Sapalai fale

Fua mo le uaina o le Plum Homemade

I le masani ai, ua faʻaaogaina i le uaina na faia mai vine. I le sili ona leaga - mai apu. Ae o saienisi Asia e iloa o le plum lea e maua ai le poto, soifua maloloina ma le umi o le ola. I le tusiga tatou te faʻamatalaina pe faapefea ona fai le uaina pulu i le fale e faʻaaoga ai se fua faigofie.

Filifiliga ma le sauniuni o paʻu

Amata sauni le uaina, ioe, e tatau ona saunia mea mo ia. O le a tatou manaʻomia ni paʻu paʻu o le paʻu e paʻu mai i le laau ma e toetoe lava o le la. O le faʻailoga autu o le sauniuni o le peʻa o le paʻu o le pulupulu.

E te iloa? Plum - o se punavai o le tele o vitamini (A, B, C, P, PP, E ma K) ma elemene o elemene (apamemea, uʻamea, iodine, zinc, potassium). O fua nei e aofia ai pectin, fiber, antioxidants ma isi mea aoga. O le faʻaaogaina o pamu e faʻaleleia ai le puipuiga, puipuia mai le atinaʻeina o faʻamaʻi lemu, faʻalautele le talavou.

Fufulu laʻau e le tatau ona - i luga oo latou tino le ola i siama o le a maua ai le vai inu faʻasusu. Ae e lelei le fufuluina o paʻu. Mama, taoto i lalo o le la e manaʻomia ona faamamaina mai le fatu. O lea o le a sili atu ona faigofie le tuiina o le sua. I le faʻaopoopoga, o pits e aofia ai mea leaga o le a faʻaleagaina ai le oloa maeʻa. O le mea lea, ua saunia fua, ma o lea ua mafai nei ona tatou iloa auala e faia ai le uaina mai plums.

Fua masani masani

Tatou liliu saʻo atu i le faia o le uaina.

Sapalai (sua) sauniuniga

O le mea pito sili ona faigata i le sauniuni o le uaina mai fualaʻau i le fale e manatu e pipiʻi le sua. E faʻatatau uma i le pectin, lea e fusifusia ai le sua ma faʻamafiafia tele. O le mea lea, e maua ai le sua i le auala lenei:

  1. E tatau ona fufulu uma vine i totonu o se ipu tele i se foliga foliga mamae. O pateta paluga e tatau ona teuteu lelei.
  2. Ona e manaʻomia lea ona sasaʻa vai i le fua faatatau o le 1 i le 1.
  3. O le mea e tupu mai ai na o le tuʻuina na o ia mo ni nai aso, pe a uma ona ufiufi le atigipusa ma se ie mama.
  4. E tatau ona faia le faʻafefete i le vevela o le 20-25 ° C.
  5. Faʻaiʻu le faʻafefiloi pe a uma le 8-10 itula.
A maeʻa le 3 aso e tatau ona faʻafefe le vai, ma o le mea e tupu ai le pulupulu - vevela ma toso ese le sua mai fafo. O lenei faiga e sili ona lelei ona faia i le lomitusi. Ae e mafai ona e faia ma le lima.

Faʻafefiloi le suavai i le vai faʻafefe. O lea e tatau ona e faaopoopo le suka. Tulaga masani o le suka:

  • mo le semi-suamalie (semi-dry) - 300 g i le 1 lita o le sua;
  • mo suamalie - 350 g;
  • mo le matutu - e tusa ma le 200 g

Faʻamalosi le suka ma liligi le mea inu uaina i totonu o le tane faʻavave. O lea ua sauni mea uma mo le faʻamalosi.

E taua! O fua e tatau ona tumu ai le atigipusa e sili atu i le ¾.

Fermentation

Faʻapaʻu le tanuga paʻu i le syrup. O le taimi nei e tatau ona faʻamaufaʻailoga mea uma i se loka faʻaleleia. Afai e le oi ai, o le totigilima masani o le paʻu ma se pu i luga o le tasi tamailima o le a faia.

E mafai ona faia le faamauvai mai se pu, o se vaega o loʻo tuʻuina i totonu o le vaa, ma o se vaega i totonu o se fagu vai. Ona saoloto ai lea o le carbon dioxide e alu, ma o le a le mafai ona oʻo le ea i totonu o le vaa. Tuu le fagu i le bragi i se nofoaga malulu mafanafana. O le maualuga o le taumafanafana mo le faʻamalosiina e 23-25 ​​° C. O le faagasologa o le faʻamalosi e tusa ma le 40-50 aso. O le faʻaaliga, o le mutaaga o le faʻamalosiina e mafai ona faʻamoemoeina e ala i le faʻagataina o le faʻaaogaina o le carbon dioxide. Faʻasusu ma faʻaigoa le braga fermented. Liligi le suavai mama i totonu o se vaa fou, ma o le taimi nei o le a amata ona matua le vai.

Aoao pe faʻapefea ona faia le uaina ua fausiaina mai i currants uliuli, apu, vine, compote ma jam.

