Mea aoga

E faʻapefea ona aoga pistachios

O le laau o le ola e moni lava. E le o se mea fiafia lenei e viia e tusitala ma tusiata, ae le o se ata o le ola mai tusitusiga paia, ae ua lauiloa pistachios. Mo le fiaafe o tausaga nei ua maua ai e tagata nei fualaau aina, ma ogatasi lelei le tofo lelei ma mea aoga. Mai lenei tusiga o le ae iloa le mea ma pe faapefea ona tupu le pistachios, i le a le atunuu ua taua ai i latou o "nusipepa o le fiafia," pe faapefea ona aoga mo tagata ma pe mafai ona afaina pe a le 'ai ma le le mautonu.

Calorie ma vailaʻau

O le toʻatele o tagata e fiafia e faʻafefeteina i latou i pistachio nutimalie ma, fiafia i meaʻai, latou te le iloa foi i le taimi lava lea e faʻamalosia ai o latou tino i meaʻai, vitamini ma microelements. Ua lava lea e faamasani ai i le vailaʻau o le fua o le laau o le ola ia malamalama ai i lenei mea.

E te iloa? Penachio nuts ua aoina i le po. O le mea moni lava, i lalo o ave o le la, o resins ma suauu taua o loʻo i ai i totonu o le laau e matua faʻagaoioia ma faatupuina ai le ulu o le ulu i tagata.

Mo le mauaina o le caloric o aso taitasi, ua lava lea e 'ai ai se lima lelei o pistachios. O le aoga o le malosi o 100 g nati e tutusa ma 556.3 kcal. Ae aua e te popole i le kalori o le oloa.

I le vaega lava e tasi o le coticledonary nuclei e iai:

  • suauʻu gaʻo (66%), e aofia ai le linoleic, palmitoleic, oleic, stearic, linolenic acid;
  • proteins (20 g), o poloka ia o fale mo le fausia o mea aoga sili ona taua;
  • carbohydrates (e oʻo i le 25 g);
  • vitamini o vaega A (zeaxanthin ma lutein) - 1000 iunite faavaomalo (IU);
  • B vitamini (B1, B6) - 23 mg;
  • vitamini E (9.3 mg);
  • vitamini C (4.2 mg);
  • malo (1.2 mg);
  • glycerides (10%);
  • apamemea 8 (mg);
  • phosphorus (35 mg);
  • magnesium (22 mg);
  • uʻamea (1.08 mg);
  • calcium (40 mg);
  • manganese (4.7 mg).
E le gata i lea, o tannins na maua i laulaau o laau pistachio, o le aofaiga e siitia i le 50% ao faagasolo le fausia o ni tuputupuaʻe patino. O le tau o agavaʻa aganuu o loʻo i totonu o le resini, lea na aʻoaʻoina ai e tagata pe faapefea ona maua le suauu taua. Faatasi ai ma isi isi tauvaga, o le maualuga aupito sili lea ona taua ma tatau ai le ulu o le vaega o lona vaega.

E taua! Mai ituaiga uma o nati, o pistachios o loʻo taʻitaʻia i le fiber content, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le gastrointestinal tract ma faʻaleleia le puipuiga.

O sina vaega itiiti o le suauʻu o loʻo maua i le laʻau o pistachios, ae ia mafai ona aoina mai le 30-kalama o le vai faamalolo, o le a tatau ona faʻapipiʻi lala mai le togalaau hectare.

Pistachio, e pei o cashews, o le aiga o Sumach.

Faamanuiaga o le tino

Pistachio kernels e mafai ona faʻafefete, faʻafefe ma fou. Mo le tino o le tagata, e taua tele aua latou te faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le cardiovascular system, faʻamalosia vaʻa toto ma faamama le tino o le cholesterol. Ae o lenei pistachios e le faʻaumatia ai le latou faʻaaogaina. O le faʻalauteleina o faʻalauiloa faʻalaʻau maloloina e fautuaina e faʻaleleia atili le totoina o le toto, faʻaleleia le toto, ma faʻatūina le gaioiga o le faʻagasologa o tamaʻitaʻi.

E le gata i lea, o vitamini o lo oi totonu o le oloa e maua ai se aoga aoga i le tulaga lautele o se tagata, lona malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaleleia e le lutein mata, ma tocopherol fufulu mama o faʻamalolo saoloto, faʻamalolo le ulu ma toe faʻafouina le paʻu.

