Fua o le gaosiga

O le mutia aoga e tatau ona fai

Tavolga - o se sui o le aiga piniki, lea o loʻo faʻaaogaina lelei i vailaʻau masani ma vailaau mo togafitiga. O vaega uma o le laau o loʻo i ai faʻamalologa o meatotino i suiga eseese, lea e seasea lava. O sauniuniga faʻatoʻaga e aoga tele i le faʻafefeina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le fomaʻi ma le fomaʻi. Ae maise lava le faʻamaonia o le gafatia o vaega o le vailaʻau e aʻafia ai le metabolism-masima i totonu o le tino ma faʻapitoa i le televave o sima.

Vailaau faʻamaʻi

Aʻa e iai le pasene taua o tannins (pe tusa ma le 27%), e faʻamautinoa ai le lelei o infusions ma decoctions na saunia mai ai i le tau faasaga i le suppuration, faʻapea foi le maualuga o le antibacterial.

O fualaau, fugalaau, fugalaau, apples, pears, cherries, quinces, loquat, almonds, cherries, plums, apricots, peaches, shadberries, cherries, hawthorn, rose, spirea, rowan and cloudberries, faapea foi ma tavolga, o le aiga o le piniki ma taatele i le toetoe o vaega uma o le kelope.
O le Coumarin o se mea faʻapitoa masani. O le Coumarin lava, ma o le tele lava o ana mea e maua ai, e mafai ona maua i le tele o fualaau oona poo fualaau oona lea e puipuia ai le foliga mai o le toto (Neodicoumarin, Warfarin). O le isi mea totino o faʻamatalaga o le faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le faʻamalolo.

Phenolic compound (phenol glycosides, aemaise lava) ei ai mea faʻapitoa faʻapipiʻi, faʻasolosolo ma mea e le faʻaleagaina.

Flavonoids - meaola o le ola maloloina o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le metabolism ma, i le faʻatasi ai ma le acid ascorbic, faʻaitiitia le amioina o puipui o toto toto ma capillaries, faʻamalosia i latou i lenei auala.

O se tasi o mea aupito sili ona taua mo tagata, ascorbic, o se vaega foi o le aʻa o le vao, E moni, e sili atu le tatau ona maua le ascorbine mama mai isi punavai. O se mea mataʻina e faapea o le acid ascorbic i le tuufaatasiga o le aʻa o le togafiti fualaau oona e fausia ai meaola faʻamalosi ma le flavonoids e faʻaleleia ai mea totino o le laau, lea e leai lava se faʻamaʻi.

Lauvaga vaega laau e aofia ai vailaʻau e pei o meaola, meaʻai ma camphor.

O phenolic acid o loʻo i ai mea faʻapitoa, faʻamago. I luga o la latou faavae, suauu salicylic, lelei i le tetee atu i faʻamaʻi paʻu, na faia; antipyretic - acetylsalicylic acid ma le fualaau faasaina "Salol", lea e faʻaaoga i le gastroenterology e togafitia ai faʻamaʻi pipisi. O le caffeic acid o loʻo i ai se aafiaga o le immunomodulatory, ma o le acid ellagic e galue e avea o se cardioprotector, antioxidant ma le antihypertensive agent.

O le tolauapiga e avea o se vaega o Labaznika e mafai ona gaoioi le nofoaga autu o le manava ma vasomotor.

Mea aoga

Ona o le tufatufa tutusa ma le faʻaputuina o mea o loʻo i totonu o le tino o le laau, o ona vaega eseese ua faʻaaogaina mo faamoemoega eseese - sei o tatou vaʻai po o fea.

O aʻa

O aʻa o loʻo faʻatuputeleina le tele o tannins. Ole aʻafiaga autu o le eleele e faʻaaogaina e fai ai teuteu ma mea faʻaoga. O se teuteuga o aʻa - o se tui malosi, faʻamalolo ma le faʻamaʻi maʻi.

O faʻamaʻi e faʻaaoga ai pakiaka e aoga: urolithiasis, faʻamaʻi o le urinary tract of bacterial etiology, rheumatism, gout. O le faʻaaogaina o le epilepsy e mafai ona faʻaititia ai spasms i le taimi o le faoa faamalosi. E le gata i lea, o se teuteuga o aʻa e faʻaaogaina e avea o se faʻasalaga mo fafine belyah.

Fuga

I le lautele, o le mutia o Labaznika o loʻo i ai tutusa mea faʻamalolo e pei o le aʻa, ma se eseesega i le faʻasalaga o tannins. E sili atu lona aoga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le ala mai le mutia o lau o le eleele e sili atu ona faigofie ma e fautuaina mo le faʻaaoga umi.

