Faatoaga faatoaga

E uiga i le fausiaina o manu felelei i le fale

Guinea o manulele e taatele i atunuu mafanafana, lea e fafagaina ai i latou i mauga faʻatasi ai ma ni togalaau vao poʻo se isi i luga o le mauga ma se vao. Ae ui lava i le mea moni e masani ona masani le au moa i le mafanafana o lausa o le nofoaga, latou te masani lelei i se tau malulu, lea o le a le faigata ai a latou togalaau. O le mea lea, seʻi o tatou iloiloina auiliiliga o le moa - o le a le ituaiga manulele ma le auala e ola lelei ai i le fale.

Aisea na suamalie ai i le fale

I totonu o le fale, o le moa vao mo le:

  • mea teuteu e teuteu ai se esetete a le atunuu po o se fale;
  • o le mauaina o fuamoa, lea e manatu e sili atu ona maualalo, sili ona taugata e tagata faʻatau, mauoa i vitamini ma elemene elemene, e taugata tele i le maketi;
  • 'ai le aano o manu - o le manulele e tupu tele le moa, ma o ana aano o manu e mauoa i le hemoglobin.
  • faatau atu o fulufulu manulele e fai ma mea teuteu poʻo mea faʻapitoa mo le gaosiga o mea teuteu faapitoa.
I le teuina lelei, o le ola o ola o manu moa o le tasi le tausaga, lea e matua aoga pe afai e te fausiaina se manulele mo le faamoemoe o le faatau atu o fuamoa.

E te iloa? O le faʻamatalaga muamua e uiga i manu felelei na faʻaalia mai faafetai i tagata anamua o Eleni, oe na faʻaalia nei manulele i mosaisi. Aferika o le nofoaga fanau mai o lenei manulele, mai le mea na aumai muamua ai i Anamua Anamua ma Anamua anamua.

E faʻafefea ona filifili tagata matutua soifua maloloina pe a faʻatau

O le a le mea e tatau ona amata ona faia i le faʻamalosia lelei o manu felelei? Muamua lava, e tatau ona filifili tagata saʻo ina ia i ai i le lumanaʻi o le a leai ni faafitauli i la latou faʻatoʻaga. E tatau ona faamanino e faapea, mo le faʻamalosia i le fale, e talafeagai naʻo fulufulu lanu enaena fale, e ui lava i le mea moni e na o le 25 ituaiga o meaola i le natura.

E taua le mauaina o tagata taitoatasi i totonu o se faatoaga faapitoa o moa, lea o le a avea ma faʻamaoniga o atunuʻu tupu mai, soifua maloloina ma le gaosiga. I le taimi o le faʻatauga, e tatau ona fesili ma faitau ma le faʻaeteete le tusi faamaonia o vailaau, lea o le a aofia ai faʻamatalaga talafeagai e uiga i le mea na faʻatauina. Mo le faʻatau mai o manu felelei e talafeagai tagata taʻitoʻatasi, e amata mai i le aso taʻitasi. O le taimi lea o le feʻaveaiga o le a itiiti le tiga mo le manulele. Afai e te faʻatau mai ni moa manu matutua, ona oʻo lea i le taimi o femalagaaiga o le ai ai se manaʻoga mo se pusa faapitoa. O nisi taimi, afai e umi le femalagaaiga, e maua ai manu ma meaʻai ma vai. Ae e ui i faigata ma femalagaaiga, ae o le a faigofie ma televave le tuputupu ae o se manulele.

E le fautuaina tagata matutua mo le faʻatau.

E taua! Pe a faʻatau mai e tatau ona amanaʻia o le a sili atu le leaga o le faʻalelei o se vaega o manulele ma faʻagasolo malie ona atiina ae, o le mea lea e fautuaina ai ia maua ia le itiiti ifo i le 20 ulu i le taimi e tasi.