E te iloa? O le tele o taimi, o pistachios o loʻo avea ma sui o alofomaʻi, o faʻamatalaga mo le mea moni e faapea o Saina e taʻua i latou o "nusipepa o le fiafia." E le gata i lea, o vailaau faʻasao e faʻamaonia ai le aoga o aʻafiaga i luga o le tino o le tagata.

O nisi vaega o pistachios e faʻaalia i le taimi o le maitaga. Faafetai i le fiber, lea o loo i ai i le tele o mea, o le eletise e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal, faʻaleleia le fausia o microflora aoga, faʻaleleia le faʻafefeteina ma puipuia ai le atinaʻe o dysbacteriosis. I le faʻaopoopoga, ua faʻamamāina le tino mai mea oona.

O nisi fomaʻi e fautuaina e 'ai le 5-10 nati i le aso e faʻamalo ai le talo ma le ate. E talitonuina o lenei oloa e faʻamafiesea ai tiga i le taimi o le pusa o le hepatic. O togafitiga faafomai e fautua mai e tuufaatasia ia fualaau aina ma le meli, lea e faaluaina ai a latou faamanuiaga. E tele togafitiga faafomaʻie faʻavae i luga o pistachio meaʻai (suauʻu ma fatu) mai:

  • tachycardia;
  • toto maualuga;
  • loto vaivai;
  • tuberculosis;
  • tale ma le bronchitis;
  • mafaufau vaivai;
  • vaivai le tumau;
  • gasegase o le vaega o meaʻai;
  • mu;
  • anemia;
  • colitis;
  • faʻamaʻi pipisi;
  • afaina o le intestinal i le tulaga o mea oona;
  • paʻu paʻu.

E te iloa? O le tagata sili ona lauiloa o pistachios i le lalolagi o Iran. Mo le tausaga, o tagata faigaluega mai fanua o le atunuu e aoina mai le silia ma le 255,000 tone o nati. E le gata i lea, o le pito i luga e aofia ai le Iunaite Setete ma Turkey, lea o tausaga taitasi e tupu ai le 176 afe ma le 82,000 tone o oloa, i le faasologa.

I le faʻaopoopoga, e fesoasoani pistachios i le faʻamataʻu, fesoasoani i le gaosia o fuamoa ma faateleina le malosi, nai lo le aoga tele mo alii ma tamaitai.

Faʻailoga ono mafai

Afai e le pulea e 'ai pistachios, e mafai e le tino ona afaina tele. E le o iai ni faʻamatalaga faapitoa o nei fua lelei. Ae o tagata fai meaʻai e lapatai mai e mafai o aʻafiaga o le oona ma mea e afaina ai. Ole lapataiga faapitoa ile togafitia e tatau ona afaina. I le avea ai ma se mea e malosi ai le allergen, o le oloa e mafai ona faʻaosoina ai le afaina anaphylactic.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea aoga ma mea lamatia o nati: otaota, pecans, almonds, peanuts, hazelnuts, hazel, walnut, nutmeg, Manchurian, Pasila, tagata uliuli.

O fomaʻi o loʻo faʻamalosi pea i vaega talafeagai o ni fatu - na o le taimi lava e aoga, ma i isi tulaga uma, o le a latou aumaia le faʻaogaina faʻaleagaina o le tino. Faʻavae i luga o nei talitonuga, e taua mo oe le suʻeina pe fia pistachios e mafai ona 'ai i le aso, ma mafaufau i lou mamafa ma le tulaga o le soifua maloloina.

E tusa ai ma tagata atamamai, o se tagata soifua maloloina faaletino e masani ona alu i taaloga e le sili atu i le 40 g fualaau aina i aso uma. Soo se mea oi luga, ua amata ona afaina. O le iʻuga o nei meaʻai, e ono tupu ai ni mea leaga i gaʻo o meaʻai ma gaʻo.

E taua! I le taimi o le togafitiga ma pistachio kernels, e fautuaina e le au fai meaʻai e faʻaitiitia le faʻaaogaina o le pata ma le suauʻu manogi.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

I luga o fata o faleoloa, o lenei oloa e masani ona maua ua gaogau ma faʻavasegaina i le masima, ae e mafai foi ona e maua ni aʻa. O le faiga o le tau mo latou e faʻalagolago i le tele o kernels ma le tikeri o le gaioiga, lea e le afaina ai le tofo. O tagata tomai faapitoa o latou, i le gasologa oa latou galuega i aso uma, latou te pasia le selau tone o lenei Asia mai i o latou lima, pe a faatau mai, taulaʻi ma le totoa i le afifi ma faailoga i luga, le tele ma le lelei o le atigi, le lanu o fatu.