E taua! O otaota na aoina faʻapitoa e tatau ona faʻagogo e faʻaaogaina le auala ufiufi. O lenei mea e sili atu mea e maua ai meaai, ae i le leai o se avanoa, o se fualaau aina suamalie e talafeagai foi i se auala agamalu.

Fugalaau

O labaznika fugalaau e aoga tele mo a latou tauʻavega, o mea e le faʻaleagaina, o mea na e na o allergies e faʻasaina. E faʻaopopo i teuteuga ma laʻau o le laʻau e faʻaaogaina e saunia ai le paʻu, lea e togafitia ai manua ma le tauivi ma le soona tele o vae.

Faaaoga i vailaau masani

Labaznik ua uma ona tofotofoina lelei mo se taimi umi ma, o le mea moni, o ana uluai talosaga i luga o le tala o togafitiga masani. Faʻalagolago i le natura o le faʻafitauli, faʻaaoga auala eseese e kuka ai le suauʻu manogi. E le gata i lea, o le a le faʻaaogaina e le fale lona aoga aoga i soʻo se metotia o le gaosiga, lea e faʻamautuina ai.

E te iloa? O nisi o punaoa ua fai mai e malosi le malosi o le taofiofi o gaioiga o le meaʻai e taulima ai venona gata.

Atagofie

O le broth Cephalic e matua aoga lava i le manava faʻapitoa ona o lona uiga o le astringent ma le antibacterial. E faʻaaogaina foʻi mo le fufuluina o lauulu, vae o le baths ma le bathycocological bath (with belyah). E mafai ona faʻatau mea faʻatau i soʻo se fale talimalo, e matua le taugata ma faigofie ona maua e tagata uma.

Ina ia saunia le susu, o le ae manaomia le 1 sipunini o aʻa o le laulaau ma le 400 ml o le vai kuka. O mea e aofia ai i le aofaiga ua faamaotiina ua tuufaatasia ma kuka mo le 30 minute, ona maeʻa ai lea o le broth i luga o se anu mafiafia o gau, ma le tele o le vai na faʻaalu i le taimi o le kuka e tumu i le vai masani. Faʻaaoga se tasi sipunipuni sau tolu i le afa ma le afa itula aʻo leʻi 'aʻai.

Broth mo le bathy gynecological and douching ua saunia e tusa ai ma le fuafuaga lava e tasi, ae i le 20 g o aʻa i le 1 lita o le vai.

Tincture

Tincture o loʻo i ai sona malosi malosi nai lo le teuteuina: mo se taimi umi, o le faʻamalosi ma le gaioiga o le ava malosi latou te faia a latou galuega. O se aoga taua o le tinisi o se ola tumau umi pe a faatusatusa i isi ituaiga o vailaau na faia i le fale, lea e vave ona le mafai ona faʻaaoga ona o le leai o ni faʻatoʻaga.

Ina ia mafai ona saunia le fugalaau o fugalaau o le eleele, tatou te manaomia le 50 g o fugalaau fou, 500 ml o vodka ma le 20 g suka. Faʻafesoʻotaʻi le paluga tatau ona le itiiti ifo ma le 12 aso. O le vaifofo e faia i le tautala i le 20-30 e faʻafefe tolu taimi i le aso. E mafai ona faʻamalieina se vaega o le 0.25 g vai mo le faʻaaogaina lelei. O le afaina e aoga i faʻamaʻi o fatugaʻo, faʻaitiitia le faʻamaʻi, maʻisuka (faʻaitiitia le suka), e lelei o se mea e puipuia ai le gataifale (e puipuia ai le atinaʻeina o microflora maʻi faʻapitoa), ma e fesoasoani foi i le edema.

Faʻatau

Faʻamatalaga - vaifofo vailaʻau ile vai, ae sili atu le mafaufau nai lo se teuteuga. E faʻaaogaina i ni laʻititi laʻititi ma tele lava tulaga. O le faʻasolosolo faʻasusu o se vailaʻau sili lea mo le inupia ma le inupia o se isi ituaiga. E maua ai iʻuga lelei le togafitiga o manua manu, pulupulu, maʻi o le tino, faʻapea foʻi ma le tele o faʻamaʻi pipisi e pei o le psoriasis.

Mo le faʻasolo o aʻa o le eleele e manaʻomia 1 sipunamu o aʻa nutimomoia ma 200 ml o vai. Suauu i totonu o se fagu eletise ma tapunia tapunia mo le 15 minute, ona tuu lea mo le 45 minute. Teu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le tolu aso. Faʻaaogā 2-3 leotele punetolu i le aso afa ma le itula ao le i taumafa.

