Fualaau aina

Faʻasolosolo pea ma le igoa lelei - tomato "Bourgeois": faʻamatalaga o le ituaiga, ata

Mo ē e ona dacha i le itu i saute ma i totonu o laʻau vavalalata ma totoina ai tamato i le lauʻeleʻele eleele o loʻo i ai se itu lelei, ua taʻua o "Bourgeois"

O lenei ituaiga o tamato e tu i le vevela tele ma le leai o le susu. Ma e le na o ia na o uiga mama.

Faitau atili i le tusiga se faʻamatalaga atoa o le ituaiga. O le a matou tuʻuina atu foʻi faʻamatalaga e uiga i uiga, faʻafetaui i faʻamaʻi, faʻapitoa o le galueina.

Tomato Bourgeois: faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaBourgeois
Faamatalaga lauteleVaitaimi o le vaitau fuafuaina
FaʻatonuIukureini
Toto100-110 aso
PepaFaʻamau
LanuRed
O le mamafa o fuamato200-400 grams
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga12 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

Ole vaitau o vaitau o tamato, mai le taimi na e totoina ai fatu ma 100-110 aso e pasia ae leʻi oʻo mai uluaʻi fua. Faiga fai togalaau, shtambovy. O le laau e lautele-80-120 cm, i le itu i saute e mafai ona oʻo i le 130-150.

O lenei meaola ua fautuaina mo le galueaina i totonu o greenhouses, fale puipui ma eleele e le puipuia.

O loʻo i ai se teteʻe malosi i faʻamaʻi faʻamaʻi ma iniseti leaga..

O fuamoa pourgeois mumu e mumu. O le mamafa o le fua o le fua e tusa ma le 200 kalama. O le mea muamua lava e mafai ona ausia le 350-400. E lapotopoto, foliga o le aano o manu. O le numera o potu e 4-6, ae atonu o le isi, o le mataupu o le mea vevela e 5-6%. O kulimi ua aoina ua lelei ona teuina ma ave le uta.

Faatusatusa le mamafa o fualaau 'aina ma isi e mafai ona i totonu o le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Bourgeois200-400 grams
Nastya150-200 kalama
Valentine80-90 kalama
Faatoaga Palu15-20 kalama
Domes o Siberia200-250 kalama
Caspar80-120 kalama
Frost50-200 kalama
Faʻalagolago F1110-150 kalama
Irina120 kalama
Octopus F1150 kalama
Dubrava60-105 kalama

Uiga

O le ituaiga o Bourgeois na totoina i Ukraine e tagata tomai faapitoa mai Odessa i le 2002. I le 2003, na ia pasia le tusi faamaonia i luga o le teritori o le Rusia, ma i le 2004 na maua ai le resitalaina o se setete e fautuaina mo greenhouses ma fanua tatala.

Talu mai lena taimi, ua lauiloa i faifaatoaga faifaatoaga ma faifaatoaga e totoina tamato i ni aofaiga tele mo le gaosia ma le faatauina atu. I luga o le eleele, o le tumutumu o Bourgeois tomato e tupu lelei i le itu i saute ma i le ogatotonu o le fusipaʻu. I le tele o vaega i mātū o le atunuʻu ua tupu i lalo o ata tifaga poʻo greenhouses. E le afaina ai le gaosiga po o le aʻafiaga o le laau.

O fua o lenei ituaiga tomato e le tele tele ma o lea e matua fetaui lava mo le gaosiga atoa ma le tila. Tanu matagofie o le bourgeois ma le fou, o lo latou tofo o le a teuteuina ai se laulau. Faafetai i se tuufaatasiga lelei o meaola ma suga, o nei tamato e faia ai se suamalie lelei ma maloloina.

Ma le tausiga lelei mai se vaomatua e mafai ona tusa ma le 3 kilokalama o fua. Fautuaina le totoina o laau 3-4 vao i sikuea. m. E oʻo atu i le 12 kilokalama. E le o le faailo aupito sili lea i tamato, aemaise lava mo ituaiga ituaiga lapopoa.