Ina ia faigofie lau filifiliga, mulimuli i nei tulafono:

  1. O le atigi fagu i luga o le lelei o kulimi e masani lava ona lamolemole, faʻatasi ma se laiga tutusa ma se lanu samasama samasama. O se taunuuga o le aafiaga o le sami faapaleʻele, lea e faia ai le taumafataga, e mafai ona latalata i moli moli. O le lanu uliuli o le pele e taʻu mai ai le tele o togafitiga vevela poʻo le faʻamaua o oloa. I soo se tulaga, e le aoga.
  2. O se autu lelei e masani lava ona lanumeamata. Ma o le sili atu ona lelei, o le sili atu lea o le tofo.
  3. O se ata vevela e le mafai ona vaaia i totonu o le vaeluaga o fualaau oona i le va o le atigi ma le totoa cotyledonary e tatau ona enaena, e le mumu. Aua nei galo o nisi tagata gaosi oloa e taumafai e faʻafesuiaʻi oloa maualalo ma fua eseese. O le mea lea, ia teena pea le lanu o le natura.
  4. O nisi taimi o fua e fufulu pe a pa'ū, lea e faafaigofie ai le aveesea mai o fua o fua. Ae sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai i le faʻataʻitaʻiga, ona o nisi o tagata fai pisinisi i le amataga o le peterchios faʻataʻitaʻiga ma vailaau faʻapitoa, ma o le mea lea o loʻo faʻaalia ai le "faʻalelei".
  5. I totonu o se oloa maualuga ma le matua, o le totonu e faasolosolo malie mai lava mai le pusa laitiiti. Afai e faʻalolotoina, ona faʻaaogaina lea o le "fuga o le gaʻo" e ala i metotia poʻo auala faʻainisinia. I tulaga uma e lua, o le tofo ma meaʻai o le kulimi o loʻo masalomia.
  6. Aua nei faatauina ni oloa tetele e lata i iʻa, meaʻai po o faleoloa siusiusi - e aʻafia ai vave manogi vave ma mo se taimi umi.
  7. Vaavaai le nati mamafa mo meaʻai. Afai oi ai ni faʻamatalaga o le milipolo, pala poʻo le pala, saili se isi oloa.
  8. O le afifiina o pistachio nuts e tatau ona manino ina ia manino lelei le foliga mai o le oloa.
  9. Taofi leoleoina le i ai o ni meaʻai ma soʻo se isi mea i totonu o le taga.
  10. Aua le faʻatau mai ni fatu, pe afai e te matauina i totonu o le afifi le tele o le togi mai fafo o le siama. E le o se faailoga lea o lo latou tulaga, ae i se isi itu, o se faailoga o le le lelei o femalagaaiga, soli tulafono o le faasaoina poo le seleseleina o taimi.

E taua! Afai o le pito i luga o pistachio nati na faia ai se masima masima o soo se mafiafia, e tatau ona e iloa: o fatu e le fou, na aoina mai i le silia ma le tasi le tausaga talu ai. Ma e oʻo lava i igoa faʻamatalaga faʻatasi ma aso o aso nei o le a le faasaʻoina lenei mea moni.

I le a le faiga e faʻaaoga ai

Latou te fai mai afai o le oloa e lelei, o le a le maua ai lona aoga i soo se auala. O se mea e le mafaamatalaina e faapea, i lona tulaga muamua e sili atu ona aoga nai lo le maeʻa togafitiga vevela. Ae afai e le mu ia fatu, ona le afaina ai lea o le kuka ma le masima.

O nisi o mea suamalie e pei o le pistachio paʻu, lea e maua mai i le eleele kernels. O le mafuaʻaga o le paʻu e faʻapipiʻi i sorbet, fale lamolemole, paluga, salati ma le falaoa.

O Pistachios e faʻaaogaina i le sauniuni o le tele o ipu: meaʻai, salati, ipu autu, meaʻai. O meaʻai e lelei lelei ma mea e pei o le strawberries, apricots, peaches, cranberries, fugalaau, vineberry, apples, carrots, melons, zucchini, rhubarb, sorrel, aniani, peʻa lanumeamata, moa, turuki.

