Laʻau

Tsuga - coniferous cascades

Tsuga o se laau faʻasosolo faʻatasi mai le Pine pine. E taatele i Amerika i Matu ma Sasaʻe Mamao. Le tele o Tsugi e le tele. O loʻo i ai uma laau uumi umi ma ogaoga laʻau. E seasea ona totoina e le au faifaatoaga laau i luga o a latou lava poloka. Ma latou te matua faia lava. O le tuputupu ae o le laau e fai ai ni lanu lanumeamata lanumeamata, lea e masani ona sili atu nai lo le laau masani ma laau pine i le matagofie. O le tausia o se Tsuga e faigofie, mulimuli i ni nai tulafono faigofie.

Faamatalaga faʻatau

Tupuga i le natura natura e ola ae pei o se laau tele. O le maualuga o le 20-65 m. O le palealii o le laau o loʻo i ai se foliga faʻapitoa pe ovoid. O laau tuai e faasolosolo malie le le iloa. O moli felanulanuaʻi faʻafefeteina e ufiufi i le lanu enaena poʻo le lanu enaena. Faatasi ai ma le matua, vaʻa loloto ma taʻavale e aliali mai i luga. O laulaau faʻapitoa o le skeletal e faʻapalapalaina, ma o loʻo faʻasalalalalo lālā pito i lalo. I luga ia i latou, faapuupuuina ai pa laau, ma fai ai se vevela lanu meamata.

O nila i luga o lālā o loʻo faʻatulagaina i laina e lua poʻo faʻasalalau i itu uma. Latou te faʻaalia tasi i le taimi ma faʻamalosi mo le tele o tausaga. O le laʻau laʻau faʻamalosi e lapotopoto ma se mea laʻititi laʻititi i le faʻavae, e pei o se petiole. O le umi ole pogisa lanumeamata lanumoana e le sili atu i le 1.5-2 cm.










I luga o le tasi laau, e ola ai tane ma fafine. I le umi o le a oʻo i le gutu o le kiona e sili atu i le 5 cm. O loʻo latou faia i pito o paranesi. O totonu e laiti ni fatu ma ni apaau laiti. O le umi o le fatu e le sili atu i le 2 mm.

Meaola ma ituaiga

E tusa ai ma le tele o faiga faʻavae, o le ituaiga e aofia ai le 10-18 ituaiga. I Rusia, o le mea e sili ona salalau Tsuga Kanata. O lenei laau malulu e le o le malulu e tupu lona 25 cm le maualuga. O lona pale e aofia ai pine e tilotilo ma nila lanumeamata lanumoana. I luga o laʻau papaʻu, e mafai ona iloa se laupepa vaiti. E oʻo atu i le 25 mm le umi e aofia ai le lanu enaena-brown brown. Uiga masani:

  • Tinamatua O le vao laʻau faʻatasi ai ma pine e taamilo ai e 50-80 cm le maualuga. O le lautele o le vao e le sili atu i le 160 cm.
  • Pendula o se foliga matagofie o le tagi i ni nai ogalaau. E maualuga le 3.5 mita le maualuga. O le lautele o le fana e oʻo i le 9 m.
  • Jeddeloh. O se taatele e oʻo i le 1.5 mita le maualuga e ufiufi i lala lanu ma lau lanu lanu meamata. O le paʻu o loʻo i ai se lanu violē-hina.
  • Minuta. O se laau toto e oo i le 0.5 mita le maualuga ei ai le paleni tutusa o le lanu lanu meamata. O laʻau uumi, faʻafetaui o loʻo ufiufi i ni pupuʻu pupuu ma maʻoti. O le pito i luga o nila o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata, ma o le pito i lalo o loʻo vaaia i le pito i lalo.
Tsuga Kanata

Tsuga Caroline - lau laau vevela vevela ma se pale paleni. O paranesi e faʻalauteleina i pito i luga. O le paʻu i luga o laʻau laiti e lanu i le mumu-lanu enaena, ae faasolosolo malie le liu hina ma le pala. Mafiafia lanu meamata lanu moana uliuli 10-12 mm i lalo ifo o loʻo ufiufi i paʻu papaʻe. O sedentary cones o loʻo i ai i pito o pana. O lo latou umi e 3.5 cm. O lobes malamalama enaena e ufiufi i sikuea pupuu.

Tsuga Caroline

Faʻatauga auala

Tsugu e mafai ona faʻaleleia e fatu ma fualaau vegetative. O fatu e talafeagai mo le lūlū naʻo luga o laau e silia i le 20 tausaga. E lūlūina fatu i totonu o pusa faʻatafunaina eleele. Mo 3-4 masina, e teuina pusa i se mea malulu i le vevela o le 3-5 ° C. Ona siitia lea o le atigipusa i se mea manaia ma se vevela o le ea + 15 ... + 18 ° C. Ma e na o le taimi lava e aliaʻe ai pulu, ua faateleina le vevela i + 19 ... + 23 ° C. O fatu e foliga mai lemu ma e le alofa, e le silia ma le 50% o laau toto e ola. Ua ola Tsuga i totonu o greenhouses seia oʻo i le 2-3 tausaga le matua, ma na o le taimi lava lena e totoina ai i totonu o le eleele.