Igoa tulagaTuuina atu
Bourgeois12 kilokalama i sikuea mita
Tausi umi4-6 kg i sikuea mita
Amene Amerika5.5 mai se togavao
De Barao le Sili20-22 kilokalama mai se togavao
Tupu o le maketi10-12 kg i sikuea mita
Kostroma4.5-5 kilokalama mai se togavao
Tagata o le taumafanafana4 kilokalama mai se togavao
Moli Fatu8.5 kilokalama i sikuea mita
Faʻi Red3 kilokalama mai se togavao
Iupeli Auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Diva8 kg mai se togavao

Ata

O le ata o loʻo faaalia ai tomato o ituaiga o Bourgeois.


Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma mea taua lelei o le ituaiga o Bourgeois, o le au amateurs ma tagata tomai faapitoa o loo faasino mai:

  • tetee i le vevela vevela;
  • faapalepale mo le le lava o le susu;
  • maualuga faʻamaʻi;
  • faʻaaogaina o fualaau aina.

Faatasi ai ma vaivaiga e mafai ona matauina le maualalo o le gaosiga ma le vaivai o lala, o lenei mea e masani ona mafua ai faigata mo le amataina. O mea taua o le ituaiga "Bourgeois" e le masalomia e aofia ai le maualuga o le tausia lelei o fua. E aofia ai foʻi ma foliga e tatau ona iloa lelei le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Vaega o le tuputupu ae

O le ogalaau o le vao e tatau ona nonoa, ma faʻalauteleina lālā i le lagolago, o le a puipuia ai i latou mai le malepe. O le laau e fausia i ni lua se tolu pe tolu, e masani lava i le tolu. I le taimi o le atinaʻeina o lenei ituaiga tamato e fiafia tele i le fafaga. A o leʻi totoina fatu e manaʻomia ona faʻamalosi mo le 7-10 aso. O le soona inu i le gasegase faamasani e le manaomia.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga pe faʻapefea ona totoina totō tōmato. Faitau uma e uiga i le totoina o fatu i le fale, o le a le umi talu ona totoina fatu ma auala e faʻafeinu lelei ai.

Ma le auala foi e tupu ai tamato i se uila, agai i lalo, leai ni fanua, i fagu ma e tusa ai ma tekinolosi a Saina.

Maʻi ma faʻamaʻi

"Bourgeois" o loʻo maualuga tele le tetee atu i le tele o faʻamaʻi faʻapitoa, lea e le tuusaunoa ai fai togalaau mai le puipuiga. Ina ia ola maloloina le laau ma aumai le seleselega, e tatau ai matau le faiga o le fausua ma le moli, taimi e tatala ai ma faʻafefe le eleele.

O faʻamaʻi pipisi e masani ona osofaia e le apogaleveleve mites ma slugs. Ina ia tau le mite, o le a faʻaaogaina se vaifofo malosi malosi, lea e faʻaaoga e solo ai vaega o le laau lea na aʻafia e le iniseti, fufuluina ma fatuina se siosiomaga e le talafeagai mo o latou olaga. E le afaina lenei laau.

I le itu i saute, o le mea sili ona taatele o manufeʻai o lenei ituaiga o le Colorado potato beetle. Faʻaaoga ia te ia le faʻaaogaina o le "Prestige".

Bourgeois ituaiga o tamato - ae le o le sili ona faigata, o le faia o se taumafaiga patino e tusa lava pe o le a le tauvaga e taulima ai. Le manuia i le totoina o tamato ma le seleselega tele.

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Viscount CrimsonFafaʻi samasamaPink Bush F1
Lelei le logoTitanFlamingo
KatyaF1 slotTatala
ValentineMeli peleChio Chio San
Cranberries i le sukaVavega o le maketiSupermodel
FatimaGoldfishBudenovka
VerliokaDe barao blackF1 tele