O kuluga uma e le totoa e faaopoopo i yogurt. E sili atu le suamalie o le suamalie e ala i le faʻaaogaina o vailaau vanilla mo lenei mea ma pe a uma ona faʻafefiloi ma pistachios, sasa i totonu o se mea faʻaleleia i le saoasaoa vave mo le silia ma le 10 sekone.

E faʻafefea ona fry pistachios

E mafai ona e fuga ni nusipepa afa itula i le ogaumu pe tusa ma le 3-4 minute i le microwave. I soo se tulaga, e tatau ona e teuina i luga o se oloa lelei, lafoai le faaleagaina ma faia ni faataitaiga.

Afai e te manaʻo i le ogaumu, ia muamua filifili se uila ma se mafiafia. E lelei tele mo le gaosia i fatu-atigi gutu, ma mo mea faʻamamaina, e mafai ona e misia lenei vaega.

E te iloa? E sili atu i Europa le faʻaaogaina o pistachios i se auala sili ona manaia: latou te le faʻamalieina, ae sasaa atu i le sua o le tipolo ma e na o le suamalie mama ma vine.

Pe a sauni mea uma, faʻalautele le pistachios i se mea manifinifi i totonu o se apa ma tuu i totonu o le ogaumu, pe a uma ona faatulaga le taimi i le 40-50 tikeri. A amata ona pupuʻu mea (ma o le a le tupu i le 25 minute), e mafai ona e toso ese. Ina ia puipuia mai fatu mai le susunuina ma le tao i le tasi itu, e fautuaina e faʻafefiloi i taimi taʻitasi.

Afai o le a tupu le gaioiga i luga o le microwave, ia mautinoa e faʻaumatia le atigi. Ona sasaa lea o fatu i totonu o se fagu vai inu ma taofi le vevela vevela. A uma le 2-3 minute, faʻamago le vai ma lafo i totonu o se mea e teu ai meaʻai ina ia faʻamafe ai ona toe. Aʻogogo le fatu, tuu i totonu o se ipu paʻu mafolafola mafolafola ma tuu i totonu o le microwave. Seʻi vagana ua maeʻa atoatoa 5 minute o le a lava. O tagata alolofa o fualaʻau ua fautuaina e faʻafefiloi i le vai faʻafefe.

Teuina o Meaʻai

Pistachios o ni fua patino. Afai e teuina i totonu o se atigi gutu, o le oloa o le a laveaiina lona tofo mo se taimi umi. O le a faʻalagolago i tulaga tau siosiomaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le pusaaisa o le a maeʻa le aso e muta ai i le 9 masina, ma i totonu o le pusaaisa - naʻo le tausaga.

E te iloa? Pistachio laau e mafai ona tetee atu i le 30 tikeri o le kiona, vevela ma e oʻo lava i le lāmala. Ma oo latou olaga e le itiiti ifo i le 4 seneturi.

Ae o le fufuluina o fatu ma gaʻo lauulu e mafai ona talafeagai mo na o le 3 masina, ae i lalo o tuutuuga o le latou teuina lelei. Afai e te tuʻuina se atigipusa ma fatu uma i totonu o le kapini umukuka, ese mai le vevela ma le malamalama, e mafai ona taoto faʻatasi afa tausaga. Ina ia faaumiumi le ola o le pusa, e sili atu le teuina oi latou i totonu o se ipu malamalama po o se pusa palasitika ma fusi faʻamau. Afai e te le mauaina se tasi i totonu o le fale, e mafai ona e faifaimea faatasi ma taga pepa, ae i lena tulaga ia saunia o le 2 masina o le a faʻaitiitia ai le oloa.

Nisi o loʻo i ai iniseti ma gaosia meaʻai, faapea foi ma le oona oona ma le tele o le suauu e le talafeagai mo le taumafaina.

O lea e mafai ona e alu ma le mautinoa e alu i le faleoloa e suʻe ni fatu tulaga ese. Faatasi ai ma se taumafa talafeagai o pistachios o le a aumaia ai faʻamanuiaga atoatoa i le tino (e tusa lava pe o se tamaloa, tamaitai poʻo se tamaititi), ae aua neʻi galo e uiga i le faʻasaʻoina ma le ono afaina.