Ficus

Eseesega o Benjamin

Ficus benjamina, faʻamatalaga o ituaiga

Ficus benjamina - o se ituaiga o fualaau vao e tusa ma le ituaiga o mulberry mulberry ficus. Ficus benjamina i le natura e mafai ona oʻo i ai 25 m maualuga ma i fale ile 2-3 m. O le mea lea, o nei laau totō e masani ona faʻaaogaina mo nofoaga e teu ai fanua.

A oʻo ina tupu aʻe lenei mea o loʻo i ai le avanoa e tuʻuina atu ai fomu eseese i le au. E mafai ona faʻatupulaia faʻaaogaina le faʻaaogaina o tulafono.

Ae o le mafuaaga autu mo le lauiloa i le au fai togalaau o le ituaiga o Peniamina e eseese ituaiga, e eseese i le lapopoa, lanu ma foliga o laulaau, faapea foi foliga o le au. Mafaufau i nisi o na mea.

E te iloa? E tele ni faʻaliliuga o le amataga o le igoa o lenei laau. O le tasi oi latou - o le igoa o Peniamina e faaigoaina ia Benjamin Deidon Jackson (1846-1927), o le sa avea ma se tagata Peretania ma faamatalaina le sili atu i le 470 ituaiga o laau toto mo lana faiga masani. Lona lua - e maua ai lona igoa ona o le anotusi o le vailaau benzoin.

Faʻaauau

O lenei ituaiga o se tasi o muamua i le faʻatoʻagaina o Benjamin. Faaigoaina ona o O le pito o lau o le ficus Exotic e fai sina laumei ma e le masani ai pe a faatusatusa i le tina. O le vaega o totoe o lenei ituaiga e tutusa lelei lava ma le natura o Peniamina. O laulaau e lamolemole ma vaivai, mauoa lanumeamata, i le uumi - e oʻo i le 8 cm, i le lautele - e oʻo atu i le 3.5 cm. Faʻailoga e oʻo i le 4 cm.

Tanielu

I le vasega Tanielu o laulaau e lanu uliuli, lanu, lamolemole ma eleelea, o le telē e talitutusa ma le vailaʻau Exotica, o pito o laulaau e saʻo. Ona o le susulu ma le lanu uliuli o laulaau, e foliga manaia. E vave ona ola vave - e mafai ona ola 30 cm i se vaitau.

Anastasia

Toto Anastasia e faatatau i le fesuiaiga - o le ogatotonu ma le faagaeetia o le laupepa lalata i lona itu o le lanu lanumeamata i le lanu, ma o le ogatotonu e pouliuli. O laulaau e oʻo atu i le 7 cm le umi ma e oo atu i le 3 cm le lautele, e susulu ma e laitiiti sina galu. Ficus Anastasia, e pei o ituaiga uma eseese, e manaʻomia le tausiga sili ile tausiga i le fale. Faʻamalosia malosi.

E taua! O ituaiga eseese eseese o Benjamin Ficus e manaʻomia le malamalama lelei ma le vevela mo le faʻaalia o le eseesega o lanu, ae i totonu o le la e mafai ona susunuina.

Barok

Ficus ituaiga Benjamin Barok - O le mea pito sili ona taua i ona ituaiga uma. O laʻau o lenei ituaiga e felafolafoaʻi i luga o le ogatotonu ma e foliga mai o mama laiti.

O laʻau e faʻapitoa, lanu meamata lanu meamata, i le itu saʻo, e oo i le 4 cm le umi.

Ficus Barok o se ituaiga e maualalo le tuputupu aʻe ma faʻaosooso lemu, e fai ma vaʻaiga poto.

O fua o lenei laau e manifinifi, o le mea lea, e maua ai se lush vao, totoina ni laau i totonu o le ipu e tasi.

Kurly

Faʻaliliu mai le Igilisi, o le igoa o lenei ituaiga o lona uiga o le teu, faʻafefe. E mafai ona tatou fai atu o le ficus Kurly faʻapipiʻi meatotino o ituaiga uma o Ficus Benjamin.

I le lava o le malamalama, e mafai ona tele ituaiga lapopoa o le Kurly, e faʻafefete pe feliuliuaʻi i se siʻosiʻomaga, faʻatasi ma le saʻo poʻo le gaugau, ma e mafai ona tuʻufaʻatasia ni lanu eseese o lanu meamata ma le paʻepaʻe o ituaiga eseese.

O le tele o laulaau e mai le 5 i le 7 cm le umi ma mai le 1.6-3.5 cm le lautele. O le Kurli e tupu lemu (internodes 2-3 cm le uumi), e faigofie ona sosolo ma e ese mai le faigata o le faʻavaeina o le pale.

E te iloa? O Ficus Benjamin o loʻo i ai mea faʻapitoa ma faʻaititia le mea o loʻo i luga o meaola ninii i le ea i le 40%.