Ina ia mafai ona filifili soifua maloloina lelei manumanaʻomia ona gauai i ai mulimuli i foliga:

  1. E tatau ona fafagaina le manulele, ae le o le limasini, leai se tino e fausia, e iai se lanu masani.
  2. E le mafai ona faʻatau mai manulele o loʻo i ai ni faʻailoga o rickets, mo se faʻataʻitaʻiga, vavave i le ponaivi po o apaau, tagata faʻamaonia, o le solia lea o le faʻamaopoopoina o feʻau, faʻapea foʻi ma le manava oona.
  3. I le 5 masina le matua (i lenei vaitau e mafai ona e filifilia le itupa o le moa), o le avefeʻau o le manulele e tatau ona: mo tamaitai - ia tusa ma le 1.3 kilokalama, mo alii - 1.4 kilokalama.
  4. O le manulele e tatau ona i ai i le taufaamatau, mata susulu, matala. Faʻalogo lelei i le tamaititi - e le tatau ona faʻaitiitia ma faʻavalea.

Ia malamalama i le auala e iloagofie ai moa manu, faʻapitoa tane mai le fafinee tatau ona mafaufauina uiga faapena:

  1. O manu felelei i le 5 masina le matutua e eseese ma le tele o faʻaopoopoga o ulu. E i ai i fafine se tamai paʻu mafolafola, e toetoe lava e le maualuga aʻe i luga o le gutu. Aʻo, i le isi itu, o loʻo i ai se laʻau lapoa ma lapoa, e maualuga aʻe i luga o le gutu ma e sili atu le lanu nai lo tamaitai.
  2. I luga o le ulu, o tane e lapoa, ma o loʻo i ai le fafine, nai lo le isi, o loʻo i ai se tamaʻi tamaititi ma e faʻasolo atu i tua.
  3. E i ai foi i tamaʻitaʻi ni tautaliga i le itu, o nisi taimi e feliuliuaʻi ma lapoa nai lo tamaitai.
Ina ia faʻamoemoeina le vaʻai o le manu felelei a Guinea, e mafai ona e faʻaogaina le auala faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuli le pito o le manulele i lalo ma tulei pito o le fagaloa ma ou tamailima. Afai e te vaʻaia se tamai faʻavae e oʻo atu i le 1 cm, o se foliga faʻalanulaula ma le lanu piniki, o le mea lea o le tane. Ae peitai, o lenei metotia, e matua faigata lava mo manulele, o le mea lea, ua fautuaina e fuafua le feusuaʻiga e na o le ulutala ulu.

E taua! Pe a filifilia tane, e tatau ona manatuaina e tatau ona 4-5 femalesi i le 1 alii, ma i se vaega e le tatau ona itiiti ifo i le 2-3 alii.

Faʻatulagaina o potu mo tagata taʻavale

Mo le gaosia o manu felelei, e tatau ona faatulaga nofoaga ma mea o le a latou nonofo ai. O lenei tulaga o le a manaʻomia ai se faʻalautelega o le tamaoaiga o le a lava le faʻapalapalaina ma aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga. O le potu e tatau ona saunia lelei le avanoa mo le faʻatauina o fuamoa. Ina ia mafai e tamaitai ona vave faʻasolosolo, e tatau ona tuʻuina se mea e tuʻu ai i totonu o se potu e faʻafefe lelei ai le susu ma faʻamafanafana ai.

O le fola e togafitia i le palapala lime, aua e tatau ona faaaoga pe tusa ma le 1 kilokalama o oloa i le 1 sikuea mita. m. I le maea ai o le faʻaogaina i luga o le fola o loʻo taatia ai le palapala mago. Mo nei faʻamoemoega, vaomago, vao mamago, faʻaaogaina o le sawdust. E le gata i lea, e tatau i tamaʻitaʻi ona faʻatulaga ni perches e 50 cm i luga ae o le fola. O le umi o le perch e tatau ona le itiiti ifo i le 1 m mo le 5 tagata taitoatasi.

Mo lona matagofie ma le matagofie o le siʻusiʻu le lakapi na maua le igoa "manu o parataiso". Matou te fautuaina oe e faitau pe faapefea ona tausia ma fafagaina le tama lelei i le fale.

