Faatoaga

Tetee i le malulu, lamala ma faʻamaʻi - Matagi o le taeao

O fualaau aina suamalie "taeao", faatasi ai ma se manogi manaia ma le suamalie, o le a le tuua ai se mea e le fiafia i ai se fai togalaau.

Afai e te tausia lelei pa laau o lenei ituaiga, latou te tauia oe i se seleselega tele i ni nai tausaga talu ona totoina.

Faamatalaga o le aoauli o le Plum

Laʻau O paʻu o le taeao e faʻataʻitaʻiina i le maualuga ma le paleni o foliga o le paleni.

Latou te tuʻuina atu ni lamolemole lamolemole o le lanu uliuli enaena, mai ia laʻititi laiti e faʻaaogaina.

O le laau ei ai se lanu meamata lau foliga o le oval, e aunoa ma le pubescence e pei o luga ma lalo.

O le pito o le lau lau o le tasi-ituaiga, ma o lona uiga e faʻailoaina i le i ai o afu.

Chereshki e laʻititi le lapopoa ma faʻapipiʻiina i vaʻa.

Petals fugalaau e le tapunia.

I totonu o le fugalaau e luasefulutasi sima, luga o loʻo i ai le leaga o le pistil.

O le fugalaau e leai se ufiufi ma se laʻau lamolemole ole umi.

Le fua O loʻo i ai le foliga o se oval ma sina atuatuvale lata ane i le faavae. E mafua ona o le vaivai o le atinaʻeina o le manava o le manava ma le leai o se faʻataʻitaʻiga. O le lanu autu o le fualaau aina ei ai se lanu samasama-lanu meamata, ae i luga o le itu la o loo i ai se moli lanumoana.

Fua ufiufi i se ufiufi. E i ai la latou masaniga masani ma le tele, ma o la latou tino ei ai lanu lanu samasama ma lelei le filogia lelei.

O le mamafa o le fua o le fualaau aina e 26 kalama.

O fua o fualaau aina o lenei ituaiga o paʻu e faʻatatau i itu e fa. E faʻamalamalamaina i le manogi suamalie ma le manogi manaia.

Ata

Lalo o ata o le vailaau paʻu eseese "Taeao":

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

I le fausiaina o ituaiga o plums "Morning" na maua e saienitisi faapea H.K. Olekeev, V.S. Simonov ma S.N. Satarovfaigaluega i le Faʻalapotopotoga Faʻapitoa a le Faʻatoaga-Rusia ma le Tekinolosi Faʻatekonolosi ma le Vasega Pepe.

O se ituaiga fou o laumei sa faia e ala i le sopoia o ituaiga eseese o pulu, e pei o le Renklod Ullensa ma Skorospelka Krasnaya. I totonu 2001 O le laumei o le "taeao" na faʻaofiina i le Setete Setete ma fautuaina mo le totoina i le itulagi Tutotonu.

Uiga o le ituaiga

O laau laumei o le "Taeao" o le a amata ona fua mai fua i le lona fa o tausaga talu ona totoina, ma o le avefeʻau masani o ia laau e 21 tausaga.

O le faagasologa o le fuga i totonu o le paʻu o lenei ituaiga e masani lava ona faia mai le 12 i le 20 Me, ma mai le 7 i le 14 Aokuso, o fua ua uma ona totoina i luga o laau.

O lenei vailaʻau manogi e faʻaleleia e ia lava.

Mo le pulu "Taeao" o se uiga maualuga le maualuga o fua o fua.

Mai le tasi laau e masani ona le itiiti ifo ma le sefululima kilokalama o fualaau aina.

Paʻu e tutusa lona lapopoa ma e faigofie lava ona i tua o le paluga o le fua.

Fua faamatalaina e lelei le mafai ona feaveaia. E mafai ona faʻaaoga uma ma faʻaaogaina mo le sauniuni o avanoa eseese, faʻapea foʻi ma le faʻamago.

Maʻeu malulu malulu e le mafai ona taliaina lenei ituaiga vailaau lelei, lea e aʻafia ai aʻafiaga. Ae ui i lea, o le vaipuna mo ia e le matautia.

Toto ma tausi

O le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o pulu e taua o le amataga o le tautotogo.

Ina ia eli se lua, o lona loloto e tatau ona i ai i le va o le limasefulu ma le onosefulu senetimita, ma le lautele e tatau ona i ai i le va o le valusefulu ma le lua senetimita, e tatau ona e filifilia se nofoaga matutu ma malamalama.

E tatau ona i ai le suavai i le maualuga e le sili atu i le tasi ma le afa mita i luga o le eleele. O se fatu e faapipiiina i totonu o le lua, o ona aʻa ua faatumulia i le suauu ua fefiloi ma meaola suamalie ma mineral.

E pei ona mafai ona faʻaaogaina le faʻala 15 kilokalama solo ma paluga, 0.5 kilokalama o le superphosphate e lua pe tasi le kilokalama o le superphosphate masani, tasi le selau kalama o le potassium chloride poo le tasi le kilokalama o le fafie.

O punavai taitasi e sosoo ai, o le eleele i lalo o le laʻau laau e tatau ona fafagaina ile urea i le fuasefulu lua i le mita sikuea.

I le tau o le autumn e tatau ai ona faʻaaoga palu ma fugalaisa. O le eleele o loo siomia ai le laau e tatau ona faatumauina i taimi uma i se tulaga o le susu ma e masani ona matala.

Mo le fausiaina o le pale e masani ona teuteu laau. E aofia ai le aveeseina o lala vao mago, ma lala foi e ola i totonu o le palealii ma taofia isi lala mai le tuputupu ae.

Faʻaaloalo e tatau foi ona fesootai i le aveeseina o pusi basal.

E manaʻomia e le laumei masani ona faasusuaemaise lava i taimi o le lāmala. O se laau e le oʻo i le lua mita le maualuga e manaʻomia le itiiti ifo i le tolu i le fa pakete vai i vaiaso taʻitasi, ma mo se laʻau maualuga o le ae manaʻomia le lima i le ono pakete.

Ina ia fesoasoani i le taeao e ola i le malulu malulu, laau manaʻomia e ufiufi. Aua nei galo e masani ona soli le kiona ma siomia i latou ma luluina ana faasiliga mai lala, ma tuu ai na o sina vaega o le kiona i luga oi latou.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le laumei o le "taeao" e eseese lelei togafitiga i faʻamaʻi e pei o le vavao ma fualaau aina, ma ala saʻo i ituaiga ituaiga meaola faalafua e pei o moa ma aphid.

Le puipuia o laau pulu mai meaola faalafua manaʻomia ona eli le eleele i lalo o o latou pale ao leʻo totogo, e pei foi ona tipi ma susunuina lala i le i ai o le faaleagaina.

O le totoina o laau ma le fufana, faapea foi ma Iskra Bio ma Inta-vir, e maua ai se aafiaga lelei. Afai o laau e ola i fualaau aina, o fua uma ua paʻu mai ia i latou e tatau ona faʻaumatia, ma o laau lava ia e tatau ona sosolo i le tasi pasene Bordeaux vai poʻo nitrafen.

Tele mea le lelei ituaiga popo ituaiga "taeao" o ia lagona i le malulu maluluAe ui i lea, o le tausiga lelei o laau totō o le a fesoasoani ia te oe ina ia e fiafia atoatoa i le seleselega o pulu manogi.

I aoga o lenei ituaiga e faasino ia te ia faʻaleleia o le tagata lava ia, maualuga gaioiga masani ma lelei faʻamaʻi pipisi.