Laʻau

Pike fuga fugalaau - tausiga ma toe gaosia

O le fuga o le fuga o se fuga o se mea teuteu teuteu. E le lelei ma faigata, e oʻo lava i tagata e amataina le seleselega o le a mafai ona gaosia. O ona laʻau mataʻina i foliga o ufanafana o le a mafai ai e oe ona fatuina gaioiga manumalo i le fale ma le ofisa. O se uiga taua tele i le tuufaatasiga o fugalaau kuka.

Pike tailuga: fugalaau, tausiga, toe gaosia

Sansevieria, poʻo le siʻusiʻu masani o le pike, o le aiga Asparagus. E ui lava na muamua atu i le Agavs. O se laau e leai se mea ola. E eseese i laʻau faʻamalosi ma faʻasolosolo, e lua uma ma se fasi laulau mafolafola ma lautele. O lo latou nofoaga e matua tuusao poʻo le alu ifo foi i lalo i lalo. Faʻatoʻilaloina fugalaau fugalaau ma ona lanu eseese: mai lau lanu meamata i le siliva-lanu samasama i luga o se lanu meamata. E faapitoa lava le fiafia o ituaiga o meaola e teuteu ai ni fasi mea. O nisi ituaiga o vailaʻau o loʻo ufiufiina i se faʻasolosolo mafanafana.

O le togi Pike o se teuteuga muamua

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

Sanseviaia o le fale i atunuu ei ai le vaomatua ma le vateatea. O le amataga na malaga mai i le telefoni o itu Aferika, e masani lava mai lona itu i sisifo. I totonu o Europa, aʻo amata ona fafagaina le fale ile senituri lona sefuluvalu. Na faʻalauiloa mai e le tusitala masani a Italia o A. Petanga. I le lua seneturi ua tuanaʻi, e sili atu i le 60 ituaiga o meaola na gaosia, ma o le sili ona lauiloa na latou faʻaalia i le 1939.

O Sansevieria e sili atu i le 60 ituaiga o meaola e fafaga i le fale

E fuga le fuga o le pike

E fuga mai le siʻu pike i le amataga o le tautotogo, pe a e mulimuli i tulafono o le galueaiina. Muamua, e fuga e le fuga se uʻamea fugalaau, lea e aliali mai ai pupuʻu. O latou foliga ma le paolo e faalagolago i le ituaiga o laau. E tatalaina pusi i le afiafi. Latou te fiafia i tagata e ona le lalelei ma le manogi malosi i le po atoa, ae lelei, o le taeao e magoto.

E fuga mai le suʻu fulu i fugalaau manogi matagofie i le po.

Vaega o le tausiaina o se fusi fuga fuga i le fale

Vaʻaia Saniasela (togi pike) mo nofoa

O le siʻusiʻu pike e aʻafia i laau le lelei, o lea e faigofie ai ona tausia. O se fugalaau e masani ona ola:

  • nofoaga sese;
  • vai faasamasamanoa;
  • oneone le lelei filifilia.

Ae ina ia mafai ai ona maua se fugalaau fuga i totonu o le potu, e tatau ona mautinoa le tausiga lelei i le fale.

Lulu

I le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei mo le fugalaau e 25 ° C, ma i le taumalulu e tusa ma le 15 ° C. I le faʻamuamua, e mafai ona ola le laau e tusa lava pe maualalo ifo le tau, ae i lenei tulaga, o le suavai e matua faʻaitiitia, a leai o le aʻa e ono pala.

Malamalama

E sili atu i le susulu o nofoaga la. Ae mo kopi ma laʻau lanu, o le itu fautuaina i le potu o le itu i saute. O meaola e iai se paʻepaʻe paʻepaʻe pe samasama i luga o se laupepa lapopoa e sili atu le faʻamalamalamaina o le malamalama, o lea e tuʻu ai i le itu i sasaʻe, a faʻapea o se mamanu matagofie e mafai ona mumu.