Faʻasoʻotoga o laau afu ma fugalaau o le meaʻai: 1 sipunipuni o mea e gaosi, 500 ml o vai inu. O le mea faʻagogo e sasaa ai le vai inu i totonu o se ipu malamalama poo se maʻalaʻau ma alu i le po. A maeʻa ona ave, ave le 0.25 mulu fa fa i le aso ao leʻi 'aʻai. Teu i totonu o le pusaaisa, ola ola - e le silia le 3-4 aso.

Tea

Tea o le mea sili ona manaia ma faigofie-i-le faia o se fua o meaʻai. I le faaopoopo atu i le manaia o le manogi o le meli ma le suamalie suamalie, lea e afua ai, e mafai ona tuufaatasi ma isi vailaau togafitiga, e fuafua i le faamoemoe ua faamoemoeina. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le malulu, lauti e faia i linden ma fugalaau teuteu e lelei. E le gata i lea, e mafai ona tuʻuina atu i lalo o le chamomile, mint - le maualalo o le malosi; faatasi ai ma lala o le fuamoa ma le rose vao - mo le mauaina o se fualaau toto ma le faateleina o se leo lautele.

E te iloa? I totonu o atunuu Scandinavian, e faaopoopo atu i ai salakeke, o le vine ma le uaina, ona o la latou moli.
Labazhnika tea ua saunia i le fua o le 15 g fugalaau i le 1 l vai. Faʻaosooso 5-10 minute.

Uu manogi

O le suauu e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina fafo mo togafitiga. paʻu paʻu. Ua saunia mai laau mamago ma eleele poo aʻa o se laau toto, ma o le suauu pe o le lanolin ua faaopoopoina e avea o se astringent. Faʻamau mo le kulimi o le mutia:

  • 5 g o le paʻu
  • 9 g o Vaseline
  • 6 g lanolin
Faʻafefiloi mea lelei. Faʻaaogā se mea malulu, sili atu i lalo o se mea e gaosi ai, aua le faʻamamago.
O vailaʻau faʻamaʻi e pei o le suamalie, wheatgrass, skoumpia, yarrow, upega, celandine, vao, paukini, veronica, ma le mar e faʻaaoga foi mo faʻamaʻi paʻu.

Paʻu o le suauʻu:

  • 20 g paʻu
  • 100 g suauu gaʻo
Vaega e faʻafesoʻotaʻi i se ipu tioata. Faaaoga le auala tutusa e pei o se suauu i luga o le mutia, 1-2 taimi i le aso.

E taua! Mo le sauniuniga o le uu, e manaʻomia le faʻaaogaina o le paʻu sili ona paʻu pau. O lenei mea e faʻaleleia ai le aoga o fualaau faasaina, ona e faʻaleleia ai le vaega o fesoʻotaiga i le va o vaega ma le paʻu o le tagata maʻi, ma e fesoasoani foi i le sili atu o femalagaiga o vailaau faʻasaina.

Contraindications

O suʻesuʻega faʻapitoa o laau afu ma aʻa o lau o le vao e faʻaalia ai e faʻapea, o ona vailaʻau faʻaleagaina uma lava, e leai lava se mea e faʻasaʻo ai le laau.

Ole mea e masani ai, esters ma flavonoids o loʻo iai vaega o le meaʻai e mafai ona mafua ai le faʻaalia o mea e aʻafia ai, ae i le faʻatinoga e leai ni mataupu faʻapitoa ua uma ona faamauina. O isi mea e teteʻe ai faʻatasi ma le vaega o le aʻafiaga o fualaau faʻatau e faʻavae i ai: o lea, o e le fautuaina mo tagata o loʻo i ai le faʻaogaina o le faʻamalosi, mafaufauga, tagata e lamatia le tafe toto. E le mafai ona faʻalogo le tautala i luga o le tino, ae o faʻamaoniga, o se tulafono, e pasi na oi latou lava ma e le manaʻomia togafitiga.

O lou soifua maloloina o loʻo i ou lima! O le mea moni, e le manaʻomia ona malamalama lenei mea o se valaʻau mo le faʻamaloloina o oe lava ia, aua e leai se mea e suitulaga ai mo fesoasoani faʻapitoa. Ae o le taufaasese i mataupu o le soifua maloloina e le sili atu le maoae, ma, e le masalomia, o le a oʻo mai se taimi o le a aoga ia te oe. Faamanuia oe!