Fualaau aina

Kukamato laʻau lanu samasama ma faʻagogo: mafuaʻaga ma auala e tau ai

E le o se mea faalilolilo o le kukama o le fualaau sili lea ona lauiloa ua ola i totonu o togalaau o tatou tagata faʻaaloalo. I lea tulaga, e faia ai le tausiga le lelei ma maualuga le maua. Ae ui i lea, e masani lava ona tupu lanu samasama o le laau ma ua ufitia i laʻau.

O le a lenei mea mataʻutia: o se faʻamaʻi poʻo le solia o tulafono o tausiga, e tatau ona togafitia ma o le a? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

Yellowing kukama fatu lau

O le totōina faʻapitoa o kukama e le o se faʻalavelave tele, ae e manaʻomia ai tomai faʻapitoa ma le malamalama. E masani lava, amata tagata fai togalaau o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le samasama o na o lau muamua e aliali mai.E le tatau ona e fefefe - masani o na faafitauli e le o se taunuuga o maʻi faʻamaʻi ma e faigofie lava ona foia pe ae matauina faailoga muamua i le taimi.

Aoao e uiga i auala fou e le o ni tulaga masani o le totoina o kukama: i taga, ato, paʻu palasitika, pakete, faʻaaogaina le auala hydroponics.

Aisea e tupu ai

O lea la, aiseā e tupu ai o le kukama o fatu laau i se taimi e amata ona faʻamago ai pito o lau? O le tele o taimi, o lenei mea na tupu ia te ia lava pe a oʻo mai le laʻau lona lua i luga o le ata, o le muamua i lenei mataupu e amata ona mago ma ufitia i le samasama, atonu e tele mafuaaga mo lenei:

  • Faʻaleagaina o le auala e faʻafeinu ai, o le televave, ae sili atu le leai o le susu.

E te iloa? E aliali mai o togavao matuitui i luga o fualaau suamalie e galue e pei o se ituaiga afu afu mo fualaau faisua ma ua mamanuina e aveesea ai le susu.

  • Le lava fetaulaiga pepe.
  • O se pa'ū mataʻutia o le vevela - e le mafai ona faʻatagaina le palapala ile malulu i lalo o le 17 ° C, aua i lenei tulaga, e le mafai e le aʻa o le aʻa ona maua ni meaʻai mai le eleele.
  • Le lava o le vevela ma le potassium poʻo le leai o se tulaga i le palapala.
  • Tapuni malosi mo fualaau.

Le mea e fai

Afai e te maitauina ua amata ona lanu samasama lau o kukama, e tatau ona e sailia le mafuaaga ina ia e iloa ai le mea e fai:

  • Muamua e tatau ona e vaʻaia le toilalo o maʻi faʻaleagaina o laau ma meaola.
  • Faʻatulaga lelei le fafagaina o le laau, aloese mai le faʻamagoina mai le eleele ma vai inu. Kukama e fiafia i le susu, o le mea lea e tatau ona tele ma faʻaleleia le faʻava.
  • Tuʻu se masini fuamoa mo laau toto, faʻaitiitia le vevela o le vevela, i le tulaga o le le lava o le malamalama, faatulaga le malamalama.
  • Faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa i le tuputupu aʻe o fualaau e tuʻuina atu ai le laau talavou ma le potassium ma isi meaʻai taua.
E taua! O le tele o taimi, ina ia mafai ai e laau ona ola lelei i le malulu o le vevela, e faʻaaogaina e le faifaatoaga le polystyrene e lautele, lea e togafitia i mea faʻapitoa, e faʻamalolo ai mea vevela i totonu o le siosiomaga. O le laau e mafai ona afaina i nei toxins, lea e tau atu i le samasama o le lau.

Lanu samasama o kukama i luga o le windowsill (balcony)

O le totoina o kukama i luga o le faapaologa po o le windowsill i totonu o se fale mautotogi o loʻo faia e amateurs e 'ai ai fualaau faisua fou e oʻo lava i le vaitau poʻo i latou e leai se fale mafanafana. I le tele o taimi i tulaga faapena o loʻo i ai se faafitauli i laulaau o le laau, latou te amata lanu samasama ma mama, o mafuaʻaga e mafua ai sina mea laitiiti.

Aisea e tupu ai

  • Tulaga faʻavalea masani - i totonu o potu mea e manaomia ai kukama e sili atu le susu, o le mea lea, faatasi ai ma le tele o le vai e mafai ona amata ona liua lanu lanu samasama.
  • Le lava le susu i totonu o le potu poʻo luga o le faletusi.
  • Laititi meaʻai i le palapala.
  • Laititi le eleele ua filifilia, o le i ai o faʻamaʻi poʻo vailaʻau.

Le mea e fai

O le fofo o le faʻaitiitia lea o faʻamaoniga o le tausiga.

  • E taua le matauina o le auala e faʻafeinu ai. O kukama i le fale e faʻamauaina e pei o le totoina o le fale e faʻafefe i le susu: faʻa-tasi i le vaiaso, ae sili atu, ia mautinoa e leai se vai inu. A leai, o le a amata le pala, ma o le a faaauau ona liu samasama ma matago.
  • Faʻatuina o le puleaina lelei o le suavai i le potu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻamalolo pea laulaau o le laau, ma o le a manaia foi le fausia o se ituaiga greenhouse, toso le ata i luga o le faamalama.
  • E tatau ona fafagaina masani le aganuu ma fugalaʻau.
  • Faʻatau le maualuga o le eleele ua saunia, poʻo, pe afai o le eleele e ave mai le togalaau, faʻasaina i se vaifofo o le pāmara e masani ai.