Sanseviaia ma lanu teuteu e fiafia e faʻasalalau faʻamalama

Taua! I totonu o le potu e iai ni pupuni o loo feagai ma matu, pe leai foi, o le a tupu le leaga o le laau, o le a foliga mai o le a le lelei.

Faʻasa

O le siʻusiʻu o le pike e le faʻafeiloaʻi le eleele tumau. O lenei mea e mafua ai le pala. O le mea lea, e tatau ona faʻafeinu i le taumafanafana 1 taimi i le 10 aso. I le malulu o le tau e faʻaititia ai le tele o taimi, e pei o le palapala ile malo. O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona susu.

Taua! O le faʻamasinoga e faʻafeiloaʻi ai se fugalaau e sili atu le faigofie nai lo le suavai. O le faʻamatalaga lea i le mea moni o le fugalaau e faʻapupulaina ai le susu ile laulaʻau o laulaau lapisi, lea e lava mo meaai paleni ma atinaʻe o pepa laulaʻau.

Ua faʻamamaina Sansevia i le puipuia lelei o le vai i le vevela o le potu. I le taimi o le susu, e le ulu atu le vai i le ogatotonu o le pusa. O le auala fautuaina mo le fausiaina o le faatofuina i le vai poʻo le faʻatumu o le apa.

Totogi

O le maualuga o le susu i le potu e le taua mo le atinaʻeina o le laau. Ae e tali lelei lava i le faʻamamaina o le ipu laulau e ala i le soloina i se ie susū. E le fautuaina le totoina, pe a faʻafefe i luga o le laupepa vai afu ma pa'ū saʻo i le ogatotonu o le pusa.

Soo

E le o le kulupu laau ma le tuufaatasiga o le palapala. O le faʻafefiloi e mafai ona saunia tutoatasi e ala i le faʻafefiloi o mea nei:

  • 5% turf land;
  • 25% oneone;
  • 70% o fanua laupepa.

Ina ia le faʻaalia foliga o faʻamaʻi poʻo iniseti, o le palapala e tuʻuina atu ile togafitiga o vevela. Ina ia faia lenei mea, o loʻo tuʻuina i luga o se pepa tao ma taofi ile ogaumu mo le tusa o le itula, faʻaosoosoina pea.

Laʻei pito sili

O le siʻusiʻu o le pike ua i ai se uiga lelei i le faʻafefiloi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Ae e tatau ona faʻafefe lelei ia vaega e tusa ai ma faʻamatalaga i luga o le pusa faʻatasi ma le tuufaatasiga. E le silia le faalua i le masina ona faʻaaogaina le fugalaau ae na o luga o le eleele susu e aloese mai le mu o rhizomes. O le fugalaau ua gaosia e le faʻapalapalaina i le gasologa o le tausaga. Mo lenei vaitau, o loʻo ia te ia ni elemene talafeagai i eleʻele fou.

E faʻafefea ona fuga mai se fuga o le fugafuga?

I le tulaga o le toe gaosia, o le siʻusiʻu pike e talafeagai lava mo se tagata e leai se poto masani. O lenei faagasologa e vave ma faigofie. O loʻo i ai i le laau se mea totino e sili ona lelei i aʻafiaga i auala eseese. O le taimi lelei o le tautotogo. I le taimi lea, o le laau e vave ona tutupu le lanu meamata, o vaega ua leiloloa e le afaina. O le auala sili ona faigofie e le mafua ai faafitauli mo le fugalaau lava ia o le vaevaega o le rhizome.

Faʻasogaina o ni afifi

Fittonia - tausiga ma toe gaosia ile fale

O le toe gaosia e ala i le vaevaeina o le rhizome o loʻo faʻatinoina ao faagasolo le faʻavasegaina o le laau atoa i totonu o se fagu fou. A maeʻa ona aveeseina mai le ulo, e faigofie lava ona vaeluaina le siʻusiʻu o le pike, ma vaʻaia lelei aʻa ma se naifi malosi.

