Faatoaga

Quince: tulaʻi ma tausi

I luga o le faatauina atu e tele lava ina maua ai fualaau manogi sili ona suamalie, e pei o apu po o pears, ua taʻua o le "quince". O loʻo i ai le tele o mea aoga, ae mo le maualuga maualuga o le lelei o le laau e tatau ona maua ai tulaga lelei mo le tuputupu ae ma le atinae. Sei o tatou taumafai e iloa po o le a le mea o loʻo i ai ma pe faʻapefea ona tausia lelei.

O le mea moni, e talitutusa lava ma le apu ma le pi, ona e tutusa ma le aiga e tasi ma i latou - gaogao. Ae ui i lea, o le quince o se ituaiga eseese o laau, lea e aofia ai le tele o ituaiga meaola. I le totoina o togalaau, o le sili ona lauiloa o quince ma tele-fruited.

E te iloa? Quince e aofia ai le tele o meaʻai: vitamini C, E, B1, B2, B6, PP, carotene, pectin, salts o le potassium, phosphorus, uʻamea ma le 'apamemea, ma o loʻo i ai ni mea e tetee ai i le faʻaleagaina, faʻamalosia ma le faʻamalosi. E taua foi o le "apu auro".

E faʻapefea ona tupu aʻe se quince i le atunuu, le filifiliga o le nofoaga

Quince masani - o se mea i saute, ae e faigata ma e le lelei pe a tupu. O le nofoaga o le a tupu ai le laau e tatau ona malamalama lelei ma puipui mai faʻataʻitaʻiga, a leai e le mafai ona faʻatali mo se seleselega lelei. E sili atu le totoina o se quince i le ogatotonu o le togalaau, ae i le taimi lava lea e tatau ona mamao mamao atu laau lata ane nai lo le 2 m, ina ia le taofia ai le la.

E taua! O le felauaiga i luga ole felagolagomaʻi e fesoasoani i se lelei sili atu ona maua mai le quince. Ina ia faia lenei mea, ia le itiiti ifo ma le tasi le fualaau aina o lenei aiga e tatau ona ola i luga o le fasi fanua: o se isi quince, apu po o le laau.

O le a le mea e tatau ona avea ma mafuaaga mo le faʻamalosia

O le quince o loʻo i ai se aʻa aʻa, o lea e sili ai ona fiafia le palapala o meaʻai. O Quince o le a tupu foi i luga o oneone lamolemole, ae o le seleselega o le a sili atu ona leaga. E mafai ona ola manuia i vaega o loʻo i ai vai e le latalata i le mita e tasi mai luga.

O le a le mea e tatau ona i ai le malamalama, vevela ma le susu

O le iloa le auala e tupu ai se uʻamea i lou fale mafanafana, e mafai ona e maua se seleselega lelei o fualaau maloloina. O le mea lea, e manaʻomia tele le malamalama, ae e le o se mea e sili ona leaga. O se fale e vevela-vevela, o lea e lelei pe afai e sili atu le vevela i aso taʻitasi e sili atu i le 9 ° C.

O mea e tatau ona e iloa pe a totoina quince

Mo le manuia o le galueaina o le quince e tatau ona matau tulafono o le totoina ma le tausiga mulimuli ane.

Faʻaleleia eleele

E mafai ona totoina laau toto i le amataga o le tautotogo po o le tautoulu i totonu o se lua ua saunia i se loloto e tusa ma le 40 cm ma se lautele o le 60-80 cm, i le pito i lalo o se vaega laitiiti o le omea ua tuu. I ni nai aso ao leʻi totoina, e tatau ona e faʻafefiloi faʻasalalauina o meaola ma minerale, mo se faataitaiga, 50 g fafie laupapa ma le 150 g o le superphosphate i le eleele ma faʻatumu le lua totoga i lenei paluga. Afai o le palapala o se mea manogi, e mafai ona e faʻaopopo se tamai lime.

E faapefea ona toto se quince

Pe a totoina se quince, aveese nisi eleele mai le totoina o le lua, tuu se fatu laau i totonu o le lua, salalau aʻa i se tulaga faalava ma ufiufi i le palapala ua aveeseina. A o totoina se fatugala, ia mautinoa o le ū o le ua i luga o le eleele. O le eleele e siosiomia le fatuina o sina mea itiiti, e le paʻi i aʻa o le ua. Faʻasolo se lio mo le faʻamamaina o le suavai e ala i le faapipiiina o se lala o le eleele 5-7 cm le maualuga ile paluga o le paluga. Ona liligi lea o le seedling i le 30-40 lita o le vai ma, pe a faʻafefe le vai, fufuluina i le eleele vevela ma peʻa poʻo lau vevela. Mo le atinaʻe atili o aʻa, e mafai ona faapuupuuina lala o le seedling i le 1/3 - 1/2 le umi, e faalagolago i lo latou tele. 'Otiʻoti le manaʻomia 1-2 cm i luga aʻe o le fatugaʻo. Afai ei ai ni laulaau i luga o le fatu, e tatau foi ona aveeseina le afa oi latou.