Aviary mo le savali

O Guinea o manu felelei e fiafia tele i le avanoa avanoa ma le tele o le avanoa mo auala, o lea e tatau ai ona e faʻapalapalaina se tele o aviary. E sili ona taua le tuʻuina atu o le savali i totonu o se potu vaalele avanoa lautele i le vaitau o le vavao, aua o le a le tupu i le vavao avanoa. O se maligi avanoa e savavali ai manulele e tatau ona ufiufi i se upega e oʻo i le 2 mita le maualuga, talu ai e mafai ona lele i luga o le pa puipui pe a lalo ifo o lenei maualuga.

E le gata i lea, ina ia puipuia le manulele mai le vevela o le la poo le puipuia mai le timu, e fautuaina e fai se pupuni.

Aoao pe faapefea ona fanauina manu felelei e pei o pheasants ma ostrics i le fale.

Fafaga meaai

Mafaufau po o le a le mea e tau ai le fafagaina o manulele pe a fanau i le fale. O lenei manulele e atoatoa meaʻai e uiga i meaai ma e mafai ona 'ai Karoti, beets, pateta, otaota o meaʻai, mutia fou i se mea ua faʻafefeteina, ma o manu felelei e mafai ona fafaga i meaʻai ua faamoemoe mo moa. E tatau ona maua mai manu felelei lanumeamata mai le fuafuaina: tagata taʻitasi - a itiiti ifo ma le 50 g i le aso. O le aofaʻi o meaai autu e tatau ona oʻo ile 150 g.

E taua! O fuamoa na susu i le vai o le a fesoasoani i le fausiaina o fuamoa.

Guinea fowls, pe a amata ona latou faia ni fuamoa, e tatau ona tuʻuina atu le fagalaʻau e fafaga, poʻo le faʻaleleia atili o le fafaga i le ituaiga o fuamoa oona. E 'aina foi e manulele anufe, moa ma nisi iniseti, lea e matua faamalieina ai o latou manaʻoga i meaʻai manu. Afai o la latou savaliga e faʻatapulaʻaina i se fale puipui, e tatau ona e faʻaopopo i taimi uma le taumafataga ma le gaogao o iʻa o loʻo faʻapipiʻiina pe gaʻo meaʻai kuka.

Guinea o manulele e matua leaga lava le faaleagaina o beet beet ma e le afaina ai fua. Ae o le kapisi e tuʻuina atu i latou mai nei manulele e le aoga, aua e mafai ona latou paʻu ulu.

E taua le fafagaina o le manu 3 taimi i le aso: i le taeao, i le aoauli ma le afiafi. A o fafagaina manulele e manaʻomia ona maua i vai fou ma malulu, ma afai o se tau malulu, e tatau ona i ai le vai i le vevela vevela.

Afai na e faʻatauina sina moa, e tatau ona e manatuaina o la latou meaʻai e ese lava le ese mai le soifua maloloina o tagata matutua.

Mo laʻau laiti, e tatau ona mautinoa o le protein i totonu o le fafaga e tusa ma le 25%, ma i le matua, o le porotini e tatau ona tusa ma le 15-20%. E manaʻomia e Guinea fowl ona tuʻuina atu meaʻai lanumeamata. A oʻo i le tasi le vaiaso le moa, e mafai ona e tipiina mutia vao vao, mo se faʻataʻitaʻiga, clover, alfalfa, faʻatoʻa vaovao, kapisi ma le talatini. O le meaai e tatau ona eseese, o lona uiga, e aofia uma ai greens ma meaai faʻapitoa, faʻapea foi ma le fafagaina o saito, sana, millet groats, ma, pe a mafai, susu susu ma le puaa fou. E taua foi le tuʻuina atu o faʻaiʻuga ma le penisina, o le atigi pupuʻu, o le oneone ma le fufuluina lelei o le oneone, faapea foi ma le kuka, o fuamoa fuamoa.

I aso anamua, o nisi o taimi o lupe e na o le pau lava le auala e fesootai ai, ae o nei manufelelei e fafagaina mo mea teuteu, taaloga ma meaʻai. Pe a feagai ma lupe, e le tatau ona galo ia i latou faʻamaʻi matautia latou te mafatia ai.