Kinki

Ficus benjamin eseese Kinki e faatatau i ituaiga eseese, compact. E faasolosolo malie lemu, i totonu o le 1.5-2 cm, o le taotoga - e oo i le 1 cm le uumi.

O laulaau e manaia, paʻu, saʻo, ma le lamolemole, 4-5 cm le umi, e oʻo i le 2 cm lautele. I laulaau talavou, o le lanu o le lanumeamata lanumeamata i le lanu, lea e faasolosolo malie ona suia i le paʻepaʻe sinasina, e mafai ona oʻo i le ogatotonu o le lau. O le pito i lalo o le laulaau e lanumeamata; o le ogatotonu e lanumeamata.

Monique

Toto Monique ese lanu lanu lanu eseese o le mutia. O laulaau e lautele i le 6 cm le uumi, e 3-4 taimi lautele, o le mata e malosi malosi.

O miti e manifinifi, e tautau. E i ai se fesuiaiga o le ituaiga - ficus Golden Monique, lea o loʻo i ai laulaau laititi o lanu auro-lanu meamata ma laina pogisa mai le ogatotonu. I le matua, o le auro Monique lau lanu meamata.

Regidan

Toto Regidan i lanu, lapoa o lau ma foliga o se togavao tutusa ma le ituaiga Anastasia. O loo tuputupu aʻe vave foi. O se mea uiga ese o le lau lamolemole o ona lau.

E taua! E tatau ona puipuia faʻamaʻi Peniamina mai faʻataʻitaʻiga, suiga o le vevela faʻafuaseʻi, tele le inu. Faatasi ai ma ni mea leaga, e mafai ona latou leiloloa lau paʻu.

Natasha

Ficus benjamina Natasha - laiti-lave eseese.

Le umi e oʻo i le 3 cm ma le lautele o le 1-1.5 cm.

O laulaau e lau lanu meamata, e pisi i luga o le ogatotonu, o le pito i luga o le laʻau o loʻo punou i lalo.

E faasolosolo malie le ola o le vao, faaaoga i le auala o le talo.

Reginald

Toto Reginald - o lenei mea o se fusi ma laulaau malamalama, o lona lanu e foliga tutusa lava ma laulaau laititi a Golden Monique, ae i Reginald le pito o le laulaau e le o se vaʻa, ae saʻo. O lau Reginald e itiiti ifo nai lo Monique.

Starlight

Ficus benjamina Starlight o loʻo i ai se kulimi poʻo le paʻepaʻe paʻepaʻe o laulaʻau ma se totonugalemu pogisa ma le kulimi kulimi kulimi. I se lalelei paʻepaʻe paepae e mafai ona oʻo atu i le ogatotonu o le laupepa pe ufiufi atoa le pepa.

O lenei ituaiga e taʻitaʻia le numera o lanu paʻepaʻe. O le laupepa laupepa iinei o loʻo pisi i luga o le veto ogatotonu, o le umi o laulaau e 5-6 cm, o le pito e laʻititi ifo i lalo, o le pito e oʻo lava. Tuputupu ae vave.

Wiandi

Ficus benjamina Wiandi manaia tele ona o ona lālā e le tupu saʻo, ae o le paʻu i totonu o laulaau taʻitasi. E foliga mai, ua pei lava o se laau talo. E faasolosolo malie lemu, e i ai laulaau laititi e iai le umi e oo i le 3 cm le lanu meamata ma lanu lamolemole.

Fiafia

Faʻaleleia Fiafia faʻafesoʻotaʻi meatotino o ituaiga Kurli ma Tanielu. O laulaau e eseese foliga ma lanu, ae o laulaʻa e lapoa nai lo Kurli, ma e ono i ai lala i luga o le laau ua ufitia uma i lanu uliuli.

E taua! O ituaiga uma o ficus Benjamin e manaʻomia le pulupulu o le pale. Ina ia aloese mai suauʻu mama i luga o lau, e tatau ona fufulu le laau i le vai ua kuka.

Naomi

O lenei vailaʻau o loʻo i ai lapotopoto lapotopoto faʻatasi ma se pito i luga. Laua e tusa ma le 5 cm le umi, e le faʻamalosi, ma le lamolemole lanu, lanu meamata lanu meamata. E iai se fesuiaiga - Naomi Golden, o ona laʻau lauusiusi-auro i lanu ma lanu uliuli mai le ogatotonu. A o faasolo ina matua i Naomi O Golden e avea ma lanu meamata.

Safari

Ficus benjamina Safari i ai matagofie matagofie lanu o laulaau, lea i luga o se lanumeamata lanumeamata lanumeamata e masani ona sinasina ma lanu kulimi ma laina. O laulaau e laiti, e oʻo i le 4 cm le uumi, e pisi laʻititi i le ogatotonu. E tuputupu malie lemu.

O ituaiga uma o ficus Benjamin e tatau ona gauai i ai ma o le a teuteuina lou fale poʻo le ofisa. Filifili i lou tofo.