Taua! O le tipi ua fautuaina ia faʻamama ma fufulu i le kinamoni. A maeʻa lena mea, ua totoina i le eleele ua saunia.

Lanu

O le isi metotia o le toe gaosia e ala i le itu itu. I lenei tulaga, faʻaaogaina le naifi faʻamaʻi pipisi, o le aʻafiaga o aʻafia ua vavae ese i luga o le tina. E tatau ona faia le faʻataunuuga ina ia tumau pea le vaega o le rhizome mai le fugalaau o le tina ma le atoa o rosette o laupepa laʻau ile pepe. Ma le isi, e totoina le pu i totonu o se pusa eseese ma eleele, e foliga tutusa i se mea totino a se matua matua. O ni nai aso e te le vai. Ona saunia lea o le tausiga masani o le laau.

Lefi

O le laau e faigofie ona faʻalauiloaina i laʻau laulaau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. Faatasi ai ma se naifi le lelei, vavae ese le laupepa po o se vaega.
  2. Tipi se ie umi i ni fasipepa, pe a ma le 5 cm.
  3. Tuʻu mo le 1 le itula e faʻagogo.
  4. Toto i totonu o fagu i le oneone oneone ma tuʻuina atu se aʻafiaga i le ufiufi i se fagu poo le polyethylene.

Toe faʻaleleia o le paʻu laulaʻau laulau

A maeʻa le lua masina, o le a latou mauaa ma amata ona tuʻuina atu ni aʻa. Ona latou totoina lea i eleele masani.

Taua! E le mafai ona e faʻaosoina i le fesoasoani a se ituaiga laulau laulaʻau o le siʻu pike ma se mamanu lanu. E le mafai e le laau ona taofia ona uiga. O tamaiti o le a masani ona lanu lanu meamata.

Suiga

Tina tina i fugalaau - tausi fale
<

Vaʻaia faasolosolo se fuga o le siʻu pike. E tupu lenei mea pe a le toe aoga le laau i totonu o se ulo, e masani lava ona tasi i le 3 tausaga. O le faʻatulagaina o le gaioiga e faia i le tautotogo.

I totonu o se ipu talafeagai, e faia ai se alavai faʻavaivai ma tuʻuina le mea faʻapipiʻi sauni. Ona aveese lea ma le faaeteete le laau mai le tane tuai, ma taumafai e aua nei faaleagaina le otaota, ma faapipii i totonu o le ipu ua saunia. O loʻo totoe le ufiufi ile eleele. Vai le fugalaau pe a uma ona faʻavasegaina pe a uma aso e lua. I le taimi lea, o nofoaga malepelepe e mafai ona tosoina i luga, ma o le aʻafia o aʻafiaga o le tino o le a faʻaitiitia faʻaititia.

O ni faʻafitauli faʻafitauli i le faʻatupulaia o se tootoo fale fale

Faʻasalaga lelei, o nisi o faʻafitauli e seasea tutupu i lenei laau. Tulaga talafeagai o se maʻi fugalaau o le fatu:

  • o lanu uliuli i luga o laupepa e mumu. O le laau e tatau ona toe faʻaleleia i se isi nofoaga e leai se susulu o le la i luga;
  • vaivai ma le samasama o lapisi laʻau e faʻaalia ai le faʻaauau pea o le palapala. I lenei tulaga, ua aveeseina vaega ua afaina, ma ua aveese le pusa mai le ulo ma ua toe totoina.

Sansevia i le avanoa

<

E faigata ona maua se mea e sili atu le lelei nai lo se siʻusiʻu pike. Ae faʻafetai i ona foliga faʻapitoa, e mafai ona latou teuteuina se faatulagaga fugalaau i totonu o totonu. E le gata i lea, i le taumafanafana, o lenei laau o le a avea ma se elemene agavaa o le auala auala.