Faʻamatalaga o le tausiga o manu i le taumalulu

I le taumalulu, e tatau ona i ai i totonu o manufelelei potu māgo ma mafanafanao lona ea vevela e le pa'ū ile 18 ° C. E tatau ona fufulu le potu i lea masina i le masina, ma sui le mea tuai i le fou, aua e eleelea. E le gata i lea, o manufelelei e tatau ona i ai le ea fou, mo le mea lea e mafai ona e faʻamaʻe i le pito i luga o le puipui.

O Guinea o manulele e manaʻomia se malamalama umi ma lelei, aua o le suiga i le malamalama e tatau ona le itiiti ifo i le 12 itula i le aso. I le taumalulu, e mafai foi ona ave i fafo ni manulele mo se savaliga pe afai e le pa'ū le vevela ole ea -10 ° C. O le savali e tatau ona faia mo se taimi faatapulaaina, pe leai foi le mataʻituina o amio a manulele: afai e tuʻituʻi faatasi, o le faailoga lenei o loo latou malolo, ma e tatau ona toe faafoi atu i le fale. E tatau ona maeʻa meaʻai mo le taumalulu o moa manu, ma fafagaina e tatau ona faʻatino 2 taimi i le aso. I le taeao e mafai ona e tuʻuina atu le mash, lea o le a aofia ai meaʻai gaʻo ma susu susu ma mea faigaluega faapitoa e faʻaleleia ai le gaosiga o fuamoa. I le afiafi e tatau ai ona tuʻuina atu i le manulele ia meaʻai ma manu fafaga.

E tatau ona i ai pea tagata fafaga i le potu, lea o le a aofia ai atigi, penisina, gaʻo lelei. E tatau foi ona e faapalapalaina se isi atigipusa lea e taoto ai le lefulefu ma le oneone i se fua faatatau 1: 1 ina ia mafai ai ona fufuluina i totonu o lenei paluga meaʻai.

Faitau foi e uiga i le fausiaina ma le maile.

E mafai ona ou tausia ma moa

I le tulaga o moa moa ma moa, e tele avanoa mo le atinaʻeina o mea tutupu.

I le uluaʻi kopi, o moa ma manu felelei e mafai ona ola faatasi ae le o faʻatasi. Ina ia mafai ona fuafua pe o le a le mea o le a sau mai ai, e fautuaina le toatele o tagata e faʻaogaina i totonu o le moa moa ma iloa ai pe faapefea ona latou amio, ma pe o le a osofaia e le au taʻavale manu felelei. E mafai foi ona amata amata ona ola tuputupu aʻe moa ma moa manu faatasi, i lalo o lenei tulaga, o le a sili atu le lelei. I lenei tulaga, a uma ona latou tutupu ae, o le ai ai ni tulaga lelei mai i se mea faapena, mo se faataitaiga, e leai se mea e manaomia e saunia ai se potu ese.

Ae o le mea sili ona taua i le tausisia o nei manulele o le tuʻuina lea o fuamoa. Ona o le mea moni e faapea, o manu felelei e masani lava i le matitiva leaga ma ua manatu e le o ni matua e fai ma a latou matafaioi, e mafai e moa ona amata ona momotu o latou fua, lea e faateleina ai le avanoa e fai ai fertilization.

E te iloa? Mo le taumafaina, o le aano o manu felelei i le Soviet Union na faatoa na o le 1945, e ui i le mea moni na amata ona totoina i lenei teritori i le 18 senituri, mo mea teuteu.

E i ai se isi filifiliga. Atonu e tupu i le gasologa o le vaitau, o le a gauai atu ai le taʻavale i le manulele fafine. I lenei tulaga, atonu o le a avea ma se faʻafefiloi ese o le moa ma moa pe a uma ona maua ni fatu, pe o fuamoa e le mafai ona faʻamaʻaina. O le mea lea, i lenei tulaga, e tatau ona vavae ese le moa ma moa i le taimi o le vavao ina ia mafai ai ona taofia le foliga mai o fanau feusuaʻi e le manaomia.