Tsugi e mafai ona faʻaleleia e ala ile tipi i le tautotogo. E tatau ona vavae ese le itu o le itu o le taʻavale. O le tipiina o le auʻau e togafitia ma aʻa ma totō i eleele palapala ile 60 °. I le taimi o le aʻafiaga, e tatau ona faʻamautinoa le vevela o le potu ma le maualuga o le suamalie. Malamalama e tatau ona faasalalauina. E mafai ona vave faʻaleleia laʻau i le laufanua, latou te faʻafeiloaʻi le malulu lelei e aunoa ma se fale faʻapitoa.

Ina ia mafai ona faasao ma faalava ese le varietal Tsugi, ua uma ona taofiofia. I le avea ai ma se faʻatauga e mafai ona e faʻaaogaina le Kanesa Kanata.

Totoina ma le tausiga

O le totōina o tamaʻi Tsug i luga o le laufanua e sili ona lelei ia Aperila poʻo le tuai o le taumafanafana. E manaomia e le laau le vaeluaina 1-1.5 mita ole avanoa avanoa. O le nofoaga e tatau ona filifilia sina paolo, aua o le faʻaauau pea i le susulu o le la e leaga ai le laau.

O le eleele mo Tsugi e tatau ona mama ma fua. O le palapala e tatau ona aofia ai turf, eleele laʻau, oneone ma peʻa. O le i ai o le lime i le lalolagi e le manaomia; e oʻo atu ai i faʻamaʻi ma le tuputupu ae. Mo le totoina, latou te eli se lua e tusa ma le 70 cm le loloto. I le lumanaʻi, e tatau ona fafagaina Tsugu seia oʻo i le tolu tausaga. Ona ia misia lea o elemene mai ona lava paʻu pau. Ina ia aua nei faaleagaina le aʻa, o le tulaueleele e faatinoina e ala i le faʻaaogaina.

Twaga e fiafia i le vai, o lea e tatau ai ona e faʻafeinu i taimi uma. I lalo o se tagata matua, e sasaa se pakete vai i vaiaso uma. E fautuaina foi e faʻaalu le pale i lea taimi ma lea taimi e faʻaleleia ai le maualuga o le ea.

O nisi taimi e aoga ai le velaina o le eleele i lalo o se laau ina ia mafai ai e le ea ona ulu atu i aʻa. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete, i se loloto e le sili atu ma le 10 cm. E mafai ona e mulumulu le palapala i le paʻu ina ia le faia ai se meaʻai i luga.

O laau laiti e le manaomia le teuteuina, ae o laau matutua e mafai ona faapaleina le pale. Fai i le tautotogo. Tsuga e masani ona faapaleniina le taualumaga.

Vaʻaia Tupuga Kanata e aunoa ma se malutaga, e ui i lea, o laau talavou e ufiufi le palapala i le ogalaau ma le peat poo le lapnik. I le taumalulu, e mafai ona mumu le apalai mai le malulu, ae e le o faʻaalia ai ni faʻafitauli.

Maʻi ma meaʻai

Tsugi e afaina i meaola e pei ole moa Tsugovy, sikola o nila o pine, apogaleveleve, siaki o nila o Tsugovoy. O tamai tootoo e mafai foi ona faaleagaina ai laau. O nisi taimi latou te gia i le pito i lalo o le ogalaau.

I le tele o lologa i le palapala, e mafai ona tupu le pala. O le afaina e mafua ai le faatupulaia o le tuputupu ae o le laau ma faasolosolo malie ai i lona oti.

Faaaogaina o le Tsugi

E mafai ona faʻaaogaina le tele o ituaiga meaʻai teuteuina e teuteuina ai le togalaau. O se laau lapoa tele ua totoina i le ogatotonu o le mutia, o paʻu o le tagi e lelei i puipui. Laʻau laiti e mafai ona totō i vaega. Vaʻafe lanumeamata e tafe i le eleele ei ai se faʻalelei faapitoa. O faʻatautau faʻasolo i luga ia i latou e avea o se teuteuga faaopoopo.

Faʻaaoga Tsugu i vailaʻau. O lona paʻu o loʻo mauʻoa i tannins. O le teuteu mai le paʻu e faʻaaogaina e faʻamalu ai manuʻa, togafitia ai le mumū i luga o le paʻu, ma ia taofi le tafe toto. O ni nila e aofia ai se aofaiga tele o le acid ascorbic ma suauu taua. O le la mai lea mea e faʻaaogaina e faʻamalosia ai le puipuiga ma faʻatau ai faʻamaʻi viral. O vailaau aloaia ua faamaonia ai o le suauu suamalie o Tsugi o loo i ai le antibacterial, antiseptic, o le diuretic ma le faamoemoe o meatotino. O loʻo i totonu o le faʻamaʻi tiga poʻo le fulafula. E fesoasoani foi i le taulimaina o le eczema.