Fua o le gaosiga

O mea lilo o lemoni ile fale e tausia i le taumalulu

Lemon - o se laau o le genus Citrus. Ona o le maualuga o lona tamaoaiga, o le manogi manaia ma se faleteuoloa atoa o mea aoga, e lauiloa i le au fai togalaau.

O le totoina o lemoni i totonu o fale mautotogi o loʻo faʻatino lelei foi.

E faapefea ona tausi lemoni i le taumalulu?

Tausia lemoni fale i le taumalulu

Sauniuniga

Se masina ao le i amata le tau malulu Alu le lemonmoni i se potu ma ni tulaga talafeagai.

Aʻo leʻi faia lenei mea, fufuluina muamua le laau i totonu o le fagu e aveese ai le pefu ma mafai iniseti.

Nofoaga e teuina ai

Faʻaliliuina le potu o le vailaʻau i le vevela o le 15-17 tikeri Celsius. O lenei potu e tatau masima talia ma malamalama lelei. O le filifiliga lelei o le itu i saute sasaʻe o le fale.

Aua le tuʻuina le laau o lemoni i luga o le faamalama i luga aʻe o le maa - mai le faateleina o le vevela ma le ea malulu, e mafai ona oti.

Malamalama lelei

O le kulimi e matua nofouta i le tele o le malamalama, aemaise lava i le tau malulu. O tulafono nei e tatau ona matauina.: o le maualuga o le vevela o le potu, o le sili atu lea o le malamalama e tatau ona i ai.

Afai o le potu e maualalo le vevela (o lemoni e lelei le faʻafefe i le vevela o le 4-6 tikeri Celsius), ona tatau ai lea ona pogisa.

Mataʻituina ina ia leai se susulu o le la i le sili atu i le lua itula i le aso. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le mu ma lafoaʻi mai le faʻamamago. E tusa ai ma mafuaʻaga na lanu samasama, lanu pe malogo, lanu, ma le auala e taofi ai, matou te taʻuina atu iinei.

Meaai ma fainu

O le vai sili mo le faʻavaivai lemoni - mai puna masani. I le taumalulu, e mafai ona e faʻaaogaina le kiona mūlū ma le aisa e pei o vai faʻavaivai.

Ina ia ausia se mea sili atu ona lelei, ia faʻamavae le 1/2 o le soda o le suauu tao i le vai faʻafefe.

Afai i totonu o le taumafanafana e tatau ona e fafaga le vai o le lemon i ni nai taimi i le aso, ona oʻo lea i le taumalulu e tatau ona e faʻamalosi tasi pe lua togafitiga i le vaiaso. Faʻafefeteina faʻafefeteina e faʻamalosi ai le faʻapalapalaina o le eleele ma faʻamaʻi faʻamaʻi: samasama o laulaʻau ma fesuiaiga o aʻa.

Aʻo leʻi faʻamamaina, ia mautinoa e faʻamafanafana le vai i le vevela e 2-3 tikeri i luga o le vevela o le potu. Vai le laau i luga o laasaga e 3, fai ni malologa pupuu i le va o latou ina ia lava le taimi e galu ai le vai ile vai.

I le taumalulu fufulu fasi lau laau ma se vaifofo faapitoa faʻatasi ai ma mea o loʻo iai i elemene. E mafai ona e faʻatauina lenei fofo i soʻo se faleoloa faapitoa. Taumafai e taofi lenei fofo e ufiufi ai le vaega atoa o le laʻau.

Peritomeina

Taunuʻu i seleulu faʻamaʻi. laʻau oti ma lala. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le tafia o le ea i le laau ma faʻaleleia lona tulaga. I luga o tulafono o le fufuluina o lemoni i le fale, matou te faamatalaina auiliili iinei.

I lenei vitio o le ae maua nisi faʻamatalaga e uiga i lemoni: tausi i le taumalulu.

I luga o le matou faʻailoga o le a e maua ai le tele o isi faʻamatalaga aoga e uiga i mea taua o lemoni o loʻo ola i le fale:

  • Mafu lelei eleele.
  • Faamaumauga o tausiga o laau i le tautoulu.
  • Faʻataʻitaʻiina le totoina o lemoni i le fale.
  • E faʻapefea ona totoina se lemoni mai le maʻa ma aʻa aʻa?

Lemu susu

O le a le tele e faʻafefete ai lemoni fale i le taumalulu? O a nisi auala e ese ai nai lo le fausiaina?

Paʻu papa

Ina ia faatumauina se tulaga lelei mo le suamalie mo lau laau o le lemoni, faʻatauina se tamai laumei.

Tuu i lalo o le fagu laau.

Faatumu i vai seia oo ina o se tulaga o le pito i lalo o le ulo e le o faʻafefiloi i le vai, aua o le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma le vai e mafai ona afaina ai le fale.

Fufulu ma fufulu

O le fufuluina o laulaʻau ma se laʻau susū e talafeagai lelei mo lenei faʻamoemoe.

Toe fai lenei faiga tasi i le vaiaso.

O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻamamaina o le laau ma puipuia ai le faʻaalia o iniseti. E mafai ona e faafaigofieina le galuega ma felafoaʻi laulaau i le vai mai se fagu moli, ae o le a maua ai se aafiaga itiiti.

E tatau ona mafanafana le vai mo le fufuluina ma le susunuina. O le faʻaaogaina o le vevela poʻo le malulu vai e le faatagaina.

O le mea lea, o le lemonone e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa i masina o le malulu. Mataʻituina aiaiga o loʻo i ai, lafoese ma le faʻaeteete le susu ma le faʻafela. Ona tupu ai lea o lau laumoni maloloina ma o le amataga o le tautotogo o le a aumai ai fua ia oe.