia ai taʻaloga faʻatasi.

Nofoaga mo tama: fausia se taʻavale taavale

Toeitiiti lava o tamaititi uma o le vasega o le aoga matua e i ai le masini e taʻi leitio i aso nei. Ma e ese mai ia i latou - o se fusi o robots, helikopa ma isi meafaigaluega e manaʻomia ona faʻaaoga i totonu o le atunuʻu. O se manatu manaia mo le malae taʻavale a se tamaititi o se taʻavale taavale. E manaʻomia e ia se mea laugatasi, e sili ona lelei, faʻavae e vaevaeina i alalaupapa (ina ia mafai ona faʻatulagaina tauvaga, o ai o le a sili atu le vave ona maeʻa). Afai e leai se uumi umi, faʻaaoga le foliga o se liʻo poʻo se oval.

O le taʻavale taavale e mafai ona le gata o se nofoaga e fiafia i ai mo au tama uma, ae o le a le popole le teineiti i le tuliloaina o le ala

O pito o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona tapunia ma se pa teuteu (laʻititi laʻitiiti ina ia le tautevateva tamaiti pe a taʻalo, ae o taavale e le lele ese mai le ala). I tafatafa o le ala, faia se lele mai laupapa papaʻe ma se ala savali, lea e mafai ai e avetaavale talavou ona amataina a latou taavale ma matamata i latou e paʻu i se saoasaoa i lalo.

O taʻavale faʻataʻavalevale o taavale ua faʻaalia i nisi o aai, lelei, ma e mafai ona toe faʻaaogaina i totonu o lou dacha

Maʻa mo teine: le manatu o se potu faalilolilo

Afai e na o teine ​​i totonu o le aiga, e mafai ona e iloa le manatu o se potu faalilolilo mo i latou i luga o le malae taalo, o le mamanu e faigofie tele. E tatau ona faia i se nofoaga malulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o se laau tuai poʻo lalo o se faletito (pe a oi luga o le fogafale muamua) o se avanoa na faʻasoa ma le fesoasoani o pupuni. E fiafia teine ​​e musumusu ma taaalo, natia mai tagata uma, ae ia iloa mo i latou lava mea o loʻo tutupu.

I luga o le laau, ua teuteuina ie puipui e pei ona taua i lalo: latou teli i totonu o laina e fa i le nofoaga ma toso i luga ia i latou se fagota po o se uaea. O le ie e tautau i luga o clothespins. I lalo o le faapaologa e sili atu le faigofie: e lua fao e tietie i luga o le pito o le uʻamea, o se maea faʻamau ma toso ma tulle i luga. Totonu, ia mautinoa e lafo palanikeke tuai, aluga, ina ia i ai se mea e nofo ai, ma tuu le atigipusa ma au meataalo e sili ona e fiafia i ai.

O se potu faalilolilo mo teine ​​e mafai foi ona fatuina e pei o se kapita e ala i le tautau i luga o se tulle mai se lala lanu o se laau e faʻaaoga ai se faʻaoga faʻapitoa faapitoa

Fiafia kulupu mo tamaiti o soo se itupa

E tusa lava po o le a le taimi na suia ai taimi, ae o le taaloga o le lafi ma saili ma le au faomea Cossack o loo lauiloa i tamaiti. O nei mea malie e mafai ona suia ai igoa, ae o le fatu e tumau: o se tasi o loʻo lafi, aʻo vaʻavaʻai se isi, pe sola ese, ma o le isi e faʻailoa. Ina ia faʻasoa se taaloga faʻavae, e te manaʻomia mea faʻapitoa ma teuteuga i le malae taʻavale. Ina ia iloa le manatu o le a e manaʻomia se ata uliuli, se laupepa lautele ma le tele o siteki laupapa. Mai ia i latou e faigofie ona fatuina se manoa tele, i totonu e mafai e tamaiti ona natia. O le ata tifaga e masani ona faatauina atu le mita ma le afa, ma o lenei maualuga e lava ina ia le iloa e tamaiti po o ai o loʻo i tua o puipui.

I le faʻataʻitaʻiga, o le nofoaga o le ata tifaga o loʻo faʻaalia i le uliuli, o avanoa o mea e alu ese ai, ma togito mumu o laina faʻafeʻau o le labyrinth a tamaiti

Tekinolosi gaosi oloa:

  1. Faailoga se fausaga sikuea po o se sikuea, o lona fuafuaina e fuafua e faʻatatau i le numera o tamaiti. Mo le 2-3 tamaiti, e 5x5 m le lava, afai e tele naua, ona faateleina lea o le nofoaga. O le nofoaga tonu o puipui o le paso o loʻo i le ata o loʻo i luga.
  2. I luga o le puipui pito i fafo o le labyrinth e lua ni mea e alu ai, i luga o totonu e sili atu.
  3. Latou te tumu le lalolagi i le oneone.
  4. Latou te kili i pine o le a faʻaosooso ai le ata. O le mamao i le va o tagata lata ane e le sili atu nai lo le 2 mita ina ia le ofuina e le ata.
  5. Sue le ata i tafatafa o pito ina ia mafai ona afifi lona pito i luga o le lagolago ma pipiʻi i le malologa. Faʻapipiʻi i le lautele lautele.
  6. E mafai ona e teuteuina puipui puipui i mata eseese, vavae ese mai se ata tifaga. Latou te le fefefe i le timu, ma o le a fetaui lelei le vaitau.

Afai e le mafai ona maua ata tifaga, e mafai ona e lalagaina puipui ma pepa tuai, lapisi poʻo ni ie mai le fatafata o le tinamatua, ma faʻapipiʻi i latou i le laau ma se fausaga faufale.

Matou te faʻamoemoe o nei manatu o le a fesoasoani ia te oe e faʻatulagaina le toatele o tamaiti i le atunuu i se auala manaia ma tulaga ese.