Laʻei pito i luga ma le fafagaina o se quince i le vaitau masani

I le tele o le fafagaina o le quince e tali atu i le faateleina o fua. O le mea lea, i le vaitau o le tuputupu ae, e manaʻomia le fausiaina o le togavao ia sili atu ma le faatolu: aʻo lei amata ona totoina, mo le lelei o le ovary, ia Iuni mo le atinaʻeina o laau ma fua, i le faaiuga o le taumafanafana mo le sasaa o fua. A itiiti ifo i le tasi le lita o le vai e tatau ona faʻaaogaina mo le tasi vaimusu, ma mo se laau tele - e oo atu i le 800 l, ina ia mafai ai ona faʻamamaina atoa le ogalaau.

O le mea masani masani e lelei foi i fugalaʻau ma ofu pito i luga. I le tautotogo, pe a tatala le palapala, o le vailaʻau faʻasaina o le 25-30 g i le 1m² poʻo le faʻaaogaina o fugalaʻau minerale o le 50 g i le laau e faʻaaoga i le stern stern. Afai e le mafai ona fufuluina le quince i le tautotogo, ona oʻo lea i le afa o le taumafanafana e mafai ona e fafagaina le fualaʻau o le kulimi e ala i le faamamaina o le 10 g o le suauʻu i le 10 lita o le vai (eli lelei i le mea e nofo ai le pale). E mafai foi ona e fafagaina le laau i se vaifofo suamalie ua faamamaina i le 5-10 vaega o le vai.

A maeʻa ona fafagaina, e tatau ona faʻasūsūina le quince ina ia tufatufaina atu le fesuiaiga. I le tautoulu, faʻaaoga meaʻai, phosphate fertilizers o le 20 g i le 1m² ma le fugalaʻau o loʻo i luga o le ogalaau, ona eli ai lea o le eleele i luga o le afa-bayonet spade. Faatasi ai ma le taumalulu ma le taumalulu, o nei fugalaau o le a faasolosolo malie lava i totonu o le palapala ma fafagaina le mea.

Fesoasoani i tausaga muamua o le olaga, pe faapefea ona nonoa se quince

E mafai ona e faʻatauina ni fatu laau lea e faapipiiina ai le quince i le tina ma o le a tuputupu ae i le foliga o se laau, e ui lava o le tele o taimi e ola ai ma se togavao.

E taua! A faʻatau mai le faʻasolosolo o fatu, faʻaeteete. Tagata faʻatoʻaga e totoina ituaiga eseese mo le faʻaaogaina o se faʻatau mo isi ituaiga o quince ma le pi. O lenei upusii o le ai ai fualaau aina laiti ma fua maualalo. E ese mai laulaau laiti laititi.

Ina ia mafai e le lala laau i lou fale ona i ai sona foliga lanu matagofie, e tatau ona nonoa pe a totoina. O le lagolago e faʻapipiʻi i le pito i lalo o le lua, lea e totoina ai se talo, ma e tatau ona 1-1.5 mita le maualuga nai lo lālā o le fatu. E tatau ona nonoa uma lala i le lagolago, ina ia i ai sina vaeluaga laitiiti i le va oi latou. A o tuputupu ae le fatu, e tatau ona siitia maualuga ia maualuga ina ia le punou pe malepe le laina. A malosi le fatu ma amata ona fua mai, e aveese le lagolago.

Faʻapitoa teuteu quince pe faapefea ona fai saʻo

Faatasi ai ma le amataga o le autumn, e le mafai e le laau ona tafe le lau laau mo se taimi umi lava, o le mea lea e sili ona lelei le seleselega i le amataga o le tautotogo, ao lei tosoina le pua. Aveese le faʻaaogaina o lala uma ua paʻu ma faʻamaʻi. E le gata i lea, mo se seleselega lelei, e tatau ona faapuupuuina le tuputupu ae o le tausaga talu ai - lala e oo i le 50 cm i le 1/3, e umi atu i le 1/2, ae o le tuputupu ae o lala e tatau ona faapuupuuina. E tatau foi ona faamautinoa o le ogatotonu o le pale e le o vaeluaina ma lelei ona susulu, o le a le mafuaʻaga ua aveesea uma ai isi lala.

E taua! Faʻatoʻa mafai ona nonoa se fuainumera tele o fualaau aina, e mafua mai i mamafa mamafa, e le tele.

Quince fausiaina

E faigofie lava ona faʻalauteleina se quince, ma e mafai ona faia lenei mea i auala eseese. O le pito sili ona faigofie o le toe gaosia e tipu ma aʻa. O seleni mo le totōina e tipiina i le tautotogo pe a uma ona fuga o lau. O tafaʻi tausaga e lelei tele mo le faʻatinoga o le totoina o mea, e sili mai i laʻau pito i lalo o le laau, lea e mafai ona tuu faapitoa i le teuteuina. Mo le toto i luga o le togi e tatau ona 5-6 mita (o le pito i lalo e vave ona faia i lalo o le fatugaʻo, ma le pito i luga - i se mamao o le 2-3 cm mai le fatuga maualuga, ina ia mafai ona ola le gaʻo i le taimi e malolo ai le gaʻo). O laulaʻau i luga o le au e faʻatoa aveeseina.