Toto

Faʻasalatala le fagu ma tuʻu i se mea pogisa mo le matua. E sili atu le umi o le uaina o le pulu vine nai lo le vine po o le apu.

E mafai ona aveese le faʻataʻitaʻiga muamua pe a uma le 4-6 masina. Ae o le taimi lenei o loʻo laʻitiiti lava ma o le ai ai se tolopoina. Ina ia ausia le sauni mulimuli ma le toʻa, e tatau ona e faʻatali mo le 3 tausaga.

Tulaga o le teuina

O le uaina ua maeʻa ua faguina ma teuina i totonu o se potu poʻo se nofoaga pogisa malulu. E teuina mo le tusa ma le 5 tausaga i ia tulaga.

O afea e mafai ai ona ou inuina le uaina

O le suʻega muamua o le uaina e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le ono masina talu ona maeʻa le faʻamalosi. Ae sili atu le mafatia i se tausaga pe lua ao le i matua atoa. O le taimi lea o le a maua ai lona tofo moni ma le manogi, ia faʻaali atoatoa ia lava ma mafai ai ona e fiafia ia oe lava.

Isi suʻega

I luga aʻe na faamatalaina ai se vailaau faigofie o le uaina. Lalo o le a matou taʻu atu ia te oe le auala e fai ai isi pani i le fale e faʻaaoga ai ni fualaau faigofie.

Mina fomaʻi mai plums

Matou te manaʻomia:

  • plums - 10 kilokalama;
  • vai - 8 l;
  • suka - 1.5 kg;
  • vine mama - 2 kilokalama.
Fufuluina pamu e le tatau ona i ai. Fufulu i latou i se ie mago ma aveese maa.

E te iloa? O tagata e masani ona inu le uaina ola umi, e oʻo lava i maʻi fatu. O le uaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu i le 40% ma le aʻafia o le thrombosis cerebral e 25%.

Liligi le afa o le tele o le vai, ufiufi i se anufe, alu e feosofi i le vevela. A mavae le 10-12 itula, faʻafefiloi. Faʻasolo se pauna o suka ma vine, faaopoopo i ai le vai o totoe. Faʻamalaga e feoai solo mo le taimi tutusa.

Somi le sua mai le pulu (e pei ona faamatalaina i luga) ma faʻafefiloi i le vai, o vine. Faaopopo le suka o totoe. Sasaa le paluga i totonu o se fagu faʻasa.

E taua! Le itiiti ifo ¼ o le malosi e tatau ona leai.

Ufiufi le totini lima poʻo le vai. A faʻamuta le kesi ona faʻasaʻoloto, faamama le mash ma sasaa i se fagu mo le matua. A maeʻa 3-4 masina, e mafai ona faguina le vai ma tuʻu i totonu o se potu mo le teuina.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i ituaiga sili ona lelei o lanu samasama, kolonovidnyh ma pulu Saina.

Dessert Table Wine

O se fua faigofie lenei mo le faia o le uaina popo. Mo le mea e te manaʻomia:

  • plums - 8 kg;
  • vai mama - 1 l;
  • sugar granulated - 1 kg.

Fufulu mama lafu mai palapala, ae aua le fufuluina. Puni vine ma ufiufi i le vai mafanafana. Ufiufi pagakeke i se ie ma tuʻu mo ni nai aso. Fai soo.

Faʻaopopo le suka i le vai inu. Liligi i totonu o fagu ma faʻamaufaʻailoga. A uma le faʻamalosi, sasaa le uaina i totonu o fagu, pulu ma le faʻafeu i totonu o le pu. A maeʻa sina taimi, e mafai ona e fufuluina. Faʻamamaina le uaina pulu

O le tuufaatasiga mo le sauniuniga o le ava:

  • plums - 1 kg;
  • suka - 0.4 kilokalama;
  • ava malosi - 0.3 l;
  • vai - 2 l.

Aveese ponaivi mai pagamu. Saunia se siva mai le 1 ipu suka ma le 1 lita o le vai. Suauu le sipuni ma liligi i totonu o fua. Kuni ma afifi le palanikeke. A maeʻa le 8-10 itula e mafai ona sasaa le sipuni. Mai le vai o totoe ma le suka, toe faia se sipuni. Toe fai le faʻataʻitaʻiga ma plums, ma sasaa le siva i le ipu e tasi pei o le vaega muamua o le siva. Faʻaopopo le ava i totonu ma tuʻu ese mo le 2 vaiaso. Faʻamama le palapala, sasaa i totonu o fagu ma tuʻu i totonu o se potu e faʻaoga. O le inu malosi o le a malosi nai lo vine muamua. E mafai ona teuina mo se taimi umi ma faʻaleleia ana meatotino ile taimi. E pei ona mafai ona e vaʻaia, faia le fagu paʻu uamea, o le fua lea na matou aumaia, e faigofie lava. O lenei vaiinu o le a fiafia i lona tofoina e le gata ia oe, ae o au malo foi.