Yellowpa kukama laʻau i totonu o se fale kati

O le tele o fai togalaau o loʻo galulue i le totoina o kukama i greenhouses, ma o le toatele oi latou atonu na latou o mai i le mea moni o le lau laau e faafuaseʻi ona liu samasama. Ae peitai, e le o tagata uma e iloa le mea e fesootaʻi ai lenei mea ma mea e tatau ona faia e puipuia ai i totonu o le kiona.

E te iloa? E aliali mai o kukama muamua o le greenhouse na faʻaalia i Roma anamua ona o le pule Roma o Tiberia na faʻaalia se naunauga e vaʻai i se fualaau faisua fou ma le maoaʻe i lana laulau i aso uma.

Aisea e tupu ai

O mafuaʻaga mo le samasama ma le faʻamagoina o laʻau o kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele e talitutusa ma mataupu na muamua atu, e ui lava e iai a latou lava auiliiliga:

  • O le mafuaaga muamua ma autu e tele lava ina malulu. E masani lava, pe a uma ona totoina se fualaau faisua i totonu o se kiona, e tupu ai pulu, ma, pei ua uma ona tatou iloa, o le paʻu o le vevela e le gata na aafia ai laulaau, ae e taofia ai foi le tuputupu ae o le laau atoa ma faaitiitia ai lona tetee atu i siama ma vailaʻau.
  • O se tasi o mafuaʻaga atonu e ono feteenai ma tulaga o mea tau eletise. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le lava le inu malosi i totonu o le faʻalavelave ma le maualuga o le vevela i totonu o le kiona - o kukama e le faʻafefeina le vevela ma le maualalo o le faʻamamafana ma faʻagesegese lo latou alualu i luma ma le atinaʻeina.
  • Le leai o ni elemene ile eleele.

O le faaleagaina o le laupepa o kukama e mafai ona mafua mai i meaola faʻamaʻi: aphids, midges, miti vaʻaia.

Le mea e fai

  • E talafeagai le tuʻuina atu o le vevela faʻafouina o le kiona i le tulaga o le toe foʻi mai o le kiona.
  • Faʻaauau le lelei o le totonugalemu o totonu ole fale: faʻaleleia o le vevela i taimi uma, maualuga maualuga, faʻaleleia.
  • O taimi taʻitasi e fafagaina ai laau ma microelements, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se mea faʻapitoa o mea faʻapisinisi.
  • E taua le manatuaina o le mafuaʻaga o le leaga o le laʻau o se laau e mafai ona fesootaʻi ma le faʻaalia o faʻamaʻi faʻamaʻi o lenei aganuu: paʻu paʻu, aʻa, pala, ma le tele o isi faʻamaʻi o le natura natura. Ina ia faʻafetaia nei maʻi, e faʻaogaina ai sui sooga fomaʻi faʻavaomalo e tutusa ma le faʻamautuina o le susu ma le aveeseina o laau afaina.

Lanu samasama o kukama i luga o le eleele

O kukama fualaʻau e sili ona faʻamaoni, ae sili atu foʻi ona faʻaalia i itu i fafo., o le mea lea, o foliga vaaia o le samasama i luga o laulaau mo i latou e masani lava.

Aisea e tupu ai

  • O le mafuaʻaga mo le samasama o lau o le tele lava o le leai o se malamalama pe'ā tutupu aʻe kukama i se vaega pogisa o le togalaau faisua. O le masani foi o le tuputupu ae leaga o le pale e fesoasoani i le mea moni e faapea o lau o loo i lalo, maua sina malamalama ma liu samasama. O sea tulaga i totonu o le togalaau o se mea e masani ai ma e le manaʻomia ni mea faʻapitoa.
  • Le lava o meaʻai i le eleele.
  • O le solia o le pulega o le suavai e tutusa lava le matautia e pei o le le lava o le suavai ma lona tele.
  • Siʻitia o le aʻa. O se mea ofoofogia e masani ona aʻafia ai laau totō ua totōina ile laufanua. O pogisa o le po e le gata ina faʻaitiitia ai le seleselega, ae faʻaumatia ai foi le aʻa o le seleselega.
  • Komepiva e vevela. E masani ona e matauina o lanu samasama e aliali i luga o lau o kukama. Aisea e tupu ai lenei mea - e faigofie lava le tali: pe a uma ona faʻasusu pe timu, o loʻo i lalo ifo o ave o le la, o laʻau e maua ai le mumu moni.
  • Vaʻaia laulaʻau masani. E tupu lenei mea pe a uma ona aumai e le vao se fua tele o fualaau aina ma ua amata le faagasologa masani o le paʻu.

Le mea e fai

  • Faʻaauau le mulimulitaʻi i le gaosiga o faʻatoʻaga, mulimuli i tulafono o le fausiaina o le laau, aloese mai le faʻafeinu i le vevela.
  • Puipui le siʻitia o le laau, totō e tusa ai ma le kalena lūlūina ma taulai i le tau.

E taua! O le fufulu kukama e tatau ona faia i sina vai malulu e vevela i le la, aua o le vai malulu o le a mafua ai le maalili ma le oti o le laau.

  • Faʻaauau ona faʻaleʻeleina kukama ma faʻamalaina o minerale, mulch le palapala e faʻaleleia ai le susu ma le vevela.

O le mea lea, o le masani i le faʻafitauli o le samasama o laulaau i luga o vao vao, e mafai e se tasi ona maua ni faʻamatalaga: aʻo leʻi faia ni laasaga e faʻaitiitia ai le faʻalavelave, e tatau ona sailia mafuaaga mo le faʻaitiitia o faʻamaʻi. I le tele o tulaga, o laulaau ua lanu samasama ona o le solia o le tekinolosi mea taufaatoaga, ma e leai se mea e tatau ona togafitia faapitoa ai le laau.