O le "aiga" o le pīpī, peacock ma le moa manu o se katereta, lea e mafai foi ona fafaga i le fale.

Faʻaleleia

Ina ia maua mai fuamoa mai fuamoa, e tatau ona e faʻaaoga fuamoa sa teuina e le sili atu ma le vaiaso i se nofoaga pogisa ma i le vevela o le 2 i le 6 ° C, ma o le suamalie i le va o le 70-80%. E le gata i lea, o fuamoa e tatau ona faataatia i sela faapitoa, faʻamalo le pito i luga. Aʻo leʻi tuʻuina fuamoa i totonu o le incubator poʻo lalo o le moa, e tatau ona vaʻaia lelei ma vaʻai i le malamalama i totonu o se potu pogisa. Mo le faʻavevelaina, o fuamoa talafeagai e iai le tele o le itiiti ifo i le 40 g, e aunoa ma le pupuʻu o le atigi, o le saʻo lelei o le pi. O lapoa lapoa po o ni fuamoa laiti, e le masani ai, ua uma ona teuina mo se taimi umi, pe lua ni aukone, e le tatau ona tuʻuina i totonu o le incubator.

  1. O le vaiaso muamua o le susunuina e tatau ona faia i le vevela o le 37.8 ° C ma le humidity o le 50%, o fuamoa e tatau ona suia 4 taimi i le aso.
  2. Mai le faaiuga o le vaiaso muamua i le lona lua, e tatau ona tutusa le vevela, ma e tatau ona faaitiitia le suamalie ile 5% i le 45%. Liliuina o fuamoa e tatau ona faia 6 taimi i le aso.
  3. Mai le 15 i le 18 aso, e tatau ona 37.8 ° le maualuga o le ea ole ea, ma le humidity - 50%. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ai ona fesuiaʻi fuamoa 6 taimi i le aso, ma e tatau foi ona e faʻamalolo faalua i le aso mo le 20 minute.
  4. Mai le 19 i le 25 aso, o le ea vevela e tatau ona i ai le 37.5 °, ma e tatau ona 65% le tau.
  5. I le 26 o aso e te manaʻomia ai le faʻafeiloaʻi o fuamoa i totonu o potu. O manu afi o Guinea e vave ona vele fuamoa ma i le taimi e tasi. O le mea masani, o le tosoina o masini e amata i le maeʻa o ni nai itula talu ona e faʻafeiloaʻi ia fata o fuamoa i totonu o potu.
A maeʻa le moa a le tupu ma faʻamago, e tatau ona aveeseina mai le incubator ma faʻapipiʻi i atigipusa ua faʻaleleia mo talavou i aso taʻitasi, 25 tagata taitoatasi.

E taua! A oʻo ina totoina moa i lalo o le moa, e oʻo lava i le 20 fuamoa e mafai ona tuʻuina i lalo o se moa poʻo se pipi. I lenei tulaga, e tatau ona e mautinoa o le moa ma filifili mo uiga o le tina ma mea na tupu muamua.

I le aso muamua o moa vevela, e tatau ona faʻaitiitia le moli moli quartz mo le 2 minute. E ala i lenei faiga, o manu laiti o le a faʻapupulaina le gaogao ma faʻaleleia le soifua maloloina.

I le 3 aso muamua o le olaga, o le Caesarean e toetoe lava i taimi uma i lalo o le vevela poʻo lalo o le moa, latou te le gaoioi ma taoto faʻatasi ma o latou mata ua tapunia.

E ola vave le Brood ma pe a maeʻa le masina e amata ona faʻailoa. E oo atu i le 3 masina le matua, ua uma ona sosola ese mai moa manu ma e ese mai i tagata matutua i na o ni nai laititi laiti, ma e leai foi se pale i luga o le ulu. I lenei tausaga, e maua e tagata taitoatasi se mamafa o le 1 kg.

O le mea lea, e le faigata le fausiaina ma le faatumauina o moa manu i le fale, o le mea autu o le mulimuli i fautuaga ma fautuaga i le tausiga, fafagaina ma le tausiga lelei o moa.