Laʻau e faʻalauteleina i le 2-3 tumutumu o loʻo saunia i totonu o le fanua na faʻatuina. Ina ia maua le maualuga o le ola, e mafai ona e ufiufi i luga i se ata tifaga e ala i le fausiaina o se tamai kesi. A mavae le 20 aso, o le a aʻafia laʻau ma i le tautoulu latou te mafai ona faʻafeiloaʻi i se nofoaga tumau.

O le tuputupu ae o le aʻa e tipiina ma se fasi laau, ina ia tumau ai le aʻa. E mafai ona faia lenei faiga i le tautotogo ma le autumn, ma pe a totoina i se laau, o le aʻa tutotonu e masani ona faapuupuuina ina ia amata ona vave atinae le la itu laasia ma aveeseina laulaau (sei vagana ai pito i luga). Aua o nei ituaiga laau e manaʻomia sina ata.

Mo le toe gaosia e ala i le taoto, i le tautoulu, e tatau ai ona punou i lalo lala, ma tipi le paʻu, ufiufi i eleele. I le tautotogo, o aʻa e fausia i nofoaga o le fusi o le paʻu, ma i le tautoulu, e vavae ese ia papa mai le tina ma totoina ese. Quince e le gaosia lelei ma le fesoasoani o le tui. E mafai ona faapipiiina ni meaʻai eseese ole varietal i luga o laau o loʻo tutupu i le tautotogo, pe a amata le tafe toto. O laau toto e seleseleina e totoina i luga o fualaau aina taʻitasi ma se mata (mata), ma o lenei auala o tui puipui e mafai ona faia i le taumafanafana ia Iulai-Aukuso.

E te iloa? I le avea ai o se faʻasoa mo faʻauluinumera e faʻaaogaina e le gata i isi ituaiga o quince, ae o mauga foi ma le hawthorn..

O le faʻaleleia o fatu o le mea aupito sili ona umi o le faʻatupulaia o le faʻasologa. I le taimi o le faʻaleleia e fatu, e le mafai ona faʻasaoina uiga eseese o le quince, e ui i lea, o nei laau totō o loʻo i ai se aʻafiaga o aʻafiaga ma vave olaola, o lea e masani ona tupu aʻe e avea ma faʻatau mo varietal cuttings.

Fatu mo le totoina e manaʻomia ona ao mai mai fualaau aina suamalie, fufuluina lelei mai kulumu ma faʻagogo. A o lei totoina saʻo, e faʻasaina mo le 2-3 masina. I le autumn, o fatu e mafai ona totoina i le eleele avanoa, ona avea lea o le mausali ma le natura ma o le a aliaʻe mai i le tautotogo. E le gata i lea, o fatu e mafai ona faataatia i luga o le puipuiga i le amataga o Fepuari ma i le faaiuga o Aperila na totoina foi i eleele tatala.

I le vaitau o le tuputupu aʻe o fualaau, latou te manaʻomia le toe totoina faalua: o laau totő e lua lau laʻau moni e faʻapipiʻiina mo le taimi muamua (o loʻo totoina i se mamao e 5 cm mai le tasi i le isi), o le taimi lona lua e tatau ai mo le totoina o fatu pe tusa o le masina talu ona totoina muamua (i le va o le 17-20 cm). I le tausaga lona lua o le tuputupu ae o le vaitau, e mafai ona totoina i se nofoaga tumau pe faʻaaogaina e fai ma faʻatauga.

E taua! Quince e tupu mai i fatu, o le a fua mai ai le tele o le toe gaosia mulimuli ane.

Quince: seleselega ma teuina

O fua o le mea masani masani i le taumafanafana uma e toetoe lava a le tupu ae amata ona tumu i le faaiuga o Aukuso. Latou te le fefefe i gutu, o lea latou te manaomia ai ona seleseleina i le faaiuga o Oketopa, ma mafai ai ona latou matua lelei. Mo le teuina umi o le seleselega, o le quince e seleseleina e le lima, tipi pe aveeseina fua, ma taofia ai i latou mai le pa'ū.

O le quince e teuina uma taumalulu i le vevela o -2 ... -5 ° C. I le autumn, o fua o le quince e matua mausali, maualalo-suamalie, tart, faatasi ai ma se tofo suamalie. O le fou, e le o 'aina e pei o meaai, ae o mea manogi lelei ma manogi, o faasao, compotes, ma marmalade ua faia. E mafai foi ona tuu i totonu o le lauti nai lo lemoni. I le taimi o le teuina, o fualaau aina e sili atu ona suamalie, mama ma suamalie.

E te iloa? O le upu marmalade i le faaPotukale "marmelo" o lona uiga "quince puree".

Quince - o le laau lelei mo lau togalaau. E le gata ina aoga, ae e matua teuteuina foi: o ona laʻau e le aʻafia i faʻamaʻi ma tumau pea matagofie i le tau mafanafana uma, ma i le tautoulu e maua ai le lanu samasama lanu ma ua tuai. O lenei mea totō o se mea lelei tele o le meli.